1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
  • Vlala #921
    igazad van, itt inkább negatív közlekedési kultúra van. A KRESZ nekik bakfitty, ha valaki bajba kerül, ahelyett, hogy segítenének neki, orrbagyűrik, dudálnak, villognak ezerrel... Nemrég egy Peugeot-s bevállalt egy eléggé kétesélyes előzést, egy balkanyar előtt, mert nem volt elég neki az ötvenem. Persze a szembejövőt később látta meg, mint én, ezért egy kicsit furcsán nézett, hogy miért megyek le majdnem az árokba, és miért mutogatok előre. Atzán ez a plusz 50 centi hely mentrwette meg a frontálistól... mondanom sem kell, köszönés, integetés, vészvillogózás nélkül távozott, egy újabb veszélyes előzés felé.
    Isten vigyázzon rá.
  • LittleL
    Igen, itthon még nicsen közlekedési kultúra.

Ausztriában, Bécsben esett meg ez az eset:

Kinnt voltak szüleim jó régen Bécsben,
    és egy kereskedésbe akartak menni, de
    eltévedtek.
    Megkérdeztek egy éppen arra járó ember.
    Aztán az osztrák el kezdte magyarázni, hogy
    merre is kéne menni, de látta hogy bonyolult,
    úgyhogy azt mondta apáméknak, hogy inkább elkíséri szüleimet oda.

Úgyhogy beült a kocsijába, apámék meg mentek utána,
    így is jó fél óra volt, míg odaértek.

Ítthon szerintem nincsen ilyen segítőkész ember. DDD
  • Mike at home
    hat mert ugye itthon mi van?
    vannak a maszok, akiket folyton elozgetni kenyszerulsz, a hatad mogott meg 200-zal
  • Mike at home
    altalanossagban mondtam
  • bertino
    Biztonsági öv: nálam vezetés közben bevallom csak alap dolog, amugy ha anyósülés vagy hátul... akkor rühellem.
  • LittleL
    jah, 130 -cal kevesebbel kevesen mennek.

DE még alagótban is nyomják a 130-as tempót,
    sőt, a 150-et is láttam, sőt még előzött is a kétsávos alagútban .DDD

de amúgy az osztrákok nagyon kultúráltak a vezetésben,
    udvariasak, segítőkészek, biztonsági öv mindig be van mindenkinél kapcsolva....
  • bertino
    ld. Mad MAx sorozat, 80-as évek, ott tolták neki, mint a meszes, nem szaroztak: baloldalt-jobboldalt, nem számít melyik volt a menetirány... az se teljesen mese
  • bertino
    "mondjuk illene tudni, mi történik körülötted"

csak példaértékű, de akkor nem vonom magamra... pff
  • Mike at home
    nekem az tetszett, hogy mindenki 130-cal nyomta az autopalyat
    se tobbel, se kevesebbel, es ettol tok dinamikus volt az egesz
  • Mike at home
    mondtam, hogy te igy csinalod? nem latom azt sehol
  • LittleL
    És jártatok már Ausztriában ?

Egy olyan országban, ahol elvileg mindenki gazdagabb,
    meg mindenki autóval közlekedik, meg mindenre van pénz ?

Na, ebben az országban nincsen fehér villogó a
    vasúti átjáróban, csak két piros.
    Ez eddi rendben is van, hogy ha jön a vonat,
    akkor pirosan villog.
    De mi van akkor, ha nem működik a jelzőlámpa ?
    Azt sehogy sem tudod meg ha jön a vonat, mert
    ha nem jön a vonat akkor sem villog a piros lámpa. DD

Tehát nem árt megállni, és körülnézni Ausztriában minden átjáróban,
    ahol nincsen sorompó. c
  • LittleL
    Énis tudom, hogy a fehér jelzés az csak
    megengedi, hogy áthajthass a síneken,
    mert jól működik a berendezés..

De én tojok arra, mert én bízom a MÁV - vasúti átjárókban. D
    meg a magyar műszaki tudásban.

