Halál után
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy minek kérdezel ha nem érdekel a téma?
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Én a lelket szoktam az öntudattal azonosítani, lehet hibásan, de ez csak formai különbség.
A tudat nem az agy mûködése.
Létezik egy megfigyelõ és egy megfigyelt, a megfigyelõ Te vagy, a körülötted levõ világ, pedig a megfigyelt. A megfigyelõ itt bármilyen minõsítést aggaszt saját magára, az nem saját maga, mert a megfigyelõ és megfigyelt kettõssége áll fent.
Tehát amikor azt mondom, hogy "én vagyok a testem, atomok, tudat, biológiai szerkezet, és mindezt az agyam fogja föl" -ez mind nem lehetek én, mert ezek mind csak a minõsítés, nem pedig a minõsítõ. Az ember hibásan, de azonosítja magát a tudat megkülönböztetésével, és ez az öntudat, ami világot generál.
Ezt mindenképp érdemes megérteni, mielõtt a további kérdéseidre vársz választ, mert ezek a dolgok számodra egyszerûen nem létezõk.
A buddhizmus szerint a vágy okozza mind a születést, mind a halált, így vágy nélkül nincs ki megszülessen, és meghaljon. A vágy a tudat megkülönböztetése, a megtévesztettségbõl származik. A tudat, amit az elõbb leírtam, hogy nem az, mint amit saját magadnak vélsz. Amikor a tudat tényleg saját magát tapasztalja, és tovább nem azonosítja magát hamis képzeteivel akkor már nem szül több vágyat.
Nem-megkülönböztett tudat többé nem vesz föl semmilyen értéket.
A tudat megkülönböztetésébõl eredõen garantált az újraszületés, de vígasztaljon az, hogy nem fogunk rá emlékezni. :-)
Aki nem születik újra, az felismerte ennek a manifeszt univerzumnak valódi természetét, lemondott a létesülésrõl. Errtõl ennél többet nem igazán lehet szólni, mert aki ezt megvalósította azt már nem érintik ezek a megkülönböztetésbõl eredõ kérdések.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
ne a nevedet, foglalkozásodat, vagy a fajtádat mond, hanem h Te ki vagy.
az újjászületést nem találta ki senki. ez tévedés.
A tudat kicsit más mint a lélek, a tudatunk a halál után elszáll, ha újjászületünk, ha nem! Mivel a tudattalant emberi agy nem képes felfogni ezért találják ki a különbözõ vallások a továbbélést vmi féle formában vmilyen helyen.
A buddhizmusra áttérve , ha én pl nem hiszek semmiben akkor újjá fogok születni?
És aki nem szület újjá azzal mi lesz?
Buddhizmusban amúgy nem úgy jelenik meg a reinkarnáció, mint egy megnyugtató dolog, õk azt mondják, hogy karma miatt van a születés, ami pedig a vágyból következik. Az születik újjá erre a világra, aki tudatlan, mert nem ismeri föl, hogy a lét szenvedés, és a világnak nincs valóságos alapja.
A topikot nem olvastam végig, de véleményezem a Halál utáni élet feltevést!
A legtöbb vallásban van vmiféle másvilág ahová halál után jutunk vagy az újászületés , de a lényeg mindenekefelül a további élet!
Amiben a legjobb hinni a további élet bármely formája (újjászületés, Mennyország, Örök vadász mezõk stb...)! Ezt az emberek azért találták ki , mert nem találtak magyarázatot az elmúlásban és a mai embernek is lehetetetlen elképzelnie milyen a halál után, ha nem él tovább vmi helyen vagy nem születik újá!
Az újászületés is teljes ökörség elég a mi gyönyörõséges sztárunkra Gyõzikére gondolni aki egy jósnõ által tudta meg zebra mivoltját😊
Kérdezem én bárki is az aki meg tudja mondani mi voltam elõzõ életemben pl egy jósnõnél magasabb értelmi szinten lévõ budshista szerzetes (lehet õk nem tudnak ilyet elárulni) biztos nem fogja nekem azt mondani, hogy én egy ostoros papucsállatka voltam vagy egy amõba.
