Utálom a mazsola vezetőket.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálunk a 80-an azért nem ritka, persze kétsávos úton szeretnek a mazsolák beállni a belsõ sávba 50-el. Szal jobbról elõzés már megszokott 😄
Jó de ez nem pesten volt kisváros... amikor vezetek pesten néhány órát és hazajövök elég furcsa érzés mintha álna a forgalom, itt kevesen mennek 80al a városban...
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Semmi rutinom nem volt, kormány elötte utoljára 4-5 éves koromban volt a kezemben a kis pedálos autómmal 😄
Mentem vagy 20-al és egy kicsit kacsáztam is jobbra-balra 😄
Tudom most azzal fogtok jönni hogy te is voltál T betûs... igen voltam, de: nem 40el mentem a városban hanem 60al és nem lasstottam senkit a bénázásommal(ha jól emléxem 😊)) Az oktatóm azt mondogatta - remélem vizsgán lassabban mész...
Tolerancia
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
<#boxer>#boxer> <#mf3>#mf3> <#violent>#violent>
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
Már írtam itt amikor unokatesómék Mazda teherautójukkal mentünk Pestre.. én vezettem egyszer sem elõztem VAJON mér???? 😄DD gec féltem 70nél jobban menni. Volt a platón 2tonna árú.
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
alapbol nem szeretem az olyan vezetoket, akik mindenaron eloznek es azt hiszik hogy a szembejovo savba is nekik van elonyuk...
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
4. lelovi Vlalat
Tehat Vlala volt a hunyo, ha masert nem, mert neki Skodaja van, ami alapbol bun! 😊)))
talan darabja, nem?
de abban egyetertek veled, hogy ezen sporolnek utoljara
gondolom meg akarod reformalni az egesz vilagot
meg taxisokkkal is beszeltel errol
szep
de mar bocs, de ki a faszt erdekel a velemenyed?
aztám még 20 óra és mehetek bénázni az utakra ;]]
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Egy barom meg elöttem sétált, majd kocogott, a végén meg már sprintelt 😄 Annyi esze nem volt, hogy jobbra leszaladjon az útról 😊
Amúgy nekem is 4 téli gumim van, és sokat számít.
De ha tükörjégen mész, akkor már nem számít,
ott nem érvényesül a téligumi,
csak a vezetési rutin számít.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
Egyébként én sem szoktam repeszteni pl amikor valami törékenyt viszek, esetleg a szüleimtõl kapott bablevest, nehogy kiboruljon, eltörjön 😄
Ezt gyorsan felejtsd el. Én is azt hittem, hogy elöl jobb a két téligumi, hátul meg maradhat a nyári. Egész addig, amíg kb 10-15-el egy kanyarban csontra keresztbeálltam a kocsimmal a tükörsima jeges úton, mert ugye kanyarodni akartam, fékeztem egy kicsit (nem padlófék nyilván) aztán az elsõ kerekek tapadtak is, de a hátsók nem 😄
Még szerencse, hogy a kutya sem járt arra kocsival késõ éjjel, csak egy bácsi nézett rám furcsán, amikor a zebránál beálltam vele szembe a kocsimmal. Szal lehet, hogy jobban gyorsul, ha elõl van a téli, de fékezésnél gázos.
Hát, 60-al árokba csúszott. Lehet akkor mégsem? 😄
"Következtetés mindíg úgy kell közlekedni hogy másokat ne akadályoztassunk a közlekedésben."
Mit kellett volna csinálnia Vlalának? Gyorsítson õ is 60-ra? Esetleg álljon meg a jeges úton, miközben a seggén van egy másik autó?
Igaz, pofánvágni talán nem kellett volna (én egy bekaphatoddal elintéztem volna 😊 ), de azért szerintem Vlala nem hibázott.
A jobb oldali úton jöttem én,
a híd elõtt, és után akadtam el,
ha nem lett volna ennyi év rutinom, biztosan
az árokban kötök ki.

