62
  • Sil78
    #62
    Ne keverjétek a plugineket a kiterjesztésekkel. Plugin a Flash Player meg a Java, pl. A kiterjesztések kisméretű (általában pár KB-os) kiegészítő modulok Firefoxhoz, ezek nem külön programként futnak, és még csak a böngészést sem lassítják (sőt, van, amelyik gyorsítja). Jelenleg 38 kiterjesztésem van (és ezek közül nem szívesen mondanék le egyikről se, mert a jót nagyon könnyű megszokni szerintem... pl amikor az 1.0-ra való frissítés után pár napig nem tudtam használni a sima szöveges /azaz nem linkként viselkedő/ linkeket megnyitó kitejesztésemet, akkor eléggé hiányzott), egy kifejezetten régi és kevés erőforrással rendelkező gépen, és nem lassult, nem vált instabillá sem természetesen.
  • Sil78
    #61
    Tökéletessé tehető néhány kiterjesztés telepítésével. Alapból egy nagyon egyszerű, használható böngésző, de igazán jó akkor lesz, ha elgondolkodsz rajta, hogy mi is az, ami neked kell, ami neked hiányzik még belőle, és szépen testreszabod. Óhajokat-sóhajokat kéretik a Firefox topicba beírni, és segítek, ha tudok, elég jól ismerem a kiterjesztéseket meg a különböző extra dolgokat.
  • Sil78
    #60
    Miből gondolod, hogy a Firefox History-jában nem lehet pl idő szerint csoportosítani? Csak épp van rá egyszerűbb módszer.

    Egyébként nem értem, milyen kis cégről beszélsz, ami a böngészőből akar megélni... A Mozilla egy nonprofit alapítvány, több ezer programozó dolgozik a projektjeiken világszerte, tök ingyen. A reakcióidejük is jóval gyorsabb, mint bizonyos monopolhelyzetben levő vállalatoknak, akár ingyenes supportról, akár biztonsági kérdésekről van szó (náluk pl nem hónapokban mérhető egy felfedezett sebezhetőség javítása).
  • BiroAndras
    #59
    "Szóval visszatértem az IE-hez és egyáltalán nem hiányozhatnak azok a "nélkülözhetetlen kényelmi funkciók". Valójában alig akarom elhinni, hogy ez egyeseknek ennyire fontos."
    Szokás kérdése. Nekem rettenetesen hiányoznak ezek az IE-ből. De főleg a tabbed browsing, a többi nélkül még meglennék. De minek szenvedni, amikor az FF mindezt tudja, és nincs vele más gond se, ráadásul ingyenes.
    Egyébként az MS is rájött, hogy nem hülyeség a tabbed browsing. Igaz, az IE-be nem tette bele, viszont pl. a Visual Studio .NET már tudja. És ott is hihetetlen hasznos, amikor 3-4, vagy még több fálj van nyitva egyszerre (És ez nem ritka, ha a projekt 100+ fájlól áll).
  • BiroAndras
    #58
    "IE motor, kb 1-1.5 Mb az installja"
    Ezzel csak az a baj, hogy hozzá kell adni a méretéhez az IE motorét is, úgy korrekt. Persze az is igaz, hogy az IE mindenképp foglalja a helyet.

    Nekem az a fő bajom vele, hogy az IE motor használatával sok hibát és sebezhetőséget átvesz.
  • BiroAndras
    #57
    "Én meg azt nem értem, hogy miért beszélsz hülyeséget:D Mi az ha kifagy magával ránt mindent??? Xp alatt már lezárod az explorer exét aztán CTR+ALT+Delete start process begépeled explorer exe és nesze minden megy tovább és cxaka befagyott sexplorer exe tűnt el..."

