50
  • pemga
    King, szerintem tévedsz. Az MS már az XBOX-nál is megengedhette magának, hogy nagyon nyomott áron adja a vasat, mert a játékokból úgyis többszörösen visszajön neki a píz. Azokból is, amit nem az ő neve alatt adnak ki, mert a játékgyártóknak tejelniük kell azért is, hogy XBOX egyáltalán fogadja őket... Pedig akkor az MS egy új piaci megjelenő volt, ahol a Sony már nagyon-nagyon régóta jelen volt.

A PS2-vel kissé fel is hördült, valami 25%-al kellett lejjebb vinnie az árait amikor kijött az MS a dobozával.
  • strogg
    Elképzelhetö, hogy igazad van. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy aki XBOX-ot, vagy PS2-öt vesz, az PC-n fog játszani. Bár lehet ígyv an, de szeirntem a többség nem ez.

• hornbali
    A neked borsos VGA ár más országok lakóinak nem biztos hogy olyan borsos.
    Szted az új Xbox 2 es meg Play Station 3 szted mennyibe fognak kerülni??? Olyan hardwerek mellet amiket tartalmaznak, én nem lepődnék meg ha többszázezer lenne.
    Amúgy meg a warezos kifogás sztem lol, mert manapság már a szélessávú netek "elterjedésével" a konzolokra is ugyan úgy le lehet tölteni a gammákat.
  • strogg
    Sajnos egyet kell értsek abban, hogy a PC játék szegmense egyre inkább szükül. Méghozzá komoly méretekben. Az "elszaladt" videókártya árak, (és úgy általában a vas) a linux terjedése kezdi megkérdöjelezni az "egységes Sw platform" állítást, és a sok warez egyre inkább a konzolok felé terelik a fejlesztö cégeket. Beszéltem egy ps2-re fejlesztö sráccal, aki határozottan azt állította, hogy a PC-s játékok 3 éven belül elkezdenek hanyatlani látványosan. Nos persze majd meglátjuk. De azt biztos, hogy vagy így, vagy úgy a "Linux nem játékra való" állítás el fog halványúlni valamilyen okból.
  • h4x0r
    Bocs, kiegeszitenem: kezdetben buheralasra hasznaljak a kihivas miatt (igy ismerkednek meg vele), majd hozzaertobbkent kesobb dolgoznak vele.
  • pemga
    Igaza van a kolléga úrnak, a játékplatform (a piac méretét tekintve, US-ben pedig mindent dollárban mérnek) már rég nem a Win, hanem a mindenféle konzolok. Egyelőre még hörögnek a PC-sek, ezért kiadják a játékokat kisebb csúszásokkal pc-re is, de alapvetően nem arra fejlesztenek.

