5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Morfi
    Oké, akkor majd még beszélünk.
  • JLH Fans
    Irtam egy privátot:)
    Különben ma este nekem mégsem jó inkább egy haverokkal töltött pókerparty mellett döntöttem:)
  • JLH Fans
    Sajnos dettó:(
  • Morfi
    pedig szoktam :D talán azért nem bírják a búrám a szomszédok...de ki lehet velük cseszni, az ember felveszi 5 körre a vallásukat és kész :) nem fognak egy darabig ezzel kínozni, közben meg agresszívan lehet terjeszteni a sját vallást és előbb-utóbb át fog váltani ha több városa már a te vallásodat képviseli.

mi is a szerver címe?
  • Morfi
    akad, mohaazol az is jó ha van :)
    amúgy nekem ez a hónap jó kb, aztán jön a szenvedés :)
  • JLH Fans
    5-6 várossal azé má lehet éldegélni,csak ilyenkor nemszabad vallást választani nehogy magadra haragitsd a gépeket:)
  • JLH Fans
    Hát én is:)
    Csak többiek közül Paulnak még nincs fent a kieg,Zeronal épp most jött el a civ tultengés állapota,szóval sztem majd csak pár hét múlva,Uwura lehetne számitani csak kérdés nem-e a Battlefieldet választja:)
    Ha van teamspeked akkor sztem gyere fel a szerverre:)
  • Morfi
    nekem volt 5-6 városom, de se bronz se vas :D
    Jó tudom hogy születni is tudni kell. Este egyébként benne lennék egy multiba, feltéve ha nem szakadok halálra mint szoktam :)
  • JLH Fans
    Egyébként meg ha princen kinyirtak nem feltétlen a bénaságod mutatja.
    Figy én monarchon játszottam most csak,Rómával.
    Le tudtam tenni 3 egész várost mielőtt a 6 másik nép körbevett volna,vas ugye nem volt ami a légiósaimhoz kellett volna,innentől kezdve nekem meszeltek.
    Akkor most én is béna vagyok?:)
  • Morfi
    jaja, jó kis kiegészítő, bár a barbároknál azt sajnálom hogy nem lehet államot alapítani :) Mert így csak a fél világot tudtam leigázni...aztán a másik fele meg engem igázott le :)))
  • JLH Fans
    Nem tudom de sztem nem olyan nagy ez a warlords hogy ne érné meg megszerezni:)
  • Botond #3610
    Na,ha van vkinek vmi ötlete,hogy az alap játék scenarioit hogy lehet warlordsosítani az ne kíméljen! Csak simán a térképek kellenének és warlordsos speckók (például earth pálya,ahol németek építhetnek spéci gyárat).
  • Morfi
    engem az érdekelne hogy nem-e lehtne kisebb, mert hát a huge az nem az én vasamnak van írva
  • Botond #3608
    Azt hogy lehet megoldani,hogy a föld térképen játszon az ember a warlords kieggel? És a valós helyen is kezdjenek a népek.
  • Morfi
    hehe, ha már prince leigáznak akkor mit várjak az emberektől? :D még nem akarom elveszíteni a játék iránti kedvemet :)
  • JLH Fans
    Ammég hagyján de ahogy látom mostanában senkinek sincs kedve multizni:(
    Na majd talán hétvégén az egymás elleni 2 vs 2 ben:)
  • Morfi
    Nem megy ez már nekem, most írtottak ki prince-en :D
  • billy76
    megszüntethető csak olyan követelést kell kérni a vazallustól, h ne teljesítse, azonnali hadüzenetnek számít...
  • JLH Fans
    Huuuu ma megint mekkora multit nyertünk:)
    Pedig római volt az ellenfél és nagyon de nagyon fostam a preatorianusától.
    Szerintem buktuk is volna,de támadt egy ötletem:)
    INkával voltam s annak az alapharcosa kicsit jobb mint a warriror,ijaszok ellen pedig külön bonusza van.
    Gondoltam egyet,és 5 kör alatt legyártottam 7 db ilyen egységet (5öt a főváros 2 őt a 2.városom) majd gyorsan Roma a morte jelszóval az ellenfél fele vettem az irányt,a 2.városát könnyedén beromboltam egy warrior állt csak benne,és pillanatok alatt odaértem,szerencsére még csak 1 paretoriánus készült el,igy 5-6 körrel megelőztem a katasztrófát.
    2warriorral és 1 paretorianussal esélytelen volt a 7fos harcosom ellen beálltam a vasára a dombra,innentől kezdve nem tudott gyártani semmit.
    Nem várta be az elefántjaimat,melyeknek gyártása 2 kör mulva megkezdődött volna hanem fel is adta,s rögvest a másik is:)
  • uwu
    Na igen ezzel a két technológiával nem szabad sokat várni.
  • uwu
    Mindenhova, csk előbb kell elegendő kajáról gondoskodni.
  • LSSAHPAUL
    "fosni kell a cottage-t" :D
    én ha látom hogy sok városom lesz akkor már kezdem is kifejleszteni a marketet, meg kúrthauzt, ugyanis ha beköszönt a dínom dánom sok város, akkor lehet fel is adhatom a meccsett mert már nem lehet kifejlszteni mert 0% kutatásnál is minusz 20-ban vagyok, nekem eddig 2x volt már hogy tropára mentem, át kellett adjam az elfoglalt városokat valakinek.. vazze mindenkörbe pár militari egységet diszbandolt a gép, annyira örültem neki...
  • Piko888
    Hova érdemes rakni a házikókat?
  • uwu
    Nekem nem szokott gondot okozni, ha sok városom van. Lehet, hogy egy időre vissza kell venni egy kicsit a fejlesztést, de általában egy jóféle háború után 30%-on is több pénz mrgy kutatásba, mint előtte 90%-on. Az új helyekre fosni kell a cottage-t, ha financial vagy a hamlet-ből már 2 helyett 3 aranyat akapsz (6 kör alatt nő), utána minden rendben lesz.
    Szerintem egy birodalom sohasem lehet elég nagy.
  • JLH Fans
    Attól függ melyikekre gondolsz.
    Great Engineert igen durva hiba beépiteni városba.hisz csodákat 1 kör alatt épithetsz igy.
    Great Scientistet ugyszintén.,azokkal akadémiat kell alapitani.
    GM dettó,az meg ugye sok pénzt hoz.
    Egyedül a Great Artistet érdemes beépiteni a határvárosokba a +4000 kultúra miatt:)
    Helyesen tetted leverted a barbárokat,de ennek semmiféle minimalis nehézséget sztem nem szabad hogy okozzon,ill visszaesést sem fejlettségögyileg.3 archer szokott bentállni mindegyikben oszt ennyi.
    5-6 axeman/swordman seperc alatt kiüt egy 3-4 városból álló barbár államot.
  • Morfi
    pirnce környékén plussz-minusz 1 szint, attól függ milyen "bátor" vagyok :) A gond is csak az volt hogy voltam én baloldalt alattam a japán birodalom és jobra tőlem egy durva barbár birodalom :) gondoltam inkább én foglaljam el, mert volt ott jó pár nyersanyag mint hogy a gépé legyen. Akkor ezek szerint lett volna a gépé?

