5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Pontosítok: a paphoz templom kell, ha egy városodban elterjed egy idegen nép vallása de Te nem építed fel ennek a hitnek templomát nincs "radar", igaz sem a templomból származó kult. sem a "happyface". -
atomanty #1779 jah ez igaz de sajna kicsi a sziget és nincs bor :(,akkor ugye nem lesz nagy kár belőle ha kihagytam?majd késöbb mikor már csak 1 kör lesz
vagy érdemes elfelejteni néhány techet(mert én pl:vadászat,nyilas,lovászat,hát nemszoktam őket erőltetni)
nyilas minek az elején ügyesen elkerülöm a háborút,muskétás után meg már nem nayg haszna van
az elején sok egységet szoktatok építeni?mert én pl semmit,sosincs pénz az upgrédre:( -
atomanty #1778 nincs,csak más a dizájn,általábana monotheizmus sztem jó mert azt mindenképpen érdemes kifejleszteni az organized religion miatt,és ha 1. vagy akkor még zsidó is lehet belőled :D -
A dolog úgy igaz hogy minden kutatásnak van több eredménye, pl. monarchia->örökletes uralkodás+borászat. Attól hogy belépsz az öröklődő uralkodás cimü civikbe még bort (luxus+egészség) nem fogsz tudni gyártani és azok a tudások sem válnak elérhetővé amelyek előfeltétele a monarchia nevü technológia ismerete. -
atomanty #1776 nah meg mindig elfelejtem,a fő kérdésemet
ugye ha ez körökre osztott stratégia akkor kié az első kör?
mert pl mi multiban játszunk akkor alapból az első két tech mystik és a polyteizmus,de melyikünké lesz?most direkt buddhista lettem szerencsére a gép beelőzte a politheizmussal:D,de pl volt már olyan hogy ő a host(még nem jöttem rá hogy ez befolyásolja e ezt)de uabban a körben fejlesztettük ki a buddhizmust,és én kaptam meg szent városát+államvallást,ezt mi dönti el?ezért már így utólag nem merem megkockáztatni hogy egyszerre uazt fejlesszük mert mivan ha csak szerencsém volt:D -
Nincs semmi specialitás(Speciális egység,speciális épület,másabb fejlődési mód,stb.)? -
haxoror #1774 Egy vallást ki lehet valahogy írtani a városaimból?
Például a buddhizmust nem én alapítom de elterjed egy csomó városomba és utána hiába alapítom meg a kereszténységet és vezetem be a teokráciát az idegen vallások stopja csak az új városaimra érvényes én meg nem akarom hogy az ellennek radar-papjai legyenek nálam
A hittérítő nem funkcionál inquizitorkéntis? (még nem próbáltam) -
No azért ez nem annyira rossz dolog kivált ha Te vagy az a human player akinek a vallása szétterjedt az egész világon mert akkor Te láthatod az ellenfeles csapategységek mozgását.
Más:
Honosított technológia agresszív AI ellen! Csaliváros:)) főlegesen akkor ha az enyém a magasabb techológia (szinte mindig:).
-város a birodalom szélén, kicsi legyen őrizet nélkül
-jelentős haderő a város mellett ami 1 körön belül eléri a városkát
-AI beszop (őrizetlen város!) és próbál rabolni
-seregem beáll útjába, AI tehetetlenségi dolgai miatt belerohan és csúfos vereséget szenved
-szinteződött csapattestet hátravon és kicseréli új szinitezendő csapattesttel
-ismétli a dolgot amig meg nem unja, illetve amig a csaliváros el nem éri azt a szintet amikor már fontos az állandó védelem a falakon belül (kivált monarchiában!) :))))! -
atomanty #1772 semmi
mind1ik vallásnak uolyan tulajdonságokkal bír(amugy ezt már irtam)
azaz előny ha soknak van nálad a szent városa és el vannak terjedve a városkáidban,mert így szép ki summához lehet jutni -
Én hittérítőket szoktam gyártani! -
atomanty #1770 de pontosan hogy terjed a vallás(más kontinenseken)?mert én megépítem a szent temlpomotazt gyártok vmi kezdetleges hajós egységet és ha azzal mászkálok az ellenség területén,akkor azt veszem észre hogy ha nincs még vallása akkor amerre járok ott kiviráguik a (most éppen) dicső buddhizmus :D,de néha elég csak vkivel megismerkednem ha nincs vallása,akár a legtávolibb városában is el fog terjedni.
