5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
JLH Fans #3461 Sztem Monarchon Föld pálya normal vagy large map 7 ellenfél kontinensek stb nem nagy kunszt (legalábbis nekem már) leverni a gépeket hiába van bekapcsolva az összes győzelmi mód...
Persze ehhez kellett kb 2 hónap meg ugy 10-15 vesztesen végigjátszott game mire szép fokozatoan eljutottam idáig.
Emperoron is már tudok nyerni elég gyakran,de ha mondjuk szar terepet kapok vagy alig van 1-2 gép a szigetemen a masikon meg több és 1 vki leigazza a többit vagy ilyesmi akkor természetesen nem.
És emperoron persze már csak loadgammel van sanszom már csak a barbik miatt is,volt hogy siman megindult 2 axeman elég korán és ugy kiütötte a 2 ijaszom mint a szart:) -
JLH Fans #3460 Én még mindig szivesen multiznék amugy ellenetek sőt idegenek ellen is mehetnénk 3 vs 3 at vagy Paullal vagy mással 2 vs 2 őt.
Ha jól vettem észre eddig nagyjából ugyis mindenegyikünk egy szinten van mondd ha másképp látod:)
MSN cimed van esetleg?
Ez az utolsó kérdés nem csak rád vonatkozik hanem mindenkire aki szeret(ne) multizni:)
Pl holnap és/vagy holnapután este?
Nem az,jo nekem a teamspeak is játékon belül persze hogy használhatjuk ezt csak én má megszoktam az MSN t évek óta szóval a szervezés részét jobb szeretem ott bonyolitani minden multinak mert ugye közben beszélek baráttal,barátnővel néha meg ilyenek,és az MSN 4-5 ablakot még átlátom de ha más is megy azt már nem annyira:)
Szóval holnap kinek jó és mikor? -
Tegnap kipróbáltam prince technológia cserélés nélkül, hát nem volt valami nagy kunszt letudni az ellenfeleket. De más részt még azért is rossz mert nem lehet nyomonkövetni a gépek technikafejlődést, pedig érdemes odafigyelni rájuk. -
Yossi #3458 kijon egy CivCity: Rome nevezetu jatek is. vmi "bent a varosban" Civ. -
Yossi #3457 en gigantic map-on jatszok, szeretem a nagy helyeket :)
blue marble fent van es most a sevomod-ot hasznalom. nagyon jo. -
uwu #3456 Én emperoron játszottam párat, de használtam loadgame-t.
Még civ3-al nyomtam sid-en is de ahhoz mégtöbb loadgame kellett.
Mivel sokat tölt ez a szar inkáb maradok a noble-n, és loadgame nélkül játszok.
Nameg mostanában sokat multizunk Zero-val. Egyre gyakrabban győzönk 2v2-ben idegenek ellen. Általában akkor vesztünk, ha mindketten reménytelenül szar helyen kezdünk. -
Attiska #3455 billy76,
Tehát akkor mondjuk három modot először ikonról indítok, és utána a Civ4-et? -
billy76 #3454 ja és elvileg a modokat lehet ikonról indítani és akkor automatice azt a modot tölti be a gép... -
billy76 #3453 igen van, mert a blue marble nem mod hanem a grafikát tuningolja...
tehát ha a blue marble exe fájlt töltötted le, akkor a gép automatice ezt használja és akkor még szabadon választhatsz 1 modot amit a mod könyvtárba másoltál/telepítettél be pl a Gold... -
billy76 #3452 mert nemcsak te hanem az AI népek sem cserélgetnek egymás közt techet, és az AI techet apropénzért másik AInak odaadni nagyon szeret... -
aztat én nem tom :( nem játszok ilyen szépségekkel, elég az alap :) -
Attiska #3450 Sziasztok,
Van már arra lehetőség, hogy egyszerre több modot alapértelmetté tegyek, és a játék azokkal induljon el? Tehát pl. szeretném a Blue Marble-t és a CIV Gold-ot alapértelmezetté tenni úgy, hogy a New Game gomb megnyomásán kívül mást ne kelljen tennem. -
nekem is tetszenek a huge mapok, de a gépem nem bírja és alkalmazás hibával azt mondja hogy helló...éppen ezért max large-on játszok vagyok inkább standard. custom pályák is bejönnek, mikor berak 2-3 gép közé és simán elnyomják a városaimat a kultúrájukkal :D kicsit idegesítő mikor 4-5 körönként vesztesz 1 várost :D -
és az miben jó? mert ha nem kereskedsz másokkal max annyi előny van hogy nem fognak berágni rád mikor követelőznek :D -
nincs mit. de szerintem is késni fog, még fel sem törték, szóval türelmemmel kell várni.
