307
  • misstick
    #307
    hali, bocsi de ezt honnan vetted? jogasz vagy?
    utananeztem de ilyet nem talaltam....
    viszont mast igen a visszaesökröl:
    http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/bun/bunelkov/bunismetlo

    pucolo progi:
    O&O Unerase 2.0
    pézes vagy törös.......
  • HUmanEmber41st
    #306
    " Arra hogy az asva szerint az intézmény vezetőinek ellenőrizni kéne hogy jogszerűen használják a diákok a technikát..."
    pl Kínában ellenőrzi az állam mit nézel..most az összes "jogvédő" ezt akarja bevezetni??? MIndenkit ellenőrizni, ki milyen oldalt nyitott, mit tölt, mit néz??? Az összes diktatúra ezzel foglalkozik...
  • Demon Eyes Kyo
    #305
    Biztos övé volt a szerver :>
  • Feriboy
    #304
    Én pont egy miskolci koliban vagyok kolis. Arra hogy az asva szerint az intézmény vezetőinek ellenőrizni kéne hogy jogszerűen használják a diákok a technikát csak annyit mondanék: Egyszer lementünk igibához kimenőt kérni mert késő este mentünk volna moziba és err ő csak annyit mondott: "mért nem töltitek le az internetről, tudjátok warez"
    Nah erről ennyit :D
  • Bandee1987
    #303
    Azért erről volt már szó. A gyakorlatban a warezolásért az átlagfelhasználó megrovást, ill pénzbüntetést kap. Börtönt inkább csak a terjesztők, a warezszerverek tulajdonosai kapnak 2 és 8 év között...De ez tényleg szörnyű, hogy vmelyik warezszerver tulajdonosa akkora büntetést is kaphat, mint egy gyilkos...
  • Demon Eyes Kyo
    #302
    A jelenlegi kormány megszüntette azt, hogy vkit visszaesőnek minősíthessenek, igy te 5x betörhetsz egy bankba és 5x ugyanannyit kell leülnöd, ez vicc. Ugyanez fentáll az ittas vezető esetében is. Amit pedig a warezért lehet kapni az neevtséges.
  • Csaba
    #301
    Engem csak az idegel ki, hogy máris börtönnel fenyegetőznek a warezolás miatt. Hát kérem, olyan helyen dolgozom, ahol látom, hogy megbüntetik ittas vezetésért a komát, kiszabnak 30-40 ezret, meg jogsi bevonást, pár hónap múlva ugyanazért elkapják, semmi sitt, hanem kiszabják ugyanazt, aztán hozzánk akar jönni ledolgozni a befizetés helyett. Többszörös visszaeső, ittas vezetés, de még csak nem is gondolnak elzárásra, ellenben ha van 3 illegális cd-m, akkor máris börtönbe akarnak vetni, meg priusz. Azért kérdem én, ki a veszélyesebb, az ittas vezető, aki mondjuk tömegbalesetet okozhat, vagy az, akinek van pár illegális szoftverje? Az első az potenciális gyilkos, a 2. meg csak egy olyan emberke, aki spórolt pár fityinget magának, mert nem keres százezreket. És ezeket fenyegetik börtönnel, nem azt, aki meg is érdemelné (ittas vezető).
    És szerintem nincs olyan ember,akinek egyetlenegy kalóz szoftvere sincs, beleértve a rendőröket is (ne feledjük, a 3-4 megás tömörítő progik vagy egy total commander, amit 30 nap múlva pénzért regisztrálni kéne (de nem tetted meg), az is wareznak minősül...).
  • Demon Eyes Kyo
    #300
    a linkkel engem erősítettél meg
  • Demon Eyes Kyo
    #299
    Az autocad könyv elején akkor miért van odairva, hogy egyetlen oldalt sem lehet másolni?:)
  • AtisH
    #298
    Filmet, zenét magánhasználatra igen, programot már nem.
  • AtisH
    #297
    Azért azt se felejtsd el ha akkor mennek amikor nem vagy otthon. Anyuci, barátnő, tesó, gyerek (itt azért lehetne kötekedni, de a végeredmény ua.) nyit ajtót és kész bukta. Esetleg megpróbálhatod, h egy cetlire felírod: rossz a vinyó és kidobtad. Szvsz tarts egy csalivinyót ilyen esetre minimális illegal cuccal és elcsámcsogan rajta, mert örülnek, mint majom a farkának, h fogtak valamit. A végén meg majd ejnye-bejnye lesz belőle. Vagy ne használj illegális dolgokat.
  • Cat #296
    nagyon tévedsz

