Utálom a mazsola vezetőket.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
... akik azt hiszik a utódaikról, hogy tudnak valamit az utakon, sõt, kocsit is nyomnak a markukba

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Sadist
Miért a szülõ felelõtlen? Egy 18 éves felnõtt embernek már illene vigyáznia magára.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

ha az automata övet kitámasztja egy csipesszel, hogy ne szorítson annyira, akkor nem is fog védeni. Hülyeség ellen nincs orvosság.

'Heaven can wait' ez jó...

Ez az egész olyan abszurdnak hangzik. Hogy tudta lefejelni a mûszerfalat? Nem mûködött a biztonsági öv? Rosszul volt beállítva az ülés???

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

LittleL
de a csaj azt mondta, hogy semmit sem segített az öv.

nemtom, lehet hogy túl közel volt a mûszerfal.<#fejvakaras>

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Sadist
Ha biztonsági övvel az állát zúzta be, akkor öv nélkül az agyát a mûszerfalról kellett volna összekaparni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

LittleL
Hát ez elég sokkoló.
Énis mindig bekapcsolom az övemet,
mert ha nincsen bekapcsolva, akkor
már nem is érezem magam kénylemben, ( meg persze biztonságban)
egyszerûen megszoktam, ohgy mindig be van kapcsolva.

negatív vélemény :
gimnáziumi osztálytársam még 1996 -ban karamboloztak
egy Ford mondeo -val, 50 -el mentek,
és a lány elöl ült, a biztonsági öve be volt kapcsolva.
Az ütközéskor annyira elõre esett, hogy megfejelte a mûszerfalat,
és az álla megsérült.
Azóta az álla alatt örökre látszani fog a varrat helye.

Azt mondta, hogy a biztonsági öv semmit sem segített.
Pedig 50 km/h -val végzik a biztonsági törésteszteket is....

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

LittleL
Énis szeretek gyorsan menni, de csak
akkor ha másoknak nem vagyok útjában, vagy nem veszélyeztetem õket.

A vasúti átjáróban is csak akkor megyek át 120-al,
ha nincsen elõttem senki. DD

from szánalmas.hu:

Biztonsági öv

igazad van, itt inkább negatív közlekedési kultúra van. A KRESZ nekik bakfitty, ha valaki bajba kerül, ahelyett, hogy segítenének neki, orrbagyûrik, dudálnak, villognak ezerrel... Nemrég egy Peugeot-s bevállalt egy eléggé kétesélyes elõzést, egy balkanyar elõtt, mert nem volt elég neki az ötvenem. Persze a szembejövõt késõbb látta meg, mint én, ezért egy kicsit furcsán nézett, hogy miért megyek le majdnem az árokba, és miért mutogatok elõre. Atzán ez a plusz 50 centi hely mentrwette meg a frontálistól... mondanom sem kell, köszönés, integetés, vészvillogózás nélkül távozott, egy újabb veszélyes elõzés felé.
Isten vigyázzon rá.

LittleL
Igen, itthon még nicsen közlekedési kultúra.

Ausztriában, Bécsben esett meg ez az eset:

Kinnt voltak szüleim jó régen Bécsben,
és egy kereskedésbe akartak menni, de
eltévedtek.
Megkérdeztek egy éppen arra járó ember.
Aztán az osztrák el kezdte magyarázni, hogy
merre is kéne menni, de látta hogy bonyolult,
úgyhogy azt mondta apáméknak, hogy inkább elkíséri szüleimet oda.

Úgyhogy beült a kocsijába, apámék meg mentek utána,
így is jó fél óra volt, míg odaértek.<#vigyor3>

Ítthon szerintem nincsen ilyen segítõkész ember. DDD

Mike at home
hat mert ugye itthon mi van?
vannak a maszok, akiket folyton elozgetni kenyszerulsz, a hatad mogott meg 200-zal

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
altalanossagban mondtam

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

bertino
Biztonsági öv: nálam vezetés közben bevallom csak alap dolog, amugy ha anyósülés vagy hátul... akkor rühellem.

LittleL
jah, 130 -cal kevesebbel kevesen mennek.

DE még alagótban is nyomják a 130-as tempót,
sõt, a 150-et is láttam, sõt még elõzött is a kétsávos alagútban .DDD

de amúgy az osztrákok nagyon kultúráltak a vezetésben,
udvariasak, segítõkészek, biztonsági öv mindig be van mindenkinél kapcsolva....

bertino
ld. Mad MAx sorozat, 80-as évek, ott tolták neki, mint a meszes, nem szaroztak: baloldalt-jobboldalt, nem számít melyik volt a menetirány... az se teljesen mese

bertino
"mondjuk illene tudni, mi történik körülötted"

csak példaértékû, de akkor nem vonom magamra... pff

Mike at home
nekem az tetszett, hogy mindenki 130-cal nyomta az autopalyat
se tobbel, se kevesebbel, es ettol tok dinamikus volt az egesz

Mike at home
mondtam, hogy te igy csinalod? nem latom azt sehol

LittleL
És jártatok már Ausztriában ?