Egyébként léteznek emulátorok win és linux platformokra (pl. www.pcsx2.net), csak a legalitáshoz birtokolnod kell egy console-t is, nem elegendő letölteni a firmware-jét a netről :).
  • testerxx1
    Otthoni buherálásra? Részben, meg munkára, meg szervernek, meg speciális munkaállomásként, meg sorolhatnám... Lévén számos architektúrán fut (többszörösén mint az M$), ezért hát nem csoda, hogy a felhasználási területe is jóval szélesebb :) Amúgy játékra Én PS2-öt, és WinXP-t is használok, és lehet hogy majd veszek XBox-ot, De a véleményem az, hogy mindent arra kell használni amire igazán jó. Én szerencsére megtehetem, hogy játékra külön eszközt tartok fent (PS2), így nem kell szívjam a fogam, hogy milyen jó gama jött ki PS-re és windows-ra meg meg se fog jelenni... Hát ez van, szóval a játék mellett lehet másra is használni egy gépet (Nekem szükséges is!!), és a játék piac területét a WinXP messze nem öleli fel, vagyis jó sok fehér folt van amit a konzolok töltenek ki!! Hát ez van :) Amúgy szerintem elég gáz, hogy a legnagyobb fejlesztőbázissal rendelkező cég, a Linux distrib-ekhez képeset minimális kódját ilyen lassan tudja csak átportolni ext64-re... Szerintem ez is gáz benne, számos más architektúrális hiba mellett, úgy hogy Én szerencsésnek érzem magam, hogy már nem kell rajta dolgozzak :) De aki nem dolgozik linux-al és windows-al is, és nem ismeri mind kettőt ugyan olyan mélységben, az lehetőleg ne próbáljon objektív véleményt kialakítani róluk, előbb ismerje meg mind kettőt, aztán beszéljen...
  • Razgon
    Neked mennyit fizet a M$? Szerintem nem kell őket annyira védeni.
  • DW
    Egy szóval nem mondtam, hogy ez a legjobb, viszont nekem baromira teccik, és elég jól végzi a dolgát.
  • Mice
    sajnos az, de láttam már dc-n :D
  • h4x0r
    Igazabol az otthoni felhasznalok, akik Linuxot hasznalnak, foleg buheralasra hasznaljak. Amugy nem trend a Win fikazasa, csak ez egy ilyen tema.
  • blackeagle
    Na már megint a komolytalan csicsabicsa reklámképek . Ennek van értéke , ezt veszi a birka. Én meg bekullogok a forrásba és kijelőlöm a 64bites athlont procitipusnak.
  • hornbali
    "...lassan 2 éve használom..."
    Úgy értem hogy a jelenlegi Windowsom akkor lett telepítve, de már az előtt is Windowsot használtam...
  • hornbali
    Ha az Intel saját 64 bites technológiát csinált volna azt Ti szoptátok volna meg a legjobban!!!
    Ugye lenne AMD meg Intel Windows 64 bit meg akkor a sok game azt vagy kijött volna mind a két technológiára vagy csúsztak volna a sok optimalizálás miatt vagy rengeteg patch jött volna vagy az egyiken megy 100 fps-el a másikon meg csak 50 fps-el stb...
    Így jó hogy ugyan azt a technológiát használja az Intel meg az AMD is.

VAGY NEM???

