Utálom a mazsola vezetõket.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja bazzeg, most látom, mi ez... matrica, LOL

akyyy
ilyet hol lehet beszerezni?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

roliairsuni
énmár láttam balesete 1*, elég gáz a látvány, de ott nem lett baja csak az auótknak: a clios asszon kivágodott egy peugeot boxer elé, és a pözsós elrántotta a kormányt,felszalatt a járdára, és 3 cenit múlt hogy nem gázolt el 3 gyalogost, csak épp elurottak, a clió totalcar, a boxer is megört az eleje a kerítéstõl de személyi sérülés nem volt, csak a 3 cliós csaj naon mevolt ijedve, de a boxeres az nem, céges autó volt, biztos sokat megy a srác, láccott hogy volt tapasztalata az ürgének ebben a dologban is ;)

Amibõl lekvárt lehet fõzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

Mikor én ezt legutóbb tanácsoltam, ajánlottak nekem egy szilánkos kéztörést. Pedig én sem szeretem túlzottan, ha nem hagynak aludni vezetés közben. :)

Sadist
Megleped egy ilyennel.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

RelakSfromhome
Utáljuk a mazsolákat.
És azokat nem utáljuk, akik olyan fordulaton bõgett motorral rohangálnak este negyed 12-kor, hogy két utcával arrébb szinte a szelepek hangját meg tudom különböztetni? (na jó, ez túlzás, mert gondolom a kipufogójától volt ez a tuning hang, de az úton, ahol száguldott, garantáltan kiesett mindenki az ágyból)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Nem. Hipót igyon otthon, ha már megmaradzunk ennél a hasonlatnál, akkor nem kell lökhárítót javíttatnom.

Sadist
A hipó olcsóbb dolog, mint a kocsi javíttatása.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

NSTSpider
Még jobb a kivilágítatlan csövi a kivilágítatlan tanyigájával egyszer majdnem elcsaptam egy ilyet akkor megfogadtam,hogy a következõ kocsimban xenon lámpa lesz.

Aramir
Hát, pedig annyi erõvel ihatna hipót is :D Még elsem fáradna a pedálozásban, a végeredmény meg ugyanaz lenne.

Mike
most nem azért, de nem mindegy hogy elütöd, vagy hipót itatsz velük?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

De ha éjszaka kivilágítatlanul megy elõttem tízzel, nem sok esélye van. Nekem sem arra, hogy észrevegyem.

Mike
azért talán, hogy ne szorítsd le
arról meg hogy ki igyon hipót eltérõ az elképzelésünk :(

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ennél már csak a "Masallah" felirat alatt alvó kamionosok a szimpibbek. :)

NSTSpider
Múltkor jött szembe velem egy kivilágítatlan "hülyegyerek" szóltam neki ,hogyha így folytatja akkor nagy esélye van a kórházra, még egy nyavajás prízma sem volt a biciklin vagy legalább bújna egy pár száz forintos láthatósági mellénybe.

bertino
én még sose láttam, hogy elütnek vkit, mindig csak az eredményét :(

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

akyyy
alig lett baja,a cipõje elszált 10 méterre, de látszólag semmi baja nem volt, beültette az anyós ülésre a sofõr a csávót, és go korház...

azért látszott rajta, hogy nincs minden rendben....

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Sadist
Meghalt? :C

bertino
<#wow1><#wow1><#wow1><#wow2>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

akyyy
eh, reggel szemtanú voltam ahogy elütöttek egy embert:S:S:S mint ha egy bábu lenne ugy pörgött a levegõben

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Ez tetszik, akpásból elindulni sem szabad, ha valami bibi van a világítással.

Az én kedvenceim a kivilágítatlan bicajosok, akik az útszéli kátyúk miatt (mivel nem látja a hülyéje) inkább az út közepén megy. Az ilyen miért nem nyel hipót inkább?

RelakS
Hülye! ÁÁÁH!!! :D:D:D:D:D

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Sadist
Városban sétálgatunk, három sáv széles út, az egyik parkolósáv, kis Smart meg keresztben parkol :D És nem is lógott ki :D
Fater aszondja, lehet legközelebb már azt fogják kiírni, hogy kerékpárt és Smartot a falhoz támasztani tilos :D

Aramir
<#nyes>
Az ilyen fasz megérdemli.
Nekem is volt már, hogy nagy ködben elõztem egy IFA-t, egyszercsak mindenféle világítás nélkül feltünt egy Suzuki szembõl. Szerencsére betudtam fejezni az elõzést, de villogtam neki rendessen :D

Sadist
Fater is mesélt egy sztorit. Kollégájának a nõje rendõr, és egyszer szolgálaton kívül autózott valahova. Bazi nagy köd, semmit nem látni, egyszercsak a semmibõl felbukkan elõtte egy autó utánfutóval. Az utánfutón nem világított semmi. Elõzés, villogás, féklámpa villogtatás, majd nagy nehezen lehúzódik. Csaj szól neki, hogy az utánfutón a lámpák nem világítanak.
- Tudom.
- Akkor miért nem javítja/javíttatja meg?
- Hülye liba, majd hajnalban a te kedvedért nekiállok javítgatni mi?
- Jólvan, akkor forgalmit, jogosítványt legyen szíves <#idiota>

