Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hi!
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet a Földön játszani, de úgy hogy ne azzal a beállítással, hogy 8 nemzet van és mind az Óvilágban. Nem lehet valahogy megoldani, hogy 18 nemzet legyen a Földön szétszórva?
Hogyan tudok és belenyúlni a játékba és moddolni? Láttam már olyan modot (Europe mod), ahol a tech tree is át lett írva és a csdák számát is megváltozatták. Ezt hogyan lehet csinálni?
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet a Földön játszani, de úgy hogy ne azzal a beállítással, hogy 8 nemzet van és mind az Óvilágban. Nem lehet valahogy megoldani, hogy 18 nemzet legyen a Földön szétszórva?
Hogyan tudok és belenyúlni a játékba és moddolni? Láttam már olyan modot (Europe mod), ahol a tech tree is át lett írva és a csdák számát is megváltozatták. Ezt hogyan lehet csinálni?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
nekem fekete halál 😞
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
nálam 6600gtvel fut,mint minden game,cel2600al,1gb rammal
a 9600 asomon tök jól ment a játék a 6600gt men mindig kilép lefagy
a kurva anyát annak aki miatt ez van grrr
a kurva anyát annak aki miatt ez van grrr
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
A lényeg, hogy olyan vallást válassz, amit te fejlesztettél ki (vagy elfoglaltad a szent városát), mert akkor a szent városában felépítheted a szent épületét (egy nagy próféta kell hozzá). Ez után minden város után kapsz egy plusz aranyat, amiben megtalálható a te vallásod (ellenfelek városai után is). Ha még több vallás szent épületét te építed fel (mert vagy te fejleszted ki, vagy elfoglalod a szent városát), akkor a többi után is kapsz extra aranyakat. Továbbá e miatt érdemes is terjesztened misszionáriusokkal a vallást ezerrel. Ilyen módon körönként akár több száz pluszpénzhez is juthatsz.
ha jol tudom,minden civilizacionak van kedvenc allamformaja...indiaiaknal ha jo tudom az univerzal suffrage
Hi!
kezdem kitapasztalni ezt a frankó kis gémet, de azért még vannak homályos pontok. visszaolvastam a vallással kapcsolatban és nagyjából tiszta is. már a játék alatt is megértettem a lényegét (szerintem).
azt már tudom, hogy lényegtelen, hogy melyik vallás az államvallásom. ez azt jelenti, hogy ugyanolyan elõnyöket/hátrányokat élvezek, ha kiválasztok egy adott civics-et, bármelyik vallásról is legyen szó?
leszedtem a realism modot. a 0.63-ast. ez a legújabb? ha ezt felrakom, az hatással lesz a vallásra a korábban említett módon?
a blue marble-es modot már felraktam, szerintem sokkal szebb vele.
kezdem kitapasztalni ezt a frankó kis gémet, de azért még vannak homályos pontok. visszaolvastam a vallással kapcsolatban és nagyjából tiszta is. már a játék alatt is megértettem a lényegét (szerintem).
azt már tudom, hogy lényegtelen, hogy melyik vallás az államvallásom. ez azt jelenti, hogy ugyanolyan elõnyöket/hátrányokat élvezek, ha kiválasztok egy adott civics-et, bármelyik vallásról is legyen szó?
leszedtem a realism modot. a 0.63-ast. ez a legújabb? ha ezt felrakom, az hatással lesz a vallásra a korábban említett módon?
a blue marble-es modot már felraktam, szerintem sokkal szebb vele.
The Matrix has you...
annyira azert nem veszelyes,nem tepek hajat azert...csak ne irja azt senki,hogy ez igy jol van megcsinalva😊majdnem tokeletes,egy-ket bug belefer...😊)
"The Battle of Isandlwana was a battle in the Anglo-Zulu War in which a Zulu army wiped out a British force on January 22, 1879."
igazan nemtudok angolul,de az evszam felismerheto...nos,ebben az evben nemigen volt lanctalpas,belsoegesumotoros,forgathato lovegtornyu peldany...ergo nem illusztralja😊)barmikor kiallok egy lovascsapat ellen egy Panzer IV.-el😊
(raadasul a tankot hamarabb megtanulnam kezelni,mint a lovat😊)
igazan nemtudok angolul,de az evszam felismerheto...nos,ebben az evben nemigen volt lanctalpas,belsoegesumotoros,forgathato lovegtornyu peldany...ergo nem illusztralja😊)barmikor kiallok egy lovascsapat ellen egy Panzer IV.-el😊
(raadasul a tankot hamarabb megtanulnam kezelni,mint a lovat😊)
Igen, azt. Az, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen, illusztrálja pl. ez a csata.