Egy olyan országban, ahol elvileg mindenki gazdagabb,
meg mindenki autóval közlekedik, meg mindenre van pénz ?

Na, ebben az országban nincsen fehér villogó a
vasúti átjáróban, csak két piros.
Ez eddi rendben is van, hogy ha jön a vonat,
akkor pirosan villog.
De mi van akkor, ha nem mûködik a jelzõlámpa ?
Azt sehogy sem tudod meg ha jön a vonat, mert
ha nem jön a vonat akkor sem villog a piros lámpa. DD

Tehát nem árt megállni, és körülnézni Ausztriában minden átjáróban,
ahol nincsen sorompó. c

LittleL
Énis tudom, hogy a fehér jelzés az csak
megengedi, hogy áthajthass a síneken,
mert jól mûködik a berendezés..

De én tojok arra, mert én bízom a MÁV - vasúti átjárókban. D<#idiota>
meg a magyar mûszaki tudásban.<#zavart1>

De 60 -nál lassabban csak akkor megyek át az átjárón,
ha annak a kocsim futómûve látná a baját.

bertino
Netalán te a teheneket nézed olyan tempónál ? Az igen... jolvan, ez most csak direkt volt, de akkoris...

bertino
Ezeket meg rég le kellett volna tiltani _ILYENKOR_ az utakról...

bertino
És kimondta neked, hogy én pl így csinálom okostojás ?

igen, mióta felütöttem a kipuffomat, olyan hangja is van :-) Békebeli kocka Lada

fifi
nem is tudtam, hogy van ilyen topik...de jü. leírom a legutóbbit...

késõn este jöttem haza a 44-es úton. Teljesen kihalt volt minden, jöttem jó 140-el. És egyszercsak a semmibõl ott mosolygott elõttem egy MTZ egy baszott nagy állatszállító ketreccel a hátulján. Világított szerncsétlen, de ahogy a ketrec himbálózott, néha kitakarta a lámpát... 😄 Ilyen satu féket még nem nyomtam a Cordobán ijedtemben, aztán kihúztam balra elõzni, de komolyan fontolgattam, hogy megállok elõtte és kiszedem a traktorból a parasztot...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
ez elég érdekes, mert itt egy versenyzõnek a Szarvas-Békéscsaba távhoz/45km/ CBR1100XX-el kellett kicsit több mint 10perc

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Mike
mivel jársz? traktorral?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

<#worship> a villogó fehér lámpának azért lehet hinni, BBirdnek igaza van, az csak azt jelzi, hogy üzemképes a készülék. Szabad jelzés a fénysorompón nincs.

Én az utakon fõállású mazsola vagyok, már nem is intek be a dudáló-villogó-karlengetõ emberkéknek - városban vasúton harminc, városon kívül negven, ha siet, elõzzön.

40. Na jó, 42.

BBird
Pedig megtörtént. :-)
Mike
szvsz a Lurdy parkolója erre nem jó, mert szük is, kicsi is

Mike
na ja, de erre hogyan?
mondjuk illene tudni, mi történik körülötted
általában illik tudatában lenni annak, hogy a mögöttünk lévõ el kezdett minket elõzni, illetve, nem úgy szokás balra kanyarodni, hogy kanyar elõtt satu, majd berántom balra a kormányt, ja és elõtte véletlenül sem nézek semerre, max jobbra, hogy hogy legel a tehén a legelõn

Mike
szerintem csak kamuzik

BBird
Igen, hírekben leginkább arról hallok én is, hogy elõzni akart egy kocsi, és megtörtént a baj. A szabályosan közlekedõ autóban ülõ családnak annyi, de a száguldó sofõr néhány töréssel megúszta.

Régebben a Lurdy parkolójában gizdázott egy autófan, kézifékes, a szokásos. Aztán elveszítette az uralmat, és bevágodott a járdára, ahol épp, hogy megúszta az anyuka, meg a kislánya.
Pár nappal rá chateltem egyik oldalon, s írkálta egy autób*zi csajszi, hogy most milyen jó jegesek a pályák, milyen jó lenne csúszkálni parkolóban. Megemlítettem neki a Lurdy-s esetet, erre azt reagálta, hogy miért nem vigyázott jobban az anyuka meg a lány. Nem is kellett több... :-)
Nd
egyébként engem nem zavarnának az ilyen autósok. Csak a baj ott kezdödik, hogy tép valahova 200al, ahol egyébként normális ember 60-nal menne, és szembekapja a szabályosan közlekedö kis magyar suzukit, amiben ott figyel apuka anyuka meg két kisgyerek.