    Nem sokkal egyszerűbb, ha a fagyás csak a böngészőt érinti?
    Egyébként én sokszor használtam már az említett trükköt, és az a tapasztalatom, hogy nem minden áll helyre tökéletesen. Egyszer pl. a Taskbar nem jött vissza...
  • BiroAndras
    #56
    "Ezeket mind, teljesen natívan, bármiféle plug-in nélkül tudja a Maxthon is... már úgy pár éve... Szóval ne tegyünk már úgy, hogy most az FF találta fel ezeket. Már rég megcsinálták mások is, más böngészőkben is."
    1. Az FF se most keletkezett. Én már vagy 2 éve használom. Előtte meg volt mozilla, és már az is tudott sokmindent (arra pont a tabbed browsing miatt szoktam rá). Előtte meg volt netcápa, meg mosaic, meg gopher. Akkor még nem is tudtam, hogy mi az az IE. Ja, és azelőtt volt még telnet, amikor a "WWW" és a "böngésző" fogalmak még nem is léteztek. No mindegy, ez már nam ide tartozik.
    2. Én arról beszéltem, hogy ezeket a remek dolgokat az IE még most sem tudja. Nem más böngészők ellen beszélek, csak az IE ellen.
  • h4x0r
    #55
    Ne keverjuk a szezont a fazonnal. A hagyomanyos ertelemben vett pluginek FFhez Java Apletek. A FF kezeli egeszben. Ezert van, hogy ezen pluginek nagy resze platformfuggetlen. Ez is cel volt.
    Amugy a pluginek telepitese is egy-klikk-ide-egy-klikk-oda, meg Linuxon es BSDn is. Tiz perc sincs a feltelepites. Jo, jo, tudom, hogy Avant-hoz ez sem kell majd. A lenyeg a platformfuggetlenseg es a testreszabhatosag volt a fejlesztesnel.
    Amugy igazad van, mindenki hasznalja a sajat szamitasanak megfelelo bongeszot. Soxerencset...
  • Janek81
    #54
    Sok Win vs other OS topicban olvasni, hogy minél több prg van telepítve egy winre, az annál megbízhatatlanabb és annál hamarabb omlik össze. Na most itt van egy az agyon pluginelhető FF (vagy más), meg pl az avant. Ezt felrakod, kiszolgál pluginek nélkül. Ha csak ezt nézem, már egy pont az avant mellett.
    De nem vitázni vagy bárkit bármiről meggyőzni jöttem ide, csak még erről nem írt senki és gondoltam szólok, hogy létezik, esetleg ki lehet próbálni és akinek tetszik használja, akinek nem, az nem használja.
    Részemről kb ennyi.
  • h4x0r
    #53
    Bocs, nem akartam szemejeskedni. FF alatt a Java egy plugin, IE ala be van epitve. Nem is vitaztam ezzel. Avalonnak hallottam, de most mar tudom, hogy Avant :-)

    Nem allitottam, hogy penzt fognak kerni erte. A "megvan a maga ara" kifejezes nem penzugyi volt. Nem is az IE motorral volt bajom, hanem azzal, hogy tulsagosan fugg a Win kerneletol.

    Gondolj bele! A FF, Opera, stb. lassabban toltenek be, mint az IE. Ez reszben azert van, mert az IE egy resze a kernelben van. Tobbnyire ezert is lehetetlen mostansag az IE portolasa. Regebben meg lehetett.

    Amugy felreertettel.
  • Janek81
    #52
    Gondolkoztam egy darabig, hogy egyáltalán válaszoljak-e erre... Rászántam magam, legalább tanulsz belőle egy kicsit.
    Nos, a java nem csak egyszerű plugin. Legjobb tudomásom szerint XP alatt minden OS része volt alapból, XP-ből kivették, azóta opcionális a telepítése. A fles plugin sem abba a kateóriába tartozik, amiről te beszélsz. Pluginek alatt itt szvsz mindenki azt értette, hogy vannak direkt a kedvenc böngészőjéhez írt, pl. kényelmi szolgáltatásokat nyújtó plugin, amit opcionálisan telepíthet. Ezekre a "kényelmi" szolgáltatásokra soroltam az Avant tudását, nem java, fles motorokra, szal el vagy tévedve, de nagyon.

    És még annyit, hogy AvantBrowser ingyenes. Attól, hogy IE motort használ, nem felétlenül szar, és úgysem hiszed el, de nem frdult még elő olyan, hogy esetleges kifagyásakor bármit magával rántott volna. Magyarul amit leírtál, az egyrészt hülyeség, másrészt nem igaz, harmadrészt rossz.