Na jó erre is lehet kifogása másnak, hogy ezekben nem születhetnek újá emberek , de azt se fogják nekem mondani, hogy kolombusz majom vagy épp egy ocelot, mert akik ilyeneket mondanak azok csak ráböknek az ismeret állatok egyikére és azt mondják , hogy te egy házisertés voltál! Puff milyen meglepõen ritka és ismeretlen állat voltam!Persze az újjászületés rendszere szerint bármilyen élõlényben lehetett a lelkünk, de ezt csak példánakl írtam!
Lehet egy kicsit kusza lett a beszámolóm , de úgy éreztem le kell írnom a vélemyényemet és mindenkinek ajánlom, hogy higyjen vmi vallásban(még ha ellen is tettem), mert sokkal elfogadhatóbb lesz a saját és szerettei múlása.
Ahol nincs karma, ott nincs önlétezés. Ha nincs önlétezés, akkor ki az akinek szabad akarata van? Persze amég megkülönböztetés, ez az illúzió létezik, addig a szabad akarat meg van különböztetve a nem szabad akarattól, tehát létezik Én, és létezik az ehhez kapcsolódó szabad akarat, mint bármilyen másik (hamis)érzet.
Aki valóban felismerte a ragaszkodás természetét, az felismerte a létezés természetét. Ez az egyetlen (elsõ és utolsó) felismerés. Aki azt mondja, hogy van más felismerés is, az a szenvedéshez ragaszkodik.
a szabad akarat soha nem szûnik meg, mert minden lélek egyéni.
felismerni pedig nem elég az anyagi kötõerõket. az csak a kezdet.
Amit én tudok a karmáról az szerint nincs jó és rossz karma. Okság van, ami nem jó és nem rossz, hanem szimpla ok-okozat, ami vágyból jön. Sõt.. az a megkülönböztetés szüli a karmát, ugyanaz, ami a jót és a rosszat megkülönbözteti.
Ez szerint aki ragaszkodik, az megszületik újra, aki nem, az többé már nem születik.
Ha valaki megszületik, még nem ismerte föl, hogy az élet, a ragaszkodás a szenvedés.
Nem gondolom, hogy részben függök, mert akkor a karma is csak részben van. Ha pedig mindenhogy függök, akkor az kizárja a szabad akaratot. Bár lehet épp ez a szabad akarat létezése, az ember önlétezése az illúzió, mert soha nem lehet bizonyítani, hogy másképp is lehetnének a dolgok mint ahogy vannak. Szerinted hogy van ez?
ha jó a karmád, akkor megszületsz test nélkül szellemként. ha rossz, akkor megszületsz egy pokolbolygóra, mert ebertöltél (magadat). egyik se vmi jó, szal ne legyél öngyi. nem old meg semmit.
mint gondoltok, mi történik azzal, aki ateista, és öngyilkos lesz valami oknál fogva?
szerintem az állításom nem hülyeség, annyi, hogy én inkább földhöz ragadtabb csóka vagyok, nem nagyon akarok hinni az ilyen szellemesdiben, pedig tényleg nem hülyeség 😛
Én a részemrõl a tulvilági életre szavazok. 😊
Van egy elmélet hogy mivel a gondolatok teremtõ erõvel bírnak ezért aki hisz valamiféle továbbélésben annak bejön a dolog, aki meg nem annak szevasz. Vagy legalábbis nem tudatosan éli meg a halál utánni dolgot.
Szóvar biztos, ami biztos alapon én hiszek. 😊
ám én mégis egy pesszimista, jéghideg logikával megáldott ember vagyok (😄)
amikor az ember meghal, jobb esetben eltemetik. ott ugye az ember minden, MINDEN porcikája lebomlik több-kevesebb idõ után. a gondolataink ugye ott vannak a fejünkben, kis sejtek hordozzák. nos ha ezek lebomlanak, úgy azok is elvesznek. ennyi.
de ez nem baj! minden elmúlik, a halálra nem úgy kell tekinteni, mint az elkerülhetetlen, nem kell tõle félni. úgyis eljön nem? egyszer élünk, senki sem él örökké, s aztán rájössz, hogy ebben a világban nem is éri meg. szóval, a halálra úgy kell tekinteni, mint elkerülhetetlenre, amit nem tudsz, de nem is kell elkerülni! mos tgondolj bele, ha mindenki halhatatlan lenne, még jobban ugranánk egymás torkának. nah a másik meg, ha mindenki halhatatlan lenne: hitler? sztálin? hmm... érdekes.
magyarán: egyszer élsz, ez elég is, még sok is, halál után nincs élet, az élet a HALÁL ELÕTT VAN, ezt ne felejtsd el!!!