Mostanság a nagy emberekből 1 max 2 aranykort csinálok, a többit beépítem a városokba a gyorsabb fejlődésekért. Egész jól tudják fejleszteni, vagy nem kellene?
  • JLH Fans
    A Stonehenge amugy singleben királyság,de multiban sokat nem ér.
    Mondjuk multiban minden csoda jó,ha másra nem akkor azért,hogy ne az ellenfélé legyen:)
    A GW igazi értéke nem a tulajdonságaiban rejlik (sztem az szinte semmitsem ér) hanem a körönként kapott +2 GE pontban amit ad,sztem az a legjobb nagyember:)
  • JLH Fans
    Lehetsz de az egyenlő kvázi a játék feladása szóval miért akarsz lenni?:)
    Milyen fokozaton játszol?
    Hacsak nem emperor/felette akkor a barbároknak nem szabad hogy bárminemű gondot okozzanak.
    Ami pedig a nagyságot illeti,sztem pont azért voltál lemaradva technikailag mert tulterjeszkedtél nem a barbárok miatt.
    Hány% on volt/van a kutatás?
  • Morfi
    Ahogy így mondtátok hogy oracle meg stonhange már kezdem érteni miért :)
    Esetleg még más kis apró ötlet a csodákkal vagy a nagy emberekkel? :)
  • Morfi
    ÉS én is lehetek más vazalussa?