    Jah, és nem Avalon, hanem Avant.

    Mekkora LoOoL vagy...
  • archkoven
    #51
    Nem értem miért olyan őrült fontos egyeseknek ez a böngészőkérdés.
    Dícsérték a Mozillát. Nem tetszett.
    Dícsérik a Firefoxot. Tetszett, de voltak vele problémáim.
    Kipróbáltam még a Maxthont. Tetszett, de nem annyira, hogy most is azt használjam.
    Szóval visszatértem az IE-hez és egyáltalán nem hiányozhatnak azok a "nélkülözhetetlen kényelmi funkciók". Valójában alig akarom elhinni, hogy ez egyeseknek ennyire fontos.
  • h4x0r
    #50
    Ez sztem nem fog ket megaba beleferni.

    Amugy minek plugin?! Ekkora lamasagot! Ha valami nem kell, akkor nem muszaly feltenned. Pl. en nem hasznalok Java-t, Flash-t, ... az egyik gepemen mert nem birna el. Nem hasznalok meg egy tonna plugint, amik a te kedves Avalon-odban benne lesznek.

    Amugy ennek a 2Mb-s Avalonnak megvan a maga ara. A Windows kernele elegge egybe van agyazva az Explorer motorral. Magyarul: programhiba a motorban (pl. egy megcsusszant mutato) es mar szall is el a gep.
  • Janek81
    #49
    A sok elgépelésért megint sorry :)
  • Janek81
    #48
    Ööö... Igaz, kifeljtettem a tools ==> translate menüt belőle, sry :)

    Pluginelésről meg annyit, hogy egyáltalán minek? Sok más programba hasznos, valóban, de egy böngészőbe ugyan minek? Avant tudja mindazt, amire böngészéskor egy átlad, de még hardcre netezőnek szöksége lehet. Én egyáltalán nem hiányolom belőle a plugineket amellett, hogy van hozzá...
  • pemga
    #47
    Szerintem a pluginelhetőség az egyik legjobb fícsör, mert így mindenki olyat pakol össze, ami neki tetszik.

    Én pl. nagyon szeretem a Translation Panel-t, egyszerűen: szöveg kijelöl és tooltip-ben megjeleníti a fordítást. De csomó ilyen hasznos (és kevésbé hasznos :)) dolgot lehet összebarkácsolni. Nem pedig egy darab nagy valamit nyomnak a kezedbe, aztán "ez van, ezt kell használnod" hozzáállás. De ezt MS-fanatikusok sosem fogják megérteni. Én őszintén szólva nem szeretem ha megmondják, mit szeressek :).
  • Janek81
    #46
    AvantBrowserről még nem írt senki, hát akkor majd én. :) IE motor, kb 1-1.5 Mb az installja (telepítve 2 körül), beépített pop-up killer, képeket, fles animeket lehet tiltani (van lehetőség csak kiválasztott képek/animek tiltására is), ezen felül audio, video, activex, JS, stb... tiltása (persze mindez 1-2 kattintással), aztán tabbet, rossz bezáráskor kérdezi, hogy meg akarod-e nyitni ami nyitva volt, persze ezekből szelektálhatsz is, utoljára megnyitott oldalak listája egy kattra, syp cuccok nem telepednek rá, stb, stb, asszem mindent felsoroltam, amit összeszedtetek IE és FF oldalán. Nos, ebben mindez benne van, és nem kell mindenféle plugineket telepíteni hozzá, igen, benne van a 2 megában. :) Szal szvsz ehhez képest FF mehet a levesbe ... de még az IE is, csak ugye annak a motorját használja...
  • PetruZ
    #45
    Ezeket mind, teljesen natívan, bármiféle plug-in nélkül tudja a Maxthon is... már úgy pár éve... Szóval ne tegyünk már úgy, hogy most az FF találta fel ezeket. Már rég megcsinálták mások is, más böngészőkben is.
  • h4x0r
    #44
    shevy: Neptun az hasznalhato - kapaszkodjatok - Linux alol is (igen, rdesktop-pal). Windows alatt egy Terminal Client vagy vmi hasonlo kell. XP-ben, ha jol emlexem, alapbol benn van, csak fel kell telepiteni.

