Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Esetleg codec probléma?
Mintha akkor játszaná le a frakció vezérének animációját.
Mintha akkor játszaná le a frakció vezérének animációját.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Köszi a válaszokat srácok! legújabb NVidia driver és 1.52-es peccs is fenn van mégis ezt csinálja.... nem értem... 😞
Valami megoldás? De mindig ugyanott csinálja amikor ki akarom választani hogy melyik civvel akarok lenni... 😞
Valami megoldás? De mindig ugyanott csinálja amikor ki akarom választani hogy melyik civvel akarok lenni... 😞
A fõvároson kívüli államigazgatási központok valóban azok a városok amelyek megépítik a Tiltott Várost vagy Versailles-t. Szvsz. érdemes egy nagy-mérnököt eltárolni az utóbbi megépítéséhez, hiszen várhatóan a fõvárostól távol lesz célszerû megépíteni ahhoz hogy áldásos hatását kifejtse és valószinü az is hogy egy gyengébb termelési szinvonalu városban, ráadásul ez világcsoda tehát komoly a konkurencia is. A Tiltott Várossal már jobban lehet gazdálkodni, igaz elõfeltétele van (bíróságok) de ez nem is igényel annyi teljesítményt és nemzeti csodaként bármikor megépíthetõ. Javaslom hogy elõbb Versailles egy tarcsi mérnökkel turbózva, aztán a késõi szakaszban (lásd még fegyverrel, kultúrával szerzett tartományok) jöhet a Forbidden Palace.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Helló Népek!
Mizujs?
Államvallás valóban csak egy lehet, ezt Te deklarálod és lehet olyan amit a birodalmad valamelyik városa fejlesztett ki (jutalmaként a hozzá tartozó alaptechnológia elsõként való felfedezéséért), de lehet "importált" vallás is. Más az államvallás és más a nemzeted által kifejlesztett vallás fogalma, az elõbbi terjesztéséért kezességet vállalsz és képviseled a többi nemzettel való politizálásban az utóbbi nem más mint egy a birodalmadban elõállított szellemi irányzat amelyet akár megjelölhetsz államvallásként, ám minden esetben csak 1-et.
Mizujs?
Államvallás valóban csak egy lehet, ezt Te deklarálod és lehet olyan amit a birodalmad valamelyik városa fejlesztett ki (jutalmaként a hozzá tartozó alaptechnológia elsõként való felfedezéséért), de lehet "importált" vallás is. Más az államvallás és más a nemzeted által kifejlesztett vallás fogalma, az elõbbi terjesztéséért kezességet vállalsz és képviseled a többi nemzettel való politizálásban az utóbbi nem más mint egy a birodalmadban elõállított szellemi irányzat amelyet akár megjelölhetsz államvallásként, ám minden esetben csak 1-et.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
A magyar kezikönyvben olvastam ezeket,a vallas igy OK. csak en balga ugy kepzeltem hogy egy alam vallas lehet,nalam akkor most harom van,tehat ezt kell fejleszteni.szinten a konyvben van szo a korrupciorol,mint tavolsagi büntetesröl,az az kevesebbet termel a tavoli varos,es ezt a Titkos Varos,es a Verszáj (ezt jol leirtam) csökkenti,valamint az alam kincstar,most van egy ket igen csak tavoli varosom,amire mindenkepp szüksegem van.
komcsi vagy? 😊
nekem egy olyan eszkoz hianyzik a jatekobol, ahol meg tudnam mondani, hogy most gyerekek ot war elephantra lenne szuksegem, a legjobb gyartsak le gyorsan. esetleg egy rally point megadasanal meg az odavezeto ut idoigenyet is figyelembe veve a 5 leggyorsabb gyartana le.
tegnap elkezdtem egy earth, maraton jatekot. asszem ez a sebesseg az enyem 😊
hasonlo, mint a cikkben leritak, a nemetek vezetnek elottem 10%-kal, en kinai vagyok, a tobbiek egyelore mogottem loholnak. este asszem megyek ausztraliaba 😊 vagy kinyirom a japcsikat.
