805
Szerintem az egyik legjobb zenemaker program
  • zorggn
    Hi!

Tudnátok 1 megoldást mondani arra, hogy az FL7 XXL-ben csináltam egy számot egy chrome pluginnal, és egy idő után dll hibát ír ki, majd mikor újraindítom a progit, és betöltöm a számot, nem lessz képe a chrome-nak, és ezt nem csak annál a számnál csinálja
    valami ötlet?
    előre is köszi
  • gameplusz
    Nincs hozzá.
  • Gomber
    Előre is KÖSZI!
  • Gomber
    Hellosztok!

Ha n agyon szépen megkérlek titeket nem tudna valaki küldeni egy linket ahonnan le tom. szedni a Magyarosítását!
    Mert szerintem nagyon jó ez a progi csak nem tudok vele mit kezdeni!
    Csak össze-vissza kattingatok!
  • donpedro
    EWQL minden mennyiségben (Gold XP Pro, Stormdrum, Ra, Symphonic Choirs)

A kórussal van még egy kis gondom, ugyanis a hozzá tartozó Wordbuildert alapból nem tudja futtatni az FL Studio, virtuális midi kábellel kéne megoldani a dolgot (mint pl a Midi Yoke, vagy hasonló), de nem találok olyat, amelyik 64 bites WinXP-n is működne. A 64 bit meg kell a memória miatt.

Egyébként az EWQL-t is csak mostanában kezdtem el használni, mert korábban csak 512 mega Ramom volt. Na meg én is kezdő vagyok még. :) Bő fél éve kezdtem zenélni, tavaly ősszel még azt sem tudtam mi az az akkord. :) Azóta persze sokat fejlődtem, most már leginkább csak a mixing-mastering részével nem vagyok képben. Szóval ha ebben tud valaki segíteni, az marha jó lenne.
  • Skiper
    Grat:)

Milyen virtuális hangszereket használsz a szimfonikus zenéhez?
  • donpedro
    Közben sikerült megoldani :) (A Laatido nevű program használatával)
  • donpedro
    Sziasztok!

Én is FL-t használok, és most raktam össze egy új gépet, ami már alkalmas is a feladatra, de van egy kis gondom. 4 Gb Ram van a gépemben (64 bites Win XP-m van, ami látja is mind a 4 gigát), de ha betöltök az FL-be 2 GB-nyi hangmintát, akkor tovább nem engedi, a betöltés leakad egy hibaüzenettel (no big enough memory block vagy valami ilyesmi). Ráadásul ilyenkor az mp3 export funkció sem működik, az is leáll "access violation errorral". Ha csak pár hangmintát töltök be, akkor az mp3 export működik, ergo valószínűleg ez is memória probléma.

Mivel szimfonikus zenével foglalkozom, így nagyon kellene a 4 giga, hisz óriási méretűek a hangminták.

Valami ötlet? (előre is köszi)

• Skiper
    Jelöld ki az ismételni kívánt egységet, nyomj "ctrl+c"-t aztán "ctrl+v"-t.
  • Seraf
    cs most eleg hulyet fogok kerdezni:D elkezdtem tolni ezt a fruityt ugye csinalom a zenet es hat a szamnak a bevezetoje az 8mp na az megisvan aztan onnan indul be a szam na ott is megcsinalom az alap beatet ami ismetlodjon majd es menjen a szam alatt nade ugye ezaz egesz ujraindul az elejetol egy ido utan es akkor a bevezeto ala csinalt zene is ismetlodik ami nekem nem kene mar es h ezt belehet allitani h mondjuk csak a 10. egysegtol ismetlodjon utana? tudom eleg erthetetlen de azer hatha:D THX
  • laca13
    Dany a piano roll-ra gondolsz?
  • D4nY
    Vaslózínű nagyobb az a wav fájl mint az a pár beat..
    Nyisd meg a patternsorbarakó izét és oda alulra huzd be a wav fájlt igy látod meddig megy a a zene és rendesen egymás után tudod rakni ahogy szeretnéd
  • laca13
    lenne egy kérdésem az Fl studio xxl változatával kapcsolatban:
    csinátam egy wav file-t, ez kb. 3 mp, ezt beraktam a samplerbe, és az a helyzet hogy amikor elinditom a lejátszást, akkor ha a 16 kis gombocskán végig ér, akkor elkezdi elöröl, de még az elsQ nem fejezödött be.
    szoval a lényeg hogy azt hogyan tom beállítani, hogy csak egyszer játsza?
    remélem érthetö a kérdés és tud vki segíteni.
    elöre is kössz.
  • Skiper
    Használj emule-t vagy torrentet.
  • laca13
    a 7-es fl-hez nem tud valaki crack-et?
  • Skiper
    Apropó: Így a patternben lesz a tempó rögzítve, ezért csak akkor változik, a tempó, ha lerakod azt a patternt.