Aramir
Pedig finom, fõleg mogyoróval :)

DanielT
Én is utálom õket, sokan vannak és méretükbõl adódóan nem alkalmasak autóvezetésre.
Aramir
<#eljen>
Errõl beszélek :)

Aramir
Na, azért tudom, hogy szar dolog, de ilyenkor szólni kéne neki, hogy gond van.
Jártam már én is úgy, hogy elindúltam, minden oké volt, de amilyen szar a Wartburgnak a biztosítékszekrénye, elmozdúlt a bizti (jó kis budapesti macskaköves úton), és már nemis volt féklámpám. Máskor meg a fesszabályzóm adta meg magát, és sorban égtek ki Budapesten az égõim (index, féklámpa stb).
Persze volt normális ember, aki a piros lámpánál álva odaszaladt mögüllem, és szólt, félre is álltam biztit cserélni.
Polákot nem ismerem, nemtudom milyen megoldása van a biztosítékoknak, valószinüleg a nõ sem nézte meg induláskor, de talán szólni kéne az ilyeneknek legközelebb, mielött tényleg nagyobb baj lenne.

NSTSpider
Haverom apja múltkor egy új Renault kisbuszosnak szólt ,hogy nem ég a féklámpája (egyik se)kocsi vadiúj volt akkor hozta el az emberke rendesen szentségelt.Ennél már csak az a jobb amikor a féklámpa helyett kigyullad az index vagy a tolatólámpa a rossz bekötés miatt.

Sadist
Az ilyeneket kéne mocskosul megbírságolni, nem azokat, akik 5 km/h-val átlépik az 50-et. Mûködõ féklámpa nélkül el se szabadna indulnia! Sõt, ez szerintem még a szándékos veszélyeztetés is.

RelakSfromhome
Ehh, ma kedvem lett volna kirángatni egy dagi bigét egy kispolszkiból! Már harmadszor mentem neki kis híján, mikor kiderült, hogy mi a bibi: NEM MÛKÖDÖTT A FÉKLÁMPÁJA! <#wow1><#falbav><#violent><#boxer>

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

akyyy
jah nem 50 méter, hanem baromi kevés, max 10.... aki járt már arra, tudja.

nem volt semmi háromszög, mellény se ( sõt, a mellény mintha a kocsi hátulján lett volna de felvenni luxus volt nekik:D )

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

LittleL
Ügyes voltál...
csak óvatossan, de dinamikusan.<#hehe>

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

NSTSpider
Na igen én ezt sosem értettem ,hogyha lepukkan egy kocsi akkor annyi szusz még van benne ,hogy az út szélére lehessen navigálni vagy ha nem akkor meg oda kell tolni.Ellankadásjelzõ háromszög meg láthatósági mellény gondolom nem volt neki?

akyyy
én tegnap azt bírtam 26-son, dubicsány elõtt , van egy vasúti átjáró, már nemtom milyne kocsi, le volt ott robbanva de pont az átjáró elõtt. az út szélére se volt tolva, csak pont az én sávom közepén. ráadásul ez a vasúti átjáró elõtt 50 méterrel egy kis kanyar is van, szal az volt aszerencséje hogy elõszõr mentem arra, sé nem tudván h milyne az út , szabályosan közelítettem meg a vasúti átjárót és ügyesen meg tudtam álni mögötte.

NSTSpider
Mai story!
Mentem a 51-esen egyszer csak azt látom ,hogy az elöttem lévõ Toyota kisteherautó eléggé lelassul szinte állóra látom van elõtte valami kis piros kocsi gondolom biztos az le akar kanyarodni DE NEM. Mivel elég nagy volt a forgalom megelózte a kis pirosat a kiteher majd beértük az ALANYT.Piros elég új Ford Focus nagy T betû a hátulján,anyu kapaszkodik veszettül a kormányba apu mellette ül.Eszeveszettül száguldott 35-40 KM/h -val.Kérdésem:ha valaki ennyire fél vagy nem tud vezetni miért a legforgalmasabb fõútvonalon kezdi? Én is voltam kezdõ de a forgalom ritmusát mindig fölvettem viszont ez a vezetés már kifejezetten veszélyeztetés volt ennél még a leglepukkantabb IFA is jobban megy.Na ennyi ,remélem más nem kapott ki egy ilyen MADAME-ot

Persze, egy ilyen autóban mindenki túlbecsüli a képességeit, pláne, hogy egyáltalán nem érezni benne a sebességet.

