5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• lee56
    Ja, én is ismerek egy két trükköt, pl elcsenni a vallásokat nagy emberrel és oraclevel, de magasabb fokozaton általában nem jön össze, már egy vallás is valami pl emperoron, utoljára monarchon szedtem össze a hinduizmust és kereszténységet, azt annyi. Már itt se sikerült nyernem, ha benn van a space race, ugy elhuznak tudományban a gépek hogy ihaj.

Meg még egy idegesítő dolog, a legujabb warlordos patch előtt nem találkoztam olyannal hogy az a civ amelyik kifejleszti az atombombát először, és felépiti a manheten projektet, az utánna az első háborújában agyon nukézta az ellenfelét, és már alig tiz nuke után olyan globális felmelegedés lett hogy 500év alatt az egész világ elsivatagosodott szinte teljesen, igazából nem is azzal van gond hogy használnak atomot, hanem hogy ennyire eltúlozták az atom miatti sivatagosodást, ráadásul rohadtul nem reális, pl én a déli sark közelében voltam, és elsők közt vált sivataggá egy-két tundrám, valami fokozatosságot igazán belevihetnének, és sztem nagyon el van túlozva az egész.
  • Bull
    Erre elég jo orvosság lehet pl.;Elizabeth,aki financiális,igy nemigen vannak pénzügyi gondjai,illetve filozofiai,tehát szarja a GP-ket,ami nagyon sok taktikázási lehetöséget ad a kezedbe.Az elején épitesz egy stonehenge-et és egy oracle-t,és a hamarosan érkezö Great Prophet-et beépited a városba.Ezzel meg is oldodnak a játék elején a pénzügyi gondok,ráadásul +2 termelést is kapsz.A további csodaépitést és GP felhasználást rádbizom,érdekes trükkök lehetnek.
  • lee56
    Nem archipelagora gondoltam, nagy szigetek, minden népnek 1, + extrák, igy szoktam nyomatni, általában standard mapon, és eddig vagy vas, vagy bronz mindig volt. Igazából az a gáz hogy ha gyorsan terjeszkedek nagyon vissza kell venni a fejlesztést, ha meg nem sietem el, akkoris lemaradok mert ugye kevés a város, a gép kb az első ezer évben lerakja az összes városát...
  • uwu
    Milyen korban történt az eset?
  • uwu
    A szigeteket nem szeretem, ha szar a hely meg van pecsételve a sorsod. Épp tegnap játszottam egy FFA-t ahol volt egy parányi szigetem kb 6-8 olyan kocka volt rajta amit nem dzsungel borított. Mire kivágtam azt a sok szart megtámadtak, és kiléptem. Minden városba állt egy íjász, ennyi volt a sereg. Egy íjászt legyártani a legtöbb helyen 16 kör volt. És persze nem volt se bronz se vas. A technológiai hátrányról már nem is érdemes beszéli. Aki ilyen körülmények közt tud nyerni, annak a legmélyebb tiszteletem.
  • uwu
    Város fosztogatásból, town meg viage rombolásból, meg a 10 körös békéből egy csomó pénzt be lehet hajtani. Nem szokott gáz lenni ha agy kis ideig kibékükök az egyik szomszéddal, általában van más akivel lehet ugyanezt folytatni. Egyszer az egyiket ütöm egyszer a másikat, közben egyre nagyobb leszek, és egyre kevesebb gond van a pénzzel. Mikor liberalizmust fejlesztettem -300 arany körül volt a "jövedelmem". Viszont az ókorban kb. -30 arannyal lehet akár 100%-on is fejleszteni.
  • lee56
    Aha, én általában islandokon játszok, ott meg van hogy csak a caravellek korában találkozok másik civvel (és astronomia kell hogy átjussak más szigetre), ugyhogy no rablás az elején, meg is látszik, majdnem mindig lehagynak a gépek, és van hogy be se hozom őket fejlesztésben
  • LSSAHPAUL
    Városfoglalás azaz rombolásnál kapsz pénzt. Mert ha csak a környező városokat tartod meg akkor is becsődölsz. Nekem 106 minusznál felkellett adjam a játékot, annak ellenére hogy pár százalék kellett volna a conq győzelemhez. Körönként 6-7 egységet számolt fel..
  • lee56
    Heh, becsődölni még csak egyszer sikerült (azaz hogy 0% research-nél -ba ment a money :D), viszont a terjeszkedés télleg gáz, főleg ha teszemazt kontinensen vagy 1-2 géppel. Neki nem számit, terjeszkedik fejleszt és hadsereget csinál egyszerre, mocskos csaló :)