    http://www.nyiron.hu/index.php?news_more=true&id=52835&kateg=5
  • HUmanEmber41st
    #295
    És az otthonomban ki nézheti meg rajtam kívül?
  • HUmanEmber41st
    #294
    És tényleg! Kölcsönadhatom-e az általam vásárolt bolti DVD-t?
  • Demon Eyes Kyo
    #293
    Egy könyv egyetlen lapját sem lehet lemásolni :>
  • Csaba
    #292
    Egyébként ez az egész dolog úgy fel lett fújva, hogy na. Tisztelt törvényhozók szerint az is warezolás, ha kölcsönadok egy könyvet valakinek. Ez alapján nem lenne egyetlenegy szabad ember sem a világon... Azért már jó lenne leállni, mert ez már nevetséges.
  • Csaba
    #291
    Nem mennek, mert azt mondom, hogy bedöglött a winyóm, és kidobtam. Ennyi. Semmi haverról nem beszélek senkinek:-)
  • Borton
    #290
    tudsz erről többet is?
  • Demon Eyes Kyo
    #289
    De jogomban áll 1x lemásolni, de ezzel sérül ez a jogom.
  • mittu
    #288
    Jelenleg is jónéhány smsweb oldal ellen folyik eljárás.
  • AtisH
    #287
    Akkor mennek majd a haverodhoz veled együtt és utána nagyon örülni fog neked a haverod.
  • AtisH
    #286
    "visszatudja hozni a legutobb a winyón fentvolt adatokat (ne kérdezd hogy hogyan ügyvédem mondta:D). "
    Pl. GetDataBack nagyon jó erre a célra. Ja és ügyvéd sem kell hozzá.
  • Lacika 79
    #285
    Mindenkinek vannak rosszakarói. Tudod, ha van rajtad sapka azért, ha nincs akkor azért. :P
  • tomo
    #284
    es az ismerosod miert kerestek fel?
  • Keldor
    #283
    nem kell agodni!!
    úgy se jönnek senkihez csak ha feljelentenek!!
    márpedig ki jelentene fel??
  • ReTeK
    #282
    még hogy nem viszik a szkennert ?
    mult héten vitték el... (ismerős)
  • Lacika 79
    #281
    Mivan??????!!!
  • Lacika 79
    #280
    Sajnos progi nevek nem jutnak eszembe, de majd ha hazamentem szétnézek a UTIL DVD-im között. :)
  • Borton
    #279
    mióta érdekli az őket hogy mi a te tulajdonod? (nem beszélve arrol hogy a mezei rendőröknek HALVÁNY LILA gőze sincs hogy mijaz az alaplap, hát az olyan izé nem tom nem az a ööö vastag a gépben?:)") jönnek viszik azt kész. ezért nem árt figyelni.
    lacika: nem is tudtam hogy vannak ilyen progik, majd lehet megkukkantok egyet-kettőt közelebről...
  • Mice
    #278
    az okos progikkal csak az a gond, hogy még 10 mega 14 szeri újraírása se egyezik a 10 mega akár 4 szeri másolásával akkor pedig ha egy 10-20 giga félórás másolását nézzük, akkor egy nap alatt 80 gigát nem írsz ennyiszer újra...
  • Lacika 79
    #277
    Format c után igen. Ezért találtak ki okos emberek okos kis progikat, amik "fizikailag" takarítják le a vinyót, hogy a csúnya bácsik ne találjanak rajta semmi szép dolgot. :)
  • Csaba
    #276
    De miért vinnék el a gépet meg a 3 legális cd-t? Azok mind "jogtiszták" (jujj, de utálom ezt a szót, olyan hülyén hangzik), ahhoz semmi közük. Nincs winyó? Nincs, mert elvitted haverhoz. Akkor kész. Mehetnek el üres kézzel. Miért vinnék el a házat, alaplapot stb.? Az az én JOGOS tulajdonom.
  • Yv@n
    #275
    De igen, mivel korlátoznak a jogaidban.(miszerint saját célra készíthetsz 1etlen biztonsági másolatot)
  • Borton
    #274
    "1. nap szólnak: holnap házkutatás másolt CD-k meg letöltött programok iránt.
    Gyorsan, fontos adatok cd-re mentése, format c: másolt cd-k elvitele haverhoz, szomszédhoz (oda nincs házkutatási engedélyük) aztán vigyék az üres gépet, meg azt a 3 legális CD-t ."

