818
Büntetőpontok rendszere a fórumban
Szabályok: #1, #249, #260
  • gevonni
    ez nem indok, azt én is mondhatom rád, hogy kretén vagy és idióta
    szal...
  • Bandew
    Az is kő. :-D
  • St
    indok: kreténség, idiótaság
  • gobelin
    független barátom
  • gobelin
    kac kac
    csak most ne felejtsd el megindokolni
  • St
    gobelinnek megelőlegezzük a bant, már most kap egyet jól :)
    (kár hogy ezek még "manuális" banok, amiket rendre elfelejtek levenni)
  • gobelin
    te sem tudsz lenyugodni, úgy látszik valami bemászott a seggedbe

egyébként a fellebezését duplázódik a ban, egy baromság
  • cSuwwi
    ha ki vagy tiltva akkoris tudod olvasni a fórumokat.
    ha viszont csak hozzászólásmegvonás van, attól még a cseten tudsz ökörködni (legalábbis ahogy tudom)
  • Punker
    csak az előző 3-4 nick-je
  • Bandew
    Mert még 1 napra sem volt bannolva :-)
  • Punker
    gobelin 2 hónapja nem tud lenyugodni, pedig neki régen voltak értelmes megnyilvánulásai.....
  • Kandurex
    Ki lehetne vele küszöbölni, hogy ha a BAN ne közvetlen tiltást, hanem pl. hozzászólás lehetőségének elvételét jelentené, tehát ugyanúgy bejöhetne stb. csak nem lennének "jogai", vagy esetleg napi szinten 1db korlátozódna...vagynemtudom [kezd összezavarodni]
  • St
    azért kap először büntetőpontot, hogy lenyugodjon. abból tanulhat. ha 2 felszólításból nem tanul, akkor indokolt a ban. ha rendesen viselkedik akkor meg a büntetőpontjai is törlődnek, ez így korrekt.
  • Bandew
    Ja és még mindig jó ötletnek tartom szavazásra vinni a dolgot.
  • Bandew
    Egyáltalán nem! Most talán úgy érzed, de annyi idő alatt az illető simán le tud nyugodni, akár 1 nap alatt is. Bár mi lenne a büntető idő is meg lenne szabva? ELőször csak 1 nap aztán 3 aztán meg 1 hét...
  • St
    azokat alaból megszórhatod majd büntetőponttal. nick duplikálás: alkalmanként 3 büntetőpont...
  • Punker
    ja és jó lenne valami szabály a ban után más nick-kel 5 perc múlva visszatérőkre is.
  • Punker
    3 nap az semmi
  • St
    ja és mégegy, a fellebbezés kérdése:

Ha kap valaki egy büntetőpontot, vagy bant, nyilvánvaló, hogy alapból reklamálni fog, ezért a fellebbezésre a felesleges reklamálások elkerülése érdekében a következő szabályok fognak vonatkozni:

- ha valakivel igazságtalanság történt, az fellebbezhet, az érveit megfelelően alátámaszva kérheti a büntetőpont, vagy ban visszavonását

- abban az esteben ha valaki indokolatlanul fellebbez, akkor minden büntetést megduplázunk (2 hét ban, vagy 2 büntetőpont)
  • Punker
    pont az olyanok miatt mint ahogy te viselkedsz/viselkedtél kellenek ezek az új szabályok, úgyhogy húzd meg magad és ne kezd újra.
  • Aquir
    [egyetért]
  • Bandew
    Nem rossz, bár szvsz 1 hét ban kicsit túl hosszú. Én 1 max 3 napra gondoltam, ami épp elég hogy kicsit észhez térítse.
  • Devla
    Lesz valamilyen topicnyitási korlátozás újregeknek? Sokszor hatékonyabb a megelőzés, mint az utólagos büntetés.
  • gobelin
    (de jó egy ilyen független moderátor)
  • Punker
  • Kandurex
    És mikor lép életbe?
  • Láma!
    nemrossz.
  • Esrohnoil
    Egész jó.
  • St
    demokrácia a fórumokban nem működik, a kretének ezzel is visszaélnének (lásd Mikike korábbi tevékenységei)
  • St
    Na itt vagyok, csak azért nem írtam eddig, mert most voltam szavazni.

Vannak a fórumban jó ötletek, pl. támogatom a több házigazda kijelölését, persze olyanok esetében csak akik nyilvánvalóan alkalamasak rá, mondjuk johhny, nemcsakfeel, akyy meg ilyen kretének soha nem kaphatnak házigazdai jogot, ennek elbírásála a moderátorok feladata.

A büntetőpont rendszer jelenlegi terv szerint a következő szabályok szerint fog működni:
    - az erre kijelölt moderátorok oszthatják
    - a büntetőpont megjelenik a fórumozó neve mellett, kis láma formájában, ha elérte a 3 db lámát, akkor átkonvertálódik 1 db kreténné és automatikusan 1 hét ban
    - 1 hét ban után a büntetőpontok száma nullázódik
    - a 3 büntetőpontot akár egyszerre kioszthatják a moderátorok, tehát valaki akár azonnal banra kerülhet
    - ha valaki kap egy büntetőpontot és nem gyűjt be újabbat, 2 hét múlva automatikusan törlődik, de 2 héten belül újabb büntetőpont begyűjtése esetén a büntetőpontok 1 hónap múlva törlődnek
    - a büntetőpontot kötelező írásban indokolni, amely felvezetésre kerül egy nyilvános, publikus naplóban mások okulására
    - a büntetőpont és a ban megfelelő indoklás esetén visszavonható, de alapesetben moderátoroknak mindig igaza van
  • Esrohnoil
    Sztem legyen demokratikus rendszer. Jelölni bárkit lehetne banra (persze indoklással együtt) - erre lenne egy külön topic - és utána mondjuk 1 napig bárki szavazhatna 1* h. az illető kapjon-e bant.
  • Dzsini
    huhh, azért az nem rossz kis torna lenne az adatbázis engine-nek :)
  • Garfield
    Mondjuk ez lenne a legjobb, mert a gumiban szétszpemmelt topikok hozzászólásai azért nem egészen egyenértékűek azzal, amit valaki a gumin kívül csinál.
  • gobelin
    remek
  • Pyx #244
    Lehetne még olyat, hooogy a gumiba írt hszek zárójelben jelenjenek meg? (mint a topikok listázásánál is)

off: szerintem mikike visszakaphatná a regjét... :)
  • gobelin
    te tudod magadról?
  • Pyx #242
    Sok sikert a megvalósításhoz!
  • gobelin
    másrészt TÁMOGATOM az ötletet, hogy a fórumozót figyelmeztetik a ban előtt, sőt (idáig itt szokatlan módon) azt is megmondják miért kapta és mennyi időre
  • Dzsini
    már régóta :)
  • Garfield
    Hmmm, mikike is back?