25347
  • mumus70
    Lopez állítólag a Nord előtt egy hétig bezárkózott a házukba, és napi 8-10 órákat körözgetett rajta ebédszünettel mindenféle játékkal! :D :D
  • lac coo
    Mit jelent ?
    No mindegy, lenyegtelen :)
    Igazabol ha felszerelesnek lenne barmi koze ki mennyire gondolja komolyan nagy bajban lenne minden jatek .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.05.08. 14:25:51
  • zimapeti
    A megmosolyogtató azt jelenti, hogy bénábbak? Vagy szerinted hol írtam ezt? Tudtam, hogy Te leszel az aki egész mást fog bele látni, köszönjük Emese:)))))
  • lac coo
    Ezt ! :)
  • zimapeti
    Ezt írtam volna? Fuss neki még egyszer:)
  • Alexease
    Lopez-t "nem ismerem",nem tudom milyen szimes multja van, miken nott fel, korabban milyen programokat es mennyit hasznalta oket. Ha atlag, nyugati versenyzo palanta (mar gyerek korabban megtehette hogy gokartozzon es valodi autokkal versneyezzen), akkor nem volt raszorulva az akkori autos jatekokra es szimekre. Neki most ez plusz, ujdonsag, erdekesseg, egyeb kihivas. (De mint mondtam, nem ismerem! Igy eleht, o is vegig tolta a gyerek korat az autos jatekokkal.)

De a ket Norbi autos jatekokon es szimeken nott fel, evekig toltak ejjel-nappal es versneyeztek egyszerre tobb ligaban. Mas lehetoseguk nem volt, meg igazi utcai autora sem igazan. Meg a "fapados" magyar sorozatok is elerhetetlennek tuntek. Weber Gabi, az LFS es baznagy szerencse/lehetoseg kellett, hogy beinduljon a "szimesekbol toborzot magyar autoversenyzok lehetosege".

Igy ok mar mashogy tekintenek a szimekre es ezekre a lehetosegekre. Mig esetleg Lopez (vagy mas nyugati zsigerbol autoversenyzo) racsodalkozik, milyen jo tud lenni egy "jatek szimulator", addig Norbiek a "jatek kategoriat" hagytak maguk mogott.

A lenyeg, teljesen mas vilag (Lopez vs. magyar lehetosegek), es erdemes ismerni az elozo 15-20 evet is: pl. 90-es evek vege, GPL, Weber bajnoki cime, hatulrol tolta, csak az volt mint szim, sokat toltuk online; aztan a 2000-es evek elejen az evekig tarto LFS es NR2003 idoszak, a valodi szimes kultura felviragzasa; es utana persze az ISI-engine idoszak (F1C/GTR/GTR2/rF/GTL).

Regen rengeteg tehetseges, nagyon jo (ma mar klasszikus) nev vesenyzett magyar ligakban (LFS/NR2003), nem lehetett mindenki valodi versenyzo. Minden liganak meg volt az egyedi hangulata, a valodi ismeretsegek, barati korok, szemelyes kapcsolatok, napi 24/24-ben.
    Mara mar kicsit szemelytelen lett, gepies, daralos, ipari es uzleti jellegu. Ez mar nem csak magyar szinten, hanem nemzetkozileg is teljesen mas vilag es hangulat. Nem rosszabb vagy nem jobb, inkabb mas. nekem a regi jobban tetszett, a maiaknak, akik 5-10 eve kezdtek, mar ez a termeszetes. Foleg az iR-rel, es az iprai jellegevel.

Ezzel persze nem csak a ket Norbit szeretnem "megvedeni", nem azert mert rengeteget versenyeztunk egyutt, hanem azt az idoszakot, ami megalapozta a mai szimes vilag (kozosseg, programok, uzleti resz) teljes egeszet.
  • lac coo
    A szazezres cuccoktol fugg mennyire jo IR versenyzo valaki ?
    Lol....
  • zimapeti
    Bármennyire is példaképeim a két Norbi, Véber Gabi, azért aki látta a pimasz úr beköltözik Michelisz Norbihoz, törött g25, 15colos monitor, vagy ott volt Véber Gabi első iRacinges próbálkozásánál, 180 fokos kormánnyal egy órával verseny előtt kezdte telepíteni a játékot, hát nem tudom, nekem Jose Maria Lopez hozzáállása komolyabbnak tűnik, vagyis ezt tartanám profi hozzáállásnak attól aki komolyan gondolja a szimulátoros felkészülést, gyakorlást.
    Lopez irezik

Ez után kicsit megmosolyogtatóak ezek a képek Kiss Norbiról és Michelisz Norbiról:
    Norbi kokpitje
    A cica nagyon aranyos:)

Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2016.05.08. 12:47:45
  • b-type
    Pcars moddolt UI
    :)
    (jah ott a logó a'csába)
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.05.08. 11:06:28
  • mumus70
    Na mivel készül játszani Kiss Norbi? :D

• Totti5
  • Alexease
    Hang alapjan talan ez mar a FR3.5 :)
  • hungary27
  • ozoli78
    Ha gondolod csinálok neked egy accot .
    Irj rám privit.
  • hungary27

