5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
uwu #3782 Conqest victory-val lett vége 1750 körül, 121820 pontot kaptam érte.
Gyorsabban is meg lehetett volna csináli, ha a 3 legjobb városommal nem csodákat építgetek. Már mind a 3 város 30000 kultúra körül volt amikor vége lett, még vagy 20 kör kellett volna a cultural victory-hoz.
Legközelebb csak sereget építek majd, hogy gyorsabb legyen, de az nem mostanában lessz. Nekem nagyon tetszett ez a pálya mindenkinek tudom ajánlani, 24óra tiszta játékidőt igényel. -
Bull #3781 Én meg spec szembetegséggel küzdök... -
Meg beindult az egyetem:) -
JLH Fans #3779 Az az igazság egy időben napi 3-4 multit csináltunk kicsit tán sok volt.
Szóval az utobbi kb 1 hétben sokak multizási kedve megcsappant picit,de ez sztem csak időleges.
-
uwu #3778 1260 ban épeen vége lett az aranykornak. Kutatásra 1261 aranyat költök 90%-on, a kincstárba jön körönként 91 arany. A liberalizmust kifejleszteni 2 kör volt, úgy hogy demokráciát választhatok. 
-
uwu #3777 145 arany körönként!!!!!!!
Ennyit fizet a vazallusom a nyersanyagokért 1170-ben. Az én összes bevételem 559/kör, és összehasonlíthatatlanul sokkal nagyobb vagyok. Nem tudom, hogy képes ennyit fizetni. -
mzprox #3776 Nincs kedve valaki(k)nek multizni most/ma?(msn [email protected]) -
uwu #3775 Az hogy "gyorsan meg lesz" úgy értettem, hogy előbb mint a cultural 
AD 400 van már, az immortalok ideje lejárt, jönnek a lovagok 5-6 promóval
Nem biztos, hogy végigjátszom, mert nagyon belassult, amúgy is ilyen tápos sereggel könnyedén leverhető az egész világ. -
uwu #3774 Elkezdtem a 24 cives earth-ön emperor fokozaton, az elején load/save módszerrel kifacsartam a falukból 2 technológiát, de utána nagyon könnyű dolgom volt.
Véget nem érő hódítás vette kezdetét Cyrus-sal az élen, Asoka fővárosa BC1000-ben meg is lett, most esek neki az arab világnak.
Ar immortal-ok brutális vérengzést rendeztek, és rengeteg promót gyűjtöttek.
Single player-ben Cyrus tűnik a leg erősebbnek (imperialistic,charismatic + az immortalok), úgy tűnik a domination gyorsan meg lesz, bár az még nagyon messze van. -
JLH Fans #3773 Ajjaj voltak ott már csatahajók,anyahajók ,helikopterek, bombázók ,tankkok meg egyéb nyalánkság is,sőt rég felhuzhatta volna akárki a Manhattan projektet is.
Csakhogy nemhogy partraszállni majdnem lehetetlen,hanem eljutni a partig is:)
-
uwu #3772 Eljutottunk egyszer repülő, meg destroyer-ig, de döntetlennek minősítettük, és abbahagytuk.
Igazad van, sok a kombinációs lehetőség, annyira sok, hogy két azonos fejlettségű kontinens nem bír egymással. Mivel conqest, meg domination volt beállítva, nem győzhetett senki.
-
JLH Fans #3771 Dehogynem.Hát sztem már 2 ilyet is leirtunk egyiknek pl 1938 ban lett vége:)
-
BladeW #3770 Kár hogy a multi csaták irásaitok szerint sosem fejlodnek modern korig. Pedig ott sokkal tobb taktikai lehetoseg adott. -
Ja strategy absolute detto, a liblary és az aqueduct csak a csoda miatt kerül megépítésre :p .. De monostort sem illik építeni amikor mármelyik pillanatban megérkezhet egy galleon.. Megpróbáltam sunyiban gyorsan megépíteni ( 3 kör lett volna ) hát nem kiszúrta egyből a mester :D
Néha előveszem ezek miatt a singlét hogy sim city módjára dédelgessem az országot...egy jó kis nyugodt noble fokon.. és építek granaryt meg templomot, meg sok sok monostort... :) -
JLH Fans #3768 Hát igen a könyvtárakkal én is adós maradok,a granary,a courthouse és a forge nameg a lightouse és a harbor (majdnem minden városom partmenti általában) sztem fontosabb,márpedig másra nemigen (esetleg még pár worker+settler) akad kapacitás liberalizmusig azokba a nyamvadék putrikban a legtöbb város termelése békasegge-1 kateg.