    "Szerintem aki Linuxot használ az csont nélkül be tudja állítani az IE-jét így nincs szüksége kiherélt alapbeálltásokat okosan tudó Browserre..."
    Aki Linuxot hasznal, az nem tud IE-t hasznalni. Latszik, mennyire ertesz a dologhoz, eleg ellentmondasos a szoveged.
    Es mitol kiherelt ez a Browser. FF-et hasznalok Linux alol, es meg csak egy-ket oldalt lattam, ami balf@szkodott FF alatt.
  • KO
    #43
    A SlimBrowser az IE motorját használja, lehetséges az oldal léptetés, az előugró ablakokat bezárja automatikusan. Sajnos az IE többi hibáját nem tudja kiküszöbölni.

    Próbáltam a Firefoxot, még nem tökéletes :(
    #26
  • dez
    #42
    "Xp alatt már lezárod az explorer exét aztán CTR+ALT+Delete start process begépeled explorer exe és nesze minden megy tovább és cxaka befagyott sexplorer exe tűnt el..."

    Aha, meg a tálcás ikonok nagy része.

    "Engem meg pont a Tabbed browsing zavart."

    (Ez no comment kategória.)

    "ÉS ráadásul az IE history mindent elment akár idő szerint is csoportosíthatod így ha valamit elkezdtél valaha is megnyitni újra előhívhatod."

    Ez jóval több mozdulat 1-nél. Idő...

    "IE-hez egy többmilliárdos cég ad supportot... Úgyhogy semeddig nem tart nekik hozzírni egy ilyn feature-t ha elég nagy a piaci nyomást."

    Ajjaj, nekem úgy tűnik, ez pont fordítottan arányos dolog. (Melesleg már nevesebb külföldi papilapok is írtak felhasználók sírámairól más M$ programok kapcsán, hogy egyátalán nem hallgatnak a felhasználók igényeire. A következő verziókban legtöbbször csak olyan új featúrék vannak, amiket jól hangzanak a reklámokban, aztán annyi.)

    "tudtommal microsoft nem íratott egyetlen szoftvergyártó céggel olyan szerződést sem, hgy ebben és ebben a szegmensben ezt és ezt nem jelentethetnek meg."

    Szófvergártó céggel nem (nem tudok róla), de sok HW gyártóval igen, hogy nem tehetnek mást a gépeikre, csak Windows+IE-t, különben fuccs a jó kapcsolatnak, kedvezményes Windowsnak. (Aztán miután kitudódott, - legalábbis hivatalosan - törölték az ilyen titkos szerződéseket.)

    "IE nem szűri a FireFox hirdetéseket SZABAD VERSENY VAN!"

    Ha nem koppintottak volna oda a M$ orrára az utóbbi években, még ezt is megtenné. Nem véletlenek a brózerek közötti kompatibilitási problémák (tényleg, mi a helyzet ezen a téren a M$ weblapkészítő programjaival - IE-only kódot csinálnak még?). Vagy ha nem emlékeznél, a Java-t is próbálták "eltéríteni", stb.
  • Ceb
    #41
    "FF-t ha meg tényleg olyan nagyon jó MS meg fogja venni és IE-be beépíti a képességeit. Persze nem bagóért szokott ő technológiát vásárolni és a kis házi fejlesztőnek biztos jól jön az a 2-3 millió dollár amit a fejlesztéséért kapott"

    Jah persze úgy szokta azt a microfos barátunk "megveszi", kivéve mikor inkább elveszi, úgyis fogalmazhatunk ellopja.
  • morgo
    #40
    "kérem a FireFoxnak is megvan a Joga, hogy a saját oldalát mozilla onlyvá tegye nem?"
    nem, normal esetben ez piaci folennyel valo visszaelesnek hivjak...

    "most még minek?? az elefánt is nehezn indul meg ,de ha megtette akkor szabad utat neki..."
    ok, de amig az elefant all, en addig is szeretnek haladni.

