Nyolc warezszervert kapcsoltak le a miskolci rendõrök

Oldal 1 / 7Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hali, bocsi de ezt honnan vetted? jogasz vagy?
utananeztem de ilyet nem talaltam....
viszont mast igen a visszaesökröl:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/bun/bunelkov/bunismetlo

pucolo progi:
O&O Unerase 2.0
pézes vagy törös.......
" Arra hogy az asva szerint az intézmény vezetõinek ellenõrizni kéne hogy jogszerûen használják a diákok a technikát..."
pl Kínában ellenõrzi az állam mit nézel..most az összes "jogvédõ" ezt akarja bevezetni??? MIndenkit ellenõrizni, ki milyen oldalt nyitott, mit tölt, mit néz??? Az összes diktatúra ezzel foglalkozik...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Demon Eyes Kyo
Biztos övé volt a szerver :>

Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.

Én pont egy miskolci koliban vagyok kolis. Arra hogy az asva szerint az intézmény vezetõinek ellenõrizni kéne hogy jogszerûen használják a diákok a technikát csak annyit mondanék: Egyszer lementünk igibához kimenõt kérni mert késõ este mentünk volna moziba és err õ csak annyit mondott: "mért nem töltitek le az internetrõl, tudjátok warez"
Nah errõl ennyit :D

http://www.raphirek.hu

Bandee1987
Azért errõl volt már szó. A gyakorlatban a warezolásért az átlagfelhasználó megrovást, ill pénzbüntetést kap. Börtönt inkább csak a terjesztõk, a warezszerverek tulajdonosai kapnak 2 és 8 év között...De ez tényleg szörnyû, hogy vmelyik warezszerver tulajdonosa akkora büntetést is kaphat, mint egy gyilkos...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Demon Eyes Kyo
A jelenlegi kormány megszüntette azt, hogy vkit visszaesõnek minõsíthessenek, igy te 5x betörhetsz egy bankba és 5x ugyanannyit kell leülnöd, ez vicc. Ugyanez fentáll az ittas vezetõ esetében is. Amit pedig a warezért lehet kapni az neevtséges.

Engem csak az idegel ki, hogy máris börtönnel fenyegetõznek a warezolás miatt. Hát kérem, olyan helyen dolgozom, ahol látom, hogy megbüntetik ittas vezetésért a komát, kiszabnak 30-40 ezret, meg jogsi bevonást, pár hónap múlva ugyanazért elkapják, semmi sitt, hanem kiszabják ugyanazt, aztán hozzánk akar jönni ledolgozni a befizetés helyett. Többszörös visszaesõ, ittas vezetés, de még csak nem is gondolnak elzárásra, ellenben ha van 3 illegális cd-m, akkor máris börtönbe akarnak vetni, meg priusz. Azért kérdem én, ki a veszélyesebb, az ittas vezetõ, aki mondjuk tömegbalesetet okozhat, vagy az, akinek van pár illegális szoftverje? Az elsõ az potenciális gyilkos, a 2. meg csak egy olyan emberke, aki spórolt pár fityinget magának, mert nem keres százezreket. És ezeket fenyegetik börtönnel, nem azt, aki meg is érdemelné (ittas vezetõ).
És szerintem nincs olyan ember,akinek egyetlenegy kalóz szoftvere sincs, beleértve a rendõröket is (ne feledjük, a 3-4 megás tömörítõ progik vagy egy total commander, amit 30 nap múlva pénzért regisztrálni kéne (de nem tetted meg), az is wareznak minõsül...).

Demon Eyes Kyo
a linkkel engem erõsítettél meg

Demon Eyes Kyo
Az autocad könyv elején akkor miért van odairva, hogy egyetlen oldalt sem lehet másolni?:)

Filmet, zenét magánhasználatra igen, programot már nem.

