Utálom a mazsola vezetőket.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.
sazl : c
amúgy meg én is így vagyok vele, ha baj van, egy dolog fog megvédeni: az autó tömege
na jó, a kasztni is számít, hogy ne gyûrõdjön rád, de 900kg nem érhet fel 1800-al..
Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.
Egyébként akárki akármit mond az x csillagos ncap töréstesztekre, azért az is marha sokat számít, hogy milyen az autó. Ha teszem azt COFair nem ilyen BMW-vel ment volna, hanem egy kisautóval ami kapott 5 csillagot törésteszre sztem nem úszta volna meg súlyos sérülés nélkül. Azért az nem mindegy, hogy 80 centi vagy 1,5 méter anyag van a sofõr elõtt. Az ncap csillagozást azért útálom, mert hamis biztonság érzetet ad az embereknek a sok csillag, és hajlamos azt hinni, hogy abban az autóban nem sérülhet meg, mert az milyen jól teljesített a törésteszten ugye (amúgy ugyanez a hamis biztonságérzet igaz a 3 betûs csodákra - ABS, EBD, ASR stb).
ja, illusztrálom is az eredményt: http://www.sg.hu/galeria/10332364001093964686.JPG
szóval az is hozzátartozik a közlekedéshez, amikor olyan szituációba keveredik az ember, amire abszolút nincs felkészülve, így olyan váratlanul éri, hogy nem is tud mit tenni. (lsd. engem) és sajnos sokszor a vétlen szívja meg! az ittas vezetõket meg tárgyalás nélkül le kéne lõni a helyszínen, mert a balesetek JÓnagy hányadában õk a ludasak.
az meg hogy ki mennyire tud jól vezetni, az egyrészt adottság kérdése, nagyobbrészt pedig a tapasztalaté. nekem még nincs 3 éve hogy van jogsim, de már 100000km környékén járok, nagyon sokat vezetek, láttam egy-két dolgot. saját hibámból viszont még nem okoztam balesetet, (sõt, csak ez az egy volt) leszámítva azt, amikor a dugóban araszolgatás közben 2vel nekikoccantam az elõttem satutó Suzuki Szarnak, annak meg úgy ahogy van leszakadt a hátsó lökhárítója (miért hívják annak?)
Már mondtam, az offenzív vezetõ teljesen mást jelent, maga a szó is.
Ezt egyszerûen máshogy nem tudom elmondani.
Aki meg nem tudja befejezni az elõzést az nem offenzív vezetõ. Na érted már? Az offenzív vezetõ JÓL méri fel, nem rosszul, hanem JÓL, vagyis számításai sikeresek. Aki rosszul méri fel, az nem offenzív.
Én ugyanis nem látok különbséget.
Hogy egy elõzésnél sikeresen mérte-e fel a körülményeket, az már csak az elõzés befejezése után derül ki.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Az autósok cirka 50%-a (ha nem több) vagy azt hiszi, hogy az index valami olyan dolog, ami arra való, hogy megkeserítse az életét, vagy azt, hogy egy teljesen felesleges formalitás a kar pöcögtetése.
Ebbõl kifolyólag általában elõbb megindul, aztán amikor már a kocsija egyötöde belóg elém, akkor kirakja a villogót.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Csak a wagont elcseréltem anyámék Toyotájára azt is csak hétvégén me drága meg mindek munkába csak gond van vele.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
A megengedettnél gyorsabb hajtás minden esetben elítélendõ. Nem hiába vannak a szabályok. Van aki erre egy baleset árán jön rá van aki amúgy idõvel baleset nélkül is.
Na meg nem elég ha te vagy offenzív vezetõ hanem az lenne az ideális ha mindneki az lenne. Viszont attól, hogy te lendületesen és körültekintõen mész 70-80-al településen belül még neked mehet egy "láma". Ekkor meg cseszheted a nagy tudásod ilyenkor kell mérlegelni, hogy nem lett volna jobb esteleg lassabban menni.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
A másik kedvencem az olyan "dinamikus" vezetõ, aki keresztezõdésben balra kanyarodik, de 5 másodpercet nem képes várni, hogy a szembe egyenesen haladó átmehessen. Inkább jól megcsikorgatja a gumikat, kerülgeti az autókat, csak hogy megmutassa, milyen fasza vezetõ.
Van még egy nagyon jó típus, a "lopakodó": szürke vagy fehér autóval, ködben, világítás hiányában tökéletesen észrevétlenül tud balesetet okozni.A másik véglet pedig, aki este városban csakis ködlámpával hajlandó elindulni, merhogy az milyen faszán néz ki, hogy nem 2 lámpa világít a pofádba, hanem 4 pff...
Na asszem most hirtelen ennyi elég lesz 😊
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A már említett elõzéses frontális ütközések is így indulnak; nem úgy indul neki a sofõr, hogy na én most meg akarok halni.
A mazsoláknak még nincs olyan reflexük a vezetéshez, hogy a megengedett abszolut sebességhatárnál gyorsabban haladva megfelelõ döntést hozzanak.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
Édesapám is ezek közé tartozik akik offenzíven vezetnek, bevallom néha õ is megy gyorsan, de jól vezet! Több mint 20 éve van jogsia, egyszer sem karambolozott.