Eszembejutott, hogy van rá jobb módszer is ;-)

• laca13
    kéne egy kis segítség, hogy honnan tudom leszedni az Fl studio-t, ha lehet akkor linket is csatoljatok.
    elöre is kössz:-)
  • Mikiller
    Hi!
    Van az FL-ben Import Midi file lehetőség.Az egészet egyben beimportálod, utánna piano roll-ba átkopizod.
    Remélem jó értelmeztem a problémád.
  • Skiper
    A nyújtás kis mértékben - azaz korrigálással - nincs hatással annyira a ritmusra. Pont csak annyira van hatással rá, hogy javítja a dolgot, ha jól csinálod ;-)

Sajnos a midihez nem értek, próbáld meg a midi dobot FL Studioban újrakomponálni.

A triplet tudomásom szerint egy ritmusérték, amit természetesen ismer a program. Ezt a snap-ben kell beállítanod (előző hozzászólásomban none-ra állítva, hát itt most 1/3-ra kell állítanod, asszem)

Tempóváltást a patternben kell beeállítani, valahogy így:

A jobb gomb nyomvatartásával tudod egy állandó szintre elemnia tempót.
    Bal felül fogod látni kirva, hogy most melyik tempón állsz.

Sok sikert
  • Clive87
    Hello Skiper! Köszi a segítséget! Még nem próbáltam ki, de a képek alapján lényegesen könnyebbnek tűnik a dolog evvel a módszerrel! :)

Ez a nyújtás dolog, amúgy magára a ritmusra nem lesz hatással?

Ja és ha már így felajánlottad, lenne még pár kérdésem :)

Az első, hogy midi formátumból, hogyan tudnám importálni a dobot (cinekkel meg mindennel együtt) az FL-be? Szóval, ha megírok egy dobtémát Guitar Pro 5-ben (minden dob-hangszert külön-külön sávra) és kiexportálom midibe, azt hogy tudom beimportálni az FL-be? Ehhez kapcsolódó kérdés: tripleteket is fel tud ismerni a program? Tudod mint a GP5-ben, ez a "tururu-tu-tu"... Na ezt jól leírtam. :D

És még egy utolsó: azt hogy tudom megcsinálni, hogy ne az egész szám egy tempóban menjen, hanem mondjuk legyen benne tempóváltás?

Köszönöm a segítségedet és, hogy veszed miattam a fáradtságot! :)

Üdv, Clive
  • Skiper
    Üdv!

Két évvel ezelőtti problémámra ismerek rá a commented olvasása közben :-)
    A válasz a kérdésedre: AudioClip.

Rögtön az elején szeretnék egy jó tanácsot adni, amivel megkönnyítheted a jövőbeli munkáidat: Hozz létre egy saját könyvtárat a "X:\...\FL Studio 7\Data\Patches" helyen (ne használj ékezetes karaktereket, mert nem ismeri a program).

Nálam ez így fest: "E:\FL Studio 7\Data\Patches\Müvek"

Ezen belül hozz létre külön a számaidnak címmel vagy dátummal, vagy akármivel ellátott könyvtárakat, így könnyebben tájékozódsz :-)
    Amikor ide eljutottál, másold át ebbe a könyvtárba a wav fájlokat!

Ezután az FL Studio bal oldalt lévő könyvtárlistájában szerepelni fognak a te egyéni könyvtáraid, így be tudod húzni a saját témáidat a projektbe!

[Mielőtt nekikezdünk, mindenképpen hozd elő a Playlist-et az enter gomb lenyomásával!!!]

Mellékelek néhány képet, ahol láthatod, hogyan lehet a legkönnyebben audioclipekkel dolgozni:

Kiválasztod a behúzandó hangfájlt.