de nekem eza hajós módszer beválik,így kell tejeszteni a mocskos hitelenek között az 1 igaz hitet.
amugy ha piramist megépítem akkor már felesleg kifejleszteni a monarchy-t nem?mer az azér pár körig el szokott tartani -
Letuudná valaki írni röviden(szar az Angol-om),hogy melyik vallásnak mik az előnyei? -
Az államvallásod legyen minden városodban elterjesztve, hogy megkaphasd az érte járó bónuszokat. Valamint a te és egy másik nép államvallásának azonossága/különbözősége alapvetően befolyásolja a köztetek lévő diplomáciai viszonyt. Államvallást úgy válassz, hogy megegyezzen az(ok)éval, aki(ke)t a barátodnak akarsz.
A saját magad által kifejlesztett vallások saját holy cityvel továbbra is hozni fogják a pénzt, ha az államvallásod minden városodban jelen van, továbbra is megkapsz minden bónuszt, ami érte jár, függetlenül attól, hogy a holy city nem a tiéd. Így tehát praktikusan semmi extra haszna nincs annak, hogy a saját magad által kifejlesztett vallás legyen az államvallásod.
Szóval szerintem nem kell leragadni ott, hogy ezt a vallást én fejlesztettem, ez lesz az államvallásom, tehát másnak is legyen ez az államvallása. Egyszerűen csak terjeszd el, és a pénzt akkor is hozni fogja, ha nem államvallás. -
atomanty #1767 jah én is csak a 3. államformát szoktam neki egyből benyomni +3 arany+3 tudás az 5 legjobb városban vagy vmi ilyesmi,ezt is tulzásnak találod?
multiba azért máshogy mennek a dolgok:D
általános válaszjógot mikor célszerű bevezetni? -
zizzenet #1766 Érdeklődnék, hogy akinek (a szó komoly értelmében) eredetiben van meg, kell-e neki valamilyen CD-kulcs a játék telepítéséhez vagy indításához. Köszönöm a választ előre is. -
Nem warez-os verzio(hacsak a CD-kép nemszámít annak(de az is eredetiröl lett csinálva)!
Légyszives segítsetek! -
Ja értem! -
"Persze ha multiban nyomjátok a másik humanplayer számára az idegen földön meghonosított sajátfőzésü vallás nagy előny mert minden templom papja olyan mint egy kihelyezett radarállomás:)."
-
Itten lejebb dr.Kotásszal meg atmoantyval értekeztünk a korai csodák előnyeiről. -
Nagyon cool a tao (és szvsz. aranyos dolog is), ne változtasd hanem minden városodban és még az ellenfeleid között is terjeszd! Főlegesen ha sajátfejlesztés! Ha a szentvárosa nem Nálad van akkor sem kell változtatni, ha single-ben nyomod akkor az AI csak azt nem tudja rólad hogy milyen a szemed szine vagy a kedvenc sörmárkád. Persze ha multiban nyomjátok a másik humanplayer számára az idegen földön meghonosított sajátfőzésü vallás nagy előny mert minden templom papja olyan mint egy kihelyezett radarállomás:). -
Egy kérdés!
Tegnap még ment a játék me meg nemakar elindulni(kéri a Cd-t pedig benne van)ez mitöl lehet? -
Ez kinek ment? -
A Piramis szvsz. nagyon túlzás és jobb lett volna ha a feltétel nélküli államforma váltás helyett csak az idetartozó anarchiát törölte volne el (persze a többi "civikoszlopra" maradjon meg az anarchia). Soha nem építem meg, hagyom hogy az AI-nak is legyen korai csodája:)), a helyzet az hogy igy sem kezdenek vele semmit. Kivált érdekes lehet egy koraókori fejlettség melletti "rendőrállam" vagy akár egy "általános választójogon" alapuló demokrácia amikor anyagi és szellemi erőforrásai nem érettek sem forma támogatására sem a forma nem boostolja ezeket. Szvsz. nem érdemes a dolgokat siettetni, csak szép lassan és az ország népe hálás lesz érte:))! -
Tehát akkor sürgősen váltsak álamvallást(Taoista jelenleg az álamvallásom)szerinted? -
atomanty #1756 izé én inkább a piramisra értettem csak hát már késő volt,de oracle is jó az elején vmi jó drága technológiát fejleszteni,ami tényleg sokáig tartana -
Ezen kívül én sem tudok egyéb pozitívumot. Kétségtelen hogy az elején amikor egy-egy technológia 20-25 körre van és a lehetőségek sem számosak egy eféle ajándék sokat ér. Ha jól emlékszem akkor ez a neszeneked tudás sem valami nagy válaszékból ajánlott:(. -
Balli #1754 S hogyan lehet hadatuzenni? Tehát ha jol értelmezem varosom altal generált commerce a kincstáramat növeli s egyben felgyorsítja a tudomány fejlődését? Ezt nem tudtam, köszi -
