Utálom a mazsola vezetőket.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
Ehh, mit látok tegnap a gödöllõi HÉV Rákosfalva megállónál lévõ keresztezõdésben.

Jönnek mennek a tûzoltók, mintha mi sem lenne természetesebb, mikor pirosra vált a lámpa. Egyenes sávok dugig, egy piros fiat meg a balrakanyarodóban egyedül, de ugye neki is piros. Jön a tûzoltókartársakat szállító egyterû, villog mint egy karácsonyfa, ordít mint a próbanéger az aluljáróban, és jön rendesen, merthát ugye nem vacsizni mentek (bár lehet, hogy egy-két szalonnát megsütöttek oltás elõtt <#idiota>) A piros miatt ugye a hármason leállt a forgalom, keresztbe meg a szirénázás miatt nem ment senki. Namost a fiatban lévõ csaj micsinál? Szépen LASSAN megindul a gyalogátkelõre, a KÜLSÕ sávok felé. A tûzoltós autó lelassít, nagy nehezen elmegy a tyúk mellett, majd továbbhajt, mire a csaj még VISSZATOLAT.
Lehet, hogy hülye vagyok, de ha én ott a csaj helyében vagyok, és balra akarok fordulni, akkor még mikor a vinnyogás messze van, nagygázzal befordultam volna balra, piros ide vagy oda...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LittleL
Na, ma is láttunk egykét mazsola vezetõt, Bécsben.

rossz sávban állt a nõ egy Audival.
át akart menni a külsõ sávba, de nem tudott, vagy
nem volt elég rámenõs, és emiatt állt a belsõ sáv,
és egy csomó ember nem tudott kikanyarodni egy parkolóból,
aztán végre megoldódott.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

clio1616v
Igyál ne vezess 😄

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Frank99
amúgy király a sok csillag.
csak van, akinek hátul van:-)))

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Frank99
az autósoknál nem illik dicsekedni, a neten is a b*zik irogattyák, milyen gép alatt nezetnek...a "SZTEM" hülye az aláírásod....

:-()
amúgy ne vedd a szívedre.
a 3 TUBORG teszi :-)

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

clio1616v
Vlala, nincs harag ugye... 😄

Boldog szülinapot, sokat fiatalodtál...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

ReTeK
lesz még az is (csak picit késik)

LittleL
Hát nem itthon, az biztos. D<#idiota>

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

OFF:

December 25-én gyengus napfényben kiballagtam az erkélyre, megnézni a hõmérõt:

+8 fok.

Vazze. Ez durva.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

RelakSfromhome
Norvégia <#idiota>

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Dzsini
jég? hó? melyik országban laksz? 😄DDD

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ReTeK
viszont ha esik a hó biztos elõbukkan 1 bicajos , aki pont a tükörjégen próbál meg elõtted nagy ívben keresztbe lekanyarodni <#idiota>

Igazságügyi orvostan fakultáción mesélta tanár, hogy nálunk az alföldi kis falvakban katasztrófális a helyzet.

Halálos gázolás tárgyaláson volt már olyan, hogy a vádlott elmondta, hogy ment éjjel és csak annyit látott, hogy néha-néha mintha felvillanna valami fehéres folt, aztán egyszercsak elcsapta szegény mamókát.
Kiderült, hogy a villogó fehér folt a mamóka "szokásos" szurokfekete ruhája alól a pedáltekerés során elõ-elõvillanó fehér alsóruhája volt...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Dzsini
dehogynem :o)
bár rajtam van fényvisszaverõ, meg a biciklin is, meg elöl-hátul villogó, és már kinéztem városi közlekedésre egy szép sárga világítós mellényt 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sadist
Az esõ az inkább jó, mert olyankor a biciklisek nem merészkednek ki <#vigyor1>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

LittleL
De még rosszabb ha este van ugye,
meg esik az esõ, köd van ?
esetleg még párás az ablak is belülrõl. DDD

Egyszer jöttem haza Veszprémbõl, este, 50 m-ig lehet ellátni ködben.
és még esõ is esett. az szép volt.