nekem egy olyan eszkoz hianyzik a jatekobol, ahol meg tudnam mondani, hogy most gyerekek ot war elephantra lenne szuksegem, a legjobb gyartsak le gyorsan. esetleg egy rally point megadasanal meg az odavezeto ut idoigenyet is figyelembe veve a 5 leggyorsabb gyartana le.
tegnap elkezdtem egy earth, maraton jatekot. asszem ez a sebesseg az enyem 😊
hasonlo, mint a cikkben leritak, a nemetek vezetnek elottem 10%-kal, en kinai vagyok, a tobbiek egyelore mogottem loholnak. este asszem megyek ausztraliaba 😊 vagy kinyirom a japcsikat.
nekem is csinalja neha, csak keke kepernyo es csodalkozas.
a tipjeim: vga driver ujratelepites, directx ujratelepeites a dvd-rol, es egyre gyanusabb, hogy a kulso, usb-s tv tuneremnek sem szabad bekapcsolva lennie inditaskor 😊
a tipjeim: vga driver ujratelepites, directx ujratelepeites a dvd-rol, es egyre gyanusabb, hogy a kulso, usb-s tv tuneremnek sem szabad bekapcsolva lennie inditaskor 😊
1. ezt már 1000szer leirtuk olvass vissza a lényeg hogy elsõként fejleszd ki azokat a bizonyos technologiákat amikért vallás jár bónusznak és utánna vadd fel
2.ezt a kérdés nem teljesen értem,az én birodalmaban nincs nemzeti kincstár se korrupció 😉
2.ezt a kérdés nem teljesen értem,az én birodalmaban nincs nemzeti kincstár se korrupció 😉
jah frissítsd a videokártyadrivert,meg esetleg tedd fel az 1.52es peccset
Ujabb poblemaim vannak,hogy tudok allam vallast letrehozni,es hol tudom megnezni azt,valamint a Nemzeti Kincstar csokkenti a korrupciot,azt hogy lehet letrehozni?
Hali srácok!!!
bocsi hogy nincs idõm visszaolvasni de szerintetek miért van az hogy a játék elején mikor szeretnék választani civilizációt akkor csúnyán lefagy a gép és csak resettel tudok kilépni?!?!?
Köszike elõre is!
bocsi hogy nincs idõm visszaolvasni de szerintetek miért van az hogy a játék elején mikor szeretnék választani civilizációt akkor csúnyán lefagy a gép és csak resettel tudok kilépni?!?!?
Köszike elõre is!
Nekem is tetszett a cikked, de ahhoz képest, hogy ez a best eva' sratégiai gáma, érdemelt volna egy picit magasabb pontszámot.. szerintem(DIE chicken DIE😊
kérlek keményen megy a multi
civ liga vagy kupa is van a settler kupa mókás 1 dolog
én csak multival játszok 😄
civ liga vagy kupa is van a settler kupa mókás 1 dolog
én csak multival játszok 😄
Gut cikk!😉)))<#eljen>#eljen>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mostanában nyomtatott sajtóban már nem találni ilyen jó cikket. Grat.!
http://www.panoramio.com/user/518310
nekem is nagyon tetszik a cikk!gratula
Jó a cikk, egész megjött tõle a játékkedvem.
siraly 😊 vegre vki leirta, hogy ez nem Sid jateka 😊 bar otleteket bizti adott.
volt meg itt vki, akinek a szomszedok hasonlo segitseget nyujtottak??? en eddig nulla ajandekot kaptam (mikor most powerfull voltam), nemhogy idegen workerek jojjenek dolgozni.
volt meg itt vki, akinek a szomszedok hasonlo segitseget nyujtottak??? en eddig nulla ajandekot kaptam (mikor most powerfull voltam), nemhogy idegen workerek jojjenek dolgozni.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
És a gyõzelemre való esélyeket hogy tudom elõhívni? <#ravasz1>#ravasz1><#ravasz1>#ravasz1><#idiota>#idiota> 😊)
es a neped nem lett elegedettlenebb? nem "szemeteltel"? nem lett rosszabb a viszonyod vmelyik neppel? nagyon sok tenyezo folyasolja be 😊 a pontot.