1. Alphabet + writing.
2. Hadat.
3. Abból tartod fenn az egységeket/városokat. A fejlett korban pedig azzal tudsz valamit egy kör alatt megépíteni.
4. A tudomány alapja a városaid által generált commerce (=arany). Tehát erre optimalizáld a városaidat, építs cottage-okat, az új városokat luxuscikkek mellé telepítsd. -
Világos, a kérdés az, hogy az miért olyan állat? -
Balli #1751 Koszi a gyors infot Sipocz:)
Ezen felbuzdulva lenne meg par kerdesem:)
1.) Probaltam kereskedni egy masik neppel, de sikertelenul mert habar felajanlotta azt de nem tudtam tudomanyt, se egyebeket csereberelni:( Ehhez valamilyen tudomany megszerzese szukseges?
2.) Ha bartati viszonyba vagyok egy neppel, s rájövök hogy kellene a városai:) akkor hadat kell üzenni nekik? Vagy megtudom témadni anélkül is az egységeit?-nekem ez nem sikerült rámentem egy városára egy warriorral de nem tudtam azt megtámadni/elfoglalni csak védekezezőállásba helyezkedni. nem értem hogyan tudtam volna megtámadni
3.) A pénz a CIV4-ben ér valami pluszt azt leszámítva hogy egy adott néppel cserélni tudok, egységeket, házakat tudok rajta venni vagy esetleg van vmi egyéb jelentősége is a kincstár nagyságának?
4.) A tudomány fejlődésének gyorsaságát mivel lehet növelni, a csodák+épületek(library...) leszámítva?
5.) Ebben a CIV4-ben sem lehet tobb egyseg osszevonasaval tamadni, ugye? -
+1 tudás ajándékba:)! -
Helló Népek!
Mizujs?
1. A kultúrális határon belül kell legyen "horse" meg "iron" erőforrás. Ezeket az erőforrásokat úttal be kell kötni a város(ok)hoz. A lóhoz kell az úton kívül a tenyésztőtelep (pasture) ami a vadászat (hunting)/foldművelés (agriculture) és az ezek után(elég az egyik) kutatható állattenyésztés (animal husbandry) kutatások eredménye, a vashoz kell még bánya ami a bányászat (mining) kutatás eredménye.
2. Az út a Civ4-ben csak közlekedés, pénzt önmagában nem hoz.
3. A tudás nem elég, a bányászandó területnek vagy dombon kell lennie vagy ha síkságon van akkor bányászható erőforrásnak kell lennie rajta.
4. Ctrl.(maradandó) vagy Shift(ideiglenes) plussz a mozgató nyilak.
5. A baráti viszony kevés szükség van az nyitott határok (open border) cimü egyezségre is amihez viszont kutatás szükséges (asszem a writing). -
Az Oracle miért olyen állat? -
Balli #1747 Tegnap végre sikerült majdnem egy kerek órácskát szakítani a játékra, na de majd hétvégén:) Úgy tapasztaltam, hogy majd az első lépés Sulla leírásának elolvasása lesz
Addig is lenne pár teve kérdésem:
1.) "Építeni" akartam katonákat, de nem tudtam ló illetve vas hiánya miatt. Hogyan lehet azokra szert tenni???
2.) Ha utat éptitek a város körül akkor nem kellene hogy nőjön a tudomány fejlődése?
3.) Bányát nem lehet építeni? Pedig szert tettem a bányászat tudományáram mégsem tudtam
4.) A képet nem lehet forgatni balra jobbra, úgy mint egy 3D-s játékban? nem talaltam a funkciót
5.) Idegen város közvetlen környezetébe nem lehet katonáimmal belépni ha baréti viszonyba vagyok velük?
