1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
  • Garfield
    Micsoda meglepetés...

A tanulmányokból az is kiderül: a magyarokat nem lehet rávenni a biztonsági öv használatára. Szinte minden összehasonlításban a sor végén kullogunk. Kanadában és Németországban, lakott területen száz autósból 92 beköti magát, nálunk ez az adat 48 százalék. Csak a csehek állnak mögöttünk a sorban (44). Még az autópályán sem kötjük be magunkat (63), miközben száz német vagy svéd közül ezt 98 megteszi. Ezek után nyilván nem lep meg senkit, hogy a közúti baleseti halálozási listán (a meghaltak száma/100 autó) az EU első helyén állunk 4,36 százalékkal.

• LittleL
    szóval mindenki kösse csak be az övet, ha vezet,

én például furcsán érzem magam, ha nincsen bekötve.
  • Vlala #679
    éreztem, hogy valamit elbacok...
    Köszi a helyreigazítást!
  • Sadist
    Ehehehe, ez még elég gyenge példa volt, meg hibás is a felírt képlet (nézd meg a mértékegységeket!).
    s=0.5 m
    v=13.9 m/s
    s=(v/2)*t => t=2*s/v=0.072 s, ember legyen a talpán, akinek ilyen reakcióideje van.
    a=v/t=192,9 m/s^2, ami durván 19.5-szeres G
    Bocs hogy belekötök, de a fizika az egyik kedvencem, meg így talán nagyobb elrettentő ereje van :)
  • Vlala #677
    a végéről kimaradt egy fél mondat, ettől picit zagyva lett.
  • ZsirosKenyer
    profi
  • Vlala #675
    ehhh... kérdezd meg egyszer, mi a fontosabb: a ruhája, vagy az élete?
  • Vlala #674
    "Van aki meg túlélt egy balesetet,
    mert nem volt bekötve."

Ez évek óta a leghülébb kifogások egyike, olyan, mint a dohányzást népszerűsítő emberkék...
    Bár van ilyen balesettípus, pl. a vízbe esés. Az ember ijedt állapotában ösztönösen menekülne, de az öv visszafogja, és a sokktól azt sem tudja, hogyan kell kikapcsolni.
    De: 1-2 m magasról vízbe esni - a dummy öv nélkül kap egy akkora ütést a buksijára, hogy elájul, és nagyobb a valószínűsége, hogy vízbe fullad, mint ha be lett volna kötve.
    Ha ez az érv valakinek nem lenne elég, elmondanám, hog 1000-ből 3-4 baleset a vízbeesések aránya, kerekítsük föl 1 %-ra. Mire fogadnál? Az 1:100 esélyre, vagy a majdnem tutira? (99:100)

Másik alapvető téves ellenérv: "volt, akit a biztonsági öv fojtott meg, törte el a bordáját, stb.
    1: A biztonsági övet (régebbi autókon) be kell állítani. GyK a helyes beállításnál a becsatolt öv és a mellkasunk közé éppen be kell, hogy férjen az öklünk. Ez elegendően laza, ergo kényelmes, de nem túl laza, hogy a kormányig engedeje a fejemet.
    Újabb autókon már automatizálták, ezzel a beállítással sem kell vesződni. FONTOS: Az automata öv nem azt jelenti, hogy balesetkor automatikusan bekapcsolódva megvéd bennünket! (sajna volt ilyen feltételezés is.)
    2. Képzeljük el, ha a biztonsági öv ekkora sérüléseket okozott a testén, a kormány vagy a műszerfal pereme mit csinált volna a fejével? "Semmit, mert kondizom és kitámasztottam volna magamat.", mondják sokan. Megnézném, de szerintem az ezen véleményen lévők a fizikáról nem sokat tudnak.
    Ha autónak ütközöl, 0,5 m alatt lassulsz 50 km/h-ról nullára. Ha előtte fel tudsz készülni, tehát nem, váratlanul ér, akkor <futtatás, calc.exe> 13.8 m/s / 0,5 m = 27,6 m/s2 lassulást produkálsz. Ez majdnem 3G mínuszban, tehát a testsúlyod háromszorosát kellene megtartanod.
    A számításhoz elég enyhe körülményeket választottam, lehet, hogy az illetőnek nem lesz fél métere a megálláshoz.
  • RelakSfromhome
    Anyám meg miért nem köti be az övet szinte soha? Na? Mert ÖSSZEGYŰRI A RUHÁJÁT...
  • Garfield
    Van aki meg túlélt egy balesetet, mert nem volt bekötve.
    Mondja nekem a fickó, hogy ő soha többet nem is fogja bekötni magát.

