iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Norbi1990
alt+printscreen
Értem. Csak bele kellett má ugatnom ebbe is! <#idiota> Kérném szíves banolásomat! <#idiota>
Fényképről beszélünk!
Fraps-el egy 40 perces futam azé má veri alulról a 150 Gb-ot, nem? <#nevetes1> <#duhos2> Csak mondom, nekem Bandicam-el konvertálás után 1,8 Gb 40 perc, a kis 20 percesek meg 600 Mb.... 😄
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.01.11. 22:04:18
bardocz
Megvan a hiba, ha a pályán vagyok nem lehet, csak ha a replay megy.
Alexease
Elvileg mukodnie kell. En 1280x720px-ben futtatom, 1920x1080px-re van allitva a DevMode, azert skalazza es lepteti screen-elesnel a kepet.
iracing--motorsport-simulator-2016.01.11---19.05.08.02.mp4
valami.jpg
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.11. 19:08:34
Alexease
Kozben megvan😊
Nalam lazan mukodik a csupasz PrintScreen is, de a legjobb a CTRL-SHIFT-PrintScreen. Feldobja az ablakot, a documents konyvtarra, adhatsz egy nevet, es elmenti a kepet😉
Itt lehet beallitani a kep meretet, lehet sokkal nagyobb mint amekoraban futtatod, ujrarendereli: app.ini

xHeight=1080 ; must be multiple of 4*xTilesAcross!
xWidth=1920 ; must be multiple of 4*xTilesAcross!
bardocz
Ctrl shift nem működött, kipróbálom a másikat is, köszi a tippet.
Alexease
NINCS elottem iR, csak tipp, meg amugy sem screenshotoltam "soha", de probald ki a CTRL-SHIFT-PrintScreen-t vagy az ALT-CTRL-PrintScreent stb. Mas bufferbol szednek esetleg, talan torz lesz😉
Bar viccesen hangzik, hogfy az iR-ben nincs hivatalos printscreen lehetoseg?! Ne is ertem?!
bardocz
Nem akarok screenshot miatt felrakni egy programot, mert amúgy videót felvenni tökéletes a shadowplay, amit felrakok a vga driverrel együtt. Amúgy nincsen vele gond, csak remélem van valami egyszerűbb megoldás rá, ami esetleg rögtön iracing mappába ment.
nem értem miért nem jó a fraps<#nemtudom>
bardocz
Akkor már inkább megy a paraszt screenshot telefonnal 😊 VLC-nél volt még ez, hogy sima prints screen nem működött, de hogy itt minek ilyen.
Szedd le a fraps et az a legegyszerűbb
Valahogy lehet csinalni az iR rel is de mar nem emlékszem sőt felbontást is lehet állitani.
Irj az iracers forumba ott biztos segítenek.
bardocz
Sima print screen gomb, onedrive meg rögtön menti elvileg, de paintbe másolva is fekete. Shadowplaybe meg nincsen screenshot...
mivel csináltad?
Frapsel nekem működött.
gviski
Bár kicsit késve írtuk ki, de lesz ma rookie futam 😄 pálya Phoenix 2008 - Road a kocsi pedig a nagy kedvenc Mazda MX-5 Cup, gyertek minél többen ;-)

Virtual SimRacing

bardocz
Miért tök fekete a screenshot amit csinálok a játékban?
Nekem volt egy automata Audi 100-asom, imádtam! 😄 A legjobban lehetett a dugóban araszolgatva megenni a Mekis kaját zacsiból, meg videózni telóról. 😄 Igaz párszor le is koccoltam az előttem állót, mert véletlenül leléptem a fékről, és olyan sunyik voltak ezek a régi váltók, hogy elkapta szép lassan az alapjáratot, és elkezdett előre somfordálni magától. 😄
A Volvo is faja,de ha belenyúlsz,akkor nagyon ellustul a váltás tempója <#awink>
leho94
a M.A.N. se a legjobb automatában, viszont a Volvo az tökély 😄

