818
Büntetőpontok rendszere a fórumban
Szabályok: #1, #249, #260
  • gobelin
    na persze
    te aztán független vagy

senki nem független
  • Devla
    Ezennel jelentkezek hóhérnak.
  • Devla
    Mondjuk regisztrációnál figyelmeztetünk mindenkit egy popup ablakkal, aztan mehet kapásból a ban
  • gobelin
    szerintem is remek ötlet, aztán, ha ebből sem tanulnak, bevezethetnénk a fórumozók kivégzését
    még pénzt is lehetne beszedni
  • rezsofiz
    Hát csak úgy valakit bannolni elég parasztság... legalább egyszer figyelmeztetni kéne.
  • Amse
    Egyetértek.
  • hykao #232
    azért mondtam, hogy nem biztos, hogy célt érne az elképzelés...
    hisz gondoljunk csak bele, hogy milyen cikizések, beszólások, lefitymálások stb. érhetik majd a "lámás", "feketepontos" madarakat, amik újabb viták, flémelések, gumihangulat kialakulását szülhetnék...bizos vagyok abban is, hogy, be-be fog csúszni egy két olyan "fekete pont" is, ami sok vitára ad majd okot, és nagy sértődések lesznek, ami megint csak nemkívánatos folyamatokat fog gerjeszteni...szal az ilyen hátrányos megkülönböztetés, megbélyegzés nem biztos, hogy célravezető...
    ráadásul ez a pontozgatásosdi tuti nagyobb munkát róna a moderátorokra, mint a topikengedélyezés rendszer, karöltve a házigazdák bővülésével...főleg, hogy esetleg a topikengedélyezésnél a moderátor már egyből fölruházhatná a topiknyitót házigazdai jogkörrel, amennyiben arra érdemes a topiknyitó...és így ugye pl. az elsőpost-embereket a házigazda azonnal kigyomlálhatná...
  • Ottto
    Igen, ez valószínű, de ha azzal a nickjével is kreténkedik egyértelműen bant kap, csak az a kérdés hogy fogják ezt bírni a modok?!
  • hykao #230
    jönni jöhetne...csak "szavazati joga" nem lenne...csak megfigyelői... :)

mondjuk felvetődik még a kérdés, hogy megérné-e ez egyáltalán, hisz nyilvánvaló, hogy nem kevés emberke a ban után azonnal regelne egy újat, és már másnap hemzsegne...szal lehet, hogy az egész dolog csak még nagyobb káoszhoz vezetne...
  • Hentes Bill #229
    sztem aki olyan topicot nyit, ami már létezik, kapásból mehetne egy hét ban neki
  • Aspyrin
    napos ban volt az alap
  • Ottto
    Jó 5let, de feltételezem a gumira nem vonatkozik.
    Továbbá a hetes bannok nekem is soknak tűnnek, néha akarva akaratlan is hibázhat valaki, mégha mellette rendes fórumozó is, és aztán 1 hétig nem jöhetne sg-re, elég idegesítő lenne. 2-3 nap elég szvsz, persze ez függhetne a tette mértékétől is...
  • The Garrett
    ez kb elfogadható, bár szerintem nem szűrik egyenként az összes ujonnan megnyilt topikot, csak azokat amelyekre panasz van... Bár fasztuggya.
  • hykao #225
    Általában pont az ilyen "sürgősen kell a válasz" madarak topikjai szoktak fölöslegesek lenni...
    Akinek sürgősen kell a válasz, az keresse meg a megfelelő topikot, ahol felteheti a kérdését...