Áthúzod a Playlist alsó felére (ez az audiclip-ek helye)

Ezek után már nyilvánvaló, hogy sokkal könnyebb dolgod lesz az igazításokkal is, hiszen LÁTHATOD a hangfájlodat, így simábban ütemre tudod húzni őket. ;-)

Még egy apró tipp, a 'nyújtás' :

Mielőtt nekikezdesz, nagyítsd fel maximálisan a képet.
    Ezzel a módszerrel meghosszabbíthatod, illetve rövidítheted a hangsávodat. Ez is afféle igazítás, ami jól jön, ha például csak a felvétel elején rontottál el valamit. Ilyenkor csak kicsit összepréseled a hangsávot és arrébb teszed. ;-)
    Fontos, hogy ehhez állítsd a "Snap"-et none-ra,
    így:

Sok sikert, ha kérdés van, írj bátran :-)
  • Clive87
    Nyahh... Hosszú órák kínkeserves szenvedése árán, de csak rájöttem. :) Most már tudom, hogy kell, egyszerűen megnyitom a mappát, amiben a gitár riffeket tárolom és behúzom a file-t a többi pattern alá. Beszarás! :)

Viszont ez így marhára pepecselős... Szóval felveszem a riffet GuitarFxBox-szal. Az így kapott wav file-t megnyitom Audacity-ben és megvágom, hogy ne legyen felesleg az elején meg a végén. És csak ezek után vihetem be FL-be. Ott viszont van, hogy alá nyomok valami dob alapot és akárhogy csűröm csavarom, érzem, hogy nem jön ki ütemre, mert vagy sokat vagy keveset vágtam le a file-ból innen-onnan és kezdhetem előlröl. Nem tud valaki egyszerűbb módszert erre? Csak mert egyszerre meg képtelen vagyok hiba nélkül végigpengetni a témáimat, hol elrontom, hol elsietem, és rohadt idegörlő mikor az utolsó pár másodpercet cseszem el. Olvastam valamit a Sound Forge-ról is, hogy abban ezt egyszerűbb, de nem tudom miért, még nem találkoztam vele. Amúgy eddig Guitar Pro-ban szerkesztgettem és csak most álltam rá, hogy élőben feljátszam a számaimat, de így baromira pepecselős. Köszi, ha valaki tud segíteni.
  • Clive87
    Sziasztok, nekem egy olyan problémám van az FL7XXL-el, hogy nem tudom, hogy a bánatba lehet importálni hanganyagot! Na mármost. Gitárra gondoltam. Szóval Guitar FX-BOX-szal torzulok, felveszem vele a riffet, ami mondjuk pár másodperc. Felveszem a másik riffet, a szólót, satöbbit és szépen darabonként lementem különöböző wav file-okba. Ezeket szeretném importálni FL-be és ráhúzni a dobra meg a többire. Na ezt nem tudom megcsinálni, mert egyszerre mindíg csak egy wav-ot enged valamiért importálni. Hogy tudnám megcsinálni, hogy különböző pattern-ekre különböző wav file-okat importáljak?
    Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
  • Split
    esetleg feltehetnéd, engen is érdekel
  • stockhouse
    kösszi szépen a javaslatokat és a segítségeteket, de találtam egy cracket (orosz oladalon) és az megoldota a dolgot
  • Split
    LOL
    Pont most szerettem volna én is panaszkodni, hogy lejárt a reg, de megláttam Skiper post-ját, és kipróbáltam!
    Bexxarok!!! Műxik :D
  • Skiper
    Szeva,
    a problémával én is találkoztam, így nekem is volt 2-3 napnyi drámához szerencsém ;-)
    A megoldás röhejes, de működik: Állítsd vissza a rendszeridőt egy évvel korábbra a windows-ban.

Itt írja a legalsó comment

Röviden a dologról: egy valaki megvette a programot, feldobta a regisztrációs fájlt a netre, az meg terjed mint a járvány. Az Image Line valószínűleg rájött a turpisságra, így elég volt csak azt az egy kulcsot bannolnia, így most sírnak, akik mind ugyanazt a reget használják.
    Bármennyi regstry-file-t is töltesz le, az összes ugyanazt a kulcsot rejti, csak a név változik...