    ez oké jo ötletnek tűnik csak hogy van egy kis gond. a format c: nem old meg semmit, ugyanis a drága szeretett rendőrség visszatudja hozni a legutobb a winyón fentvolt adatokat (ne kérdezd hogy hogyan ügyvédem mondta:D). szoval a legjobb megoldas: kopogtatnak, felveszed a vinyót és futsz:))))))))) vagy bezúzod a vinyót (modjuk ez a a biztos de költséges is:)
  • galocza
    #273
    megint a klasszikus kérdés: ha semmiképp nem venném meg a cuccot, miért jelent bevételkiesést bárkinek is? nem okoztam semmilyen kárt senkinek, mert amúgy sem lett volna belőlem senkinek haszna. kár összemosni lopással. egy rossz hasonlattal élve (ezekben a dolgokban nincs jó tárgyi hasonlat): olyan mintha átmennék a szomszédhoz (akivel nem is ismerjük egymást túl jól), kölcsönvenném a fűnyíróját, lenyírnám vele a kertemet, lepucolnám, pótolnám a benzint és ugyanúgy visszatenném. csak a "szoftverlopás" esetében még amortizációval sem kell számolni...
    más: jogom van biztonsági másolatot készíteni. mégis hogyan, amikor cdtől dvdn keresztül a játékokig mindent másolásvédelemmel látnak el (vagy legalábbis próbálkoznak)? az nem jogsértő? elvileg jogsértést követek el, amikor ripet készítek a dvdmről (amit gyakran megteszek, mivel sokkal kényelmesebb a kezelése szgépen, asztali lejátszóm meg nincs).
    megint más: az árak kérdése. régen én is sokallottam a játékárakat, viszont egy jó játékért (gondolok magas újrajátszhatósági értékre is pl) nem is olyan drága az akár 10-15e ft. egy másfél órás mozifilmért egy csodamoziban este kiad az ember 1k-t+járulékos költségek. az említett 10-15be belefér 15-22,5 óra játékidő, amit nagyon kevés játék nem teljesít, de nem is ezekről beszélek. a dvdk ára szvsz reális, a zenei cdké viszont abszurd pl összehasonlítva a dvdkkel - ebből látszik, mennyi arányaiban a valós produkciós (nem előállítási) költség és mennyi a kasza...
    megint megint más: minek a másolásvédelem? visszatartott ez valaha bárkit is? a fizető vásárlókat rohadtul irritálja, a nemfizetők meg jót röhögnek rajta.
    megint megint megint más: emlékeztek régebbi (floppys) progikra? felhívták rá a figyelmet, hogy a t felhasználó első dolga legyen a biztonsági-másolat elkészítése...

    megjegyzem, ami tetszik játék azt megveszem (és nem játsom olyannal ami nem), igaz nem újonnan hanem amikor földi színvonalra kerül az ára (aztán töltöm hozzá a paccsot és nocd-t mert idegesít a cdcheck). régebben audiocd, most dvdgyűjteményre szórom el kb az összes pénzem, szóval szvsz fogyasztó vagyok és minden jogom megvan lamentálni...
  • Bandee1987
    #272
    sztem nem, mivel az eredeti szoftver megy másolásvédelemmel..
  • Borton
    #271
    "persze hogy nagy a haszon, de az nem a rendőrségnek folyik be :)
    egyszerűen nem értem mért hunynak szemet az SMSweb felett"

    khm volt aki felett nem hunytak szemet.)
  • Demon Eyes Kyo
    #270
    Igen, csak a biztonsági másolat nem biztos, hogy menni fog, mert mondjuk starforce3 van rajta. Akkor ezzel sérültek a vásárló jogai?
  • Bandee1987
    #269
    1 biztonsági példányt csinálhatsz, ha megvan az eredeti
  • Cormoran
    #268
    ige, ha rendelkezel az eredetivel.