1012
  • The Hedgehog
    én nem nagyon akartalak meggyőzni! mindenki azzal játszik ami számára nagyobb örömet okoz!
  • Joke
    Hát nem győztetek meg az érvelésetekkel, bár azt hiszem nekem sem fog sikerülni soha titeket meggyőzni. Úgyhogy itt abba is hagyom a vitát.

Viszont megyek, kipróbálom a we8-at, túl sok reményt nem fűzök hozzá, de hátha...
  • The Hedgehog
    Be kellene végre látni, hogy az EA arcade focit készít míg a KONAMI az igazi futball érzést próbálja meg - elég jól - szimulálni a PES sorozatban. A FIFA multira nagyon jó ezzel a játékmenettel szerintem, de hosszú távon kevés ez a fajta fejlődés amit most mutatnak. A PC-sek pedig a PES-el azért szívják meg mert mindíg a PS2 nyújtotta határok mellé kell igazodni. A PES5 még PS2-re jön ki és hatalmas TECHNIKAI fejlődést abban sem várhatunk majd a készítők szerint... ez majd a PES6 lesz ami már a következő generációs konzolokra jön majd ki (PS3,XBOX2)
  • Breki33
    Nem ez az EA sport filozófiája csak tudom mivel évek óta kiegészítőket készítunk, illetve rakunk be hozzá.

Pénzre mennek ezért csinálják.

Látszik ez a multi-s filozófiában, nem véletlen nincs direct ip, várhattok egy patchre ami nem lesz.

Konami filozófiája pedig az, hogy a konzol hozza a pénzt a PC-s rész nem annyira fontos.

És hogy mindenféle hülyeséget azon vitatkoznék, szerinted lehet az, de még nem láttál akkor egy hülyeséggel feltuningolt focit.

Amúgy a fifába is pont ezeket kell csak ott nem lesz olyan jó pl a gyep+az arcok, amiket ugye eredeti arcról illetve fényképről készíthetsz.

Szóval idéznélek azért játszhatóbb az UEFA mert nem kell rostert letölteni hozzá?

És mert ugye pont te tök egyszerűen be tudod állítani a gamepadod hozzá :-)

Két kérdés

Lehet a fifában a játékosváltást csúszkán beállítani?
    Lehet a fifában mindenkinek egyedi gólörömöt beállítani?
    Lehet a fifában a közelebbi a távolabbi esetleg az érkező ember elé élesen beadni?
    Lehet a fifában L1 lenyomásával automatikus kényszerítő paszt adni?

Számomra ezektől lesz pl játszhatobb nem attól, hogy azon lovagolok, hogy le kell egy rostert tölteni amit saját magam szerkeszthetek.

Teis tudod, hogy nem a rostertől lesz játszhtó egy játék.

Ez duma.

UEFA enyhén szólva se tökéletes.
    Sokat javult hálisten átvettek pár jó dolgot.

Miat, hogy megint?
    Szerintem pont arra válaszoltam.

Nem kapcsoltad be a kapust hidd el nagyon szépen ki fog az jönni, soxor mikor nem kéne akkor is.

Szval itt nem a kapus kijövetelével van a gond hanem, azzal, hogy nem tudtad hol kell beállítani sztem.

Vagy nemis tudom érdekes nálam kijön. P
  • báttyó02
    jájj téged is elkapott kiskorodba a láncfürész? :DD
  • Solid Snake
  • báttyó02
    én csak azért nem vitázok veled,mert ott ficeg a logódban az,ami az enyémbe is :DD
  • Joke
    Nem tudom mit olvastál, de én nem ezt írtam.

"Na ez az EASport filozófia évek óta
    JÓl leírtad"

Sztem ez a pes4 politikája, még te írtad, hogy bele kell rakni minden féle hülyeséget, hogy jó legyen.

"Miért lenne játszhatóbb?
    Azért mert automatán cáloz meg ilyesmi egy gomb lenyomása a szabadrúgás, nem lehet többféleképpen beadni?"

Arra írtam, hogy alapból, ugyanis alapból játszhatóbb, mert nem kell rostert letölteni hozzá, meg sok egyéb mást.

Sosem mondtam azt, hogy az uefa tökéletes( csak majdnem:) ), ténlyeg nem az, említettem korábban is, hogy a szabadrúgás pl túl könnyű.