Az ilyen birkáknak csak épp azt nem lehet megmagyarázni, hogy ezek a szituk már elég szélsőséges körülmények közt (nagy sebesség, hatalmas erejű ütközések, stb.) következnek be, viszont arra nem gondol, hogy ha alacsonyabb sebességnél karambolozik és a pofájába robban a légzsák, öv nélkül már az is elég csúnya sérüléseket tud okozni és akkor még szóba sem kerültek a karambol okozta sérülések...
  • Sadist
    Igen, én is hallottam már ilyenről. Az fickóba oldalról beleszaladtak, de úgy, hogy a másik autó kitépte a középoszlopot. Szerencsére nem volt bekötve, mert ha be lett volna, tuti hogy összeroppantja a biztonsági öv. De ez csak 1 az 1000-ből, a több 999 esetben a biztonsági öv menti meg az embert.
  • LittleL
    Van aki meg túlélt egy balesetet,
    mert nem volt bekötve.
    Mondja nekem a fickó, hogy ő soha többet nem is fogja bekötni magát.

De mindig nem lesz ilyen szerencséje, hogy
    ha nincs bekötve, és kirepül az autóból,és egy
    karcolás nélkül megússza.

Arra nem gondol, hogy milyen mázlija volt,
    és hogy ezentúl mindig be kéne csatolni az övet.
  • Vlala #669
    Nos, hát igen, sok bolond azért nem köti be, mert haver a falusi zsernyák, és úccse szól érte. Tudod, ez az a csoport, akik annyira alzák, hogy öv nélkül autóznak...

Anita balesetéről hallottam, megrázott, előtte volt az egész (na jó, a háromnegyed) élet... egy kattanás. ennyin múlik egy karrier, egy élet, egy sors.

Szívesen megkérdezném azokat, akik biztonsági öv nélkül autóznak, hogy milyen terveik vannak az életben. De mindig csak haggyábékén meg közöd? a válasz. Pedig nem rosszindulatból mondom, hanem azért, hogy holnap is beszélgethessünk.

ui.: ez a szavazás megint nemszeretem dolog, ha valaki meghalt, akkor gyászoljuk, és ne istenítsük.
    Halottakról jót vagy semmit, de csakis az igazat.

uiui.: ez csak egy vélemény!
  • LittleL
    na igen, pechjére pont egy fának rohant.
    ha belett volna kötve talán a légzsák megvédi.....
  • Garfield
    Egy okkal több, hogy bekössük a biztonsági övet
  • LittleL
    Igen, ezek a kamionosok "nicknevei" és amikor CB -znek,
    az olyan nekik, mint amikor mi fórumozunk. D
    Mert mindenki hallja amit beszélnek, ha ugyanazon a
    csatornán van.
    asszem 40 csatorna van,és mindegyik csatornán van alsó és felső
    szekció

Tehát ha valakivel beszélni akar "privátba" akkor mondja neki, hogy
    jöjjön a 40 -es felső csatornára, ha már vannak ott, akkor
    másik csatornára mennek át.

Haverom mondta, hogy egyszer szép tiszta időben,
    Thesszalonikiből, Görögországból haza tudott CB -zni Vas megyébe,
    de van hogy 20 km -re sem lehet meghallani senkit..
  • [HUN]PAStheLoD
    sok FERI meg ISTVÁN van nálunk, legalábbis ezekből már jó párat láttam errefele :)
  • Dzsini
    ezek ha jól tudom CB rádiós hívójelek, rádiós nickek :)
  • [HUN]PAStheLoD
    huh levizsgáztam , majd adok felhírdetést a magyar hírlapba , ha útnak indulok :)))
  • Vlala #662
    Musztáng? öööö... Mondeo akart lenni :-)
    de akkor csúszós volt az út, most meg nem... egyébként felmerült már a párhuzam bennem is.
  • zakika
    dudalni nem szoktam, meg ha valaki szerencsetlenkedi is elottem gyalog a vagy biciklin, akkor is inkabb csak lassan vigyazva, mert szegeny suket meg attol is megijedhet amikor kielozom es plane ha meg ra is dudalok. akkor meg elem is ugrik
  • Frank99
    forgalommal szemben, buszmegállóban álló, lézerező rendőrkocsi mit érdemel a Kresz szerint?

nálunk mostanában ez a divat....
  • LittleL
    tegnap jött velem szembe egy kamionos.
    Mazsola volt a beceneve. D

de egyébként is tök jó rendszámtáblákat tesznek ki az ablakba.
    Láttam már:
    - Sanci papa
    - Matula
    - Zsülien
    - cukorfalat
    - kék villám
    - potyautas
    - kojak
    - nagycsaládos

ti milyen jó feliratokat láttatokmár kamionokon ?
  • Aramir
    Én szoktam, szinte csak biciklisekre, mert azok a kedvenceim :D
    Simán elémhajtanak amikor nekik piros van, út közepén tekernek, nincs világításuk éjjel (ha szembejönnek fényszóró offkorsz :D ).
  • LittleL
    Én nem szoktam dudálni,
    csak a kóbor kutyákra, macskákra dudálok,
    ha nem aka lemenni az útról.
  • Mike
    emlékezzél csak a musztángos fazonra!
  • Garfield
    Tegnap Pesten átutazóban a Hungárián egy rendőrségi Niva várakozott vészvillogva a szélső sávban és tartotta fel a forgalmat.