Az offenzív vezetési stílus miatt következnek be az elõzéses frontális ütközések. Az elõzõ ugyanis meg van gyõzõdve arró, hogy milyen jól vezet, tuti jó, amit csinál, ez a szemét mazsola meg mit mászik elõtte 90-nel.
Isten megteremtette a férfit.....Aztán támadt egy jobb ötlete :)
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Tudod, ezt a "mazsolaságot" már csak egyvalamivel lehet fokozni: amikor "mit nekem tilos jelzés" felkiáltással belehajtanak a vasúti átkelõbe. Oszt csodálkoznak, hogy beszáll melléjük a gyorsvonat.
A másik szép hely meg a Margit-híd budai hídfõje. Van 4 sáv a buszsávval együtt. Persze már a Lajos utcától áll a sor, mert a sok eszes bemegy minden sávba, még a buszsávba is (Kandó-Batyi kb 45 perc volt ilyenkor), majd a híd alatt rájönnek, hogy egyenesen mennének. Így persze feltartják a buszokat, a két kanyarodósávban azokat, akik kanyarodnának, meg a két egyenes sávban, mert a piros alatt úgy betolakodnak, hogy 5 autó 7 felé áll...
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Menjen gyorsan,hajtson neki a falnak de másokat ne veszélyeztessen.
I will use google before asking stupid questions.
Néhány hete Cora-ban voltam és 2x2 sávos úton megyek be város másik felébe egy kisárúszállító nyom le mindenkit zikázik ide-oda amelyik sor rövidebb. Csak a szentem azt nem figyelte, hogy kik vannak melyik sorban és lámpánál beállt egy skoda, trabant, tanulóvezetõs sorba ami tény, hogy rövidebb volt (mások gondolkoztak és nem álltak be), de lassabban is értek át a lámpán végül én szabályosan mellé kerültem és le is elõztem.
Sok vezetõ nem tekint elõre hosszú távon csak nézi, hogy ki megy közvetlenül elötte vagy éppen melyik helyen van kevesebb autó.
Isten megteremtette a férfit.....Aztán támadt egy jobb ötlete :)
Mindenesetre egyik nap fõnök kocsijával ki kellett menni kolegához, egy hülye kiscsaj meg úgy bevágott a Suzukijával a ©koda SuperB-nk elé, hogy majdnem matrica lett belõle. Aztán a leközelebbi keresztezõdésben is gúvadt a szemem, mikor a liba visszafordult a pesti csúcsban <#wow2>#wow2>
Hát azért faluba max 60! Inkább azért 55 mert belegondolok, hogy nekem se esne jól ha a lakóhelyem környékén 70-80-al furikáznának. Nem beszélve az unásig ismételt balesetveszélyekrõl.
Ha egy gyalogos át akar menni a zebrán és mögöttem sokan vannak megállok neki. Ha anyuka gyerekkel akkor pláne mert inkább én átengedem mint más barom lenyomja. Én nem felejtettem el gyalogos szemmel is gondolkodni. Sajnos az autósok 90%-a amint kocsi kerül a segge alá úgy érzi õ az utak királya és senki ne packázzon vele.
Én is gyorsulgatok meg versenyezek, de mindennek megvan a határa.
Szerintem akinek mennie kell az megy, es total nem erdekli hogy ki van elote.
volt alkalmam tobb tiz ezer km-et ulni vegig olyan autokban utaskent ahol nem igazan szamitott a kresz.. mivel ok es az utasai+ aru nem igazan ertek ra az 50km -es falujarasra.
ha valaki megkapja a telefont hogy pl 1.5 oran belul leal egy gyar ha nem er oda, akkor a kresz elott az ora ketyeg....
ok altalaban evi 150 E km-et vezetnek mar evek ota, es evi egy ket kisebb kocsi horzsolassal meguszak. /pl:telen ket 24t -es kamion koze bealva athajtani a vasuti atjaroban nem mindig sikerul kocanas nelkul. /
amugy ahogy eszrevettem azert egy duplaindex koszonessel tenyleg meglehet koszonni a segitseget. 😊 -es szerintem kellemes szokas.
szoval egyetertek hogy akinek menni kell anak elsobseget kell adni es aki nem siet az engedje el a gyorsabbat.
hm?
elég veszélyes helyzeteket okoz az, ha valaki minden kis szarra (ami tõle 200 méterre történik) kapkodja a kormányt és rugdossa a féket
a forgalomnak VAN egy tempója, ami fel kell venni, különben autósok tucatjait zavarod meg, kényszeríted fölösleges döntésekre
a legrosszabb mégsem a lassú tempó, hanem a bizonytalanság meg a túlzott magabiztosság (na arra pl. beugurolok, amikor az elõttem lévõ 2 méteres helyre a sietõs barmok egyszerûen berángatják az autót, és még anyáznak, amikor a nyüszítõ ABS mellett rájuk dudálok), meggyõzõdésem, hogy ebbõl adódik a balesetek nagy része
Riszpekk