Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nem véletlen ám,hogy kõkeményen meggondoltam egy upgradet eddig is,ugyanis a felupgradelt egység sokszor szarabbul funkcionált mint a régi csak azért mert mondjuk 12 HP je maradt a 26 ból.
Most még 1000X jobban meg fogom gondolni a dolgot,hiszen ugye a Great Generalokhoz szükség van szép nagy XP jû egységekre 20 nál kapod az elsõt és aszem 60 nál a masodikat.
Egyébként még az is lehet,hogy a játék annyira összetett,hogy minél nagyobb a különbség a régi és az uj egység között annál nagyobb % át bukod az EXP nek.
Jó persze egy tank még igyis megéri ha 2 XP je marad mondjuk egy régi 28 exp s axemannel szemben😊
De elvileg kell hogy legyenk pontos % os adatok is.
Amugy a Nagyfal már csak azért is poén,mert GG pontokat generál hu de szép mondat lett ez😄
Na meg lehet velük nemcsak katonai akadémiat alapitani meg hadvezérré kinevezni hanem technoligiat is lehet feltalálni mint a többi nagyemberkével és ugye nem véletlen az oracle a kedvencem mindig ugyanazt találom fel vele😊
Ahogy az elsõ great prophetem sem vallást szokott alapitani hanem feltalál egy bizonyos techet😊
Könnyen lehet az elsõ GG om at is erre fogom használni van egy komoly tippem hogy mit de még ki kell kisérleteznem ahogy a többit is😊
Egyébként aki nem ismerné,annak a civfanatics.comról merem ajánlani Sulla oldalait,eszméletlen sok hasznos tanács van benne,én neki köszönhetem 60% ban legalább hogy egész tûrhetõ játékossá lettem.
több mint 100 oldal és nekem 15 órámba telt,de megéri.
És ezzel a warlordssal ezt az eddig is hihetetlenül összetett játékot csak tovább finomitották és bonyolitották sztem a legprofibb játékos is még honapok mulva is fog felfedezni ujdonságokat és fog tanulni😊
még más fél óra és majd megsasolom a dolgokat 😊
onnantol oda a +2 hapiness...
De ez is vmi nem?Na de az 1 megmarad és ugye a broadcast tower is majd 2 hapinesst ad nem 1 et.
ezek szerint direkt vettek ki egy csomó mindent a 4-bõl hogy sokan megvegyék a kiegészítõt 😊
PS:Megkaptad a privát üzim?! Me nem válaszoltál rá😞
Egyébként a Charimatic vezetõ hatalmas kedvencem lesz ugy látom,+1 hapiness alapban az obeliskek helyett ami lesz arra +1 helyett +2 õt kap,szóval ha az ember felhuz egy Stonhengét akkor alapban minden város +3 hapiness ami sztem igencsak nem kispálya.
Az Agressive tulajdonságnak a kiegben sem lett több értelme, ugyanúgy szar. (Max annyi, hogy olcsóbb a barakk)
A Nagy Fal csak barbárok ellen véd...
Egyébként itt jól össze van szedve minden.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Amcsikkal kezdtem (azért mert még sosem voltam velük) erre a fõvárosom körzetében "csak" a köv dolgok voltak: 1 stone (eddig ugy 100 jatekból amit jatszottam kb 2!!ben kaptam stonet összesen marblet pedig érdekes modon elég gyakran) 2 pajzsnövelõ és jo sok kaját is adó állatka,egy happyface növelõ,5 db flood plain és 2-2 hill ill forest😊
Egy szó mint szaz:ennyire tápos városom nem mostanaban volt.
JAh egyik városom épp komoly veszélyben forgott volna 2 körön belül erre felhuztam a great wallt😄
Aszem az Oracle mellett ez lesz a masik korai kedvencem😊
A trabuchet igen hasznos dolog szintén,és ami igazan ütõs a great genaral bevezetése sztem eddig az aggressive volt az alaptulajdonságok közül messze messze a leggyengébb most végre ennek is értelmet adtak😊
Aztmondom a civ1 et is beleszamitva ami egyszeri és megismételhetetlen beleértve azota az összes civet és kiegészitõt ez lett a legjobb😊
Remélem ugy 1 évig nem adnak ki ujabb kiegészitõt és nem kapkodnak el semmit mert szeretném ezt kiélvezni rendesen😊
Most a vazallus államokra térnék ki. Én úgy értem el az egyik szomszédomnál, hogy a vazallusom legyen, hogy leirtottam 3-4 városát, és amikor csak 3 maradt, kapitulációt kértem a békéért.
Tapasztalataim:
el lehet tõle kérni nyersanyagokat, akkor is, ha neki csak 1 db van belõle. Ha engem megtámadnak, õ is azonnal hadat üzen, bár nem láttam, hogy olyan bõszen háborúzna.
Ami nem tetszett: még nem jöttem rá, hogy tudnám felbontani a szer5zõdést, hogy a maradék 3 városát is elfoglaljam. Erre azért van szükség, mert pl. neki van szene nekem nincs. Ez nem baj, mert ugye majd el tudom kérni tõle, viszont kb 5-6 technológiával le van maradva... nincs kedvem 50 kört várni a szénre...