    "Na mind1 én maradok IE6-nál ti meg maradjatok FF-nél ti dolgotok ez nem fikázó kampány:D"
    persze, ezzel senki sem vitatkozott;)
  • Bucser
    #39
    kérem a FireFoxnak is megvan a Joga, hogy a saját oldalát mozilla onlyvá tegye nem?:D Jahh hogy nem írtak oprendszert?? sry:D

    NEm tudom kikapcsolni mert mint korábban írtam nem próbáltam Firefoxot csak Operát. (mondjuk van amikor mai napig használom bár egyre kevesebbet) De azt meg nem kutattam át olyan mélyrehatóan..

    Hidd el, ha az IE népszerűsége mondjuk megint 70 % alatt lesz akkor eagálni fog.. most még minek?? az elefánt is nehezn indul meg ,de ha megtette akkor szabad utat neki...

    Na mind1 én maradok IE6-nál ti meg maradjatok FF-nél ti dolgotok ez nem fikázó kampány:D
  • morgo
    #38
    "Engem meg pont a Tabbed browsing zavart."
    miben? nem tudod kikapcsolni?

    "Úgyhogy semeddig nem tart nekik hozzírni egy ilyn feature-t ha elég nagy a piaci nyomást."
    hany uj featuret is kapott az IE x ev ota? Milyen piaci nyomas, ha egyeduralkodo???

    "tudtommal microsoft nem íratott egyetlen szoftvergyártó céggel olyan szerződést"
    csak peldaul a sajat honlapjanak egy reszet tette IE only-va.

    "Bárki előjöhet egy jobb dologgal és arra reagálni fog a Microsoft."
    reagalt?


    ja egyebkent nekem a fast-search feature is tetszik.
  • Bucser
    #37
    Szerintem aki Linuxot használ az csont nélkül be tudja állítani az IE-jét így nincs szüksége kiherélt alapbeálltásokat okosan tudó Browserre...
  • Bucser
    #36
    Én meg azt nem értem, hogy miért beszélsz hülyeséget:D Mi az ha kifagy magával ránt mindent??? Xp alatt már lezárod az explorer exét aztán CTR+ALT+Delete start process begépeled explorer exe és nesze minden megy tovább és cxaka befagyott sexplorer exe tűnt el...

    NA persze aki 2004-ben még mindig 98-at használ azt sajnálom...

    Engem meg pont a Tabbed browsing zavart. ÉS ráadásul az IE history mindent elment akár idő szerint is csoportosíthatod így ha valamit elkezdtél valaha is megnyitni újra előhívhatod.

    Igen az érdekes feature-je majd minden mozilla kliensnek, hogy ha kilépsz véletlen akkor is menti az oldalakat.. hát ennyivel tud többet.. Míg az IE-hez egy többmilliárdos cég ad supportot... Úgyhogy semeddig nem tart nekik hozzírni egy ilyn feature-t ha elég nagy a piaci nyomást.

    A Monopol helyzetet pedig az jelenti, hogy adott téren nincsen és nem is vehet részt más részvevő.. tudtommal microsoft nem íratott egyetlen szoftvergyártó céggel olyan szerződést sem, hgy ebben és ebben a szegmensben ezt és ezt nem jelentethetnek meg. Bárki előjöhet egy jobb dologgal és arra reagálni fog a Microsoft.. JA hogy Bolha ugrik neki az elefántnak?? hét hajrá láttunk már olyat, hogy egy kis béka kipukkasztott egy óriást (ugye magánprogramozók (fájlcserélő fejleszők) által nehéz helyzetbe hozott filmes kiadók). Ha jobbat csinál mindenkinek szíve joga, hogy FF-et használjon. IE nem szűri a FireFox hirdetéseket SZABAD VERSENY VAN!

    HA jobbat gyárt és ezt a KÖZÖNSÉG is úgy véli akkor azt fogják választani és lecserélik az IE-t ha meg tényleg olyan nagyon jó MS meg fogja venni és IE-be beépíti a képességeit. Persze nem bagóért szokott ő technológiát vásárolni és a kis házi fejlesztőnek biztos jól jön az a 2-3 millió dollár amit a fejlesztéséért kapott (nem hinném, hogy egy ingyenes böngészővel valaha is többet kereshet) Ha meg Pénzért árulná nem venné senki hisz annyival nem jobb az IE-nél... (Én legalább is Browserért pénzt soha nem fogok kiadni....)

