Utálom a mazsola vezetőket.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.
a másik meg.. megyünk a fõúton, 70-80-nal, 2en mennek elõttem.. szabad a pálya, kirakom az indexet, elkezdek elõzni, erre a köcsög kis zsigulis hülyegyerek, aki bele se nézett a tükörbe (erre számítottam is, látszott a vezetési stílusán, uhogy direkt figyeltem) is elkezdett elõzni, de úgy, hogy fékeztem egy rendeset, mert különben belém jött volna. na aztán persze hogy belemésztam a seggébe, a gallytörõtõl sokan megijednek, aztán ez is mutogatott, én meg vissza, de az 5 centis táv miatt a fékre még csak rá sem mert lehellni, feltoltam egész 150ig, aztán mentem csak el.. 😊 nesze neki bünti!
tényleg sok a láma vezetõ, némelyikrõl el sem tudom képzelni hogy hol szerzett jogsit..
amúgy gyorsan vezetni én sem szoktam, város 60-70, fõút 100-120, autópálya .. na az más kérdés .. legyen x+1
Horsepower is how FAST you hit the wall. Torque is how FAR you take the wall with you.
A lendületes vezetés jó dolog, én is nagyon utálom azokat akiknek 1 km kell ahhoz, hogy 50-re felgyorsuljanak. A másik kedvencem az amikor egyenes úton 130 majd egy kis kanyargós részhez érve egybõl tele a gatyesz és 40-50. Erre jó példa a Mátra ahol nagyon kiderül az, hogy ki mennyire rutinos sofõr.
Az offenzív vezetésre ellenpélda: a már említett ködös esti hazafelé úton ott emberkedett mögöttem jó ideig egy Berlingo, majd megelõzött úgy, hogy a ködben kb. 60 m volt a látótávolság (miközben én is 80-90-el haladtam). Ez volt a lakóhelyünktõl kb. 20 km-re. Végig cikázott a sávon belül, és olyan elõzésekbe ment bele, hogy hajjaj. Mégis mikor beértünk a városba az elsõ lámpás keresztezõdéshez ott álltam mellette a szomszéd sávban (és simán lerajtoltam <#eplus2>#eplus2>). Szal fölöslegesen veszélyeztette magát és másokat is az agresszív vezetésével.
sazl : c
Ezért utálom én a hivatásos sofõröket, mert mindig sietnek és hisznek abban, hogy õk tudnak vezetni, és a fizika nem érvényes rájuk. Az a baj, hogy a megtörtént (nem elkerült) balesetek nagy része nem a vezetõi tudáson múlik, hanem a véletleneken amiknél minimálisan számít a tudás. Egy megrakott 70-80-al haladó kisáruszállítónak nagyságrendekkel hosszab a fékútja, mint egy 50-el haladó személyautónak és ez nagyon is számít pont a falukban, ahol lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy gyerek, állat, biciklis, részeg ember, öregasszony kerül az úttestre kiszámíthatatlan helyekrõl.
de gondolom unatkoztal v vmi...
anti hero
De nem így van ?
Ha már látom, hogy szabad az átjáró, akkor
eszem ágában sincs lassítani.
És ezeken a gumírozott botítású átjárókon, simán át lehet menni akár 100 -al is. D
He meg hepe-hupás, akkor lassítani kell mindenképpen,
vagy oda a lengéscsillapító.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
mindig sietek az áruszállítással.
Csak akkor megyek gyorsabban, ha biztonságos.
Amúgy a kamionosok általában rendesek,
az áruszállítókkal legalábbis mindenképpen,
és elõre lejeznek egymásnak, meg nekem.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
akkor növekszik annak esélye hogy elkap egy vonat. D"
😄DDDDDDDDDDD
meglátszik azért, hogy kinek mennyi rutinja van a vezetésben.
Nekem már 8 éve van jogsim,
és levezettem kb. 100.000 km -t
komoly balesethez közeli helyzet még nem volt.-hálistennek
- ja de egyszer, Úúú, egy keresztezõdésben, amit nehezen lehetett belátni,
majdnem oldalról eltalált egy furgon. de kikerültük egymást.
Pl engem az idegesít qrvára, hogy van egy lámpa, 10 mpig zöld, aztán amikor zöldre vált , akkor nagy nehezen beteszi az elõl lévõ egyesbe azt nagy lassan elindul. Hát , már a sárgánál be kéne rakni sebességbe, aztán sokkal gyorsabb lenne az egész.
Errõl szokjál le sztem, mert pont a falu az ahol indokolt a 40-50. Városban nem gond ha 70-80-al mész, de egy falun átronygolni 80-al az sztem felelõtlenség.
de szeretek lendületesen vezetni.
Faluban 70-80 a jó tempó. Csak akkor megyek lassabban, ha zsaruveszélyt szimatolok.D
Vasúti átjáróban 80 - 90 . Azért nem lassítok, mert ha lassítok
akkor növekszik annak esélye hogy elkap egy vonat. D<#banplz>#banplz>
Autópálya : 130, ennél gyorsabban nem szoktam menni.
Fõút : 90 - 110
Amúgy nem jó az ha felidegesíti magát az ember, mert akkor sokkal balesetveszélyesebb a vezetés. Javaslom a feszültség levezetését, egy cigi, kis üvöltözés, pörgõs zene, kormány szétverés stb. csak biztonságosabb, mint padlógázzal felkenõdni valamire egy mazsola miatti idegességben.
én inkább azt gyûlölöm, mikor mennek mint a marha, aztán ha meglátnak egy rendõrt, akkor satufék - városban 30-ra, 90 helyett 70...
érünk még azért lelassítanak 40 -re, mert
az van a Kressz -ben. Úúúúú
Suzuki Swift. D<#ravasz1>#ravasz1>
Trabant
Kis polski
IFA .<#ravasz1>#ravasz1>
amikor nincsen elõttük senki sem.
Ilyenkor szoktam felkapni a vizet,
aztán padlógázt neki. DD
találkozom ilyen szerencsétlen autósokkal.
Mehetnének mondjuk 90 -nel, vagy 100-al, de ehelyett
60 -nal döcögnek, és ha nagy a forgalom nem lehet megelõzni õket.