sokszor írtuk már, ha kiakaszt a rossz harcrendszer akkor realistic mod😊 sok lovas tankot gyõz😊 lehet volt egy-két molotov koktél is kezükben, nem?😄
amikor a tankot lenyomja egy lovas egyseg,arra is azt mondod,hogy az elorejelzes jo volt?😊egyszeruen NEM gyozhet lovas egyseg tank ellen.ezt nem lehetett volna jol megcsinalni?
tudtommal az idõlimitet nem lehet kikapcsolni. ja, hogy ilyen mod van-e? szerintem nincs😊 meg nincs értelme. amikor már csak aprítod, amolyan favágás módjára, az szerintem unalmas. inkább kezdenék újat.
The Matrix has you...
Melyik az a játékmód amikor végig tudom vinni azaz szeretném az egész földrészt magamnak tudni!Mindig Time Victorynál finitó és annyi opció van,hogy nem tudok kiigazodni rajta.Szeretném a hagyományos más játékoknál megszokott(pl:RTWstb)módon gyõzelemmé tenni a játékot"ha sikerül mert nem 1×-û a game"😊
nem egy tul diplomatikus pasi. a tobbiek ha nekik esek, eleg hamar jonnek a peace treaty val, fizetnek is 😊 o meg, csak nezte hogy esnek el a varosai.
Egyreszt kerdeznek,nalam is volt mar ENSZ szavazas,es en is nyertem,igaz nem ez volt beallitva gyozelemnek,szoval en nyertem,es utana,szinte rendszeresseggel kert szavazast mindig,van ennek ertelme? -A masik,hogy nem mindig a tamadas a megfelelö taktika,egyszer,Cesarral egy par mezöböl allo foldnyelv kötött össze,es ö ugy gondolta,hogy jobb engem haborgatni,szerencsere, meg idöben sikerült megerösitenem a vedelmet,a Geppuskasaim derekan alltak a sarat a Harci elefantokkal szemben,es szereztek sok sok harci bonuszt.Miutan megunta a gep,hogy a falak alatt halomravéreznek a katonai,az egy lehetseges mezön megprobalt elmenni a varos mellett a nyiltabb,nehezebben vedhetö terep felé.Én meglepödtem,hogy az ujjonc lovassagom nem bir a tamadokkal,akkor telepitettem ki a varos vedöinek egy reszet,es mivel az en vedöim erösebbek voltak mint az ö tamadoi,hagytam hogy kollektiv öngyilkossagba fussanak,az ujjoncok meg a maradek ostromgepeken szereztek a harci bonuszt.
Nektek sikerült már valaha Tokugawa császár bácsival technológiát cserélni? Hiába volt a játék folyamán +10 a viszonyunk, mégsem cserélt soha egyetlen egy technológiát sem. Meg más játékokban is mindig ez van. Tokugawának ilyen a személyisége? Van egyáltalán ilyen személyiségük a vezéreknek?
Azért annyira nem haragszok Tokugawára, mert a +10 viszonynak köszönhetõen rám szavazott a diplomácia gyõzelem címû szavazáson a gonosz Fredrickkel szemben, így pont elég szavazatom volt a gyõzelemhez.
Azért annyira nem haragszok Tokugawára, mert a +10 viszonynak köszönhetõen rám szavazott a diplomácia gyõzelem címû szavazáson a gonosz Fredrickkel szemben, így pont elég szavazatom volt a gyõzelemhez.
Egyetértek. Fõleg azért, mert mindig én támadok. Én utálok akár csak egyetlen egy katonát is elbukni (rendszerint szükében vagyok a hadseregnek, sokszor nem jut minden ellenfélre saját katonám) , ezért mindig úgy taktikázok, hogy én határozhassam meg az összecsapást, és hogy általában támadó fél lehessek. És az a szemét gép meg lehetetlen esélyeknél is sokszor kinyírja a támadómat. Olyat meg már eleve nem is csinálok, hogy azonos combat oddsok mellett megtámadjam. Sokkal rosszabbak az esélyeim, mint 50%.