Megint nem arra válaszoltál, hogy a kapus szarul jön ki, hanem hogy ki meg be lehet kapcsolni. A kettő messze nem ugyan az. Ez olyan, hogy szarul szól a hangszórom, erre te azt mondod, nem muszály hallgatni. Jó megoldás.

• Breki33
    na ez korrekt
  • Breki33
    tudod nekem Hedge mondta hogy milyen szuperek

amiről te beszélsz az az egész asf mint elmondtam
    tehát minden benne van

ez kb az összes zdata a fifanál amit lelkesen töltögettetek

szval nincs külömbség

megint tény
  • Rudee
    Szerintem mindketten más szempontból nézitek a mezeket.

A hozzászólásokból legalábbis ez jön le. Breki a FIFAs mezek ocsmányságát az elmosódottságban találja meg, Te a PES mezek esetében a hasonlóságot kritizálod.
    Mongyuk már millószor össze lett hasonlítva a 2 játék, mindenkinek pedig nem tecchet ugyanaz.

Én a FIFA-ban inkább kicseréltem a mezeket, labdákat, meg minden mást. Így abból lett egy normális focis játék.

A PESbe lévő kapus szerencsétlenkedése nagyon megviselt, reméltem hogy a WE8-ban javítják, de mégsem. Igaz nem csak ez miatt döntöttem a FIFA és UCL mellett. Ezekben is van sok hiba, de nekem pl sokkal jobban bejön mint a Konami játékai.
  • shad0w
    Én erre gondoltam, én ezt szedtem le mert gondoltam ez mindent javít. The Wolf Furry Evolution Patch 3.0 ez 465.82 MB csak hogy most én is tényeket mondjak... Amúgy sztem a klubcsapatok mezei nagyon szarok alapból, nekem nagyon nem tetszenek, sőt...
  • Breki33
    mezeket nem kell cserélni

klubcsapat mezek alapból jók, sőt

Azis tévedés, hogy többszáz megás lenne.

Elárulom száz mega sincs.

Én tényeket mondok.

• shad0w
    Tudod, hogy nem erről beszélek, hanem arról a több száz megás cuccról ami a mezeket cseréli ki, amit ha egyesével akarnál kicserélni az jó ideig eltartana. Nem értünk egyet vmiben, enyi :) Nna ez abszolút nem az a topic szal részemről ez lezárva.
  • Breki33
    hát ha te már egy egy megás-s file sima bemásolásánál is feladod játsz csak a Fifa-val P

Amiból ti hátrányt akartok kihozni kifejezettemn előny.

Pl Beckham lelép izraelbe.

Én 20 másodperc alatt kiszedem átrakom.

Szegény fifás mit csinál?
    Játszatja ahol van mert nem tudja módosítani, és vár hátha jön majd valamikor egy adatbázisszerkesztő.

Szval ne mondjad, hogy ez hátrány.

Ez kb annyi mint cracket keresni egy játékhoz.
  • Breki33
    Hát te így minősíted.

Megis untad :-)

Van ilyen ismerősöm, egyszer majdnem sikerült beadni neki a 2003-ra, hogy a 2004-es.

Ha letöltötted a zdataim tudod miről beszélek.

De ezse érv a Fifa mellett klubcsapat mezek pl sokkal szarabbak alapban.

• shad0w
    Hát sztem "csupasz" állapotban a FIFA sokkal élvezhetőbb mint a PES... Valahogy nekem az nem jön be h kamu nevű csapatokban gagyi mezekben hülye nevű játékosok rohangálnak. (szubjektív)
  • shad0w
    Énis ezen az állásponton vagyok. Egy játékot úgy kell minősíteni ahogy kihozod a boltból, és nem úgy hogy ilyen-olyan húdefasza NEM HIVATALOS extrákat, mezeket, gyepet, stadionokat rostereket stb stb stb... kell bele pakolni. Ami amugy vagy több száz mega vagy sok idő bepakolni, ráadásul sokan hozzá sem tudnak jutni ahogy ezt Joke is leírta...
  • Breki33
    tényleg lehet?

nem mondod :-)

de elárulom sokkal rosszabbakat lehet
    mi csináltunk egypárat hozzá ugye ugyhogy tudom