Nem tudja valaki hogy a végsõ pontszám hogy van kiszámolva? Mennyire számit hogy mikor lett vége a játéknak, milyen fajta gyõzelem lett a vége, milyen fokozat volt beállítva?
Én pl. megnyertem egy játékot 1948-ban, space victoryval, kaptam érte ~12200 pontot. De ha még húztam pár kört, és közben felépítettem két kis csodát, meg pár épületet, 1957-ben (9 körrel késöbb) már csak 11900 körül zártam. És én még azt hittem hogy többet kapok a plussz épületekért, meg az idõközbeni kb. 1% -os népesség növekedésért.
Én pl. megnyertem egy játékot 1948-ban, space victoryval, kaptam érte ~12200 pontot. De ha még húztam pár kört, és közben felépítettem két kis csodát, meg pár épületet, 1957-ben (9 körrel késöbb) már csak 11900 körül zártam. És én még azt hittem hogy többet kapok a plussz épületekért, meg az idõközbeni kb. 1% -os népesség növekedésért.
bocs hogy beleszólok de hol van kiírva hogy mennyi az esély a gyõzelemre?<#help>#help>
http://www.panoramio.com/user/518310
Az animáció nélküli ûrhajóépítésrõl jut eszembe, hogy az sincs benne, amikor a palotádat tudod szépíteni...
dehát látszódik. úgy látod legjobban ha mondjuk a vallás elterjedt 5 városodban és utána építed a shrine-t, akkor mondjuk hopp +2 arany helyett +7 lesz.
ezt a vallas mizeriat akkor sem ertem. most kezdtem egy jatekot chieftanon. 7 vallasbol 6-ot en alapitottam meg, minden varosnal ott van vmelyik vallas jele, kettonek mar shrineja is van. megsem latom, hogy hu de franko uralkodo lennek. foleg penzben nem, hangulatban meg csak csak. tudom varosokban ott van, hogy mennyit ad, de en azt varnam, hogy ez globalisan (de szep szo) is latszodjon.
inkabb elmegyek aludni 😊
inkabb elmegyek aludni 😊
azert ez a combat odds csinal neha erdekes dolgokat. kiirta, hogy 99,98% hogy nyerek, erre a pikeman lenyomta a cavalrymat. 😞
Hát, ha nincs elterjedve a vallás, akkor nem sokat változik a mani. Ezért kell nyomatni a hittérítõket. Megtérített városonként ui 1 Pezó jár. Nálam már van 2 vallásnsak is szent városa/meg olyan nagytemploma, szal jön a pénz rendesen!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
rosszul gondolom azt, hogy ha megepitem egy adott vallas shrine-jat, akkor a bevetelemnek meg kene novekednie?, mert ezt a bal felso osszesitesben nem latom.
ezeket a videokat hogyan lehet lejatszani?
Hi!
Lehet, hogy már valaki kérdezte, nem tudom, ha már volt akkor bocsi:
Nem tud valaki a játékhoz egy pár oldalas segítõanyagot? Ugyanis kezdõ vagyok, és nem igen vágom a témát. És ha lehet magyar legyen.
Elõre is köszi!
Lehet, hogy már valaki kérdezte, nem tudom, ha már volt akkor bocsi:
Nem tud valaki a játékhoz egy pár oldalas segítõanyagot? Ugyanis kezdõ vagyok, és nem igen vágom a témát. És ha lehet magyar legyen.
Elõre is köszi!
Firaxis Games\Sid Meier's Civilization 4\Assets\Art\Movies\Wonders 😉)
Ha eccer mcnézted elég is, aztán inkább pörögjön a gamma ezerrel😉))
Ha eccer mcnézted elég is, aztán inkább pörögjön a gamma ezerrel😉))