Sadist
A legjobb az a kivilágítatlan biciklis fekete dzsekiben.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

balumaci
Nálunk itt a faluban vagy egy õrült gyerek, neki van lámpája, ködlámpája, indexe sõt még neoncsöve is 😄
kissé elvetemült 😄

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

balumaci
Jaja, én is úgy szoktam, csak úgy 3/4 éve van jogsim, de már ígyis majdnem elütöttem egy biciklist, meg két gyalogost, mert basznak akármilyen akár fényvisszaverõ cuccost felvenni.
Ha meg éjjel elbasok egy részeget, aki az út közepén mászkál a kivílágítatlan autóúton, akkor a rendorség még engem kúrogat seggbe...

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

LittleL
Ja, hányszor megijedtem már énis, amikor hirtelen elõtûnt a semmibõl
egy biciklis éjjel. P

Ezért megyek éjjel a bal kerékkel a felezõ vonalon,
vagy az út közepén, ha nem jön semmi.

Sadist
Igen, sajnos ez ilyen. 10 biciklisbõl 9 biztos nem használ lámpát. Legalább annyit megtehetnének, hogy egy egyszerû prizmát felszerelnek. Az még nem is fogyaszt semmit, nem kell elemet cserélni benne, mégis tisztes távolságból észre lehet venni.

LittleL
De már megpróbáltam ezt a problémát is megoldani,
mindig úgy állok meg, hogy nem kelljen tolatni,
mert az sokszor életveszélyes.

Nem csak a biciklisek miatt, hanem a többi
autós miatt is, azok sem figyelnek erre általában,
úgy gondolják, hogy még átférenk mögöttem...

LittleL
A biciklisekre is rá lehet mondani sokszor,
hogy mazsola módon vezetnek.

Például éjjel amikor nincsenek kivilágítva,
az életveszélyes, és ha még sikerül is elgázolnod
akkor te vagy a hibás.

Vagy amikor tolatok hátrafelé az áruszállítómmal,
és a biciklis rám sem hederít, pedig észrevehetné, hogy
egyszerûen nem látok ki hátrafelé.
Hányszor volt már, hogy tolatok szépen lassan
és látom a visszapillantóban, hogy ott slisszol egy
éppen egy biciklis.

Ilyenkor lenne kedven kiszállni a kocsiból, és jól kioktatni,
hogy: "Hol jár az eszed ? Nem látod, hogy nem tudok hátrafelé kilátni ? "

persze sosem szállok ki.....

LittleL
Boldog Szülinapot Vlala, és Mazsolamentes vezetést.<#zavart1><#taps><#smile>

Sadist
Boldog szülinapot Vlala <#taps>

Aramir
Tényleg 75-80 év közötti vagy? Tudom nem illik, csakhát a kiváncsiság 😄

clio1616v
Igen és ez a topic arról szól aki kivétel...
Én nem általánostottam.

Ja és a nyudíjasnak nemcsak a tanítás ingyenes, hanem a buszbérlet is 😄

nemcsakfeel
Nyugdíjasoknak ingyenes az oktatás!

nem is a mercire mondtam hogy igényesség de mekkora,, csak azelõtt azt írtátok hogy hát milyen szar aki dácsiázik és hasonló szinvonalú kocsikkal jár. hát az a bizonyos merci tulaj sem jobb..

*hihi ** *

Aramir
Na, fekszem.
Kellemes karácsonyt mindenkinek!
És baleset mentes vezetést 😊

Aramir
Egyébként abban igazad van, hogy aki igényes a kocsijára, az jobban is vigyáz rá, viszont a gyors nyugati kocsik nem egyenlõ az igényességgel. Lásd tyukfarm melletti Mercik. És asszem akikre Garfield meg én gondolunk, azok ez utóbbi csoportból kerülnek elõ.