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

bardocz
Nekünk ez nem lett részletezve, hogy pontosan hogyan is működik, csak hajtómű tervezésnél mondta a tanárunk, gondolom automatáról beszélt. Amennyit tudok az autók működéséről, az alapján nekem nem a motor, hanem váltó, difi, futómű működése az, ami amúgy érdekel. Lehet az is közrejátszik, hogy a ~10 év szimulátorozás alatt ezeket tudtam állítani főleg, a motort nem 😄
Ha jol tudom a kamionokban,robotizalt valto van. Ergo,a manualis valtot munkahengerek kezelik. Kb 2005 ben kaptuk meg az elso automatas kocsikat (Daf CF85 , holland Ifa <#vigyor> ). Gyalazat volt. Kurv@ lassan valtott,es minden valtaskor egy rele csattogott a muszerfalban. Azthittem ,hogy szetverem,annyira idegesitett <#vigyor> . Majd a kovetkezo szeriaban ezt mar kijavitottak. Igaz 2010-ben jartam utoljara uzemszeruen automataval,de sokat nem valtoztak a dolgok,ahogy a kolegak meselik. 2,5 eve voltam egy Mercedes oktatason. Kiprobalhattuk az uj csodat 😊 Vezetes utan mondtam az oktatonak,hogy probaljak ki az M.A.N. valtot. Na ugy kell egy valtot programozni! Egyebkent halkan megjegyzem,hogy ha automatavaltoval veszed a kamiont,akkor olcsobb. Mostanra a manualis lett az extra felaras.
Már hogyan lehetne.<#falbav> Ne tetézd a hülyeséget. Ezt a témát inkább hagyjad, bölcsebb maradsz.<#wink>
A szimes "egyszerűsítés" pedig azért van, mert nincs mindenkinek kuplungja. Senki nem meri bevállalni, hogy holnaptól csak 3 pedállal játszható a szimje, inkább egyszerűsítenek.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.01.09. 17:24:42
Alexease
Persze, el lehet "mindent" valtani valahogy/valamikor, de most inkabb az X autohoz/valtohoz uzemszeru, ajanlott, tartos, hasznalhato megoldasok voltak a lenyegesek. Es inkabb iR szempontbol. van amit padlogazon el lehet valtani, van amihez vissza kell engedni a gaz (es/vagy kuplung) vagy padlogaz es a tiltasnal ugralo fordulatnal visszavalt, ez van altalaban a ketpedalos videokban: nyiiiiiiiiiiiiiii, nyiki-nyiki-nyiki-nyiki-bevalt-nyiiiiiiiiiiiiiii 😄DDDDDDDDDD

Ennyi erovel az egyszeru utcai autot is el lehet valtogatni meg ket pedalozni, de meg sem az igazi😉
De valoban nem az en teruletem;D
bardocz
Végre egy megerősítés ebben 😊
Kamionoknál hallottam olyat, hogy körmöskapcsoló van, tárcsafékekkel, és az elektronika azzal szinkronizálja a váltást.
Valszeg nincsenek gépjármű szerkezettani ismereteid (vagy sokat lógtál órákról), mert összemosod a dolgokat, hogy mi múlik a mechanikán és mi az elektronikán. Ami szinkronos azt nem lehet elváltani (azt is el lehet,de nem lehet), ami kapcsolókörmös azt el lehet. Fel is, le is. Nincs ha, meg köztes állapot. Egyszerű mechanika. Az, hogy a gázzal meg a kuplunggal közben mit kell csinálni és miért, az egy további téma. A gyújtásmegszakításnak meg abszolút semmi köze ahhoz, hogy el lehet-e váltani vagy nem kuplung nélkül.

Skippy: B+, egy kardáncsuklóval megoldhatták volna. Igazi USA feeling.<#buck>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.01.09. 17:00:13
Alexease
Nem feltetlenul, valtotol, fogaskerekektol es elektronikatol fugg😉 A felfele valtashoz a "gyujtas vagast" egyszerubb megldani, mint a visszvaltasnal az automata gazfroccsot (persz enormal valtoknal, a dupla kuplung es hasonlok felejtosek, de az ezekben nincs is, csak WV, GT3 stb).

