Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

robotnyk
kiegészítõ?
gergod
Na mi jön júl. 25-én, na mi jön????

Warlords - expansion pack!!!!

Itt elég szépen összefoglalják az újdonságokat (angolul)

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

LSSAHPAUL
Igen ez igaz, csak a régebbi civ részek hozzászoktatták a játékost a visszatöltéshez.. hihetetlen volt a random generátor.. Persze itt is történnek furcsaságok de már nem azért töltöm vissza hanem azért mert emperor fokozaton visszatöltés nélkül nem hogy nem lehet megnyerni, életben maradni is nehéz.. rendesen élet halál harcot vívok a barbárokkal.. voltmár hogy emiatt kellett újra kezdjem mert akárhogy töltöttem vissza jött 3 barbár nyilas és víge lett az egyetlen egy városomnak.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

nemfog menni, és így tényleg nem nehéz...
persze az is elõfordul, bár diplomácia kérdése, hogy nem is 1 fronton támadnak...
én azt szeretem, amikor un. no-reload játékot játszunk (tulképppen a multi is ilyen), mert nem lehet visszatölteni és sokkal izgalmasabb, és persze késöbb sokkal profibb lesz az ember... :-)
LSSAHPAUL
Amit mindig csinálok: olyan egység életben tartása ami már fejlõdött.. nos ezek között is lesz olyan ami meghaladja az 50 expét 😊 Város ostrom: támadok az elittel, ha meghal f8 támadok egy zöldfülüvel had dögöljön meg az f5, majd megint támadok az fejlettel ha most sem sikerül életben marania akkor f8 támadok egy zöldfülüvelf5, és ez így megy végig.. tudom hogy ez nem fog menni multiban 😊

Mibõl fejlõdik 10?! Ezt most nemigazan értem:😊
LSSAHPAUL
Ha sikerül egy frontos háborút játszani akkor simán elég monarch fokozaton.. kb 60expé felé fejlõdik vagy 10 belõlük 😄 alap hogy kell katapult is, meg néhány city attakos gyalogság, de nem ez a lényeg.

Sztem 10-15 katapulttal megspékelve elég kell hogy legyen bõven😊
akár normal map monarch fokozaton is
LSSAHPAUL
tényleg hé ! hát akkor nem lesz vb meccs!! én ráérek este 5-tõl

avan
utalom amikor mar reggel kurva melegem van

nem mondod komolyan h 15 elefánttal szoktál háborúzni...
mekkora pályán ? mert a kicsi pályán lehet, a normál pályán azonban kevés lehet, feltéve ha nem alacsony szinten játszól...
:-)
a civ3ban használt módon nem lehet, de az 1 mezõn levõ egységeket lehet automatikusan együtt mozgatni... az ikonon nyílak vannak
LSSAHPAUL
Engem de csak is akkor amikor nincs VB meccs!

A következõ hétvégén nem leszek, de utána köv. hétvégén kéne már egy jóféle magyar cives prty.
Hány embert érdekel?

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Kezdek belejönni emeproron megint nyertem szal lehet rettegni😄
27.utan akkor mindenkinek jó?
sz4bolcs
kár, hogy nincsen zen-buddhista vallás, az épp a taoizmus, meg a buddhizmus keveréke 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

LSSAHPAUL
Dupla katt egy egységre és kijelöli az összes ugyanolyan típusut.
Mindent defaulton hagyok, nem szoktam customot játszani.

LSSAHPAUL
Nekem nem jön be. Azért mert a játék vége felé amikor már összeroppant az utolsó birodalom is, már lusta vagyok az utolsó várost is elfoglalni.. magyarul : ha már eldölt hogy megnyerem a gamét, és az ellennek van még 25 városa akkor már minden bajom van hogy mikor lesz már vége, körönként nézem a culturát , meg dominace-ot hogy mikor lesz már vége mert kezdenék egy újat...

sz4bolcs
Miket szoktatok bex-szelni custom game-nél? és milyen gyorsaságúra? marathon?

sz4bolcs
hogyan kell egységeket összevonni? lehet itt ilyet?