    NA röviden ennyi jutott eszembe a Microsoft ellenes dumáról és a monopolhelyzetről meg a FF-ről és IE-ről:) Cheers és szép napot minden kedves USernek:D
  • NEXUS6
    #35
    Háj archkoven!

    Valamiért magadra vetted ezt az igénytelenséges dolgot.
    Sok fajta igénytelenség létezik, de az az IE felhasználó aki veszi a fáradtságot és addig keresi a beállításokat, amíg olyan nem lesz a progi ahogy azt ő szereti az igen is igényes. Az eddig beírtak alapján szerintem te ilyen vagy.

    Másrészt az viszont igénytelenség, trehányság, vagy akármicsoda a készítőktől, hogy az alapbeállításokkal az IE egy átjáróház, a rosszindulatú progik részére.

    Egy másik igénytelenség, ha valaki feltelepíti az IE-t azt hagyja úgy ahogy van, aztán csak rí a szája a sok kuki, meg beépülő sexszörcsendzin miatt, meg hogy úgy szedi a rendszere a sok vírnyákot magába, mint kacsa a nokedlit. A FF-t meg csak azért is fikázza, mert mér ne.

    "A Mozilla Firefox projekt célja a leghasználhatóbb böngészőprogram megalkotása Windowsra. A program természetesen más platformokra, többek közt Linuxra és Mac OS X-ra is létezik.

    A Mozilla kódjából kiindulva, eltávolították a felesleges sallangokat, a maradékot kicsinosították, és új funkciókat adtak hozzá. A hangsúly nem azon volt, hogy kevesebb, vagy több funkcióval rendelkezzen a Firefox, mint a rivális böngészők, hanem hogy pontosan azokkal a funkciókkal rendelkezzen, amire a felhasználóknak igazán szükségük van.

    A Firefox célközönsége az olyan felhasználó, aki képzett annyira, hogy önállóan telepítsen magának böngészőprogramot, az Internet Exporernél kicsit többre vágyik, de a Mozilla beállítási lehetőségeinek 85%-át soha nem állítaná át."

    A FF készítő ennyit ígérnek, és ezt szerintem teljesítették. Nem a világot akarták megváltani, csak egy alapbeállításokkal is használható bórzolót csinálni.

  • pemga
    #34
    A tabbed egy olyan feature, amit mindenhonnan máshonnan hiányolok :). Pl. putty, office. (Text editorokban alt. már van, pl. Syn)

    András a téves close-okhoz szerintem érdemes feltenni az All-In One Gestures plugint, utána már nem fogsz tévesen másik tabot lezárni :).