"Lehet, hogy könnyű bele rakni, de mi az hogy aki nem képes cserélni? Hát ez is jó üzletpolitika. Szegény gyerek megveszi 10 ropiért, nincs netje, bas*za meg mert szarul néz ki, viszont jajdejó van a neten nem hivatalos kiegészítők, amit még meg is kell tanulni berakni, de legalábbis letölteni. Ne már a gyereknek kelljen ahhoz érteni, honnan tudja letölteni és hogy kell berakni, mert elég sok midnenki nem ért hozzá, sőt... "

Na ez az EASport filozófia évek óta
    JÓl leírtad

Miért lenne játszhatóbb?
    Azért mert automatán cáloz meg ilyesmi egy gomb lenyomása a szabadrúgás, nem lehet többféleképpen beadni?

Hát ha neked ez kell mint kihívás......

A kapust lehet on-ra és offra állítani és elárulom magától jön.

Egyébb érvek?
  • Joke
    Elég gáz, hogy a játék alapból ronda. A fifa sem a legszebb, sőt van ami kefejezetten csúnya. De abba is lehet új gyepszőnyeget, mezeket, labdákat, cipőket, reklámtáblákat berakni.

Lehet, hogy könnyű bele rakni, de mi az hogy aki nem képes cserélni? Hát ez is jó üzletpolitika. Szegény gyerek megveszi 10 ropiért, nincs netje, bas*za meg mert szarul néz ki, viszont jajdejó van a neten nem hivatalos kiegészítők, amit még meg is kell tanulni berakni, de legalábbis letölteni. Ne már a gyereknek kelljen ahhoz érteni, honnan tudja letölteni és hogy kell berakni, mert elég sok midnenki nem ért hozzá, sőt...

Szóval lehet, hogy könnyebb szebbé tenni, mint a fifát mondjuk, de ne várjuk el mindenkitől, hogy értsen ehhez, és meg is tudja hozzá szerezni a cuccost.

Sőt, ha megszerzi a gamet a fifa/uefa játszhatóbb, mint a pes4 a rosterek miatt is.

Ja és a kapus akkor is hülyén jön ki magától, tudom ki lehet hozni, én is kiszoktam, de amikor 1 lépésre van a védő tőle, akkor elvárnám, hogy magától jól jöjjön ki, de nem ezt teszi!
  • báttyó02
    na igen,ez a jó,hogy a kapust is te irányithatod,szal okosan kell vele bánni,de ha jól hozod ki,akkor csodákra képes :DD
  • Breki33
    90 perc alatt gondolja sztem
  • Breki33
    Na látom megint tévhitek

1. Nálad lehet ronda de asszem érdemes lenne nálam megnézned kicsit elcsodálkoznál
    Egy példa a gyepre.

Ehhez speciel eléggé értek P És nem ezért mert én készítem hozzá de kicsit jobbak lettek mint a legyalult gyepek: Eredeti fűtestúrás is be lehet rakni.

Az igaz, hogy alapból ronda, de aki nem képes cserélni megis érdemli. P

2. Igen a kapus mozgás fura a mellé tartó lövéseknél. Viszont sokkal jobb a kapura tartóaknál, szval a védéseknél-ugye nem script.

Hogy a kifutásoknál, gagyi hát ez abszolút nem így van, csak tudni kell jól kihozni. Ez megint a felületes ismertségből van.

3. Nem értettél meg.

Azért előny mert te módosíthatod egy grafikus felületű programmal akár minden nap. Tehát sokkal, de sokkal frisebb minden keret.

Azmár csak hab hogy mezszámok stilusátol, hogy hol helyezkedik el a szinéig minden egyszerűen beállítható.

De aki lusta lenne beállítani, hetente jönnek szinte újabbak.
    Szval erős elfogultság és megint az ismeret hiánya ezt hátránynak nevezni.

Ez inkább előny, nemis akármekkora, nem beszélve arról, hogy a roster mostmár multiban használható, ami ugye a fifanal gond volt.

Ja de most már nem gond bocsi.

Végezetül a BL-hez nem sok friss rostert láttam.

Szval lehet azt mondani, "hogy én akkoris fifa mert és csak" de annyira látszik, hogy irtó felületesen ismeritek a másikat.

