62
-
#22 Háj shevy!
A neptunt felejtsd el!
Azt csak IE-rel lehet használni. Hogy miért az valamikor már egy régebbi fórumban ki lett tárgyalva.
De gondolom egyesek szerint ez sem sért semmi féle piaci versenyszabályt.
(Egy állami weboldal csak és kizárolag egy bizonyos cég termékével használható;((( -
#21 Háj PetruZ, (meg azért Archoven is)!
Én már nem akarok ezekről vitatkozni. A jelen piaci körülmények között, amikor is a M$ csinál szinte minden releváns programot a PC platformra eccerűen nem azonos sújcsoportú ez a böhöm, meg egy kis cégecske, akik valami kis szoftverből próbálnak megélni.
Nekik van az egészre monnyuk 20 milkó dollárjuk, a M$ meg ha meg akar valami piaci szegmenst magának szerezni akkor évekig milliárdokat tud kiszórni az ablakon (lásd pl X-box) Nekik nem létkérdés bármiért is pénzt kérniük a Dózer licenszekből így is csak dűl hozzájuk a zsé. A cégecske az első veszteséges év után meg lehúzza a rolót.
Ha most a viszontválaszodban valami olyasmit tudsz erre mondani, ami meg tudja ingatni a véleményemet akkor szerintem esélyes vagy a köv. évi közgazdasági Nóbel díjra.
A tűznyúl meg csak azt akarta elérni, hogy kb ugyan olyan használható legyen mint az IE, de minden féle Egzpert Mikorszopsz Hómjuzer Hétvégi Tanfolyam (200 000 Ft+ áfa) nélkül (mert a nagybácsikám ennek hiányában bizony nem fogja megtalálni azokat a kis csekbokszokat, amiket itten felsoroltatok)
A tűzinyuszi ezt a célt sikeresen teljesítette, a telepítője is kb csak 10-ed akkora mint az IE-é (igaz ez mostanában nem szempont;()
Én a magam részéről becsülöm, és egyfajta igényességnek tartom, azt amikor egy programot embereknek (sőt talán átlag embereknek) készítenek, nem pedig a M$ által behardwirezett szájberzombiknak.
-
#20 amióta nem használom az Explorert, furcsa módon spaywerem csak a cookikban van.
-
#19 én is firefoxot használok, de nem tudom behozni a neptunt (egyetemista hülyeség) aki esetleg tudja a választ az szóljon pls -
derwer #18 Én spec IE motoron alapuló SlimBrowsert használom SP2-vel. Ehez még hozzáadtam egy VirusBustert egy tűzfalas routert és 3 AdAware féleséget. Eddig semmi sem tudott kárt tenni a belső hálóban.... -
#17 ÉN IS! az IE-t használom, és minsig a legújabb frissítésekkel és azóta se volt bajom NEKEM SE IE-vel. Immár 4 éve. -
#16 Én is Firefox-ot használom úgy általában, kivéve amikor nem, mert ártani nem használ az IE6-al szemben. Meg hát ez a trendi
Viszont azt észrevettem, hogy néha "bennragad" a foximaxi 100% cpu terheléssel, úgy kell lelőni a process-t, és némely oldalakkal azért vannak problémái.
Amúgy egy jól beállított védelemmel (pl. outpost/nod32 párossal) nyugodtan használható bármelyik böngésző. (Akár a sokak által szidott IE6 is).
-
#15 Túróst, az M$ a világon semmiféle felárat nem számolt fel a böngészőért. Ennyi erővel azt is lehet mondani, hogy a passziánsz árát is felszámolta. Vagy hogy a pénzes linuxos csomagokban is benne foglaltatik ez az ár.