Ahogy itt is írják, várható egy újabb regfájl, akkor majd nem kell a dátumot állítgatni.
    Ez a megoldás msn-használó FL Studio-s embereknek lehet picit gázos, mert az msn nem indul, ha nem korrekt a dátum :-)

Have fun
  • stockhouse
    sziasztok!
    segítséget szeretnék kérni tőletek.
    nekem fent van a FL studio 6 és 7, nolegal, és az történt hogy eddig müködöt és most azt írja hogy nincs regisztrálva mert meg kell ujjítanom a kódot, de ahoz eredetí soft kell, sajna nekem nincs 450 dolcsim, szóval ha valaki már találkozot ezzel és tud rá megoldást akkor megköszöném és ha tudok én is segíthetek amiben tudok.
    Üdv...
  • Skiper
    Szerintem simán
  • zolee90
    Hali! Ha megveszem a Fruity Loops programot, akkor azt feltehetem-e két gépre, illetve a kijövő új reg. fileokat tudom-e futtatni két gépen is, mert suli idő alatt a pesti gépemen dolgozok, amúgy meg az itthonin. Lehetséges-e ez?
  • sagem
    ehez kijott már a fix
  • gameplusz
    max azert recseg mert felugrik a procihasznalat sztem... Amugy min. Audigy 2 ZS de ez is meg nagyonalap...
  • Boombah
    Helló!Kis segítségre lenne szükségem mert egy idő után nekem elkezd recsegni a zeneszerkesztőben összerakott motyó.Ez a program milyen hangkártyát igényel? Ki mit ajánlana ami megfizethető is.Előre is köszi!
  • Djtiesto16
    Sziasztok!Ehez a progihoz sajnos nem igazán értek még úgy ahogy szeretném és hiába kerestem (igaz lehet erre kevés időt fordítottam) nem nagyon találtam semmi ingyenes tutorial letölthető videot vagy angol nyelvü leírást...sry ha ezzel tul nagy hülyeséget kérek:D de vki linkelne nekem vmit ide előre is köszi
  • Skiper
    Nekem ilyen akkor fordul elő, ha egy patternt arra használok fel, hogy tárolja az általam élőben állítgatott potiparamétereket. Pl. megy a zene és közben felviszem a hangot, tekerem a filtert stb...

Nos, a patternben így pontosan rögzítve van, hogy ha a lejátszásba beszáll, akkor elkezdje az elejétől állítani a potit, ahogy én állítottam élőben....

Annyi a lényeg, hogy ha te is patternt használsz arra, hogy rögzítsd az élőben történő poti-állítgatást, akkor lehet, hogy rossz patternben tároltad véletlenül a dolgot (pl egy basszus patternben, ami nem hasznos, mert ahogy szól a basszus, úgy visszaállítódik a poti mindig, amikor elkezd szólni a basszus)...
    A history-ban menj vissz oda, amikor még nem rögzítetted a poti-állítást, majd válassz egy üres pattern hozzá.

Remélem, érthető :)
  • Lenny
    Sziasztok!
    Használom a Fruity-t, megvan a 7-es is.
    Van egy problémám, nem a 7-es verzióra vonatkozik, hátha tud valaki segíteni.
    Ha állítok egy potit, és leállitom a zenét majd újra a playre nyomok és elindítom akkor visszaugrik az előző potiállásra. Ez csak egy projectnél fordul elő, valamit elállíthattam benne? Nem jövök rá mi lehet, és most nem tudom folytatni. Nagyon bosszantó, mivel szinte kész a zene.
    Aki tud nagyon kérem segítsen vagy ha tud akkor adjon valami linket ahol tudnak segíteni esetleg , mert nem találok használható fórumot!

Köszönöm szépen előre is!
  • laca13
    megpróbálom megszerezni Qket
  • laca13
    kössz szépen
  • Hixer
    OMG.. hát jah, én speciel javallom a Fl-t oszt dobj össze vmi dob+cintányér alapot... nekem 3 évembe került mire megtaláltam, hogy FL tud playlist-et, előtte kézzel váltogattam a sávok közt és élőbe vettem fel soundforge-al.. :D hát igen a régi szép idők :DDDD jah anno angoltudásom 0 és há voltam 10 éves... de milyen jól megcsináltammá...
  • gameplusz
    FL, ACID, SoundForge, VipZone samples, Vengeance samples
    aztán Re-FX pluginek egyenlőre bőven elegendők lesznek.