    Valaki írta régebben, hogy a IE-nek előnye van a FireFox-al szemben, mert az régebbi. Előszöris, nem régebbi, a netcápából kezdődött az élete, kicsit viszontagságosan (megjárta az AOL berkeit, mielőtt felszabadították); másrészt már az opera is sokkal jobb a IE-nél. Igazából sosem értettem a IE-t használó embereket, hogy mit esznek rajta, nagy, tetű, szemetel, irányíthatatlan, s ha kifagy magával ránt mindent :).
  • BiroAndras
    #33
    Én is elégett FF felhasználó vagyok. Én annakidején pont a tabbed browsing miatt váltottam Mozillára, majd később FF-re. Nekem a tabbed browsing legalább olyan hasznos, mint az egérgörő. Sokszor muszály egyszerre 2-3 lapot megjeleníteni, de én szeretek mindent megnyitni, így gyakran 20-30 lap is nyitva van egyszerre. Pl. itt az sg-n a főoldalon végigkattintgatom a híreket, amik érdekelnek, és azok szépen betöltődnek a háttérben. Ezután sorban el tudom olvasni őket. Nem kell megjegyezni, hogy hol tartottam, és nem kell oda-vissza váltogatni.
    Meg ha valamit el akarok olvasni, de épp nincs rá időm, megnyitom, és otthagyom a háttérben.
    Ha IE-ben nyitok meg több lapot, akkor az nagyon zavaró, vagy egy csportban jelennek meg, és akkor nem tudom, hogy melyik melyik ablak, vagy egymás mellett, de akkor elveszik köztük a többi program. Az FF-et meg ha lecsukom, akkor nem zavar a sok megnyitott lap a munkában.
    Ráadásul, ha egy oldal elkezdi ész nélkül nyitogatni az újabb oldalakat (FF-nél még nem láttam ilyet), nem tudom lelőni őket.
    Emellett van az FF-hez néhány kiegészítő, amivel totálisan lealázza az IE-t. Az egyik ilyen, ami megjegyzi a nyitott lapokat, és újraindításkor automatikusan betölti őket. Akkor is müxik, ha nem szabályosan lépek ki. A másik ilyen az "undo close tab". Sokszor előfordul, hogy véletlenül rossz lapot zárok be, vagy rájövök, hogy mégis kell. Ilyenkor nagyon jól jön, hogy egy mozdulattal visszacsinálom a bezárást. És nem is csak a legutolsót jegyzi meg, hanem többet is.
    Emellett nagyon jó a reklám blokkolója is, ami nem csak a felugró ablakokat gyilkolja halomra, de a képeket, és flash animokat is ki tudja lőni.
    Ja, és persze nagyon ritkán találkozom olyan oldalla, ami nem müxik rendesen. Már évekkel ezelőtt a Mozillával se volt ilyen gondom. Ha meg mégis belefutok egy ilyenbe, akkor jobb gomb a linken, és "Open link target in IE".
  • Laalee
    #32
    én sosem használtam és még nem volt 1 explorer bar sem a gépemen...
  • dez
    #31
    Feltételezem, ennek egy részét az én kérdéseimre írtad, így reagálnék rá. Ritkán használod az oda-vissza lépést, az oldalfrissítést, az ablakok (tabek) közötti oda-vissza lépkedést? (Új ablakot, stb.) Hát... Érdekes.

    Jobb, hogy adott esetben egy rahedli ablak van nyitva, és ha egy nem internetes ablakot akarsz előhozni, keresgélni kell? Ez is érdekes... (Mellesleg egy mozdulat FF-fel, vagy más alternatív böngészövel külön ablakban megnyitni valamit, ha épp arra van szükség.)
    És vannak még egyéb ilyen "kényelmi szolgáltatások".

    Amúgy azzal sem lenne semmi bajom, ha csak azért használnák az emberek az egyéb böngészőket, mert nem M$: ennek az az értelme, hogy egy adott területen monopolhelyzetben lévő (és azzal visszaélő) céget nem segít más téren is monopolhelyzetbe kerülni. (Hasonló a helyzet a médiaplayerek terén is.)
  • Bucser
    #30
    Én is ezt mondom.. az a réteg akihez eljut a FF az tudja hasnálni normálisan azt a szerencsétlen Sexplorert.. az nekem sem tetszik, hogy minden egyes Explorer ablak ujra és újra meghívja a Sexplorer.exe-t, de pl engem kurvára zavart az operában is, ha reflexszerűen ráklikkeltem az x-re lecsukott mindent és baszhattam amit éépen megnyitni készült.. FFet nem próbáltam még. De úgy vélem az eddig leírtak alapján, hogy nekem nem tetszene... (na majd feltszem és megcsekkolom) Ha meg azért használsz FF-et, hogy ne explorert használj kkor közlöm veled.: Ahányszor megnyitod a Sajátgépet annyiszor használsz explorert és ahányszor megnyitod a Windows-t anyiszor indítod el... Úgyhogy ott vagy mint eddig.. van egy böngésződ amit csak minden 10. oldal támogat rendesen és nincs görgőd.. (engem kurvára zaavarna őszintén) többit nem tudom micsoda... Egy ADSL kapcsolat mellett meg qrvára nem érdekel mennyi idő alatt tölti be a weblapot a sexplorer... (33,6-on még érdekelt)
  • archkoven
    #29
    De nagyon kibaszol velük!:)))
  • archkoven
    #28
    Nem vitatom, hogy az MS gyakorlatilag monopolhelyzetben van az otthoni felhasználók számára készült OP-rendszerek piacán, és mint minden monopólium a gazdasági életben ez is rossz.
    Csak én itt egy konkrét szoftverről beszélek amit attól függetlenül ítélek meg, hogy ki írta, véleményemben szimpátia vagy előítéletek (sokan szerintem kizárólag azért használnak FF-t mert nem MS-termék) nem játszanak szerepet, és ez alapján mondom nekem a Firefox semmi olyat nem nyújtott ami miatt az IE elé helyezném, viszont gondom volt vele mivel néhány (nem sok) oldalhoz továbbra is az MS-t kellett használnom.
    A mouse gestures számomra nem egy különösebben hasznos újítás, természetesen nekem is nagyon tetszett elsőre, de valójában olyan ritkán használom netezés közben a hozzá kapcsolható funkciókat, hogy semmi könnyítést nem jelent. Egy-két percenként (vagy gyakran jóval ritkábban) rá tudok klikkelni a nyílra a lap tetején, a frissítést, meg az oldalbezárást pedig még sokka ritkábban használom.
    A tabbed browsing pedig elsőre nagyon tetszett, de egy idő után kimondottan hiányzott, hogy minen oldalt külön lapon lássak, de ez végül is tök mindegy, nem egy fontos dolog számomra, lehetnek akár egy lapon is. Ha ez igénytelenség, akkor én igénytelen vagyok.
    Azért az egérgörgőt nem említsed az előző kettővel egy lapon, mivel a görgő olyan mértékben megkönnyíti a böngészést ezekhez képest, hogy ha ma behányna az egeremen a görgő, azonnal kihajítanám a szemétbe és vennék egy másikat. A görgő számomra ezerszer fontosabb mint ez a kettő együtt, illetve végtelenszer mivel ezek nekem egyáltalán nem fontosak.