Kezdem előről és lassan: az első fizetős böngésző (még a Win3.1-es időkben) a Netscape 3.0 volt. Akkoriban az IE olyan volt, mint most akármelyik alternatív böngésző, csak vhol a sor végén, annyira gyengén muzsikált. Többnyire nem is volt benne semmi csomagban. Na, amikor elkezdett leketyegni az NC3-ba épített időkorlát és nem akart működni, akkor jött ki az IE4 és letarolt mindent. Jobb volt, gyorsabb volt és egy fillért sem kértek érte, naná, hogy mindenki azt kezdte használni. A böngésző opcionális része lett a Win95-nek és azóta mindegyik verziónak. A hiba ott lett elkövetve az M$ részéről, hogy a kódot összegyúrta az oprendszerrel úgy, hogy csak elég keservesen lehet leválasztani róla. Gates-nek volt egy olyan álma, hogy az emberek a hálózatba kötött gépeken osztják meg egymással az élményeiket, meg erősen az online tartalomban gondolkodott (ld. pl. az Active Desktop fedőnevű marhaságot). Ezért csinálták úgy, hogy az oprendszer egyenrangúként tudjon foglalkozni az online tartalmakkal, mint az offline tartalmakkal. Csakhogy ez egyrészt ott bukott el, hogy néhányan úgy gondolták, ez az összeépített szaurusz talán lehetőségeket ad a kiskapukra is, másrészt tényleg felvet bizonyos kérdéseket azirányban, hogy az M$ rá akarja kényszeríteni a felhasználókra a böngészőjét. És lőn...
De nyugodj meg, amint igazán komolyan mérhető szeletet fog kihasítani a böngészők között az FF, ugyanúgy fognak sz*pni a tulajai (akár tud scriptelni, akár nem), mint az IE-sek a kezdeti időszakban. Most már csak az kap el vmit, aki teljesen felkészületlenül használja a gépét.
Ui: És azért is a Maxthon a legjobb böngésző. :)
-
#14 Jó ez a Firefox.
Maxthon (IE alapú) után kicsit nyominak tűnt, de PH!-n van egy ilyen topik, és ott egy srác nagyon keni-vágja a témát. Mostanra már úgy működik a FF-om, mint korábban a Maxthon-om. -
dez #13 Máshol írtad, hogy szerinted semmire sem jó a pl. a mouse-gestures (mert hogy semmiből sem áll ikonokra klikkelgetni), sem a tabbed browsing (mert hogy ablakok között is lehet váltogatni, stb.), és a többi hasonló dolog. Nos, gondolom, neked az egereden sincs görgő, mint minek? Fölfelé-lefelé nyil is tökéletesen megteszi. Ja, várjunk csak, de hiszen neked még egered sincs, mert minek? Ott a billentyűzet! -
#12 Szóval inkább csak használni kéne normálisan az adott eszközt és nem a tervezőt szídni, hogy a motoros fogkefével nem tudsz fogat mosni, hanem csak egyszerre egy fogadat tisztítani míg a manuális olyan jól működött (mire megkáérdezik a supporton.: Elemet tett bele??)D -
#11 Én is maradok IE6 használó. ActiveX-et kikapcsolod mega biztonsági beállításokat szigorúra meg SP2-ben van Popup Blokker és kész is vagy.. Nem kell sírnod semmi iatt.. furcsa az elmúlt 2,5 év alatt összeen 1 vírust kaptam be a windowsba.. vajon miért??? Igaz az Blaster volt... -
archkoven #10 Én is használtam a FireFoxot eleget, de az ideirkálókkal ellentétben nekem nem állt fel a faszom mikor azon neteztem.
Őszintén szólva semmi olyat nem találtam benne amiért megérné azt használni az IE helyett. Vírusokkal soha nem volt bajom, azok csak a lámákat fenyegetik.