hümm, pécs szép hely...szerencsére csak szeptemberben kell visszamennem oda :D -
Thanatos #3446 thx az infot, akkor mátol várom :D -
billy76 #3445 Europa europa az 1ik kedvenc, de az igazi a Rhyes modja ami még készül, de teszt verzió letölthető a civfanatics-ról...
sok újjítás van benne, qva jó, de bika gép kell az óriási pályához... -
billy76 #3444 hidd el, hogy így van, sőt a civ3ban is így volt... -
billy76 #3443 no tech kereskedelem segíthet, ha bekapcsolod...
a megjelenésre ne vegyél mérget... :-) -
JLH Fans #3442 Igen Warlordsnak hivják:)
De pár kicsit magasabb körökben mozgó barátaim szerint 2 hetet késni fog:S
Viszont az USAban már mától van ha minden igaz...
De ez utobbiban nem vok biztos. -
Thanatos #3441 lesz civ4 kieg? ez nekem új :D -
JLH Fans #3440 Köszi:)
Dehogynem:)Egy ember épp azért ember hogy akármekkora táolást is kap elkenje emperoron is a pofáját ahogy én mostanság rendszeresen:)
Már arattam mind az 5 fajta győzelmet:P
Persze tudom hogy értetted...Ugyanakkora birodalmak esetén:)
Apropó a kiegészitőről tudsz vmit?
Elvileg mára várják de félek Pécsre nem fog megérkezni nemhogy holnapra de 1-héten belül sem:( -
most hirtelen nem tudom mikor jönnek de prince után folyamatosan jönnek az egységek neki, szal a következő szinten már kap egy plusz munkást, majd egy telepest, majd egy ujabb katona vagy felfedező, köv szint munkás majd megint telepes, valahogy így változik. De hogy másban is is segíti a gép őket az tuti, ők úgy fejlődnek mint ahogy egy ember sem fog soha :D -
JLH Fans #3438 És mondjuk Monarch vagy Emperoron? -
Igen, már Princenél 2 katonai egységet kap és egy settlert, de a legnehezebben 4 katoni egység (mindenigaz archer), 2 workers és 2 settlers, és mindemelett nagyon jól fejlődnek :D -
BladeW #3436 Plusz bonuszt kap a termelesre, fejlesztesre, upgrade-re stb... De csak nobletol felfelé! -
hát nem -
uwu #3434 Én azt hittem, mindenki 1 egységgel és 0 pénzzel kezd. -
Az AI előnyt kap nehezebb fookozaton, pl több egységgel, pénzzel kezd (ez van a kézikönyvben). -
Yossi #3432 Milyen MOD-dal jatszotok? -
uwu #3431 Én azt csak egyszer játszottam.
Németekkel kezdtem, a második városom Párizs volt
2 varrior halt hősi halált az elején.
A középkoros earth-et 2x is végignyomtam az arabokkal, egyszer domination, egyszer cultural victory-val. -
Ezért tolok earth+earth 18at,ott ismerem a terepet. :-) Tudom merre kell terjeszkedni,hogy 3 irányból védve legyek (víz) és a 4. irányba befeszíteni minimális tili toli háborúkkal. -
uwu #3429 Ha nincs a területeden gabona, rizs, meg ilyenek. Vagy a luxuscikk hiányzik, elkerülhetetlen a háború, nem fogsz tudni építgetni. Már csak azért is, mert ha nem támadsz, téged támadnak meg, és az rosszabb.
Ha pl. egy kontinens sivatagos csücskébe kerülsz akkor soha nem lesz páncélos hadsereged, ilyenkor jöhet az öngyilkos roham a legközelebbi szomszéd ellen, ha neki nem tök szar terület jut, úgyis legyom.
Azt útálom ebbe a játékba, hogy ha jó területen kezdesz nem állítht meg senki, ha meg szar a hely csk vergődni lehet, meg várni a végét. Persze a gáp ellen ez nem igaz, ha normál fokozaton játszol akármennyi AI-t le lehet nyomni. -
uwu #3428 Én úgy tudom, hogy a nehézségi fokozat csak az adott playerre vonatkozik.