Ez a védõknek jobb esélye van különösen a játék elején jelentkezik. A fõ problémát abban látom, hogy a combat oddsnál nincs figyelembe véve a first strike. Például vegyük azt az esetet, amikor egy City Raider 1 (+25%) maceman támad egy várost, amit egy Level 1 Strenth(+10%) longbowman(+25%) véd(+25%). Ez egy elég standard eset. Akkor a combat odds úgy néz ki, hogy 10 vs. 9.6. Ennek alapján több, mint 50% esélyem van gyõzni. Csakhogy a longbowmannek First strikeja van, ami garantálja neki az elsõ sebzést, és aztán jön a csata. Ekkor a sérült macemannak már sokkal rosszabb esélye van. Kb 3-ból 2-szer bebukja.
Ez a védõknek jobb esélye van különösen a játék elején jelentkezik. A fõ problémát abban látom, hogy a combat oddsnál nincs figyelembe véve a first strike. Például vegyük azt az esetet, amikor egy City Raider 1 (+25%) maceman támad egy várost, amit egy Level 1 Strenth(+10%) longbowman(+25%) véd(+25%). Ez egy elég standard eset. Akkor a combat odds úgy néz ki, hogy 10 vs. 9.6. Ennek alapján több, mint 50% esélyem van gyõzni. Csakhogy a longbowmannek First strikeja van, ami garantálja neki az elsõ sebzést, és aztán jön a csata. Ekkor a sérült macemannak már sokkal rosszabb esélye van. Kb 3-ból 2-szer bebukja.
Biztosan ezért reality 😉 A reneszánsz után már nem történt semmi érdemleges 😊)
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Sziasztok.
Feltettem a 1.52 patchet...meg a reality modot és mikor elérem a reneszánsz utáni kort, akkor kilép a game...ez a mod hibája??
Játszik még valaki ezzel a moddal? Ismerõs a gond?
Üdv
Feltettem a 1.52 patchet...meg a reality modot és mikor elérem a reneszánsz utáni kort, akkor kilép a game...ez a mod hibája??
Játszik még valaki ezzel a moddal? Ismerõs a gond?
Üdv
most akkor lehet vagy nem? <#idiota>#idiota> vagy új crack kell hozzá? azt szerzek😊 és mégegyszer bocs, hogy ilyennel zavarlak titeket, de amíg nincs netem otthon, addig feleslegesnek tartom eredetiben megvenni. kövezzetek...
The Matrix has you...
lehet persze,én úgy vettem azért észre hogy aki védekezik annak nagyobb a mázlija
tudom, hogy warez, de a patchek-et lehet használni nem bolti verziónál is?
The Matrix has you...
"télleg jól...😉"
Szerintem meg nem jól;(
Ezzel a 98% mellett is lenyomja az egységeimet dologgal sajna én is találkoztam még a realism modban is, elég gyakran. Olyan 10-bõl egyszer valahogy ilyen arányok mellett is becsúszik egy-egy haláleset.
Én még nem kapcsoltam ki a ezt a "csalás gátlót", bár ugye a program jelenlegi állapotában amúgy is teljesen értelmetlen.
Nálam kb 5 perc mire betölt egy mentést. Na most 50x biztos nem fogok újratölteni, csak hogy az expert warriorom legyakja a lopaxó bombázót.
Bár mostanában elég dúrva dolgok vannak a monarchos játékomnál. Az oroszok után az örök barát egyiptomiak is jelenkeztek egy-két pofonért, szal igen csak van lehetõségem tesztelni ezt a harc rendszert. Egyelõre még állok olyan jól, hogy ne legyen gondom egy-két elvesztett egységem miatt.
Szerintem meg nem jól;(
Ezzel a 98% mellett is lenyomja az egységeimet dologgal sajna én is találkoztam még a realism modban is, elég gyakran. Olyan 10-bõl egyszer valahogy ilyen arányok mellett is becsúszik egy-egy haláleset.
Én még nem kapcsoltam ki a ezt a "csalás gátlót", bár ugye a program jelenlegi állapotában amúgy is teljesen értelmetlen.
Nálam kb 5 perc mire betölt egy mentést. Na most 50x biztos nem fogok újratölteni, csak hogy az expert warriorom legyakja a lopaxó bombázót.