Aramir
Rokonlátogatás... <#vigyor>

Aramir
LOL!

Aramir
Én a "falkákban járókról" beszéltem, természetessen nekem is van normális ismerõsöm ebbõl a körbõl. De ez már offtopik.

Tehát aki pl rozzant Trabanttal jár, az nem fog vigyázni sem magára, sem másra a néhány kivételtõl eltekintve? Érdekes elmélet.

clio1616v
De 75 év felett aki suliba jár busszal az igényes.

clio1616v
Rokonlátogatóba mentek 😄
Esetleg lessél be hogy televan e dzsuhával a verda illetve koszos e.
Lehet hogy a szomszédé a tyúk farm ;D
A két merci a behajtóké... 😊

Nemtom az igényesség az nem a mercedes, haver... nem figyeltél.

Az igényesség az nem egyenlõ a gazdagsággal.

nemcsakfeel
" napbarnított emberekrõl is annyit, hogy nem mind jár falkába és nem mindnek van ladája "
ahogy busszal megyek suliba, látni egy burzsuj házat, elõtte két új merci, a merci mellett meg tyúkok kaparnak, és a lovaskocsi, meg a putri többi része az udvaron van..
szal akkor mit is jelent az igényesség és az igényes kocsi?

*hihi ** *

clio1616v
Nem fogja utánnad csinálni elmegy szervízbe és ott szakszerûen megcsinálják, és így nem rohad szét az ajtó... nem folytatom.

Én azt mondom aki igénytelen az autójára az máshoz is igénytelen, nem fog öltönyben kiszálni egy trabiból és nem fog vigyázni másra és saját magára sem, nem azt mondom hogy nincs kivétel egyik oldalon sem...

Nem volt jó vicc, vagy én nem értem a poént.

Van néhány szerelõ haverom, az egyiknek kispolákja és nagyon rendbe van az autó.

Ebbõl az egészbõl azt akartam kihozni hogy aki ad az autójára, minden szempontból... Az nem fog felelõtlenül vezetni.

A napbarnított emberekrõl is annyit, hogy nem mind jár falkába és nem mindnek van ladája, nemrég láttam egy családot Fiat Panda, ISO Fix gyerekülés, és nem hinném hogy nekivágná az ajtóját a te kocsidnak.

A dácsia, a régi autók közül a legnormálisabb.

És ha egy mód van rá ne utálj senkit.

Aramir
Hmm... most jut eszembe, egyszer a kínai piacnál egy dácsiás megnyomta az ajtómat, miközben én parkoltam. Szerintetek kiket utáljak?
1. az összes dácsiást;
2. nem napbarnított "ember"társainkat, akik "falkákban" járnak 😄

Barátnõm benne ûlt, igy tudom, hogy milyen népség volt. Kárpit le, ajtóba belülrõl belerug, horpadás eltünik <#vigyor> Na ezt csinálja utánnam egy Mercis <#vigyor>

Szerintetek?

Aramir
Egyébként a fütést és a légkondit is kell bizergálni, hogy merre fújja a levegõt, menyit stb. Szal, azzal is foglalkozhatsz éppen vezetés közben 😊

Aramir
Az én Wartburgomnak is csapták már neki az ajtót amíg vásároltam, és nem vagyok benne biztos, hogy egy Trabis vagy hasonló volt. Ez emberi bunkóság, figyelmetlenség, nem mazsolaság. Mellesleg a #590-es vicc akart lenni, kár, hogy nem érted 😊 Egyébként ha a kocsira nemis, az életemre és a többi utasom életére jobban vigyáznék, mint a kocsimra.

Televan szeméttel? Lehet, de ennek sincs sok köze ahoz, hogy ki hogy vezet.