• twinr
    Troll face...
  • zimapeti
    Ezt a negatív hozzáállást, nem ezt várjuk tőled:)
    Közel harminc kilóméter, 6-8 átlagos pályának felel meg, legalább ennyivel több idő kell a megtanulásához. Én is itt mentem rajta először, 200 újraindulásig számoltam, nekem tetszik, nem egy ovál pálya az biztos :)
  • mumus70
    Na feltoltam. Csillivili az van, a sok szart amit beletuszkoltak annak a 97 %-át az életben nem fogom használni. A tempója meg kukk ugyanaz mint a win7. Sok hűhó semmiért.
  • mumus70
    Részemről de. Annyira élvezem mint egy függvénytáblázatot..... annyira izgalmas és élvezetes számomra mint egy Burda szabásminta bogarászása. Csak a GP vonalvezetés miatt vettem meg.
  • Alexease
    Sose probaltam Win10-et, amig nem lesz uj gep (talan soha:P), addig nem is tervezem. Win7 van, nekem egyelore boven jo. Nem a regi Win lassitja be az eletem, hanem a regi elavult gep es lassu keves memoria:) Egyelore ha valami fullHD-ben indul vagy sipolosra terheli a gepet, azonnal kikapcsol a gep:D A Win10 csak szenvedes lenne egyelore, es valszeg a vinyo es memoria is keves lenne neki (250GB, 10 eves tekeros fajta; a memoriak is 10 evesek, 4GB, DDR2 333MHz):)
  • alma2
    Ezeket ugye nem komolyan irkaljatok?
    Bar kinezem beloletek :)
  • Adam Jonas
    Nem tudja valaki, hogy Magyarországról lehet-e fizetni Paysafe card-dal az iRacing oldalon? (Mármint azt látom, hogy ott van az opciók között, csak kérdés, hogy el is fogadja-e.)
  • bardocz
    Nekem a 8.1-hez képest pont lassabb a bootolás, viszont a win7-hez képest gyorsabb.
    Alex, sok komolyabb program nem igazán van felkészítve a win10-re, azokhoz jobb a 7. Valahol javasolták, hogy használjak win7 emulátort, ami marhára reális, amikor pl win7-en is maxon pörög az összes porcesszormag, vagy elfogy a memória, még pont emulátor futtatásra lenne szükségem :D
  • Alexease
    Gyorsabban toltodik egy iR (vagy AC, rF2 akarmi), vagy tobb az FPS?:)))
    Az hogy a napi 1-2 Win boot gyorsabb, az tokmindegy:P
    Esetleg komolyabb programoknal (Adobe, AutoCAD, AutoDesk stb.) lehet elony, ha jobban ki tudjak hasznalni a sok RAM-ot (+8, ha van egyaltalan). valszeg modernebb, izmosabb gepeken jon ki jobban a Win10 elonye (ha eppen nincs hatranya:D).
  • Norbi1990
    Nekem nem volt semmi probléma vele eddig, már tavaly szeptember vagy október fele frissítettem.
    A telepített progik valamelyikét teljesen jól átrakja 8.1-ről de van amit újra kell telepíteni.
    A bootolás sokkal gyorsabban megy meg úgy összességébe is gyorsabb lett minden nekem.
  • mumus70
    Most akkor érdemes felpakolni a win10-et? Nem kúrja szét a játékokat, régi progikat, alkalmazásokat? Megint azt hallottam, hogy ratyi az egész, majd minden komolyabb gép is belassul drasztikusan tőle, meg megzakkan tőle minden....
  • twinr
    eh, mentem én is egyet a dolláré....
    undorító ez a pálya, be kéne zárni, nem még versenyeket rendezni... előttem összetörte magát, kiröhögtem jól, két kanyar múlva egymás mellett döngettünk füstölő motorral :D
  • mumus70
    Szerinted??? :D A pályából nem sokat látok! Kerék közé veszem oszt ha piros fékezek, a zöld, 4. alapgáz! :D
  • twinr
    Nekem is feláll a szőr a hátamon nord-tól, de jön a 24 órás... brrrrr
    Azt hiszem hogy bekapcsolom a vonalat majd. :)
  • mumus70
    Hát ennyi idős korban már az ovál pályát is fél napomba telik megtanulni lassan.... xd
  • Adam Jonas
    Éljen csak a bal kanyar, mi?!
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2016.05.05. 00:27:33
  • mumus70
    26 körül. De ma is megérte! Pitstart, 24-ről 18, és jött asszem 36 SR pontocska, 0 x-el.... :D De hogy mi a francot szeretik ezt az idióta pályát?? Én alig várom hogy leteljen a 4 kör. Rühellem ezt a szar kacskaringót..... :D
  • twinr
    :)
    Mennyien indultatok?
  • mumus70
    Hát ezt a Nordot most sem fogom megtanulni... nekem reménytelen. Viszont remekül tudom SR szaporításra használni! A rajt után gondosan félreállok, elmegy a mezőny, aztán beteszem negyedikbe, és 4 kört kirándulok 8-10 perces időkkel, 0 x-el..... :D
  • Alexease
    Bar a tukrot es a felnit kifelejtette:)))
  • Alexease
    iRacing DX11 vs. DX14 :)))
    A valodi lenyege, hogy a ficko ugyan olyan festessel versenyzik igazabol mint az iR-ben (vagy forditva).

• ozoli78
    Este folytatódik a rookie kupa ismét lesz közvetítés. :D
    Köszönjük az NX TV nek.

Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2016.05.02. 18:02:27
  • mumus70
  • Alexease
    Hosszabb Q/A a dirt "reszrol".
  • bardocz
    Dirt-re külön licensz lesz majd, így nem kell félteni a meglévő jogsikat.