Divat manapság hogy mindenki fikázza a Windowsot? Nekem nincsen vele bajom, lassan 2 éve használom már és semmi gondom vele... KOPP KOPP KOPP
    Ha valaki nem tudja rendbentartani és nem tudja hogyan is lehet hatásosan megvédeni az akkor használjon mást, de ne fikázza...
  • dez
    Hm, azt nem tudtam, hogy a WineX kereskedelmi. De, gondolom, csak jóval olcsóbb, mint egy WinXP, nem? (A későbbiekben talán egyre többet fog ez számítani.) Ez nem emulátor, hanem wrapper: nem kell, hogy (számottevően) számítson a sebességben...
  • strogg
    Értem, hülye kérdés volt, fáradok. Bocs :)))
  • strogg
    Srácok:) most látom, hogy az SG rendszere szerint 63 üzenetem van. Ez privát üzenet, amit valaol meg is tudok nyitni, vagy általában ennyiszer válaszoltak nekem, konkrétan nekem?:)))
  • strogg
    dez: Sok értelme nem lenne.
    Ahhoz, hogy jelenleg korrektül nyomjál játékokat szinte válogatás nélkül linuxon, ahhoz a WineX kell neked. Az pedig kereskedelmi cucc. Tehát a Linux Gamer Ed. is csak kereskedelmi lehetne.:) Ha meg oylan OS-ért akarsz fizetni ami kereskedelmi, arra ott a win. A szép áraival, és jobban "átérzed" a kereskedelmiséget, mert aröltve vannak a BSA-val. Ráadásul ha azt veszed, nincs is szükséged emulátorra, ami a sebességen fog meglátszódni.:)
    Ráadásul kevés dolog hátráltatja jobban a linuxos áttörést a játék fronton, mint a Wine(X) páros. Így senki nem mozdul, csak ül a babérjain. Senkinek nem érdeke csipkedni magát, hogy legyenek natív linuxos portok. Csak a legnagyobbak kiélesedett versenyében érdek (Epic vs. Id soft.).
  • strogg
    archoven: nincs szerencsém, mert szépen lassan a linuxra is kezdenek "in box" megjelenni a telepítök. Ennk okát már számtalanszor leírtam, szóval semmi gond.
    Mielött szurkálódnál azért nézz magadba, én nem bántottalak téged. Annál a felhasználónál viszont valóban felöbbrendünek érzem magam, akinek a legsúlyosabb érv egy OS mellett, hogy milyen játék is fut rajta. De ezt a fajta felhasználót még a winhez értök is lenézik egy kicsit.:)
    Én mindössze arról beszélek, hogy a linux "tiszta lappal kezdett". Értem ezt úgy, hogy nagyon sok sallangtól mentes. Pl: nem eslödleges "láma OS", nem Warez OS, stb...
    És nagyon nem szeretném megérni azt, ami a wines világban sajnos lassan "termszetes", hogy olcsó jános 1 bites userek adják el magukat rendszergazdának, mert be tudott állítani egy DNS-t, ráadásul még érti is mit csinált.:) Az elözö hozzászólásom konkrétan erröl szólt :)
    Magyarán nem akarom, hogy felhiguljon a linux rendszegazdiság, mint szakma. :)
    Hogy azért visszaszurjak neked (mert így fair ;) a win ismeret manapság már nem elég egy szakembernek.
  • Bucser
    Én inkább maradok a windowsnál.. linuxhoz hülye vagyok (nem is akarom megtanulni) viszont windows alatt szoftveres gondot elég könnyen oldok meg... NEm vagyok maradéktalanul elégedett vele (főleg a hülye erőforrásmenedzsmentje miatt) de még az Xp még mindig jobb mint a 98 vagy a 95 vagy az ME-nek nevezett borzalom... XP stabil?? stabil. Erősebb gép kellett eddig is az új generációnak? igen. hát akkor hol a hiba?? sehol... Linuxot meg használja az aki programozni meg netezni akar. Én játszom egyrészt a gépen úgyhogy marad Win és Linuxozni nem fogok amíg nem jön Sturmovikból vagy más nagyobb jó szimekből Linuxos verzió...
  • mireez
    hát igen. honnan tudtad? téged is ennyire elszomorít a sok tudatlan paraszt?
  • dez
    Na, azért a Linux az nem "1db rendszer". Nyugodtan lehetne egy spéci, egyszerűsített (viszont wine-vel, stb. települő) diszrib hétköznapi játékosoknak, vagy ilyesmi... "Gamer Linux 1.2"
  • archkoven
    Szerencséd van mert a Linux úgy fest soha nem lesz a játékosok gépe és ezért soha nem is lesz olyan népszerű mint a Windows.
    Azt már mondjuk kevésbé értem, hogy miért okoz ez majd neked örömet. Valószínűleg ettől felsőbbrendűnek érzed magad. A bibi ott van, hogy ettől senki nem fog rád felnézni bármennyire is szeretnéd.
  • strogg
    Hozzáteszem ettöl függetlenül játszani is szoktam vele. De a system shock2 kivételével nem türök el .exe fájlt a gépen, szóval kizárólag a natív támogatású játékok jöhetnek szóba.
  • strogg
    Nem tudom, de én enm akarom, hogy mindenáron mindenki a linuxot használja. Mondom ezt úgy, mint linux fanatikus :)
    Akinek a legnagyobb érv a linux mellett az lenne, hogy mennek-e rajta a játékok, nos annak szerintem nem való. És ne is telepítse. Az ilyet igen kevés linuxos támogat. Tele tököm a "hú bazz. Felraktam linukszot, de száksz mert nem megy rajta a HL2". Az ilyent szoktam elküldeni nagyon csúnyán nagyon messze. :))) Én legalábbis nem örülnék neki, ha olyan "nép OS" lenne mint a win. a linux kerüljön irodákba, szerverekre, meg azoknak a home usereknek a gépére, akik szeretik buherálni, megismerni a gépüket. A Gamereknek meg maradjon a WIN.
  • sonic4
    A sebesség része bajos egy kb. 20%-al erősebb vas kell linuxon ua.hoz mint windowson.....
  • zpe
    Komolyan minden DX9-es játékkal is tudok Linux alatt játszani hasonló sebességgel mint winben ???
    Ha igen felteszem a Linuxot.
  • valaé valaé ná
    Téged meg gondolom a sírás kerülget ilyenkor.
  • IMYke2.0.0.0
    Annál van jobb egérke is...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
  • IMYke2.0.0.0
    Nem akartak... egyszerűen ilyen gyorsan nem tudtak...