A másik, meg multiban, pl megtehetem, hogy nem építek szénbányát a szén lelõhelyre, és akkor a hûbéruram nem tudja elkérni, mert õ nem építhet mine-t az én földemen. Ez így hülyeség...
Szóval még nem nagyon jöttem rá, hogyan lehetne kihasználni a vazallus államokat.
SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse
De valoban az egyik legjobb sztem az ipari az nekem alap,mellette ami nagyon tápos még az az organized creative és s spiritual😊
Nem véletlen hogy Lajos és Gandhi eszméletlen erõsek😊
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
rákell telepíteni a civ4-re?
vagy különálló game lesz?
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Holnap majd irogatok elsõ pofáraesésem türténetérõl emperoron😊
De ha jól tudom akkor a stonehange is elégggé ontja a prófétákat, bár nekem csak nyáron van idõm inkább ezzel játszani és így nagyon kezdõ vagyok még.
Az ellenfelek lefejlõdnek, és még csak meg sem tudod magad védeni.
Ha tényleg szar a hely úgysem tudsz csinálni semmit.
Persze ha fos helyen kezd az ember a háboru az egyetlen esélye,de én mondjuk ha jó helyen kezdek is akkor is legyártok 4-5 axemant már mindenképp,hs más nem a kölcsönös bizalom jegyében😊
Na meg ha én jó helyen kezdek akkor nagy az esély rá hogy vmelyik ellenfél szaron😊
a TS még nem muxik lassan én el,de este 6 után kb re😊
Bár én is jártam úgy, hogy scut-ot kaptam elsõre, és a varrior nem lett kész, mikor az ellenség odaért, vége is lett gyorsan. Ez csak akkor esik meg, ha eszméletlen szar helyen kezdesz.
Egyébként a játékra jellemzõ, hogy az nyer aki jó helyen kezd, kivéve ha bénázik az aki a jóhelyet bemákolja. Ezért jó team-ben nyomni, sokkal kiegyenlítettebb.
Meg kiütötted warriorral az ellenfél warriorját városból?😊
Sztem lehet vagy 25% sansz rá.
Mondjuk ellenem ez a stratégia amugysem muxik,lévén általában elsõ városom a köv sorrendben épitkezik:
warrior2-archer-worker-settler aztan 2 csoda😊
Mindkettõt úgy nyertem meg, hogy az elején besétáltam egy varriorrral az egyik szomszédhoz, és a két városos kezdés miatt nagyon elhúztam mindenkitõl.
Az egyik alkalommal 2 frontos háborúba keveredtem, de annyi várossal fostam a katonákat, hogy mindkét fronton elfogyott az ellenség.
Az Oracle iszonyu fontos csak nem árulom el melyik technologia feltallálása miatt ahogy az elsõ great prophetemet sem mondom el mire használom😛
Bocsi tényleg de ezek már multival kapcs.os titkok😊
hehe, az orákulumot én nem mindig szoktam felépíteni, akkor inkább kunyhó vadászat a technológiákért 😊 de a liberalizmust azt én is hamar meg szoktam csinálni, meg ha kicsit odafigyelek akkor az ingyen nagy embereket is amenyit tudok
eleve nem tudsz ugy 5-7 városnál többet letenni.
Jah még vmi😊
Aki elvált az én államvallásomról ha nekem van,vagy felépiti a legtáposabb csodát az elején az oraclet,esetleg feltalálja elõttem a liberalizmust az legyen ember vagy gép büntetése mindenképp nálam halál,ha jó napom van akko kerékbetörés ha rossz akkor min felnégyelés által<#vigyor1>#vigyor1>
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Én csak a legvégsõbb esetben állok le az elején hadakozni, inkább gyorsan sok-sok várost amíg lehet (próbálok egy olyan részt elkeríteni ahova gép nem tud bejönni a határok miatt) és közben 1-2 csodát mint a pirmaist mert az kicsit dob a politikán vagy ami a kultúrát növeli. Csatát általában a ovasság megjelenés otán pár körre rá mikor már van 4-5 és akkor mehet. Volt mikor teljes mértékû világháborút robbantottam ki 😄 hamar levertek jó pár országot, de szép volt látni ahogy feloszlott a társaság 3 részre 😊
Államvallást általában nem szoktam bevezetni soha,mert mindenki berágna rám akinek nem az a vallása.
Kivétel ha vmi spiritual néppel vagyok és akko hinduismus enyém amit villámgyors el tudok terjesztetni a szomszéd népek közt.
De én ugy vagyok vele hogy aki messze van az üzenjen nyugodtan hadat kiröhögöm,aki meg közelvan éppen (legalábbis 1 közülük min.) azzal a kapcsolat 2 féleképp szokott alakulni a játék folyamán (illetve a bronze working feltalálásától) 1:háború 2:átmeneti idõszak gazdaság rendbetétele felkészülés a további háborura😄
Gondoltam csak így megosztom szerény észrevételemet a szövetségnek 😊
A multi nekem sajnos még nem jó, nem a legjobb netem és holnap megyek csak újat kötetni, de a késöbbiek során benne lennék valami hasonlóban, vagy esetleg egy e-mail játék?! 😄DD