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
And I don't think I wanna
Ever come back to this...world again
Kinda like it in a coma
'Cause no one's ever gonna
Oh, make me come back to this...world again
Now I feel as if I'm floating away
I can't feel all the pressure
And I like it this way
But my body's callin'
My body's callin'
Won't ya come back to this...world again
Suspended deep in a sea of black
I've got the light at the end
I've got the bones on the mast
Well I've gone sailin', I've gone sailin'
I could leave so easily
While friends are calling back to me
I said they're
They're leaving it all up to me
When all I needed was clarity
And someone to tell me
What the fuck is going on
Goddamn it!
Slippin' farther an farther away
It's a miracle how long we can stay
In a world our minds created
In a world that's full of shit
Help me
Help me
Help me
Help me
Bastard
Please understand me
I'm climbin' through the wreckage
Of all my twisted dreams
But this cheap investigation just can't
stifle all my screams
And I'm waitin' at the crossroads
Waiting for you
Waiting for you
Where are you
No one's gonna bother me anymore
No one's gonna mess with my head no more
I can't understand what all the fightin's for
But it's so nice here down off the shore
I wish you could see this
'Cause there's nothing to see
It's peaceful here and it's fine with me
Not like the world where I used to live
I never really wanted to live
Zap him again
Zap the son of a bitch again
Ya live your life like it's a coma
So won't you tell me why we'd wanna
With all the reasons you give it's
It's kinda hard to believe
But who am I to tell you that I've seen
any reason why you should stay
Maybe we'd be better off without you anyway
You got a one way ticket
On your last chance ride
Gotta one way ticket
To your suicide
Gotta one way ticket
An there's no way out alive
An all this crass communication
That has left you in the cold
Isn't much for consolation
When you feel so weak and old
But is home is where the heart is
Then there's stories to be told
No you don't need a doctor
No one else can heal your soul
Got your mind in submission
Got your life on the line
But nobody pulled the trigger
They just stepped aside
They be down by the water
While you watch 'em waving goodbye
They be callin' in the morning
They be hangin' on the phone
They be waiting for an answer
When you know nobody's home
And when the bell's stopped ringing
It was nobody's fault but your own
There were always ample warnings
There were always subtle signs
And you would have seen it comin'
But we gave you too much time
And when you said that no one's listening
Why'd your best friend drop a dime
Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
And I wish that I could help you
With what you hope to find
But I'm still out here waiting
Watching reruns of my life
When you reach the point of breaking
Know it's gonna take some time
To heal the broken memories
That another man would need
Just to survive
#388-ban Prof William megfogta a lényeget 😊
Szerintem így fórumon keresztül elég nehéz lenne bárkit is meggyõzni arról, amit ugyebár senki nem is tapasztalt meg, vagy legalábbis nem emlékszik rá. Csupa találgatás eddig szinte az összes hozzászólás.
DE 😊
Ajánlanék egy könyvet mindenki figyelmébe, akit akár egy kicsit is érdekel ez a téma. Tele van olyan dolgokkal, amiket nem mondunk ki, vagy azért mert nem akarjuk kimondani, vagy nem értjük, nem tudjuk felfogni a mûködésüket de folyamatosan jelen vannak körülöttünk.
A címe Beszélgetések Istennel és Neale Donald Walsch írta.
Rólam tudni kell hogy távol tartom magam a vallásoktól, de miután elolvastam a 3 kötetet, egy csipetnyi kétség sem maradt bennem a leírtak valóságtartalmával kapcsolatban...
Ennyit szerettem volna 😊
Ha valaki veszi a fáradtságot, hogy elolvassa, szívesen venném a véleményét róla!
ugyanis ezzel lettem beoltva mikor a bibliát kritizáltam, és most is.
jut eszembe fonyka hol van? 😄DD megkérdeztem hény éves azóta felse jött
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
a másikra sem volt nehéz rájönni. de egyszerûen csak cifrán csavartan megfogalmazott szófizma. ahogy modnani szoktam. értelme semmi, gondolkozni persze lehet rajta. de aki elis hiszi.............................😄D
csak egy kicsit könnyebb rájönni : )
Egyesek szerint a big band és az orchesta jazz nevetséges, mert a Gusztáv alatt is az ment... 😊
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...