A valto kerdesnel eppen az a lenyeg, a kezeles. Egyreszt nem kell lenyulkalni, masreszt a folyamatos gazontartaskor sokkal stabikabban lehet a kanyarban tartani ha masert nem, mar csak a diffi miatt is, ami folyamatosan kapja a nyomatekot (ahelyett, hogy tisztan a gumikrol jonne vissza a terheles, es az alapjan "kapcsolna"😉. Ez szim, ez megbocatobb, plusz nincs olyan hosszu verseny, talan a fapadosabbak igazabol is birnak (ugy ahogy)😉

Eppen a pedalok miatt nincs kozepen, kell a hely jobboldalra😄
Amit felfelé el lehet váltani kuplung nélkül, azt visszafelé is.<#wink> A kímélés miatt szoktak kuplungolni, meg hátsókerekesnél a para miatt.
Egyébként mindig ki vagytok ettől a váltó kérdéstől, de nem ez a legnagyobb fake a szimes vezetésben, hanem az állandó aláfékezés, egyszerre fék és gáz. Ilyen vezetési stílustól, ami szimben megy és eredményes, kint 1 versenyt sem bírna végig az autó.
Skippynél azt figyeltétek már,hogy nem középen van a kormány (realbe).<#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.01.09. 16:17:46
Alexease
Felfele szinte indent el lehet valtani, foleg gazelvetellel (iagzabol is) 😉 Altalaban visszafele maceras. Oda kell a kuplung tobb autonal, de sokszor eleg a gazfroccs is. Az iR-ben a SCV8, Caddy, Corvett, DP, Star Mazda es hasonlok mind botvaltosak es hivatalosan visszafele kuplungosak (lennenek). De ezek mennek rendesen gazfroccsel is. Ppersze ezek CSAK kikapcsolt autmata kuplung es egyeb segitsegek (blip, lift) nelkul mukodnek rendesen! Sot a patternes valtok kozott is van kulonbseg. A "NASCAR-os", a GT4-es (ami itt nincs) es hasonlo patternes valtokat is el lehet valtani kuplung nelkul (le/fel, max lassabb), de elvileg a Pontiac vagy a SpecRacer meg nagyon "utcai" valto, az mar nem szereti.

A mostani friss Skip Barber nem tudom milyen, de ami az iR-ben an (elvileg), az meg az regebbi rendszer, vagyis a ket lab kozott van a kormanyoszlop😉 Erre irtam, hogyfizikalisan nem is lehet igazabol ketpedalozni vele😉 Vagyis mindenkeppen jobb lab fek van. Valtani lehet kuplung nelkul (elvetel es gazfroccs), de az mas kerdes.

De ez mar sokadlagos problema, meg ha egyeloek is lehetnenek a feltetelek (kormanyok, valtok,pedalok), az iegenyek ugy sem fognak soha egyezni😊 Sokszor latni videokon millios felszerelesekkel embereket, akik ugyanugy egyszerusitik a vezetest😉
bardocz
Azt a valóságban is el lehet váltani úgy, hogy leszabályzásnál húzod a kart pont, fórumban vannak többen akik jártak a sulijukban, érdemes megnézni. Sőt, visszaváltásnál nem kötelező benne gázfröccsöt adni, ami pont jó forgatni a seggét kanyarbejáraton. Annál nem olyan vészes a kétpedálozás a valósághoz képest. A régi lotusok már érdekesebbek ilyen szempontból.
Alexease
Sajnos sok autonal durvan szamita vezetesi "stilus" es hozzaallas is. A Skippy eppen problemas. Az eredetileg 3 pedalos es botvaltos auto (fizikalisan nem is lehetne ket pedallal vezetni, kiveve ha valakinek nincs kanyar laba😄DD), amivel mar nem annyira "fun" vezetni. Folegnem biztonsagos, stabil, szaguldozos, driftelos. Ha valaki igenyli nala a szimesebb hozzaallast, hogy a valtas, fekezes es egyensulyban tarts visszaadja a valodi(bb) erzest, az azonnal hatranyban van. Nagyon profiak kell lenni, hogy partiban legyen a ketpedalozos/pillangozos emberekkel.