Büntetném, akárcsak a szimplán tilosban parkolót.
  • Vlala #654
    aham, és elállja az utat, a kapubejárót, a leállósávot, sőt, néha a forgalmi sávot is (szélen sáros az út, oda nem viszi be a drága autóját, most mosta három hónapja...)
  • Blasta
    Fasság, mert közlekedve csak azt látod, hogy indexel...
  • Vlala #652
    Szabály szerint két esetben szabad dudálni:
    1. veszélyhelyzet esetén;
    2. lakott területen kívül, előzési szándék jelzésére.

Az én esetemben mindkettő fennállt, a nő élete forgott veszélyben (csak eccer állj meg, megfojtalak) és előzni is szerettem volna...

továbbpattintom a labdát: mi a váleményetek az elakadásjelzős parkolásról?
  • Vlala #651
    A múlt héten majd' egy percig nyomtam többnyire egyfolytában,
    egy Suzukis 60+os nyanya balkézszabály szerint kikanyarodott elém, és tartotta a stabil harmincat. Aztán, kiérve a lakott területről, meg akartam előzni, erre elkezdett kacsázni előttem, gondolom, még élvezte is, hogy mekkora bunkó.
    Pedig nem vagyok idegbeteg. Elég nyugodtan szoktam vezetni, biztos valaki rám castolt egy Berserket.

A dudánál még azt szeretem, amikor hatalmas dugóban hátul valaki elkezd dudálni, és szidja az előtte állót. A szerencsétlen nem tehet arról, hogy negyvenketten állnak előtte...
  • Sadist
    És az ember egy kicsit le is vezeti a feszültséget egy szép hosszú dudálással ;)
  • Garfield
    Kinek mi a véleménye a dudálásról? Manapság nem nagyon lehet találkozni dudálással - nem mintha nem lennének olyan helyzetek, amikor helyénvaló a használatuk.

Ha olyan helyzetbe kerülök én használom. Kezdetben én is úgy voltam vele, hogy elnyomtam magamban egy "hülye <férfinemiszerv>" megjegyzést, de egy idő után elegem lett, hogy a "vétkezők" az esetek nagyobbik részében le se sz*rják, hogy milyen veszélyes helyzetet okoznak, mennek tovább, mintha mi sem történt volna. Az ilyeneknél dudálás után mintha valami köd szállna fel az agyukról, nagyszerűen látszik, ahogy megvilágosodnak és rájönnek, hogy mit csináltak...
  • Vlala #648
    Egy nő nem teljesen ura az autónak? Ez lehet. De férfitársaim közül se mind, van, aki elengedi a gyeplőt, hadd szaladjon... Szvsz mind a kevés, mind a túlzott magabiztosság egyaránt veszáélyes az úton.

Sokszor én is csak a telefonokat kapom, hogy haragszom-e, vagy miért nem intehgettem vissza / álltam meg és vettem fel eghy-két ismerősömet. Egyszerű: az útra figyelek...

Lámpa-téma: nem egyszer történt meg, hogy este mentem valahová, a mögöttem jövő reflektorral világítja szét az utasteremet és a tükreimet. Mit lehet tenni? Próbálkoztam a ködzárófénnyel, de volt olyan hülye, aki féklámpának nézte és besatuzott. A megállokleütöm sem jön be mindig. Ha lehúzódok és előreengedem, és hátulról jól belevilágítok a fejébe, akkor megsértődik.
  • Garfield
    Koncentráljanak csak az útra. Inkább ne vegyenek észre, minthogy koccanás legyen a vége.
  • LittleL
    Áz, múlkor is jön velem szembe
    a rokonunk, a nagynéném.
    Integetek, mint az őrült, de semmi hatása.

Én meg vezetés közben mindent figyelek,
    látom hogy mit csinál a szembejövő,
    vagy ki jönmögöttem, tájat figyelem, stb...
  • Aramir
    Csőlátásuk van 60-70-nél :D
  • LittleL
    Meg azt bírom nagyon ,
    amikor megyek az úton, és látom, hogy
    jön velem szembe egy Nő / Csaj ismerősöm.

Én meg integetek neki, mint egy őrült.
    A csaj meg csak bámul előre,
    de észre sem vesz engem.
    Annyira vaksi nők vannak, hogy csak
    a saját sávukat figyelik, arról sem veszik le a szemüket.

Biztos ha egy pillanatra oldalra néznének
    akkor az árokba hajtanának ?

Ez is balesetveszélyes. Mert mi van ha az
    úton nagy a vadveszély, és az oldalról érkező
    vadakat sem veszik észre. D
  • Kit--Kat
    hajjajjj, a gond ott kezdődik, amikor azt hiszik, hogy urai
  • LittleL
    Ma én is láttam egykét lámát!

Jöttem hazafelé szállításból.
    Két kis autóval mennek előttem, egyenes úton,
    szikrázó napsütésben, száraz úton.
    És így mennek előttem ezek a nők 60-70 nel.

Szerintem sok nő nem teljesen ura az autónak,
    ezért vezetnek annyira óvatosan.