Utálom a mazsola vezetőket.

← ElőzőOldal 30 / 30

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rezsofiz
Ja😄DD
ezt én is imádom

sazl : c

rezsofiz
Igen, fölöslegesen tényleg nem éri meg kockázatot vállalni, ezzel teljesen egyetértek.

ködben vezetni viszont tényleg nem játék, ott nagyon észnél kell lenni

Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.

az én nagy kedvenceim azok, akik teszemazt városban a 2*2sávos úton a 60as táblánál kilómétereken át mennek egymás mellett 40nel, nehogy már el tudjon menni az aki akar... a múltok is egy ilyen úton megyek, beállok a belsõ sávban menõ mögé - nem tûnik fel neki... villogok - na az feltûnik neki, de elkezd nekem mutogatni, meg neki áll feljebb! na aztán külsõ kicsit megindult, bevágtam a paraszt elé, majd beletapostam a fékbe úgy 20ig hogy vegye már észre magát.. mert azt megértem hogy elbambul, de ha rávillantok, nehogymár neki álljon feljebb! hogy a f@sz üsse ki a szemét az ilyennek!
a másik meg.. megyünk a fõúton, 70-80-nal, 2en mennek elõttem.. szabad a pálya, kirakom az indexet, elkezdek elõzni, erre a köcsög kis zsigulis hülyegyerek, aki bele se nézett a tükörbe (erre számítottam is, látszott a vezetési stílusán, uhogy direkt figyeltem) is elkezdett elõzni, de úgy, hogy fékeztem egy rendeset, mert különben belém jött volna. na aztán persze hogy belemésztam a seggébe, a gallytörõtõl sokan megijednek, aztán ez is mutogatott, én meg vissza, de az 5 centis táv miatt a fékre még csak rá sem mert lehellni, feltoltam egész 150ig, aztán mentem csak el.. 😊 nesze neki bünti!
tényleg sok a láma vezetõ, némelyikrõl el sem tudom képzelni hogy hol szerzett jogsit..
amúgy gyorsan vezetni én sem szoktam, város 60-70, fõút 100-120, autópálya .. na az más kérdés .. legyen x+1

Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.

Hellhammer
Én sem azt mondom, hogy hülyeséget ír, hanem azt, hogy felelõtlenség falukon 80-al átmenni.
A lendületes vezetés jó dolog, én is nagyon utálom azokat akiknek 1 km kell ahhoz, hogy 50-re felgyorsuljanak. A másik kedvencem az amikor egyenes úton 130 majd egy kis kanyargós részhez érve egybõl tele a gatyesz és 40-50. Erre jó példa a Mátra ahol nagyon kiderül az, hogy ki mennyire rutinos sofõr.
Az offenzív vezetésre ellenpélda: a már említett ködös esti hazafelé úton ott emberkedett mögöttem jó ideig egy Berlingo, majd megelõzött úgy, hogy a ködben kb. 60 m volt a látótávolság (miközben én is 80-90-el haladtam). Ez volt a lakóhelyünktõl kb. 20 km-re. Végig cikázott a sávon belül, és olyan elõzésekbe ment bele, hogy hajjaj. Mégis mikor beértünk a városba az elsõ lámpás keresztezõdéshez ott álltam mellette a szomszéd sávban (és simán lerajtoltam <#eplus2>). Szal fölöslegesen veszélyeztette magát és másokat is az agresszív vezetésével.

rezsofiz
<#nyes>

meg a vasúti átjárokban jókat lehet szállni mi? <#nyes>

Hellhammer
Mondjuk ebben igazad van, de azért feltétel az, hogy ismerd az adott átjárót, mert könnyen pórul járhat az ember :| Én ezért ha ismeretlen környéken vasútátjáróhoz érkezek lelassítok 30-40-re.

rezsofiz
Nem ír hülyeségeket, az alapokkal maximálisan egyetértek, hogy jó lenne ha az emberek lendületesebben vezetnének kicsit, mert ami most megy az utakon.. Nevetséges.

rezsofiz
Viszont egy offenzív vezetõ elég ritkán kerül bele ilyen véletlenekbe. Persze õ rá is vonatkozik a "fizika", de ennek ellenére sokkal nagyobb az esélye hogy elkerüljön ilyen eseteket.

Hellhammer
Az áru az már csak olyan, hogy sietni kell vele. Pfff...

Ezért utálom én a hivatásos sofõröket, mert mindig sietnek és hisznek abban, hogy õk tudnak vezetni, és a fizika nem érvényes rájuk. Az a baj, hogy a megtörtént (nem elkerült) balesetek nagy része nem a vezetõi tudáson múlik, hanem a véletleneken amiknél minimálisan számít a tudás. Egy megrakott 70-80-al haladó kisáruszállítónak nagyságrendekkel hosszab a fékútja, mint egy 50-el haladó személyautónak és ez nagyon is számít pont a falukban, ahol lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy gyerek, állat, biciklis, részeg ember, öregasszony kerül az úttestre kiszámíthatatlan helyekrõl.

meglehetosen nagy arcod van LitteL es nagyon nagy hulyesegeket irsz dehat ez egy publik forum ;<
de gondolom unatkoztal v vmi...

anti hero

LittleL
<#vigyor><#vigyor><#eplus2>
De nem így van ?
Ha már látom, hogy szabad az átjáró, akkor
eszem ágában sincs lassítani.