A könyvtár az felesleges luxus:)
Egyetlen városban szokott lenni,a fővárosban,ott is azért mert kell a Great Librarhez,amit persze 1kör alatt szokott felépiteni egy GE:)
-
A regeléssel én befürödtem, szal ha nem történik semmi 1 perc után sem a create account után akkor valami hiba van de a szivás az hogy nem kapsz hibaüzenetet :)
Eszpeciel nekem az volt hogy van már olyan user name!
Lehet direkt ipére is csatlakozni de ahoz megkell nézzétek az IP címet, illetve van helyi hálózati lehetőség. A regelést javaslom 1000-rel, nagyon kényelmes.. van haver lista, látod ha egy magyar game-re vár stb.. -
Cormac #3766 Köszi a gyors helpet.
-
Internet games, nem kell hozzá eredeti. Regelsz, kreálsz egy játékot, és tolod:) -
Cormac #3764 Srácok, lenne egy kérdésem.
Úgy döntöttünk ketten, hogy egyik éjjel összeakasztjuk a gépeinket és lenyomunk egy multit.
Még egyikünk sem multizott soha ezelőtt civvel. (A bejön a dolog akkor későbbiekben ránk is számíthattok néha (talán). :)
A kérdésem az, hogy milyen techhel kössük össze a gépeket?
A játékban található multit érdemes használni, vagy más módon érdemes összekötni a gépeinket? És hogyan? (Nem egy épületben csücsülünk.) -
A mai meccsen egy darab könyvtárat nem építettem, ami lehet szégyen mert 2v2 kontinest játszottunk, de egyszerüen volt nála fontosabb dolog mindig. Uwu így is 2 percenként rámszólt hogy kevés a katonaság :). A vége happy end lett: amikor kifejlesztettük a galleont Uwu bepakolt 3 macenemt és a partról elpúsztította az egyik elenfelünk fővárosát, ami mellesleg tele volt csodákkal.. természetesen kilépett a tag, erre a másik is feladta.. -
+2 scientist -
JLH Fans #3761 AZ enyém pedig:
Minden komolyabb multi előtt meghallgatom az "elment a Lizi néni a vásárba csuhajja" c ősrégi magyar kesergőt,ez ellen nem tud semmit tenni a legprofibb ellenfél sem:)
Na de most viccet félretéve a könyvtárak tényleg hasznos dolgok,de hogy a 25% +tudáson és a 2 kultúrán kivül mit adnak arra tény és való hogy még nem jöttem rá de sztem még senki:D -
Civ3 ? :) -
mzprox #3759 Az én taktikám: megépíteni a könyvtárat minnél előbb... hogy miért és hogy onnan hogyan tovább az már hadititok :P
-
JLH Fans #3758 Amugy az elefántos dologban is sok igazság van,csak azzal az a gáz magasabb fokozaton,hogy max 1 gépet tudsz vele elsöpörni,és még 1 be belekostolni,ezért pedig nem éri meg csődbe menni.
De különben Noblen tényleg sztem a legjobb dolog:)
Ami pedig az utobbit illeti,abban totál egyetértek.
A Stonehenge főleg az Oracle iszonyu fontos az elején,kell nagyon a prophet.
De ugye ami a multit illeti,az ugyis 2 vs 2 vagy 3 vs 3 szóval siman fel lehet osztani hogy pl Stonhenge Oracle és GW.:)
Különben meg a GW 2 enginer pontja filós leaderrel nem is 2 hanem 4:)
De különben nem olyan könnyű megépiteni ám:(
több mint 2X akkora mint a Stonehenge és 1,5X mint az Oracle -
Hátja, tényleg talán a stonehange fontosabb csoda nála. A great wall +2 enginer pontját vesszük, ill. könnyű megépítést (akár 10 kör alatt is meglehet építeni) akkor valóban igencsak hasznos csoda. A megszülető G.enginerekkel aztán azt építel fel amit akarsz.
-
JLH Fans #3756 Hát settler vagy noble fokozaton lehet hogy működik ez a dolog,de monarch vagy emperororon már nem:):(
Ott azért gazdaság is kell más a sikerhez anélkül nem megy.Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
A másik pedig hogy mind singleben mind mutiban a Great Wall az egyik legjobb csoda:)
-
graet plainen még nem találkoztam elefánttal :) -
Jól látod csak pár dologra oda kell figyelni:
1. ha sok várost akarsz elfoglalni egyre kell vigyázni legyen minimum pottery,courthause ,vagy market kifejlsztve.
2. -100 Strike-nál 6 egységet disbandol a gép körönként, és a legtávolabbiakat!