Mellesleg a topikengedélyezés nem hinném, hogy több munka lenne, mint az újonnan létrejötteket szűrni, a nemkívánatosakat törölni, úgy, hogy az időközben belefirkantott - sokszor nemkevés - hozzászólásokat is át kell nyálazni...gondold már végig...
  • Dichter
    Bár, mondjuk lehetne pár napig életben tartani a topikot, mindenki beleszólhasson, nehogy az legyen, hogy valaki kimaradt. Csak ne legyen offolda.
  • The Garrett
    még csak azkéne :) hetente 1x ha latogatom sg-t :D akkoris csak 1 topikot :) attol meg velemenyem van :)
  • Dichter
    St ÚR, kifundáltad már, hogy akkor most mi lesz? Sztem elég sok felvetés ötlet érkezett.
  • Aspyrin
    egyedülvagyokö !!
  • mukika
    hogy ne legyen ennyi kérdésed. :P
  • Aspyrin
    te is górévagyö?
  • Dichter
    A moderátoroknak sok munkát adós. SZERINTEM sem jó ötlet, ugyanezekért az indokokért.
  • The Garrett
    Esete válogatja, lehet valakinek sürgősen kéne az info, nem szeretne órákat várni.
    DE nem is ezzel van a bajom, hanem rengeteg + munka a moderátoroknak, szerintem.
  • Dichter
    Ok, csak vicc volt.
  • hykao #215
    akár...de nem feltétlenül saját...
  • hykao #214
    nem valakinek, hanem valakiknek...és azért pár óránként tuti, hogy benéz egy moderátor az SG-re, még "uborkaszezonban" is...
    pár óra aktiválási időt csak kibírna mindenki...nem? :)
  • The Garrett
    "hogy mindenki a nyitott topikjára egyből házigazda jogot kapjon"

Ezt szerintem is meg kellett volna rég lépni.
    A másik kérdés: szerintem a mod szava legyen a döntő bármelyik vitában, ahogy a topik elejében is le lett írva, ez nem demokrácia :)
  • Dichter
    A Népszabadság j-vel írja, én hiszek nekik :)
  • Dichter
    Ez az iskolás példa tapasztalat?
  • The Garrett
    Egy mod/admin/akarki sem különböztett meg senkit eddig, csak elterjedt hirtelen ez a pletyka és mindenki ezt szajkózza.

(szajkózza az j? :P )
  • Dichter
    Igen, de mivan akkor, ha a mod igénytelennek tartja, a közösség meg jónak. Ezért kéne, hogy mindenki a nyitott topikjára egyből házigazda jogot kapjon. És ilyen Akyyy félék ("nem működik a topikkereső") kapják a -kat
  • hykao #208
    elég nehéz meghúzni a határt sztem, szal nehéz dolog lesz ez a pontozás, meg miegymás...

...és az egésszel kapcsolatban olyan érzésem van, mint pl. amikor az iskolában vannak eleve elkönyvelt feketebárányok, akik ha nem csinálnak semmit, akkor is csak 3-ast kapnak magatartásból...míg a jónak elkönyvelt madarak, ha igazán kitesznek magukért (nem jóértelemben...), akkor is csak 4-est...(az állandó 5-ös helyett...)
  • The Garrett
    Ezzel csak az lenne a gond, hogy valakinek ott kéne ülni 24-7 és várni mikor nyitnak uj topikot, hogy aktiválhassa.
  • The Garrett
    ezert döntené el a moderátor mi számít igényesnek és mi taplóságnak.
  • Chaos Mad
    pl a sok offos gumiba való beszolásokért (amiket poénnak szántak) már sztem lehetne ban...
  • Chaos Mad
    igen, erröl van szó, ha nem lenne semmi poén, eléggé egyhangú lenne a forum.
  • Dichter
    Igényes viccekért nem kéne hogy lamapont járjon.
  • Punker
  • Chaos Mad
    hát igen, de hát ha ennyire korlátozva leszünk mivel lehet feldobni a hangulatot? én ugy tudtam hogy egy topik adott témárol szol, azért nems szabad sokat off-olni. de ha mondjuk az adott témában teszem a poénkodást már is kapom a pontot
  • hykao #200
    hát erre azért nem vennék mérget...

Mindenesetre az én véleményem az, hogy mindenképp több házigazda kéne, és az új, létrehozott topikokat moderátorok kellene, hogy aktiválják. (így egyből ki lehetne rostázni a nemkívánatosakat, esetleg kijavítani a címekben a helyesírási hibákat, stb...)
    Így nem lenne pl. gumiszerű, fölösleges hemzsegés a bezárásra, vagy törtlésre váró új topikokban...hisz a nemkívánatosak létre sem jönnének...
  • Garfield