LittleL
Hát ez igaz, a Subaru az biztonságos,
de azért a vezetõje ettól még elveszítheti az uralmát a gép felett.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Nem teljesen mindegy, hogy egy mûszakilag nulla (fék teljes hiánya, motorfékkel jobban lassulok) Ladával vagy egy 2006-os Subaru Sti-vel mentek... A Lada sajnos sokkal masszívabb, így egy esetleges bibinél az utasait töri, nem magát. Útfekvésben viszont közel sem jár a Subaruhoz, ez nem csak a passzív, de az aktív biztonságot is csökkenti.

ivan924
Hát kb. Mindkettõnknek maradandó élmény. Mellesleg ennyi idõ távlatából már kezdenek szépülni az emlékek. Persze az is igaz, hogy akkor is élveztem a "ralit", csak ez nem volt felhõtlen. A veríték ott volt a hátamon: mi van, ha pont most történik valami? Ki se tudtuk volna védeni. És persze az elhatározás: soha nem ülök be mégegyszer ilyen ember mellé. Max. ha hivatásos raliversenyzõ, de akkor is csak a biztonságos versenygépbe, bukóval stb.

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

LittleL
Akkor ez pont olyan lehetett mint amikor mi mentünk a Subaruval.
A hullámvasút az kutya füle ehhez képest.

ivan924
Igen, ez lenne a normális, ha meg tudna állni. Amúgy, ha jól emlékszem, egy "egyenesen bevehetõ" kanyarban a jobb eleje csúszott meg az aszfalt melletti leszórt, poros-kavicsos részen, ott kapta el a fát, és a kocsi hátulja "szaladt" elõre, viszont nem voltak olyan sûrûn a fák, hogy oldalba kapjon egyet. Annyi kimaradt a sztoriból, hogy miután megmutatta a fék "hatékonyságát", rákérdeztünk a kézifékre: simán behúzta, nem is kattant. Szerintem ki volt szakadva. A motorfék legalább mûködött, kanyar elõtt (derékszögû, ez vezet ki a városból) le tudott lassítani, így azt "csak" kb 70-nel vettük be. Az biztos, nem ülnék be mégegyszer az srác mellé.

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

Irdatlan nagy mákja volt. 50 méteren simán, vészfék nélkül megállok a ladával 110-rõl, õ meg lelassult 10-15 km/h-t?

Képzeld el, ha nem fát kap el, hanem gyalogost, kamiont vagy óvodáscsoportot...

ivan924
Na ja. Eddig szép a történet. Viszont én is tudom, milyen érzés városon belül 100-on felül lenni. Én, kuzin, meg az autószerelõ haverja, plusz egy fehér 1200-es Zsiga. Azt mondta a haver srác, hogy megbütykölték kicsit a verdát, (utólag kiderült, csak a motort fúrták fel). Kisvárosban, körúton 110-zel. Én hátul ültem, biztonsági öv nuku. Keresztezõdések közt sok van, ami nem "egyenes", hanem 5 méterrel el van "tolva a folytatás" így enyhén kanyarodni is kell. Erre a srác szépen érintõre vette a dolgot, egy döccenés jobbról, majd balról, aztán tép tovább, szó nélkül. Következõ ilyen keresztezõdésnél már megjegyezte: "itt a múltkor se jött senki". Azon is 110-zel keresztül. Kuzin megkérdezte: jó a fék? Erre beletapos kajakra a fékbe, irgalmatlan nyikorgás, és a kocsi kb. 50 m-en lelassult 110-rõl kb 95-100-ra! Na akkor kivert a veríték. Átmentünk a szomszédos kisvárosba 12-13 km, 5 perc alatt ott is voltunk. Persze a két város közt elég kanyargós az út, de nekem úgy tûnt, csak egyenesen megyünk. Lehet, hogy ralira képzi magát a srác, de én valahogy nem élveztem annyira. Amint átértünk, ki is szálltunk mindketten a kuzinnal. Az még hozzátartozik, hogy a srác pár héten belül összetörte a kocsit. Néhány töréssel megúszta, "jól" kapta el a fát az útszélen. Hát no comment.

LittleL
képek ott vannak az Autó mánia topikban.

Én úgy vagyok vele, hogy inkább tízszer a csuklás jöjjön rá édesanyámra, mint egyszer a szívbaj, amikor közlik vele...

LittleL
majd rakok be képeket...

a lényeg, hogy nem mazsola a haverom.<#idiota>

Szolnokon súlyos baleset történt, egy tanulóautó ütközött egy másik autóval. A tragédiát az okozhatta, hogy a másik autó nem az útviszonyoknak megfelelõen vezetett...
A 31 éves oktató halálos (ne feledjük, tanulóautóban az oktató nincs bekötve!), a tanuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Mindezt azért, mert valaki nem volt mazsola.

Autót lehet venni, tehtetséget nem. Sebaj, biztos kap másikat a papától.
A legtöbben azt felejtik el, hogy hiába van alattuk négykerékhajtáés, ami jobban húz hóban, kanyarodáskor, tapadáskor ugyanannyi a tapadó felület, mint a kétkerekeseknél. Ezért látsz télen több 4x4-est az árokban, mint kétkerékhajtásút.

Egyébként az Autómánia topic kettõvel arrébb, ha kérhetem.