(Zala)
A fõutak ég egész jók voltak,
de mellékuta azok jégpályák. c
Egy helyen le kellett mennem a padkára, és
nem tudtam 100 méteren keresztül visszajönni
az útra, mert a 2 cm-es padka megvezette az autómat. Úúú
Meg volt egy kis faluban egy híd, elõtte minimális emelkedõ.
Megállok - erre a kocsi kezd jobbra csúszni a pdka felé,
próbálok út közepe felé menni - mégjobban a pakára csúsztam.
nagynehezen visszatolattam, és próbáltam az út másik felén menni,
mert egy szemeteskocsi már ott volt félig az árokba csúszva,
majden énis belecsúsztam.
visszafelé, meg megint nem tudtam felmenni a hídra,
kezdett volna az árokba menni a kocsim,
Aztán addig pörgettem a kereket,
amíg az annyira felemlegítette a gumit, meg a jeget,
hogy lett egy kis tapadás,
és nagy nehezen fel tudtam menni a hídra. c
Következtetés mindíg úgy kell közlekedni hogy másokat ne akadályoztassunk a közlekedésben.
Pl mész egy nagyon keskeny járdán 1 személy fér el rajta és korcsolyával mész (nyár van) nincs pénzed normális cipõre. Mész 3km/órával jön mögötted egy gyerek sportcipõvel és nem fér el melletted. Ha lelépsz a járdáról elüthet egy autó. Mit csinálsz? Szerintem ha lelép a járdáról és elüti egy autó akkor nem fogsz visszamenni és megverni 😄D
Elég szar lett de hirtelen ez jutott eszembe. ;P
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
- az egyik árokba fordított egy kocsit egy maga okozta közveszélyes helyzet után
- a másik pofonvágtott egy embert
Ha már közlekedésrõl van szó, akkor én a pofozkodót választom.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
No, itt a gond.
Nem véletlenül találták ki azt a pár szabályt arra, hogy bizonyos forgalmi helyzetekben hogyan haladjanak az autók.
Látszik is a mai magyar közlekedési morálon: sz*rik mindenki mindenkire, megy, ahogy jónak látja, majd befékez az aggódosabb fajtája.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Valaki csinál egy rendkívül balesetveszélyes szitut, majd amikor a vétlen résztvevõ visszamegy, még neki áll feljebb. Az ilyen hisztivel nem lehet mit csinálni. Nem feltétlen jó ötlet a bemosás, de az ilyenekkel mit lehet kezdeni. 10 emberbõl 9 valszeg durvaanyázott volna (a mondeos viselkedése alapján jogosan), ami abban a helyzetben valszeg ugyanide vezetett volna.
Két eset lehetséges:
- a bemosás után lehiggad és végiggondolja az egészet, rájön miért volt õ balfasz
- nem higgad le és feljelenti Vlalát
Senki nem foglalkozik a kresszel tehát nem aszerint kell viselkedned, hanem ami várható érted már ??? ;DDD
-nem kell méterre pontosan elég 10000kmekben tényleg csak kíváncsiság...
Hja és én nem szoktam villogni, csak ha rendõrre akarom figyelmeztetni a társakat...
Ma hallottam híradóban, hogy megvert egy embert egy másik pusztán abból az okból hogy nem engedte be egy parkolóhelyre.
Bemosni azért valakinek, mert valami nem tetszik... szerintem Vlalala-t nem bántotta fizikailag senki abban a helyzetben, miért kellett ütnie. Alapból lenézem az ilyen embert aki a másikat bántja fizikailag, szánalmas... és aki azt pártolja azt is. Hacsak nem bántott(ütött, rúgott stb.) téged valaki ne üsd már meg.
Arról hogy a mentõ ottvan arról az a véleményem hogy egy marhaság. Szituáció engem 10 éves koromba megharapott egy kutya a kezemen és kb 80 km-re volt a korház, mégjóhogy nem a mentõre vártak a rokonaim hanem bevittek azonnal.
Vagy pl tesódnak levágja a kezét a fûrész mit csinálsz, vársz a mentõkre? ha igen sajnállak.
Érdemes kipróbálni egy egyenrangú útkeresztezõdésnél azt, hogy a többi ember mennyire is emlékszik a KRESZ-re.