Persze sok autonal mar "egyszerubb" a helyzet, ott mar alapbol "kezesebb" es egyelobb a kezeles.

Talan a hivatalos verseyeket kellene szigoritani, ritkitani, nehezebb bejutassal, es melle pakolni a lazabb SR-nelkuli, mindnekinek elerhetu FUN jellegu dolgokat. Persze ehhez is nagyobb letszam kellene... Meg komolyabb SR-rendszer, ami kiszuri az idiotakat es foleg azokat bunteti, a vetleneket nem bantka.
Alexease
Az iRacing-nek ez az egyik rakfeneje, hogy se az IR se az SR pontrendszer es mukodes nincs igazan kidolgozva, fejlesztve. Valoban autonkent vagy legalabb kategoriankent (D, C, B, A, PRO) kellene valahogy megoldani. Az SR detto: engem is szivat arendszer ha belemjonnek, kiloknek, kikerulok a fuvon es megcsuzom stb.

Szivesen vesenyeznek en is neha (ha lenne gepem meg net-em hozza😄), nem akarok gyozni, az IR sem erdekel, elengedek barkit aki "nagyon" jo, de heti 1-2 versennyel csak idegbajt kapnek es nehany honapon belul "rookie" lennek (ketagoriaban es agyilag😛) 😄D
Ha lesz egyszer gepem meg kicsivel tobb idom, majd beprobalkozom, de azert az iR is lephetne mar valamit.
bardocz
Egy autónkénti ir-es rendszer tényleg jó lenne. Nekem pl a 2800 lehet reális a skippynél, de gt-nél már közel sem. Valami olyasmit tudnék elképzelni, hogy alapból mindenki kezd mondjuk 1600-al minden autóra ami megvan. Utána meg elkezdi külön számolni, mondjuk cak mazdádzik az emebr, azzal felnyomja mondjuk 2000-re, ezután ha veszünk egy új autót, akkor az nem 1600-ról indulna, hanem az összes kocsiból számolna egy átlagot.
Jó az IR. Annyi szerencséje nem lehet valakinek, hogy sokkal magasabb IR -je legyen, mint amit tud. Ami gond lehet, hogy nem autónként van az IR. Ezért fordulhat elő, hogy valaki teszem azt egy skippyvel feltolja az IR-t 5k-ra, ezzel a ponttal simán 1. splites egy GT3 futamon. Be is jön, mert azt hiszi hogy nagymenő, aztán a futamon meg szétveri a mezőnyt. Autónként kéne IR., és akkor teljesen reális lenne. arról ne is beszáljünk, amikor az ilyen skippys (bocs a skip barber versenyzőktől, bármelyik járgányt hozhattam volna példának) bejön egy endurance futamra, vagy még jobb, egy 24 órásra. Na az teljesen agyrém!

A másik téma, látnod kellett volna az én szemszögemből, vagy hátulról, mit csinált a fickó. sose fogom megérteni az ilyen agresszív barmokat, akik az első kanyar előtt három négy pozíciót akarnak javítani, mindenáron!!! Az ilyen takarodjon az anyjába, és az utolsó volt hogy ennyire előzékeny voltam az ilyen parasszttal. <#boxer>

iracing the 'real' race.

Alexease
Gondolom ezekutan latszik, hogy amikor itt egy-ket magat komoly versenyzonek tarto ember, a frusztraciok utan nyiltan kilokdosedesel es egyebekkel fenyegetozik (plusz korabban mint ha lett volna mar szandekos lokdosodes?!), akkor milyen lehet a nemzetkozi egyebb/hobby/fun versenyzok hozzaallasa, akik mar 8x regisztraltak, nagyreszt ingyenes-akciosan es/vagy ejjel-nappal toljak es/vagy leszarjak az iR-t/SR-t es/vagy ugyanolyan free szerver buli nekik, mint az AC/R3E/RACE/SRW/stb., csak itt nonstop tolhatjak (az ar meg leszaros nekik a kinti szinten).