LSSAHPAUL
Valószinüleg nem lesz pont ugyanannyi a bejövõ összeg/kutasás elkészül X forduló mulva hányados, de a legjobb az lesz ha párszor elolvasod hogy mi az elõnye az állam-forma beálításokank.. A komunista állam stare property vagy mi csak akkor kell ha másik szigetet támadsz meg szóvak nagyon távoli városaid van. Rosszúl foglalmaztam szal inkább kötelezõ kommunizmusra váltani kivéve ha úgy érzed nincs szükséged azokra a távoli városokra.. lehet jobban jársz ha inkább burn baby burn-ra klikkelsz és beveted sóval ezeket a távoli éppen elfoglalt városokat.

sz4bolcs
Szerinted jó az olyan custom játék huge világ méretû mapon, hogy csak conquesttel lehet nyerni, és semmi mással? 😊)) time victorytol kezdve dominanciáig minden ki van x-szelve, csak a conq nincs.

LSSAHPAUL
Mindenképpen jó ha a vallás egyezik valamelyik másik civvel is.
Pláne ha te alapítottad a vallást ( te fedezted fel elsõnek, bejön egy video,meg dalolás, a gép megkérdezi hogy akarod é ? persze mindig akarodra kell kattintani, lehet lesz 1 kör anarhia de sebaj ). Utána ha megalapítottad valahogyan próbálj meg nagy prófétát "gyártani". Szerencsés esetben ha felhúzod a stonhange-et az megoldja, egyébként templomot gyártol és a városban egy földrõl leveszel egy õstermelõt és jobb oldalt a papnál + gombra kattintól.
Ha megszületik a nagy próféta megnézed a vallás ikonon hogy melyik városodban alakult meg a vallás és oda viszed a prófétát. Itt látni fogod a próféta lehetõségeinél hogy valami új is van 😄 Na az lesz a vallás szent épülete, ha megnyomod a próféta eltünik, és az épület megépületedik 😊
Ha egy városban megjelenik a vallás +1 arany, akár tiéd a város akár nem.
Látod az ellenfelek azon városait amikben jelen van e vallás.
Diplomáciában +ot jelent az azonos állam vallás, de tök mindengy szvsz ne éld bele magad a "nagy haverom segítem mindenben" szindrómába 😊
Inkább ez a nyerõ viselkedési forma: elején písz, Resource csere 1000-rel. ha megvan az alfabet tudományokat úgy fejleszteni hogy véletlenül se legyen meg senkinek, majd csere mindenkivel valamiért. Figyelni mindig azt hogy lehet e valakit valakire ráuszítani, ez nagyon fontos eleme a játéknak. Közben sasolni van e elefánt. 😄 ha van akor gloális war, mármint miután vagy 15öt legyártottál. Ha nincs elefánt ( ez a default 😊 akor sasolni van e lú és vas. ha van akkor cavalry, és global war. ha nincs akkor marad a tank és global war 😄

sz4bolcs
Meg még olyan kérdésem lenne, hogy ha lecövekelek mondjuk a kommunista diktatúránál, akkor utána tudok még ugyanúgy fejleszteni, vagy a kommunista - kapitalista államformák fejlettségi szintet jelölnek?

sz4bolcs
A CivBlueMarble tartalmazza az egész világot?

sz4bolcs
hány kör, amit még érdemes? Amúgy most olvastam bele a magyar kézikönyvbe, melyik a leggyorsabb fokozat, ahol a leggyorsabban épülnek a dolgok? A marathon, vagy pedig a másik, ami legalul van? (bocs csak így tudom elmondani, de nincs elõttem a játék)

robotnyk
sok kört nem érdemes, mert lemaradsz.
huge elég nagy, lesz majd hajó, azzal tudsz terjeszkedni 😊
sz4bolcs
Meg az is érdekelne, hogy a huge térkép mekkora. Pl. van ilyen hogy az egész föld benne van, és nagy nagy óceánok? Akkor mivel lehet az óceánon túlra terjeszkedni? Általában indiában kezdek az indaiakkal.

sz4bolcs
Miért jó az, ha ellenfél városában az én hitem van? Mondjuk mitõl lesz nekem jó az, ha buddhista szerzetesekkel buddhistává változtatom az ellenfél városát?

sz4bolcs
Srácok: Tegnap játszottam ezzel a játékkal, és elsõ ránézésre nagyon tetszik. Csak egy tutorialt játszottam, ahol elmagyarázza nagyjából a dolgokat, csak nem nagyon tudtam rá figyelni, és csak töredék dolgok maradnak meg.

A kérdésem az lenne, hogy hova érdemes az elsõ várost telepíteni, illetve érdemesebb a settlerrel körökön át vándorolni, mire olyan helyet talál, ahol sok pénzt meg kaját mutat a játék, vagy nemes egyszerûséggel letelepítem máris az elsõ körben, és elkezdek gyártani?
Illetve milyen sorrendben kell gyártani a városban, miután letelepültem?
A tutorialban olyan gyorsan épült minden, aztán kezdtem egy custom game-et, és ott meg dög lassan kezdett építeni. Ez valami beállítási lehetõség, hogy miléyen gyorsan épüljön meg valami?