És ezeken a gumírozott botítású átjárókon, simán át lehet menni akár 100 -al is. D
He meg hepe-hupás, akkor lassítani kell mindenképpen,
vagy oda a lengéscsillapító.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

LittleL
leszokni nem akarok róla, mert általában
mindig sietek az áruszállítással.

Csak akkor megyek gyorsabban, ha biztonságos.

Amúgy a kamionosok általában rendesek,
az áruszállítókkal legalábbis mindenképpen,
és elõre lejeznek egymásnak, meg nekem.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

rezsofiz
"Azért nem lassítok, mert ha lassítok
akkor növekszik annak esélye hogy elkap egy vonat. D"
😄DDDDDDDDDDD

LittleL
Ja, az nem árt ha szabályosak, csak haladjanak lendületesen.

meglátszik azért, hogy kinek mennyi rutinja van a vezetésben.

Nekem már 8 éve van jogsim,
és levezettem kb. 100.000 km -t
komoly balesethez közeli helyzet még nem volt.-hálistennek

- ja de egyszer, Úúú, egy keresztezõdésben, amit nehezen lehetett belátni,
majdnem oldalról eltalált egy furgon. de kikerültük egymást.

rezsofiz
De egyébként igazad van, nagyon sok ember így gondolkodik, és tullaképpen igazuk is van , meg lehet õket érteni;|

rezsofiz
Ja az nagyon durva

rezsofiz
Most nem arról van szó , hogy lassan mennek, de azért 10/9 ember annyira bénán vezet, hogy fáj. Kicsit lehetne dinamikusabban vezetni
Pl engem az idegesít qrvára, hogy van egy lámpa, 10 mpig zöld, aztán amikor zöldre vált , akkor nagy nehezen beteszi az elõl lévõ egyesbe azt nagy lassan elindul. Hát , már a sárgánál be kéne rakni sebességbe, aztán sokkal gyorsabb lenne az egész.

Hellhammer
"Faluban 70-80 a jó tempó."

Errõl szokjál le sztem, mert pont a falu az ahol indokolt a 40-50. Városban nem gond ha 70-80-al mész, de egy falun átronygolni 80-al az sztem felelõtlenség.

LittleL
Én nem szoktam azért mindig padlógázon menni,
de szeretek lendületesen vezetni.

Faluban 70-80 a jó tempó. Csak akkor megyek lassabban, ha zsaruveszélyt szimatolok.D

Vasúti átjáróban 80 - 90 . Azért nem lassítok, mert ha lassítok
akkor növekszik annak esélye hogy elkap egy vonat. D<#banplz>

Autópálya : 130, ennél gyorsabban nem szoktam menni.
Fõút : 90 - 110

Hellhammer
Vasárnap iszonyat nagy ködben mentünk hazafelé este. Az elõttem haladó autós mindig belelépett a fékbe ha jött szembe valaki. Nem nagyon csak felvillant a féklámpája. A végén már a J1-en ülõ barátnõmet idegesítette, hogy milyen béna, hogy minden szembejövõnél fékre lép.
Amúgy nem jó az ha felidegesíti magát az ember, mert akkor sokkal balesetveszélyesebb a vezetés. Javaslom a feszültség levezetését, egy cigi, kis üvöltözés, pörgõs zene, kormány szétverés stb. csak biztonságosabb, mint padlógázzal felkenõdni valamire egy mazsola miatti idegességben.

robotnyk
azért ha szabályosak, az nem árt.

én inkább azt gyûlölöm, mikor mennek mint a marha, aztán ha meglátnak egy rendõrt, akkor satufék - városban 30-ra, 90 helyett 70...
LittleL
ja, meg mennek 60 -nal, és amikor egy vasúti átjáróhoz
érünk még azért lelassítanak 40 -re, mert
az van a Kressz -ben. Úúúúú

LittleL
Vannak tipilkusan "mazsola" autók is :

Suzuki Swift. D<#ravasz1>
Trabant
Kis polski
IFA .<#ravasz1>

Kandurex
legalább megérik a nyugdíjt

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

rezsofiz
😄DD

rezsofiz
Jah. Elég idegesítõek tudnak lenni. Minden kis hülyeség elõtt fékeznek, meg néha annyira szerencsétlenek tudnak lenni szegénykéim hogy már fáj.

LittleL
ráadásul tök egyenes úton is képesek lassan menni,
amikor nincsen elõttük senki sem.

Ilyenkor szoktam felkapni a vizet,
aztán padlógázt neki. DD

LittleL
Nemtudom hogy vagytok ti ezzel, de én nap mint nap
találkozom ilyen szerencsétlen autósokkal.

Mehetnének mondjuk 90 -nel, vagy 100-al, de ehelyett
60 -nal döcögnek, és ha nagy a forgalom nem lehet megelõzni õket.

← ElőzőOldal 30 / 30