Az IR (pontozas) jo rendszer lenne, ami alapjan az ero sorrendet beallitana, de IR-t valszeg szerencsevel is lehet gyujteni (1-2 lokdosodes, ami az SR-be belefer, es meg van a jo helyezes a tobb IR-hez), plusz ahhoz hogy valoban szetszorja a mezony, 2-3x ennyi felhasznalo kellene futamonkent.
Ennyi emberrel "mindig" lesz 10-30% kakukktjas a futamon, ami eppen eleg😊 Es emelett meg ott van a "normalis" szerencse, sajat hiba, verseny baleset is.
Eh, ne is mondd, iszonyat pech szériám van. amit a mostani versenyen műveltem...
7. helyről rajt, már a helyezkedést elszúrom, nyolcnak fordulok. Második körben fal kocc ahol még soha, majd egy hülyeésg miatt utolsó sikánban fekete zászló, gondoltam szép lassan le tudom. na szép lassan a 2 mp.-ből 0.3 lett mikor megunta és beadta a feketét, 16 sec pihi. Kijövök két körrel később, tele tank, csak kibírja végig és akkor nem bukok nagyot... meddig bírta? Naná hogy a fehér körben ki kellett jöjjek.. 16. hely.... Ha nem talál meg valami majom mint az a finn, akkor megoldom magamnak hogy rossz legyen.. grrrr...<#violent><#falbav>

iracing the 'real' race.

Kösz hogy belinkelted, most már tudom ki az a köcsög aki nekem jött a rajtnál. A hülye buzeráns, következő versenyen kiütöm mint a sz...

iracing the 'real' race.

3 monitorral megy azért ilyen kicsi vagyis igy is vagy 80-100 as
Robiiiii <#banplz>
Király a FOV beállítása. Gokartban ül a csávó? <#vigyor3>
hungary27
Most mindenki mclarenezik a gt3-ban? 😊

Használ valaki DashMeterPro-t? Az 1.8.5-ös, mai frissítés után nem működik minden.
Kérdezem. Akinek szintén ez a verzió van már fönt, működik-e?
Mondom. Akinek nem frissült, szerintem egyelőre ne erőltesse.

Azé se leszek ki! Csak lesz má egy olyan futam ahol nem vágnak haza.... már az SR se érdekel, futamonként úgy 10-től szabadítanak meg átlagban, de lexxarom ha rookie-ig ugrik le akkor se hagyom magam, mostantól másképp állok hozzá én is! Aki csak megközelít 10 centire, forgatom kifele! VENDETTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Punk tum! Igen! Köcsög leszek én is, xart sem érek fair versenyzéssel!!!
oneal1
cserélem a pár kormányra 😄 😄 😄
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2016.01.08. 19:41:00

!Forza Ferrari!

Nallam csak 200/100 😄
" 220/110" most te rohaggyá meg 😄
Mire ezek megvannak, már úgyis csak a járó keretre kell már költened <#beka3><#nevetes1>

iracing the 'real' race.

Az a 300.000 kell a VR gépre erős túlzás és kerekítés, bár ki lehet azt hozni 240-ből is, nem is rossz konfiggal.. (100 ezer a GTX 970 + 60 ezer az i5 4590), + 20 a táp + ram, HDD, satöbbi. Plusz, mi meg a PC-sek többsége rendelkezünk valamilyen alappal, amit el lehet adni, cserélni, beszámíttatni.

Igazából mumus70 írta, hogy két év múlva fejleszteni kell. Nos max a GPU-t. Haver i7 2600k-ja mai napig profi teljesítményre. (Én adtam el neki pár éve.) Max GPU-t kell cserélgetni. De azt lehet okosan. 😊

Én most passzolom el az i3 4330-amat, és veszek helyette egy i7 4790-et. Aztán majd az új GPU széria, utána meg majd egy Oculus Rift... Legalábbis remélem. 😄
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.08. 14:06:30
3 fhd monitorhoz gtx770 is elég, gtx970-el már max beállításokkal megy iR is meg AC is... (más játéknak nincs normális 3 monitoros megjelenítése ezért csak ezt a kettőt használom... najó még az LFS)