Bár mostanában elég dúrva dolgok vannak a monarchos játékomnál. Az oroszok után az örök barát egyiptomiak is jelenkeztek egy-két pofonért, szal igen csak van lehetõségem tesztelni ezt a harc rendszert. Egyelõre még állok olyan jól, hogy ne legyen gondom egy-két elvesztett egységem miatt.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
azt már leszedtem és olvasgatom is, de ott taktikát még nem találtam. a végén lenne?
írjam be alul a keresõbe, hogy "harc" és akkor találok infót?
írjam be alul a keresõbe, hogy "harc" és akkor találok infót?
The Matrix has you...
szia
neked is 2809, meg a forum vegigolvasasa.
a combat odds-szal pont azt tudod megnezni, hogy mekkora eselyed van az ellenfel ellen. "rahuzod" egerrel az egyseget az ellen katonajara, de nem engeded el. hadvezer nuku
neked is 2809, meg a forum vegigolvasasa.
a combat odds-szal pont azt tudod megnezni, hogy mekkora eselyed van az ellenfel ellen. "rahuzod" egerrel az egyseget az ellen katonajara, de nem engeded el. hadvezer nuku
Hi!
Szeretném, ha segítenétek vagy valami oldalt adnátok ehhez az újfajta harcrendszerhez mert eddig eléggé negatív a véleményem róla. pl a kétszer elõléptetett warrior-omat lenyomta a sima barbár warrior. meg mi az a combat-odds, amirõl beszéltek? hasznos egyáltalán? itt is lehet több egységet egybe rakni (hadvezér alá pölö)?
szóval valami tipphalmazt kérnék😊
Szeretném, ha segítenétek vagy valami oldalt adnátok ehhez az újfajta harcrendszerhez mert eddig eléggé negatív a véleményem róla. pl a kétszer elõléptetett warrior-omat lenyomta a sima barbár warrior. meg mi az a combat-odds, amirõl beszéltek? hasznos egyáltalán? itt is lehet több egységet egybe rakni (hadvezér alá pölö)?
szóval valami tipphalmazt kérnék😊
The Matrix has you...
es ajanlom a 2809-es hozzaszolast 😊
work boat - halaszat, balnavadaszat, olajfuro, rakasz, stb.
csinalsz egyet es raereszted az adott mezore, ahol hal, olaj, halolaj 😊 van. aztan ha foleersz akkor a menuben a lehetseges ikont megnyomod. vagy egyszeruen mikor megcsinaltad a work boatot autot nyomsz neki.
csinalsz egyet es raereszted az adott mezore, ahol hal, olaj, halolaj 😊 van. aztan ha foleersz akkor a menuben a lehetseges ikont megnyomod. vagy egyszeruen mikor megcsinaltad a work boatot autot nyomsz neki.
van egy kis problemom: Nem tudok halászni.
Fishing ki van fejlesztve, csináltam work boatot de tovább nem tudom, hogy mit kell vele csinálni. Please<#help>#help>
Fishing ki van fejlesztve, csináltam work boatot de tovább nem tudom, hogy mit kell vele csinálni. Please<#help>#help>
http://www.panoramio.com/user/518310
meg sosem lattam az AI oddsat, lehet rossz fogadoirodat valasztott.
en is utalom az AI-t, amint csunyan nez ram, nekinyomulok es 0-ra viszem a pontjait. 😊
en is utalom az AI-t, amint csunyan nez ram, nekinyomulok es 0-ra viszem a pontjait. 😊
nálam ilyen még nem volt jó lehet neked
az A.I amugy sztem gonosz,én sosem szeretem õket
az A.I amugy sztem gonosz,én sosem szeretem õket
No meg az is igaz, ha az AI bukik be ilyen 90+% odds-os csatat, azert senki nem rinyál 😊
ha leteszteled akkor elhiszem😊)
amúgy nekem tökmindegy, engem a probléma nem nagyon zavar😊
de a nyilas akkor legyakhat egy tankot!😊
amúgy nekem tökmindegy, engem a probléma nem nagyon zavar😊
de a nyilas akkor legyakhat egy tankot!😊
Megmondom: 98-szor. Csak ki kell kapcsolni a preserve random seed vagy hasonó opciót asszem a .ini file-ban. Pont azért rakták be, hogy ne lehessen csalni a vesztes csatáknál.