Azért azt se felejtsd el ha akkor mennek amikor nem vagy otthon. Anyuci, barátnõ, tesó, gyerek (itt azért lehetne kötekedni, de a végeredmény ua.) nyit ajtót és kész bukta. Esetleg megpróbálhatod, h egy cetlire felírod: rossz a vinyó és kidobtad.<#nevetes1> Szvsz tarts egy csalivinyót ilyen esetre minimális illegal cuccal és elcsámcsogan rajta, mert örülnek, mint majom a farkának, h fogtak valamit. A végén meg majd ejnye-bejnye lesz belõle. Vagy ne használj illegális dolgokat.<#ejnye1>

És az otthonomban ki nézheti meg rajtam kívül?

És tényleg! Kölcsönadhatom-e az általam vásárolt bolti DVD-t?

Demon Eyes Kyo
Egy könyv egyetlen lapját sem lehet lemásolni :>

Egyébként ez az egész dolog úgy fel lett fújva, hogy na. Tisztelt törvényhozók szerint az is warezolás, ha kölcsönadok egy könyvet valakinek. Ez alapján nem lenne egyetlenegy szabad ember sem a világon... Azért már jó lenne leállni, mert ez már nevetséges.

Nem mennek, mert azt mondom, hogy bedöglött a winyóm, és kidobtam. Ennyi. Semmi haverról nem beszélek senkinek:-)

tudsz errõl többet is?<#confused>
Demon Eyes Kyo
De jogomban áll 1x lemásolni, de ezzel sérül ez a jogom.

Jelenleg is jónéhány smsweb oldal ellen folyik eljárás.

Akkor mennek majd a haverodhoz veled együtt és utána nagyon örülni fog neked a haverod.<#boxer>

"visszatudja hozni a legutobb a winyón fentvolt adatokat (ne kérdezd hogy hogyan ügyvédem mondta:D). "
Pl. GetDataBack nagyon jó erre a célra. Ja és ügyvéd sem kell hozzá.<#nyes>

Mindenkinek vannak rosszakarói. Tudod, ha van rajtad sapka azért, ha nincs akkor azért. :P
es az ismerosod miert kerestek fel?

nem kell agodni!!
úgy se jönnek senkihez csak ha feljelentenek!!
márpedig ki jelentene fel??
<#whatever>
ReTeK
még hogy nem viszik a szkennert ?
mult héten vitték el... (ismerõs)

Mivan??????!!!
Sajnos progi nevek nem jutnak eszembe, de majd ha hazamentem szétnézek a UTIL DVD-im között. :)
mióta érdekli az õket hogy mi a te tulajdonod? (nem beszélve arrol hogy a mezei rendõröknek HALVÁNY LILA gõze sincs hogy mijaz az alaplap, hát az olyan izé nem tom nem az a ööö vastag a gépben?:)") jönnek viszik azt kész. ezért nem árt figyelni.
lacika: nem is tudtam hogy vannak ilyen progik, majd lehet megkukkantok egyet-kettõt közelebrõl...
az okos progikkal csak az a gond, hogy még 10 mega 14 szeri újraírása se egyezik a 10 mega akár 4 szeri másolásával akkor pedig ha egy 10-20 giga félórás másolását nézzük, akkor egy nap alatt 80 gigát nem írsz ennyiszer újra...

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Format c után igen. Ezért találtak ki okos emberek okos kis progikat, amik "fizikailag" takarítják le a vinyót, hogy a csúnya bácsik ne találjanak rajta semmi szép dolgot. :)
De miért vinnék el a gépet meg a 3 legális cd-t? Azok mind "jogtiszták" (jujj, de utálom ezt a szót, olyan hülyén hangzik), ahhoz semmi közük. Nincs winyó? Nincs, mert elvitted haverhoz. Akkor kész. Mehetnek el üres kézzel. Miért vinnék el a házat, alaplapot stb.? Az az én JOGOS tulajdonom.