"Az ókorban csak pár ezer aranyat kell összerabolni" ezt pontosan hogy érted? A kis szerencsekunyhók nem hoznak annyit, ugyhogy akkor harcból szeded a pénzt? és ha szigeten vagy, egyedül?
  • uwu
    Egyébként a peccsel elég durva lett az AI, meg a barbárok.
    Diplomáciában, meg szövetkezésben a player allen jók az AI-k, a barbárok is többen jönnek ráadásul promós egységekkel. Emperoron játszottam és elég nehezen 1930-ban lett vége cultural victory-val.
    Bár valószínű azért volt nehezebb a szokásosnál mert nem estem neki kiírtani a világot, a riválisok nyugodtan fejlesztettek, csak az internettel tudtam behozni a hátrányt.
  • uwu
    Rájöttem miért írtátok sokan, hogy gondot jelent a terjezkedés, meg a pénzügyi csőd meg ilyesmi.
    Most játszottam egy pangeát AI-k ellen, cultural victory-ra gyúrtam és csak akkor kezdtem terjeszkedni mikor megtámadtak. Önerőből leraktam vagy 6 várost, ahhelyett hogy foglaltam volna. A késői terjeszkedés nagyon nehéz, jobb becsődölni az elején egy hatalmas birodalommal, ksőbb úgyis jobb lesz. A középkorban már alig lehet gatyábarázni a birodalmat, hogy eltartsa magát. Az ókorban csak pár ezer aranyat kell összerabolni, és egy csomó ideig lehet menni minuszba, később viszont a rbolt pénzből nem lehet megélni.
  • gyuri12
    valaki tud egy JÓ magyar oldalt?vagy magyarosítást?
  • hzsolt
    A Take2 is beállt a sorba:
    Sid Meier's Civilization Chronicles
  • lee56
    És mi tartja vissza? Civ4-hez méltó lenne egy ütős banner :)
  • Cormac
    A bannert a témaindító rakhatja ki....azaz CrucifX. :)
  • lee56
    Valaki kölcsönvehetné ezt a képet a civ4 honlapjáról, az jólenne bannernek, és talán nem vennék zokon :)

Amugy hogy megy ez a banner kirakás, nem látok sehol képfeltöltés gombot, bocsi n00b vagyok még fórumozás téren :)
  • LSSAHPAUL
    :D
  • lee56
    Hmm, ki lopta el a bannert? Vagy nem is volt? :)
  • uwu
    Egyébként nem szívok mert illegális
  • Bull
    Jaaa,pont tegnap gondolkodtam egy amerikai köré épitett stratégiával,és hát a régi idök szellemébenprobáltam mellé egy jo kis párt találni a szokásos kontinenses 2v2 meccsre.Nem is lett rossz...
  • JLH Fans
    Jaj ne is mondd az 1 tápállat a német meg hogy 4!!!!X gyorsabban épiti a gyárat...vicces:)
  • JLH Fans
    Nem ,nem a tieddel van a baj hanem én vagyok szórakozott sorry mindenkitől:)
  • uwu
    Frederick is nagyon jó ám. Ma nyomtam egy 5 playeres FFA-t, kemény volt, de győztem. Gyár+infantrival lett vége domination victory-val. (Berlinben 1 kör volt a gyár)
  • uwu
    Most már működik, hála Tominak
    Attól még hogy bepöccentem, még mindíg ez a legjobb stratégia a világon, csak hát függő vagyok, és ha nincs játék kiborul a bili.
  • Amiga
    Akkor meg ne szídd.
  • uwu
    Az amcsik nagyon jók lettek, későbbi kezdéssel ott vannak a toppon.
  • uwu
    Az én gépemmel is gond lehet, ugyanez a probléma
    Igazából velem is csak Béla etette meg ezt a hülyeséget
  • Bull
    Hát ez érdekes.Mint-nek hivják és nálam ez most is 10%.Nem a Mall-ra gondolsz véletlenül ami 20% lett és az amerikaiaké?Vagy az én játékommal van gond?
  • JLH Fans
    Dehogy ugyanolyan:)
    A Forge helyette bigyoja +20% aranyat ad az eddigi 10 helyett.Brutál....
  • Bull
    Azon ugyan nem tápoltak semmit.Ugyanolyan mint eddig.Ezért nem értem.Ráadásul Béla nem is volt oda soha Mansa Musáért
  • uwu
    Feltápolták a spec épületét, most ő tud leghamarabb meggazdagodni.
  • Bull
    Mansa Musa miért?
  • Wlakos
    Igen ez a megoldás! Köszi!
  • JLH Fans
    Igyvan,nekem mákom volt,helyből az unprotectedra mentem:)
    Aszem Mehmed,Mansa Mussa és Augustus Caeser bácsi nagyokat fog most irtani nálam a köv.3 gameben
  • uwu
    Szívesen megvenném, de nem áll módomban.
  • Botond #3907
    viszont az alap civ 4 scenariok működnek végre warlordsal, 18 cives earthön oroszokkal irtok is jól -.-
  • ollie
    Fos? Előszőr vedd meg, aztán szídd, ha nem működik.
  • Bull
    Hát meg is van a megoldás.2 féle patch van,egy 64 és egy 59 Mb-os verzio.Az 59-es az unprotected,vagyis védelem nélküli.Ez nem kér cd-t.Itt a link mindenki örömére:http://www.gamershell.com/download_16226.shtml
  • Bull
    Bammeg,ez nekem sem megy!Béla neked müködik patch után?Hogy a francba?
  • Wlakos
    Nem megy itt semmi:(