3. ha látod hogy lesz elefántod, semmi másra ne koncentrálj mint hogy minnél hamarabb kifejleszd a Construction-t. -
Na ja, izlések és pofono, de lassacskán ráébredek hogy nem minden a pénz meg a tudás, ha elég erős vagy tiéd világ :D picit fejleszteni kell a diplomáciát 1 -2 géppel a többi meg nem érdekes :D
ÉN arra szoktam törekedni hogy internet a zenyim legyen és onnét nagyon minimális a a kutatási rátám és onnéttól csak a harc. -
JLH Fans #3752 Bevallom,szerencsétlen japán az egyetlen tán,amivel sima civ4 ben ird és mondd,egyetlenegyszer sem voltam még,warlordsban azért akad még 4-5 vezető Tokun kivül.
Nem is tom miért rühellem szegényt annyira,de tény,hogy még gépek ellen is nálam az olyan alapdolog hogy szerencsétlen vezető legyen fin vagy org,nem szeretem ha a pénzügyi részlegben a főszakács összeomlettet ad főmenüként.
Jó is kicsit hogy Washingtont elcseszték,igaz azóta sosem vok vele,de akkor meg sztem ugyanugy mindenki azzal lenne,eszméletlenül túltápolták szegényt az alapjátékban.
-
JLH Fans #3751 Igen nekem is ez a problémám.Én max 11 AI teszek be és Large Mapet de inkabb a Standardotszeretem,hogy elbirja modern korban is a gép ne kelljen sokat várni körönként.
Namármost Monarhcon már nem kihivás.akármilyen szar terepről indulva is nyerek,Emperoron nem szeretek játszani ott má tulságosan csal az AI,de azért 50% ban (jó terepről még többen)már én vok a nyerő,mazochista meg nem vagyok hogy mittomén deityn játsszak aztán körönként 5X töltögessek.
Szóval lassacskán már csak a multi marad,remélem az még jó sokáig:) -
uwu #3750 Én 17 AI ellen sem jutottam tovább cavalry-nál, domination-nal vége lett.
Teganp kezdtem egyet modern korban smal map, 5 nép. Alapból volt tank meg ágyú, de itt sem sikerült modern armorral harcolni, mert be volt állítva a dominatiopn. -
Körönként 3-4 volt:) Sdi nem épült neki, mert vettem a bombákat. -
Szerintem csak hódítás, úgy azért bele lehet izzadni mire az ember lever akár 5 gépet is :) Pláne ha még szövetségben vannak vagy vazzalusa az egyik a másiknak :)
Amúgy a 2-3dik atombomba után nem volt nukleáris felmelegedés vagy mi? Nálam szokott lenni, ezért nem is szeretem, na meg az sdi miatt sokat nem használ. -
Nekem most a jó öreg japán jön be, elég jól lehet vele harcolni és szerintem elég ha 1-2 harci csodát felhóz neki (pl. pentagon) meg a tárbornokokat abba a városba kell lerakni ahol a vörös kerszetet felhúzza az ember. Gondolom mindenki tudja milyen tápos egységek jönnek ki onnét.
A kontinenses játék annyira nem jó, ahoz elég jó gép kell, de pl freat plain az kicsit jobban tetszik, igaz eléggé el van rontva hogy baloldalt vannak az ásványok ibnkább, jobb oldalt meg a mezőgazdasági cikkek, tenger is csak a jobb alsó sarokban van egy falatnyi.
Ma tapasztaltam meg a saját bőrömön, hogy a kémekkel mekkora pusztítást lehet véghez vinni. -
Én continents, large, 6 nép (5+én), asoka voltam. Domi, conq és cultural victory volt beállítva, domi lett:) Shaka 1600-ra kiírtva, alexander 1800-ban vassalom lett, 1955-re motezumának 4 városa maradt, 2080-ra pedig ramsesnek 3 városa:) 2140-ben kész lett a manhattan project (by mansa), vettem 10 atombombát, 3. után akart kapitulálni a feka, de rádobtam mind a 10et:) 2155, domi victory:) -
Kezdtem egy singlét noble fokon, a perzsákkal,kicsi pangeán, bc965-re kiírtottam az első két helyen álló népet. Gyártottam kb 15 Immortalt, egyet sem vesztettem, ( nem töltögetek :D ) nagyon kemények warriorok és ijjászok ellen.
Nem is tudom hogy folytassam e gamét.. :) -
JLH Fans #3744 Hát igen,nekem ilyen szempontból mázlim volt,ugyan 60-70% ban tudtam nagyjából mit kell kezdeni,de azért akadt jópár dolog amit tőled hallottam és csak ugy kellett csinálnom:D -
De szivesen jáccanék majd egyet, lehet hamarosan visszateszem.