De 60 -nál lassabban csak akkor megyek át az átjárón,
    ha annak a kocsim futóműve látná a baját.
  • bertino
    Netalán te a teheneket nézed olyan tempónál ? Az igen... jolvan, ez most csak direkt volt, de akkoris...
  • bertino
    Ezeket meg rég le kellett volna tiltani _ILYENKOR_ az utakról...
  • bertino
    És kimondta neked, hogy én pl így csinálom okostojás ?
  • Vlala #906
    igen, mióta felütöttem a kipuffomat, olyan hangja is van :-) Békebeli kocka Lada
  • fifi
    nem is tudtam, hogy van ilyen topik...de jü. leírom a legutóbbit...

későn este jöttem haza a 44-es úton. Teljesen kihalt volt minden, jöttem jó 140-el. És egyszercsak a semmiből ott mosolygott előttem egy MTZ egy baszott nagy állatszállító ketreccel a hátulján. Világított szerncsétlen, de ahogy a ketrec himbálózott, néha kitakarta a lámpát... :D Ilyen satu féket még nem nyomtam a Cordobán ijedtemben, aztán kihúztam balra előzni, de komolyan fontolgattam, hogy megállok előtte és kiszedem a traktorból a parasztot...
  • fifi
    ez elég érdekes, mert itt egy versenyzőnek a Szarvas-Békéscsaba távhoz/45km/ CBR1100XX-el kellett kicsit több mint 10perc
  • Mike
    mivel jársz? traktorral?
  • Vlala #902
    a villogó fehér lámpának azért lehet hinni, BBirdnek igaza van, az csak azt jelzi, hogy üzemképes a készülék. Szabad jelzés a fénysorompón nincs.

Én az utakon főállású mazsola vagyok, már nem is intek be a dudáló-villogó-karlengető emberkéknek - városban vasúton harminc, városon kívül negven, ha siet, előzzön.
  • Vlala #901
    40. Na jó, 42.
  • BBird
    Pedig megtörtént. :-)
  • Mike
    szvsz a Lurdy parkolója erre nem jó, mert szük is, kicsi is
  • Mike
    na ja, de erre hogyan?
    mondjuk illene tudni, mi történik körülötted
    általában illik tudatában lenni annak, hogy a mögöttünk lévő el kezdett minket előzni, illetve, nem úgy szokás balra kanyarodni, hogy kanyar előtt satu, majd berántom balra a kormányt, ja és előtte véletlenül sem nézek semerre, max jobbra, hogy hogy legel a tehén a legelőn
  • Mike
    szerintem csak kamuzik
  • BBird
    Igen, hírekben leginkább arról hallok én is, hogy előzni akart egy kocsi, és megtörtént a baj. A szabályosan közlekedő autóban ülő családnak annyi, de a száguldó sofőr néhány töréssel megúszta.

Régebben a Lurdy parkolójában gizdázott egy autófan, kézifékes, a szokásos. Aztán elveszítette az uralmat, és bevágodott a járdára, ahol épp, hogy megúszta az anyuka, meg a kislánya.
    Pár nappal rá chateltem egyik oldalon, s írkálta egy autób*zi csajszi, hogy most milyen jó jegesek a pályák, milyen jó lenne csúszkálni parkolóban. Megemlítettem neki a Lurdy-s esetet, erre azt reagálta, hogy miért nem vigyázott jobban az anyuka meg a lány. Nem is kellett több... :-)
  • Nd
    egyébként engem nem zavarnának az ilyen autósok. Csak a baj ott kezdödik, hogy tép valahova 200al, ahol egyébként normális ember 60-nal menne, és szembekapja a szabályosan közlekedö kis magyar suzukit, amiben ott figyel apuka anyuka meg két kisgyerek.

Nagyon soxor van, hogy szinte már azt kivánom, hogy jöjjön már oldalrol az IFA, vagy a fehérvári gyors, de érdekes modon mindig megusszák valahogy, és mindig a 'normális' ember szop nagyobbat

És az a mazsola aki megprobál ésszel közlekedni?!
  • BBird
    És Te csinálod jól. Lehet én tudom rosszul, de tudtommal a fehér lámpa nem azt jelenti leginkább, hogy mehetsz, hanem, hogy működik a lámpa!? Az ilyen kis gizdamakik meg biztos híresek akarnak lenni az esti vonat-autó karambol hírekben. Drukkoljunk nekik! :-))
  • Nd
    Hello
    én speciel vasuti átjároban majdhogynem megállok, és körülnézek, nem hiszek én még a fehéren villogo lámopának sem.