    Egyébként meg nehogy már előadd, hogy az IE-t egy fokkal is nehezebb használni mint az FF-t, ilyen értelemben nincs semmi különbség köztük.
  • Yfel
    #27
    Nem, de majd járok olyan site-okra ahol a csevegőprogramok rendesen meg vannak írva... ha arra támadna kedvem, ugyanis legtöbbször ha csevegni akarok akkor csak IRC-t vagy MSNM-t használok...

    Y
  • KO
    #26
    ITT látjátok a csevegőket a Firefoxal?
  • archkoven
    #25
    "én is firefoxot használok, de nem tudom behozni a neptunt (egyetemista hülyeség) aki esetleg tudja a választ az szóljon pls"

    Pedig ez pofon egyszerű! Csak rá kell kattintanod arra kis kék "e" betűre ott a képernyő bal alsó sarkában:))
  • strogg
    #24
    Ha jól emlékszem a netunhoz lehet csatlakozni rdesktop-al. De nem én sosem próbáltam, minödössze fórumokban volt téma.
  • strogg
    #23
    NEXUS szerintem attól, hogy 2004 van, és 200 GB-os vinyók, attól még igenis szempontnak kéne lennie a méretnek.
    Emlékszem, amikor tavaly a kezembe került egy noti, 486-os, 4 MB RAM-al. És müködö oprendszert tudtam rá rakni, dekstop progival, szövegszerkesztövel, és müködött. Agyamat eldobtam ,amikor ikonos Desktop progit másoltam fel rá, és 312 KB-os volt a progi. Nagyon tisztelem az ilyen embereket, programozókat, akik piciben ilyen tuti programokat tudnak írni. Ne haragudjon meg rám senki, de az IE tudását a méreteivel arányban nem tudom tisztelni. Loser munka. Az FF 11 MB -os átlag mérete (sw platformtól függöen váltoik ide vagy oda picikét) határeset.
    Ha ebböl a szempontból vizsgáljuk a dolgot az Opera pl nagyon igényes munka. Pici gyors, nagy tudású. tiszteletre méltó fejlesztés.
    100 szóna kis egy a vége. Tényleg ne legyünk már szájberzombik. A mai napig szemponka kéne lennie, hogy kíméljük az erőforrást, vagy használjuk ki okosan. Ehhez képest a leghtöbb program optimalizálatlan, "harácsolja az eröforrást". Nem tudom tisztelni eme programok fejlesztöit.