Én nem írnék róla itt, de ezekre a jelentős tévedésekre reagálnom kellett P

• nightsucker
    [parazs=RED]a pes ben vanak buzi jelenetek pl mikor golt szerzek
  • Gabe18
    Vagy az EA sports-on...
  • nightsucker
    [szin=navy]mármint a játékban
  • nightsucker
    [szin=skyblue]hello látátok shmit nek a mu ban öszes a haja
  • NiGhTM4R3
    Nemtom rajtad nevessek, vagy az írásodon...
    Esetleg mindekettőn :D
  • báttyó02
    hát nemtom ki lő meccsenként 3-4 ilyen gólt
  • Rudee
    Engem is elriasztott a kapus, ennyire hülye télleg nem lehet. Abba meg nemtom mi a jó, ha meccsenként 3-4 gólt is lő az ember 40 méterről.
  • Joke
    Jó kis vita alakult itt ki:)

Hogy én is beszáljak. Játszottam nagyon sok meccet a pes4-el, mégsem jött be. Két dolog ami igazán nem tetszett: a pálya iszonyatosan ronda full grafon is. A másik ami igazán zavart, a kapus mozgása. Ha mellé megy a labda akár fél mm-el is, a kapus meg sem mozdul, ráadásul a kifutásoknál is nagyon gagyi.

Nem értem, miért kell egy file azért, hogy rendes játékosnevek legyenek. Tudom, a pénz. De a fifában is lehet friss rostert letölteni. Szóval ez nem előny, hanem inkább hátrány.
  • Breki33
    Banner

• GyaxyBoy
    Jaja! Egyébként ez sztem is nagy lenne!
  • báttyó02
    hmmm ez jó lenne :)
  • gercse
    tehát a multból kéne kezdeni és elvezetni a csapatodat napjainkig,zsír gém lenne
  • gercse
    jó szerintem oly mindegy , nekem bejön mindkettő,de van amikor egyik sem szóval akkor én mi vagyok?
    a pessel kevesebbet játszottam de tudom ha több idöt szánok rá akkor jó kis játék a fifával már a 8. szezonben vagyok szóval azzal játszottam egy keveset
    de ha leírhatom hogy milyen játékra vágyom ilyen téren akkor az a következő:
    kb 95-ben vagy 96-ban kéne kezdődnie a bajnokságoknak (felölem lehet benne akár csak 5 is)és az akkori meccseket kellene lejátszani mint a valóságban,és minden évben változnának a mezek meg átigazolások(a saját csapatnál más a helyzet)úgy mint az életben volt,és ellehetne menni mondjuk 2005/6 ig,az jó lenne,és persze komolyabban kellene venni az edzői feladatokat tehát egy kis menedzseres részt is bele kellene rakni,szerintem jó lenne,bár hány dvd-s? :D
  • Breki33
    dehogy akarlak megváltoztatni

csak azt mondtad meguntál egy játékot amiben aztsetudod, hogy kell rendesen beadni stb.

És akkor olyanokat irtok hogy ami nem jó az nem számit amennyi benne van elég.

Hát jöjjön be a fifa énis ilyen voltam :-)

Lehet nemaza a topic, de te írtál olyan dolgokat a PES-ről amiből egyből látszott, hogy nem nagyon ismered. Gondoltam segítek deha nem hát nem.

Nekem mindegy mivel játszol.
  • báttyó02
    :DD
  • shad0w
    Rájöttem, hogy annyi marha okos ember van ezen az SG-n hogy az embernek már saját véleménye sem lehet... Nekem a FIFA jobban bejön, és ezen a teáltalad felsorolt érvek sem fognak változtatni, elfogadom, hogy sokaknak az jobban tetszik, én ien elmaradott vagyok, hogy nekem a FIFA jobban bejön, ez van... "gondolom erről nemis tudtál"-ezt nemtom mire mondtad. "Honnan tudod, hogy nincs szükség többre?"lehet, hogy jobban tudom mire van szükségem mint te. Nem a rosterre gondoltam, hanem a mezekre. És igazad van, megkerülös cselt nem csináltam a PES-ben. Szal nekem személy szerint semmivel nem jön be jobban a PES mint a fifa. De ez nem is az a topik...
  • gercse
    hát igen attól függ mit veszünk ki belölük :D