Már késõ nem volt semmi.
Nekem ez a hétvége nem jó, de jún.27. után ráérek.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Sanko
Szombaton 18-tól multiztok?

a mohának mindig a déli oldala fás

50-50%.
Elvileg tökéletes,de még nem tudni szombat vagy vasárnap lesz meccsnézéssel sörözgetéssel meg hasonlokkal egybekötött pokerparti😊
AMinek kezdete 18 óra lesz szintén😊
Azért 3 an remélem leszünk min.akár most akár máskor😊
MOndjuk jövõ hétvégén lesz még egy osmerõsöm az tuti.
dr Kotász
Sok cives van... csak nem mindenki ér rá multizni <#szomoru1>
18:00 kezdés jó?
Írok privátba is azt is nézd.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Csak 2-en leszünk?
Ennyire kihalt ez a topic?

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Nyert😊
Szombat este jónak tûnik,ami meg az állásom illeti csak hogy nehogy jólérezzem magam az orosz háboru legvégén (azota 2 városuk maradt már csak az sem maradt volna sokaig) mikor mind a 20 egyégem teljesen másfele kolbászolt Tokugawa bácsi hadat üzent csak ugy...
Mikrofonod van?

Nem használok MSN-t <#szomoru1>
De itt is meg tudjuk beszélni, legalább ha valaki meglátja lehet, hogy csatlakozik.
Nameg van privát is...
Egyébként a szombat lenne jó nekem, egész nap<#email>

Nyomass egy MSN cimet a pontos részletek végett😊
Hétvégén van kedve valakinek egy civ4 menethez?
Jó lenne ha összejönnénk egy 2v2, vagy 3v3-as meccsre.
Úgy tûnik nincs más esély a normális játékra, csak ha itt és most egyeztetünk.

dr Kotász
Melegülés 😊

Egy gépen helycserés játék.
Mi az a hot seat?

Ezért jó a hot seat ha kellõen sok civ fanatikus barátod van😊
Igaz,hogy sokáig tart dehát nem kell elsõre befejezni😊
És jól ellehet lenni azért amig az éppen aktuális játékos lépked csak persze kicsit nehéz a szobában ugy rendezni a dolgokat hogy senki se lássa a másikat de akkor is...
Közben emperoros állásomban 1100 ig jutottam,éppen a nagy offenziva elõtt kellett lefeküdnöm egyelõre sajni csak 6.vagyok 8ból viszont ez tuti változni fog lévén 12 katapult és ugyanannyi war elefánt várja hogy végre kiadjam a Barbarossa 2 hadmûvelet megkezdésének a titkos kódját melynek eredményeképp remélem min.a jelenleg 3.helyen álló minden oroszok cárjával Péterrel való helycserét várok,a minimális program a 12 es Szentpétervár és a 10 es Rosztov bevétele😊
Ti hogy játszotok multiba?
Én kbaszott nehezen találok jétszótársat<#email><#vigyor3>
Az a problémám, hogy ha nagynehezen sikerül is elkezdeni a játékot, mikor valaki szarba van egybõl lelép. Volt olyan hogy az egyik szövetségesemet irtották ki az elején és még az ellenségek is leléptek. Meg rendszeresen, ha neked van a legtöbb pontod az ellenségek lelépnek.
Örülnék, ha egyszer egy játékot végig tudnék tolni. Mert így megyek vissza az AI-k ellen.

Még ennél?😄😞
Botond
De igen,agresszívabbak lesznek. ^.^
Elvileg a barbár civeknek nem a feudalism vagy vmi ilyesmi az utolsó fejlesztésük amit megkapnak?😊
De ha 30 as nem is 15ös "városka" simán elképzelhetõ😊
Száz szónak is egy a vége:kiváncsi lennék rá.
Azt hiszem a monarchos gyõzelem után most jönni fog végre elsõ emperoros és epikus jatekom😊
Remélem a szintnövelés miatt nem lesznek még aggresszivabbak a barbibabák is😊
avan
es lett egy 30-as barbar varos, vagy mi? 😊 atomot nekik

LSSAHPAUL
Hát igen, kicsit lehetne põrgõsebb is ez a topik. Szólok egy havernak hogy tegye már be a barbár szigetes képét 😊 Hihetetlen, évszázadokig háborítatlanul éltek a barbárok egy szigeten.