Elõre jelzem: katasztrófális eredményre lehet számítani.
Gyorsan én is megyek, de csak olyankor, amikor egyértelmû, hogy ha hülyeséget csinálok/nem figyelek/stb., akkor rajtam kívül nem sérül meg/hal meg más, nem teszek kárt más tulajdonában.
Aki meg neked megy elõzés közben, az különösen nem fogja venni a villogást.
Ha el tudsz menni, miért villogsz ahelyett, hogy mennél, ha nem tudsz elmenni, akkor szintén minek vilogsz. Ilyen egyszerû.
Bocs a láma kifejezésért valóban nem ismerlek, csak azért mondtam mivel én nem azért megyek gyorsan vagy lassan mert a kresz elõírja. 100%os lett a kresz vizsgám és megtanultam mindent pontosan és emlékszem is rá. Nekem csak 8 éve van jogsim és fokozatosan tanulok vezetni egy 60 lovas klióval kezdtem.
A villogás jelentheti azt is, hogy "figyelj, mert el akarok menni és vegyél már észre". Már kotábban leírtam, hogy volt pár eset amikor (szerencsére csak) majdnem nekemjöttek miközben elõztem.
Megkérdezhetem hány km-t vezettél és hol?
Igazából az a gondom vele, hogy az embernek hamis biztonságérzetet ad: azt gondolhatja, hogy na, ezzel õ megtette, ami a téli közlekedéshez szükséges, pedig nem. a téli gumi lehet, hogy jobban tapad hidegben, de a jégen, havon az is ugyanúgy meg fog csúszni, ha a sofõr azt hiszi, ugyanúgy vezethet télen téli gumival, mint nyárival nyáron.
Ehhez talán nem fûznék hozzá semmit...
Arra próbáltam utalni, ha látom hogy valaki jön mögöttem ész nélkül, akkor csak azért, mert én szabályosan közlekedem, még el kell engednem és nem szabad hogy a jó magyar büszkeség azt sugallja, hogy menj te paraszt ha tudsz majdcsak az árokba kötsz ki.
??? Vlala hol nem engedte el?
Ha jól vettem ki, egy szimpla 2x1 sávos úton haladt, a mondeosnak nem megfelelõ sebességgel. Kérdés, hogy a mondeos miért nem elõzte meg és miért villogott? Nekem a villogásból úgy tûnik, hogy a sebességgel volt gondja, mert nem tudta megelõzni Vlalát. akkor viszont hiába villog, ha olyan a forgalmi helyzet, Vlala akkor sem tudta volna elengedni.
Nem szeretem az ilyen mentalitást... lehet hogy szül a felesége vagy egyszerüen rosszul van akár egy életveszélyes sérültet visz...
Aki rosszul van, az ne vezessen, hanem húzódjon le.
Sérültekhez meg ott a mentõ. Aki a saját kocsiját választja, az magára vessen.
Te meg visszamész és bemosol neki hogy miért megy gyorsabban a biztonságos autójával mint a te, (szerintem legveszélyesebb) 4 évszakos szaroddal.
Ugyan olvasd mér el újra, miért ment vissza Vlala és miért lett bemosás a vége. Megsúgom, nem azért mosott be, mert a másik gyorsabban ment. (mintha nagyvonalúan figyelmen hagynál egy-két dolgot...)
'95 óta van jogsim és vezetek is.
Hogy azóta nem felejtettem el bizonyos szabályokat? Ez inkább legyen égõ annak aki viszont elfelejtette ezeket. Ezt illene tudni a KRESZ-oktatást követõ 1 hónapon túl is. (Csak aztán miért csodálkzunk, amikor emberek elszállnak kanyarokban, jeges úton meg egyéb ilyen helyeken. Jaa, hogy õk már elfelejtették...)
Ha én el szeretnék menni egy úton, akkor nem villogom szanaszét az elõttem levõt, hanem megelõzöm és kész.
Villogni tudomásom szerint fõleg többsávos úton szoktak, amikor belsõ sávban haladva kellene lehúzódni és elengedni. 2x1 sávos úton a villogás a "takaroggyá' anyádba" jelzéssel egyenértékû.