Esetleges válaszokat köszönöm előre is
-
sajna semmi....én többnyire így nyomom...de ha egy kicsit talán jobban le is marad a gép gyakorlatilag ugyan ott van mindenki.... -
atomanty #1745 HI!játszottatok már úgy hogy a tech cserét kikapcsoltátok?kíváncsi vagyok így milyen különbségek leszenk majd felfedezhetőek a civek között.a pályát most kezdtük multin(no barbar,6nép,1/island,no techcsere,a méret pedig majdnem a legnagyobb)
sajnos csak pár órácskákat tudunk jáccani azt sem mindne este,de elszórakoztat eza játék.
én esküszöm az industial speckóra,anélkül nem választok hőst.akik eddig bejöttek(Ghandi,Lui,Bismarck,és most a CSinsihuangti)
Bár csak 6 játékos van ebben a gémben,ami sztem így igen állat,max10város fér el,azt gyarmatosító harc a szigetvárosokért,és így általában 1800körülre sehova sincs út,háború/fejlesztés ész nélkül marad.
A taktikám a általában a következő:vmi vallás gyorsan,általában előnyben részesítem a hindu zsidó kombót,amint 5ös szintü a város workert majd settlert,ezután oracle és piramis ami elég állat sztem,a többi már megy magától.
nem szoktam hamar sok várost felhúzni mint az AI,mert igyekszem minnél tovább 100%on tartani a kutatást,hogy némi kis előnyre tegyek szert,meg építem 1folytában a csodákat is ez a mániám:D,ezért néha leszoktam maradni a sötét középkorban,nah meg egységekre is csak nehezen szánom rá magam,az elején ugyis olyan hamar elévülnek,ha van vasút akkor meg már ugyis 2kör alatt a megfelelő városba lehet őket csoportosítani,általában az elején sokáig én vezetek,de késöbb sajnos hanyatlás figyelhető meg mindig a birodalmamban:(
bocs ha full összefüggéstelen amit leirtam,de vhogy úgy éreztem hogy le kellet irnom:D -
A gáz az standard single playerben hogy nem tudod milyen nemzetü aikkat kaptál. Így rizikó a hinduizmust vagy a buddhizmoust kifejleszteni. Monarch fölött már jobban teszitek ha 1000-el a kereszténységre gyúrtok mert a többit az AI hamarabb kifejleszti és meg is alapozza, ergo hiába fejleszted ki nem tudod megalapozni, szal nem lesz temp-lom :D -
Valóban egyenrangu és azonos hasznu a játékban minden vallás. Az szokott lenni hogy amelyik AI vezér misztikával indul általában helyből a meditációra (budhizmusra) tép rá mert erre felé vezet a leggyorsabb út, az elszigetelten működő templomok útja. Saját meglátásom azonban az hogy politeizmus (hinduizmus) és monoteizmus (judaizmus) felé lelhető a legjobb fejlesztési irány mert innen lehet először hatékony religiós civiket (organized religion) kapni. Szvsz. hit terjed az utakon is és visszanyulni a monoteizmus kikutatása után a meditációra és a priesthoodra már könnyü. Nálam ált. az államvallás a hinduizmus vagy a judaizmus és a legtöbb religiós ellenfelem budhista:)). Sajnos az olyan egzotikumok mint a kínai univerzalizmus, vagy a tao nem igazán lesznek a legelterjedtebbek nem is szólva a kereszténységről meg az iszlámról. Nálam amire a két utóbbira fényderül már ez első körökben kitudhatók (leginkább a hinduizmus) mélyen gyökeret vert és a legújabb korig megfelelő államvallás. Sokkal érdekesebb lett volna az egész ha az új és még újabb keletü vallások olyan boostereket hoznak amelyek a valláspolitika újragondolására ösztönöznének. Nagyon nehezen képzelek el egy hinduimus vagy budhizmus alapu teokráciát, vagy egy erőszakos nyomulást mondjuk a konfucianizmus vagy a tao nevében. -
atomanty #1742 ő izé akkor passz van 1 olyan érzésem hogy ez közel sem az uccsó peccs lesz a játékhoz:) -
atomanty #1741 nincs sajnos különbség a vallások közt:(,de aza legjobb ha mind1ket te alpítottad