Nagyon soxor van, hogy szinte már azt kivánom, hogy jöjjön már oldalrol az IFA, vagy a fehérvári gyors, de érdekes modon mindig megusszák valahogy, és mindig a 'normális' ember szop nagyobbat

És az a mazsola aki megprobál ésszel közlekedni?!

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

BBird
És Te csinálod jól. Lehet én tudom rosszul, de tudtommal a fehér lámpa nem azt jelenti leginkább, hogy mehetsz, hanem, hogy mûködik a lámpa!? Az ilyen kis gizdamakik meg biztos híresek akarnak lenni az esti vonat-autó karambol hírekben. Drukkoljunk nekik! :-))
Nd
Hello
én speciel vasuti átjároban majdhogynem megállok, és körülnézek, nem hiszek én még a fehéren villogo lámopának sem.

Elég nagy gáz hogy igy mentek keresztul rajta, viszont az mégnagyobb gáz, hogy buszkék is vagytok erre...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

LittleL
317 km/h ? DD

Lehet hogy inkább 18.5 perc lehetett ?
Az biztos hogy 8,5 volt a vége.
És egy másik haver is vele volt, õ
is igazolta hogy baromi gyorsan jöttek hazafelé..

Egyenesekben 180 -nal is jöttek,
De asszem a 18.5 perc az már reális.

(megkövetem magam - magkövezem magam. DDD)

bertino
ehh <#idiota>

Nekem csak max 60, olyan helyen szinte nem is voltam... eddig <#smile>

LittleL
Nah, kicsit felpörgött a topik.. DD

DE nektek mennyi volt eddig a legnagyobb sebesség
vasúti átjáróban ?
nekem kb. a már említett 120, de itt jó minõségû gumírozott átjáróra
kell gondolni, nem a Taksony -í vasúti átjáróra,

mert egyszer régen a keresztapám egy Ezerötös zsigulival 80-nal keresztülment rajta,
és totál elszállt az egész futómûve. D<#idiota>

bertino
Ballagásra siettünk, sry (villamos téma)

Aramir
Én ha akarnék sem tudnék a Wartburggal, hiába a 4 ütem 😛
És mi az az FnF?

ezek szerint nem neked szól az üzenet... hanem azoknak a pöcsöknek, akik mindennap rongyosra nézik a FnF-t, és azt hiszik, a papa Opeljével is lehet döngetni.

Aramir
Én nem versenybõl száguldottam át a piroson, hanem szimplán figyelmetlen voltam, épp a beértem a városba, és akkor vettem észre, hogy hopp, ott lámpa is volt 😛
Amúgy ilyeneket nemszoktam csinálni, legalábbis azóta még nem sikerült egyszersem.

ezeket nem tudom megérteni. Aki ennyire nemtörõdöm, az menjen el DH-zni, és tegye tönkre saját magát. A közlekedéssel összegyeztethetetlen aza magatartás, amelyet néhány "hûdejóvezetõéslazaismintarigalánc" kamikaze-pilóta mutat.

Itt jöttök "rajózni" azzal, hogy belvárosban 100-zal mentetek? Erre vagytok büszkék?
Kapjatok már a fejetekhez, amíg a helyén van...

Hogy pl. a bevállalható kinek mit jelent:

Április 12-én éjjel egy idióta pl. azt találta bevállalhatónak, hogy az 5-ös úton, a szatymazi körforgalomnál egy jobbos kanyar elõtt kocsisort kezd elõzni. Aztán a szembõl szabályosan érkezõ pótkocsis teherautó erõsebbnek bizonyult.
Eredmény: a kocsit vezetõ férfi és a kocsiban utazó 5 hónapos csecsemõ az Igazságügyi Orvostani Intézet alagsorába, a szintén a kocsiban utazó nõ meg életveszélyes sérülésekkel a kórházba került.

bertino
Vigyázni és figyelni kell

Az egy dolog, hogy te mit tartasz bevállalhatónak és egy dolog, hogy a környezet, hogy alakul.

Csináltam én már elõzést szimpla 100-nál, belátható útszakaszon, teljesen nyugis körülmények közt, nem kalkulálva azzal, hogy az elõttem elõzésbe kezdõ valójában nem elõzni akar, csak úgy gondolta, hogy nem tartja fel a forgalmat a balrakanyarjával. Kissé csodálkoztam, amikor az elõzendõ kocsi hátuljának magasságában a szembesávban egyszercsak fék 100-ról és balkanyar...