De igen, mivel korlátoznak a jogaidban.(miszerint saját célra készíthetsz 1etlen biztonsági másolatot)

"1. nap szólnak: holnap házkutatás másolt CD-k meg letöltött programok iránt.
Gyorsan, fontos adatok cd-re mentése, format c: másolt cd-k elvitele haverhoz, szomszédhoz (oda nincs házkutatási engedélyük) aztán vigyék az üres gépet, meg azt a 3 legális CD-t ."

ez oké jo ötletnek tûnik csak hogy van egy kis gond. a format c: nem old meg semmit, ugyanis a drága szeretett rendõrség visszatudja hozni a legutobb a winyón fentvolt adatokat (ne kérdezd hogy hogyan ügyvédem mondta:D). szoval a legjobb megoldas: kopogtatnak, felveszed a vinyót és futsz:))))))))) vagy bezúzod a vinyót (modjuk ez a a biztos de költséges is:)
megint a klasszikus kérdés: ha semmiképp nem venném meg a cuccot, miért jelent bevételkiesést bárkinek is? nem okoztam semmilyen kárt senkinek, mert amúgy sem lett volna belõlem senkinek haszna. kár összemosni lopással. egy rossz hasonlattal élve (ezekben a dolgokban nincs jó tárgyi hasonlat): olyan mintha átmennék a szomszédhoz (akivel nem is ismerjük egymást túl jól), kölcsönvenném a fûnyíróját, lenyírnám vele a kertemet, lepucolnám, pótolnám a benzint és ugyanúgy visszatenném. csak a "szoftverlopás" esetében még amortizációval sem kell számolni...
más: jogom van biztonsági másolatot készíteni. mégis hogyan, amikor cdtõl dvdn keresztül a játékokig mindent másolásvédelemmel látnak el (vagy legalábbis próbálkoznak)? az nem jogsértõ? elvileg jogsértést követek el, amikor ripet készítek a dvdmrõl (amit gyakran megteszek, mivel sokkal kényelmesebb a kezelése szgépen, asztali lejátszóm meg nincs).
megint más: az árak kérdése. régen én is sokallottam a játékárakat, viszont egy jó játékért (gondolok magas újrajátszhatósági értékre is pl) nem is olyan drága az akár 10-15e ft. egy másfél órás mozifilmért egy csodamoziban este kiad az ember 1k-t+járulékos költségek. az említett 10-15be belefér 15-22,5 óra játékidõ, amit nagyon kevés játék nem teljesít, de nem is ezekrõl beszélek. a dvdk ára szvsz reális, a zenei cdké viszont abszurd pl összehasonlítva a dvdkkel - ebbõl látszik, mennyi arányaiban a valós produkciós (nem elõállítási) költség és mennyi a kasza...
megint megint más: minek a másolásvédelem? visszatartott ez valaha bárkit is? a fizetõ vásárlókat rohadtul irritálja, a nemfizetõk meg jót röhögnek rajta.
megint megint megint más: emlékeztek régebbi (floppys) progikra? felhívták rá a figyelmet, hogy a t felhasználó elsõ dolga legyen a biztonsági-másolat elkészítése...

megjegyzem, ami tetszik játék azt megveszem (és nem játsom olyannal ami nem), igaz nem újonnan hanem amikor földi színvonalra kerül az ára (aztán töltöm hozzá a paccsot és nocd-t mert idegesít a cdcheck). régebben audiocd, most dvdgyûjteményre szórom el kb az összes pénzem, szóval szvsz fogyasztó vagyok és minden jogom megvan lamentálni...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Bandee1987
sztem nem, mivel az eredeti szoftver megy másolásvédelemmel..

"persze hogy nagy a haszon, de az nem a rendõrségnek folyik be :)
egyszerûen nem értem mért hunynak szemet az SMSweb felett"

khm volt aki felett nem hunytak szemet.)
Demon Eyes Kyo
Igen, csak a biztonsági másolat nem biztos, hogy menni fog, mert mondjuk starforce3 van rajta. Akkor ezzel sérültek a vásárló jogai?

Bandee1987
1 biztonsági példányt csinálhatsz, ha megvan az eredeti

Cormoran
ige, ha rendelkezel az eredetivel.

Üdv
Írtam, hogy ebben nem vagyok biztos, és ezexerint mégsincs igazam. De az mp3/film fájlokat továbbra is fenttartom.