Most játszottam a kartagóiakkal...az öreg agusztussal volt nagyon jó viszonyom, de technikailag elöttem jártak, hiába voltam nagy és szép, nem használt a fejlődésnek a barbárokkal vívott harcom :)
  • JLH Fans
    Nem nem szüntethető meg ill csak ugy hogyha a vazallusod bontja fel de az automatice hadüzenetnek számit:)
    Miért akarod megszüntetni?!
    A GG +2 expje amit ad a városban gyártott egységekre természetesen a játék végiég tart miért lenne másképp?:)
  • Botond #3590
    A kezdőváros helyétől is függ az a 18 kör. Nekem sose volt még 18 kör, 20kör volt a leggyorsabb kezdővárosnál,de nem ritka a 30 kör sem.
  • JLH Fans
    Ááá tegnap életemben először kellett kilépnem multiplayerből:(
    Akkora vihar kerekedett hogy öröm volt nézni:)
    Más:nekem single playerben bugosnak tűnik az imperealistic...
    Legalábbis nem vettem észre hogy gyorsabban épitené a settlert ugyanugy 18 kör mikor 1 es a város és csökken szépen párral 2 esként stb mint a többi népnél...
  • Wlakos
    Nállam az Oszmánokkal bajvan! Kifagy a program:( Bakker
  • Morfi
    Az lenne a kérdésem hogy ez a great general opciójában van az hogy csatlakozik a városhoz és +2 XP-t a seregnek. Ez meddig is tart?

Én csak singlet játszottam large-on panagea-án, érdekesen 2-é osztott volt a földrész, nekem volt 2 vazalusom meg a görögöknek, a japánok meg köztünk ülve figyelte ki fog elvérezni elöbb :D ennek köszönhetően kicsit fejletteb volt olykor.
    A vazalusság nem szüntethető meg valahogy?
  • uwu
    Ma multiztam egy nagyon jót, el is mentettem a végét, mikor mindenki lelépett, és csak AI-k maradtak.
    Kontinensen játszottunk mindenki mindenki ellen, volt két szomszédom.

A középkor hajnalán durván megtámadtak, szerencsére a védekezés közben kaptam egy great generált, rányomtam a városvédelemre, és az előléptetésektől felgyógyulva hősiesen megvédték a várost.

Csináltam egy sereget 40 egység + a városvédelem + az áramló utánpótlás, 40%-on fejlesztettem, nagyon drága sereg volt. De megérte, mert mikor megmutattam az egyik szomszédomnak egy városfoglalás keretein belül, egyből lelépett.
    A seregen nem látszott a veszteség, áramlott az utánpótlás. Az akció keretein belül kaptam még két great generált. Mikor a másik ellenfelemnek is egy város elfoglalásával felvázoltam a helyzetet ő is lelépett.
  • Morfi
    akkor jól tippeltem hogy van benne valami kis "nagyra vágyás" bár én is így szoktam olykor.
  • JLH Fans
    Azért pontositsunk:)
    1 szer volt szerencsénk egyszer pechünk egyszer meg okosak szépek ügyesek erősek stb voltunk:D
    Szóval sztem az első az igenis bravur volt hogy hoztuk:)
    Morfi kérdésére válaszolva pedig az Oracle azért fontos mert a metal castinget ingyen kapod ami az elejen nagyon drága technologia,és ráadásul ugye onnantol nagyon korán épithetsz forgeot ami +25% termelés:)
    És igen a great prophet miatt is az,én pl az első great prophettel szoktam megalapitani a kereszténységet (feltalálom a thelogyt) ami amellett hogy szintén drága,ugye +1 vallás is.
  • uwu
    Az internet aztokat a technológiákat adja meg amik legalább 2 népnek megvannak.
  • uwu
    Ma ismét bebizonyosodott, hogy a játék csak arról szól, hogy ki kerül jobb helyre.
    Játszottunk tegnap 3 multit, abból 2x szerencsénk volt, 1 maradt reménytelen.