Ha nehézre rakod csak kisebb városaid lehetnek (helth, és heppy face is kecesebb), és nehezebb fejleszteni.
Az AI nem lesz tőle jobb csak magadat hozod nehezebb helyzetbe.
-
Hétvégén indulok egy hetes nyaralásra,szóval mire visszaérek pont lesz a boltokban. ^.^ Próbáltam régebben ezt a harcolósdit,valahogy nem jön be,én pepecselős építkezőset szeretem. Mint említettem civ2ben is inkább kolera mód szaporítottam a városaim 10:1hez vagy durvább arányt kialakítva és aztán a harckocsidandárokkal vertem szét az ellen lovagjainak az ellenállásást. Sajnos itt csalással balanceoltak. Akárhogy fejlesztek nem tudok érdemilépéselőnyt kiharcolni és az űrkorszak hajnalán mindig beérnek az NPC még noble fokozaton is hiába vagy 3x annyi 2x olyan jól fejlett városom ami kutatást "gyárt" ráadásul. Vhol ezt nem tartom fairnek,hogy így csinálnak kihívást,hogy simán csal a gép. Multiban ha megkezdett játszáma joinolok a géptől áttvet ország már annyi warriorral rendelkezik,hogy ha körönként letolt egyet akkor is sok. Most azt meg nem kell elmagyaráznom,hogy frissen alapított város 1 kör alatt nem gyárt le egy warriort. Szal pepecselgetek,és bízok benne,hogy egyszer elkapom a totális technika fölény fonalát itt is,és akkor lesz nemulass. Küldhetitek az axemanokat a páncélos dandárokra. ^.^ -
billy76 #3426 a világ boldogabbik felén, amit Amerikának hívnak... :-)
elvoleg 1 7en belül nálunk is, de az 576KBs ok úgytudják, hogy késik...
én is várom már a warlors-ot mert legalább akkora változás lesz, mint a conquest volt a civ3hoz...
a noble fokozat hivatalosan az első szint a játákban, ahol a gép nem indul hátránnyal ellened, a magasabb szinteken profibb a gép és kíhívás ellene játszani, bár jó kombóval (lásd alább) hamar kilehet picsázni...
az earth 18nak az az előnye, hogy sok nép van, tehát mire kiírtanád őket legalább 1-2 lesz aki veszélyes rád nézve... -
billy76 #3425 háború kell, meg pénz, pénz, pénz.... -
Noble/warlord és earth vagy earth 18civs. Kiegészítőt várom már nagyon,hétfőn a boltokban elméletileg. ^.^ -
billy76 #3423 és milyen nehézséguii fokozaton és térképen nyomjátok?
mert ugye az se mind1...
de nem hangzik rosszul a prófétás, a minden vallás az enyém játék csak gyengusz fokozaton működik tapasztalataim szerint, mert magasabb fokozaton az AI-k ráhajtanak a vallásra, tehát ott én úgy szerzem meg a vallásközpontokat, hogy nem alapítom, hanem elfoglalom... :-) -
Persze ez a szép játék, én is így nyomtam és nem értettem miért nem tudom megverni emperoron a gépet. :) Aztán nyomtam pár multit és összeállt a kép.
Azzal a "katapult vontatósdi és axemanokkal" taktikával simán,könnyedén visszatöltés nélkül ellehet picsázni a gépet emperoron, feltéve ha nem vagy elszigetelve..
A tegnapi gémemben az inkákkal kezdtem, kapnak valami elég szar warrior helyettesítő mukit ( a medve megölte még az elején ) de viszont alapból kapnak a melee egységek combat 1. kitüntit meg pénzes nép szal gyorsan axeman és már háború :) Csak 2 várost csináltam, a többit foglaltam. Annyi szerencsém volt hogy 3 néppel voltam szomszédságban, így mindig volt ki ütni megállás nélkül.
Tehát annyira egyszerüsödik a game hogy háború, utána igen előnyős békeszerződés ,utána egyből háború a következő legerősebb néppel, majd békeszerződés... ez megy végig mignem elfogynak a városaik.
Ebben a game-ben most reggel 1640-ben járok és már csak szórakozás az egész. Mégmindig a katapultok és axemenek foglalják be a városokat, valszeg azért mert anno kicsit túlzásba vittem a gyártásukat és egyszerüen nem halnak kifele :)