Attól, hogy NEXUS ettől érzi igényesnek meg férfinek magát én inkább szánalmasnak érzem mint követendőnek. -
#9 Na, én is leváltottam az IE-t... De úgy tűnik, ideiglenesen. Mostanság a Firefox nem hajlandó normálisan működni, rákattintok egy linkre itt az SG-n (pl), s csak vár, csak vár, csak vár... Majd közli, hogy túllépett valami időt. Remek. IE-vel meg tökéletesen megy. A Windows szinte "szűz", tehát nem is az a probléma. -
FTeR #8 én örülök az ff sikerének (mégha az ilyen hírekhez tett hozászólásaimból nem feltétlenűl tűnik ki)
de azért ne felejtsük el, hogy az IE6 nem mai darab ellentétben az új üdvöskével. Majd kijön az új win az új böngivel és máris vége a gyorsan jött dicsőségnek
(halkan megjegyzem, hogy ha minden "jót" beletesznek a longhornba amit igérnek, akkor nem lesz új winem) -
Yfel #7 A trojai es adware programok altalaban active scripting-en keresztul kerulnek a gepekre es ez csak az IE-ben van benne... nem hiszem, hogy akar nagyobb reszesedessel is annyira meg tudnak le'kelni a FF-ot mint az IE-t.
Y -
#6 ha elterjednek az alternativ böngészők, lessz azokra is trojai, meg adware, meg stb :(
reménykedjünk, hogy 70-80% továbbra is igénytelen marad :D
az mondjuk a negativ felhang, h igy minden lhama oldal IE optimalizált ... -
#5 Háj PetruZ!
"Az IE-ért soha nem kértek pénzt. Az NC-ért, v. az Operáért igen."
Épp ezt magyarázom én is! A M$ szépen beépítette az Dózerba az IE-t, az árát is!!!!
Ezek után télleg hüle az aki pénzt ad ki még akár egy normális böngészőért is!
Ha lett volna egy M$ aki az oprendszer fejlesztéséből él meg, meg egy M$2 ami internetes programokból lenne kénytelen megélni, akkor ők is igencsak a fogukhoz vernék a garast és nem bizti hogy ingyér adnák a borzolójukat.
És akkor talán valaki csak abból is meg tudna élni hogy csak borzolókat fejleszt.
Ez a "használj más oprendszert" ötlet a jelenlegi piaci körülmények között (90%-dózer) nem aktuális!
De gondolom ezzel te is tisztában vagy. -
juhand #4 Ezt is Firefoxxal nézem és írom. -
#3 1. Simán megvolt a lehetőséget választani, hogy más böngészőt - vagy akár oprendszert - tegyél fel. Ezen az alapon szidhatod a linux disztrib-eket is, mert azok a mocsadékok jóformán csak mozillát raktak mellé, és nem nyújtottak szélesebb választási lehetőséget.
2. Az IE - annak ellenére, hogy bele van/volt építve az oprendszerbe is - ingyenes volt. Ingyen letölthetted akárhonnan, ingyen megkaptad a frissítéseket, javításokat. Most is.
3. A legelső böngésző, ami pénzbe került, az a Netscape 3 volt. A vele párhuzamosan futó IE3 olyan mértékben f*s volt, hogy minden gépen NC3 volt (akár bétás, akár törött időkorlátú). Az IE-ért soha nem kértek pénzt. Az NC-ért, v. az Operáért igen.
-
#2 Én is kezdek teljesen leszokni az IE-ről. A Firefox télleg szupi. Olyan kis aranyos.
Bár ennek az egész versenynek annyi értelme sincs mint amikor az ember a Csakón Tórmádó meccset nézi a tévében.
Mer hogy anyagi vonzata még annyi sincsen.
A bíróság nagy ívben tojt anno '98-ban arra, hogy a M$ bedolgozta a saját borzrét az oprendszerbe, amivel végül is a versenyt mint olyat kinyírta. Hát ezekszerint valakit ez nem zavar ebben a kibaszott nagy szabadversenyzős kapitalizmusban.
Ha valaki ezekután brózerműfajban akar még indulni, az kénytelen ingyér adni, mert a júzer erre félretett pénzét, a M$ az oprenszer árában lenyúlta.
De monnyuk ezek szerint terjed az igényesség!!!! ;)
Manapság már csak az emberek 90%-a igénytelen.
Őőő, izé, hát nem érzem sokkal jobban magam. -
#1 Azt hiszem, hogy méltán népszerű a FireFox, hiszen nem Má$ mint az Explorer, de nem szívja a sok trojant magába. Én is ezt használom egy fél éve, és azóta semmi trojan-searchbar nincs a gépemen.