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
  • DW
    Ott a képen az egerem: Microsoft Optical Mouse Blue:)
  • dez
    Hopp, nem frissítettem az utóbbi fég órában.
  • dez
    Nem egészen jól emlékszel: már rég óta készül a 64 bites Win, beta is kint van már egy ideje. Amit BG mondott, az az volt, hogy csak az Intel miatt nem fognak egy másikat is csinálni, így kénytelen volt az Intel is az AMD64-es utasításkészletet használni (nem mintha most neki akartak volna állni sajátot kidolgozni).
  • Gerry
    Na, megvan, i925X chipset már támogatja az EMT64-es procikat, és ez egyelőre csak LGA775-ös foglalatú alaplapokra van rátéve, vagyis ide mehet majd bele az Intel-féle 64bit-es cucc.

Itt is lehet róla olvasni!
  • Gerry
    Ha valaki jár ICC-re, (Intel Chanel Conference), akkor az már tudja, hogy 2005 első felében jönnek az intel x86-64 tipusú P4-es procijai, ugyanis egy kereszt-licenc szerződés érvényében alkalmazhatják az AMD fejlesztéseit. Vagyis elvileg 100%-osan kompatibilisek lesznek ezek az Intel Procik az AMD64 technológiával, csak az Intel EMT64-nek (asszem Extended Memory Technology-nak a rövidítése) nevezi, mert hülyén nézne ki az AMD64 felirat egy P4-es proci dobozán... :) Ha jól emléxem, akkor ezek a procik már csak az LGA775-ös tokozásban vagy valami újabban lesznek hozzáférhetők, de erre már konkrétan nem emléxem, ám előbb még kiad az Intel pár újabb P4-et, először a 2MB L2 Cache-eseket, és ezek Extreme Edition változatait, aztán a DualCore-osokat.
  • sonic4
    Elég érdekes kijelentések.....
    Pistikének Csajáganekeresdre nagyon is megteszi a windows, meg sokmindenki másnak is csak legyen 1 kocka a közelben aki egyszer normálisan megcsinálja...
    A linux/unixos kijelentésed még érdekesebb, azt tudom mondani, hogy attól függ....
    Nagyon régóta lehet normálisan játszani linux alatt is.... És ezzel az 1ik legnagyobb ellenérv kilőve. Servernek meg nem hinném hogy lenne bármi szégyellnivalója.... A hozzánemértés már nem az oprendszer bűne. Mondjuk ez igaz windowsra is...
    Már látom előre mennyit fogtok sírni meg fikázni hogy mekkora a longhorn gépigénye.....
  • sonic4
    Rosszul emlékszel...
    A nyilatkozat pont Intelék ellen szólt...
    Mivel nem 100%-osan kompatibilisre implementálták az AMD féle 64 bitet :)
    Azt monta kedves barátunk, hogy nem fognak külön Intelbácsinak windowst csinálni mikor félig kész van AMDre..... Nade gondolom a lebas*ást megkaphatták érte ezért lett ennyire eltolva a megjelenés addig amig végre Intelék is készen lesznek.....
  • Chappy
    nem jó a windows, de meg kell szokni. a másik kiút a mekintoss, a linux/UNIX nem annyira jó. a longhorn-on dolgoznának ennyit a kecsegék!!!!!!!!!!!

amúgy azért csinálják a pprogit az AMD miatt, mert pár év múlva sok 64 bites gép lesz. (NEKEM IS, DE NEM INTEL!!!
  • h4x0r
    Ha nem tetszik, Mr. Gates, akkor ne olvasd!
  • mireez
    jaj, hogy egyessek milyen "menők" itt, efféle beszólásokkal, hogy a Windows-t fikázzák...