Elég nagy gáz hogy igy mentek keresztul rajta, viszont az mégnagyobb gáz, hogy buszkék is vagytok erre...
  • LittleL
    317 km/h ? DD

Lehet hogy inkább 18.5 perc lehetett ?
    Az biztos hogy 8,5 volt a vége.
    És egy másik haver is vele volt, ő
    is igazolta hogy baromi gyorsan jöttek hazafelé..

Egyenesekben 180 -nal is jöttek,
    De asszem a 18.5 perc az már reális.

(megkövetem magam - magkövezem magam. DDD)
  • bertino
    ehh

Nekem csak max 60, olyan helyen szinte nem is voltam... eddig
  • LittleL
    Nah, kicsit felpörgött a topik.. DD

DE nektek mennyi volt eddig a legnagyobb sebesség
    vasúti átjáróban ?
    nekem kb. a már említett 120, de itt jó minőségű gumírozott átjáróra
    kell gondolni, nem a Taksony -í vasúti átjáróra,

mert egyszer régen a keresztapám egy Ezerötös zsigulival 80-nal keresztülment rajta,
    és totál elszállt az egész futóműve. D
  • bertino
    Ballagásra siettünk, sry (villamos téma)
  • Aramir
    Én ha akarnék sem tudnék a Wartburggal, hiába a 4 ütem :P
    És mi az az FnF? [nemszereti az autós műsorokat, így nemtudja]
  • Vlala #887
    ezek szerint nem neked szól az üzenet... hanem azoknak a pöcsöknek, akik mindennap rongyosra nézik a FnF-t, és azt hiszik, a papa Opeljével is lehet döngetni.
  • Aramir
    Én nem versenyből száguldottam át a piroson, hanem szimplán figyelmetlen voltam, épp a beértem a városba, és akkor vettem észre, hogy hopp, ott lámpa is volt :P
    Amúgy ilyeneket nemszoktam csinálni, legalábbis azóta még nem sikerült egyszersem.
  • Vlala #885
    ezeket nem tudom megérteni. Aki ennyire nemtörődöm, az menjen el DH-zni, és tegye tönkre saját magát. A közlekedéssel összegyeztethetetlen aza magatartás, amelyet néhány "hűdejóvezetőéslazaismintarigalánc" kamikaze-pilóta mutat.

Itt jöttök "rajózni" azzal, hogy belvárosban 100-zal mentetek? Erre vagytok büszkék?
    Kapjatok már a fejetekhez, amíg a helyén van...
  • Garfield
    Hogy pl. a bevállalható kinek mit jelent:

Április 12-én éjjel egy idióta pl. azt találta bevállalhatónak, hogy az 5-ös úton, a szatymazi körforgalomnál egy jobbos kanyar előtt kocsisort kezd előzni. Aztán a szemből szabályosan érkező pótkocsis teherautó erősebbnek bizonyult.
    Eredmény: a kocsit vezető férfi és a kocsiban utazó 5 hónapos csecsemő az Igazságügyi Orvostani Intézet alagsorába, a szintén a kocsiban utazó nő meg életveszélyes sérülésekkel a kórházba került.
  • bertino
    Vigyázni és figyelni kell
  • Garfield
    Az egy dolog, hogy te mit tartasz bevállalhatónak és egy dolog, hogy a környezet, hogy alakul.

Csináltam én már előzést szimpla 100-nál, belátható útszakaszon, teljesen nyugis körülmények közt, nem kalkulálva azzal, hogy az előttem előzésbe kezdő valójában nem előzni akar, csak úgy gondolta, hogy nem tartja fel a forgalmat a balrakanyarjával. Kissé csodálkoztam, amikor az előzendő kocsi hátuljának magasságában a szembesávban egyszercsak fék 100-ról és balkanyar...