Olvasgattam itt az xp aktiválásról.
Ha nekem van ereseti xp cdm, arról ugye készíthetek biztonsági másolatot úgy, hogy sp1 bele van téve, és nem mászik netre? Vagy ez is törvényellenes?

Bandee1987
Azt, hogy olvastad, még nem biztos, hogy igaz is...
És az, hogy szólnak 1 nappal a házkutatás elõtt a rendõrök ez sztem baromság. Mert ha ilyen lenne akkor 100 esetbõl 100 esetben nem találnának semmit egyetlen usernél sem...

Csak annyit tennék hozzá ha a rendõrség tudja mi folyik x helyen akkor nem tehetei meg, hogy nem csinálnak semmit mert végülis bûncselekmény, 8évet pedig nem fognak kapni. 1ébként máris szabadlábon vannak.

Igazából persze sem az állam sem a rendõrség pártját nem fogom. Az egyik haverom (nem ismeritek én is csak úgy hallottam:) töltött az egyik ftprõl valami W-klub a neve de nem éri el az ominózus eset óta. Nem tudja valaki mi van ezzel az ftp-vel?

Úgysem fogok semmiért fizetni addig, amíg tök ingyen le tudom tölteni a netrõl. (Ide értem azt is, hogy nem veszem meg a boltban, és azt is, hogy warezre sem fogok pénzt adni) És szerintem ezzel vagyunk még így egy páran.... Amúgy meg a játékok télleg tök drágák, a boltban általában csak a nevét jegyzem meg, aztán meg rákeresek...
ugysem tarthatjak az allasaikat a kiadok, elobb utobb eltunnek a kodben, mert egy regi rendszer maradvanyai, nem fernek bele a 21. szazadba. hacsak... el nem jon a szep uj vilag

Hátja.
Itt egy átlag fickó keres 130 KHUF-ot (mûvelt fickó) külföldön, meg az áruházi tejfölkirakó keres 1000 eurót havonta
hát nem?

zzebi
Hmmm...

A filmeket, játékokat és zenéket valójában kizárólag emberbaráti szeretetbol csinálják a készítok. Azért, hogy a szegény, szerencsétlen közönség pénz nélkül is szórakozhasson. A szerzok általában iszonyatosan gazdagok születésüktol fogva, így nem kérnek pénzt a munkájukért. Meg amúgyis, az õ munkájuk nem ér egy fillért sem, hiszen tudatlan barmok, bármelyikõnk sokkal okosabb, kreatívabb náluk.
Az akár 20-200 millió dollárból elkészített filmek/játékok költségeit az UNESCO fizeti, mely összeget a szervezetnek közvetlenül Isten téríti meg.

Sajnos elofordul, hogy egy-egy kiadvány nyereséges lesz és egy csomó profitot termel. Ezt mind a mostmár gonosz, gyerekgyilkos, pedofil, kapitalista, kizsákmányoló fejlesztok/készítok/kiadók nyúlják le. Fújjj...

Még szerencse, hogy itt vannak az igazság rendíthetetlen bajnokai warez szervereikkel felfegyverkezve, hogy fu alatt harcoljanak a sátán ellen.

1. nap szólnak: holnap házkutatás másolt CD-k meg letöltött programok iránt.
Gyorsan, fontos adatok cd-re mentése, format c: másolt cd-k elvitele haverhoz, szomszédhoz (oda nincs házkutatási engedélyük) aztán vigyék az üres gépet, meg azt a 3 legális CD-t <#mf2>.
ezt egy oldalon olvastam, nem én találtam ki.

nagykispeter
Ha így van akkor jó csak mondom nem ezt mondta a spiné

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

nagykispeter
Hát nem!Pont ez a problém.Ugyanis azt egy konfighoz veszed amin kialakít egy sorszámot amit aktiváltatsz rajta!Másik gépen már más számot alakít ki,legalábbis a csaj ezt mondta,de Õ táncsak ért hozzá hamár alkalmazzák!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Oldal 1 / 7Következő →