Én hidegben-melegben ugyanúgy tudok vezetni, gondolom más is. Ha meg esetleg párás/jeges az ablak, akkor nem nyomom neki a gázt padlóig, esetleg elsem indulok, hanem lekapargatom, törlöm.

Mondom, tök felesleges dolgokon vitázunk, mert ezeknek köze nincs hozzá, hogy ki mennyire bunkó. Láttam már normális Mercist is, és bunkót is, és ez igaz a keleti kocsik tulajdonosaira is.

clio1616v
Így van ha van egy 20000forintos jármûved arra kevesbe vigyázol, említeném azokat az embereket akik a TESZÓ parkolókban nekivágták a 2 hetes cliomnak az ajtójukat flegmaságból vagy irigységbõl...

Mert igaz van jó karbantartott kispolski is, de a többség lelakott és tele szeméttel csupa kosz, szal igénytelen, mert úgy fogja fel hogy azzal Aból Bbe kell menni, guruljon és kész...

A fûtés luxus? A légkondi luxus? Lehet de amelyik autóban van azzal biztonságosabb közlekedni, mert nem azzal vagy elfoglalva hogy hidegvan vagy melegvan vagy párásazablak vagy mittudomén...

Aramir
Szerintem a Mercis, egy drága autóra én jobban vigyáznék 😛

Szerintem meg ez a bullshit...

Azért csak gondold át egyszer egy józan pillanatodban, hogy vajon ki vezet visszafogottabban?

Egy régi, kis teljesítményû, biztonsági szempontból fejletlen kocsi sofõrje?
Egy új, hárombetûs elektronikai kütyükkel és légzsákkal telezsúfolt, erõs mocijú kocsi sofõre?

Nos?

Az öreg autóval max. lassabban, óvatosabban megy az ember, nem pedig aggresszíven, türelmetlenül.

Mellesleg a sofõr vezetési rutinját nem kéne keverni az autó életkorával. A te esetedben a sofõrt kéne fikázni.

HOgy bullshit vagy sem, elég ha megnézed, milyen autók elõznek ész nélkül és mennek, mint az állat.

Megsúgom, feltûnõen sok lesz köztük a nagy értékû, modern autó.

Aramir
Miért? Jól vezetni csak jó gyorsulással és nagy végsebességgel lehet?
Mert a többi csak luxus szerintem (fûtött utastér 😄 )

clio1616v
Igaz, de ezenbelül az öreg autó körlátozza a fiatalt a jó vezetésben.

Aramir
Mondom, embertõl függ, nem kocsitól 😊
Öreg autónak lehet fiatal soförje is, fiatal autónak meg öreg sofõrje 😛

clio1616v
Szerintem meg ez a bullshit...
Lehet, hogy te ilyen vagy, ugyanis mindenki magából indul ki... de a tapasztalatom azt mutatja, hogy az öreg autónak az öreg sofõrjei télen nagykabátba alig mozgástérrel vezetnek.

Egy öreg múltkor nem adott elsõbbséget és majdnem belémjött, satuznom kellett.

És még õ mutogatott... Szóval hiába idõs valaki a rutin alá rendelõdik a kornak és a leromlott reflexeknek... és így mazsola kategóriába sorolódnak.

Szerintem a skoda warburg lada és trabi sofõrök a legtürelmetlenebbek, mert ha lelassítja õket egy gyalogos vagy biciklis dudálnak mutogatnak mert utánna nehezen tudnak utánna elindulni...

Ez hülyeség.

Akinek ilyen öreg autója van, az már ismeri és tud is haaldni vele. "nehezen tudnak elindulni" ... pffff ...

Nekem sokkal inkább úgy tûnik, hogy minél újabb (és drágább) egy autó, annál türelmetlenebb, arrogánsabb a sofõrje. Gondolom, úgy áll hozzá, hogy a kocsijában erõs a moci, televan mindenféle biztonsági felszereléssel, egyszóval csak a másik húzhatja a rövidebbet.