1376
Mi történik?
-
#964 De az nem hit, hanem élmény, te ész... -
#963 A halál közeli élménynek nevezett dolog, magamon kívülről látom a testem stb. nem negatív élmény. Tévedsz. Nagyon is kellemes érzés annyira, hogy az embernek többször is eszébe jut, hogy jobb lenne "odaát". Baromira nem negatív emlék, "élmény". Bocsesz, de ne tévedésből indulj ki. Pozitív emlékként marad meg azoknálakk átéltek már ilyet. -
#962 Nem bántottál meg! Viszont egyvalamit még javítanék, nem a halál után van élet hanem az élet után, tehát Élet az Élet után, ez így helyes :P :DD! -
6teen #961 Ha megbántottalak : bocsi -
6teen #960 Ezzel én befejeztem.
A hit az HIT. -
6teen #959 "Különben mi az hogy halál közeli élmény és az adott illető nem emlékszik semmire? Akkor honnan veszi, hogy halott volt, kimutatták a műszerek utólag? Ha nem akkor nem beszélhetünk halál utáni stádiumról."
És Te kérsz tőlem bizonyítékot???????????
Hát hidd el, jó neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#958 Figyelj, én nem akarok vitatkozni ezekről a dolgokról, már csak azért sem mert egyenlőre mindketten emberek vagyunk itt a Földön. Csak elmondtam a véleményem és válaszoltam egy-két kérdésre. Különben ha Te arról szeretnél meggyőzni, hogy nincs semmi a halál után akkor megfelelő érvekkel gyere mint én a halál utáni élettel kapcsolatban...
Különben mi az hogy halál közeli élmény és az adott illető nem emlékszik semmire? Akkor honnan veszi, hogy halott volt, kimutatták a műszerek utólag? Ha nem akkor nem beszélhetünk halál utáni stádiumról.
A legtöbb halál közeli élmény mind újraélesztés előtt esik meg, vagy még mielőtt visszaszáll a lélek a testbe valamilyen oknál fogva.
-
6teen #957 Vagy említhetném Dalitól: A polgárháború előérzete -
6teen #956 "élet csak illúzió"
Ezt légyszi annak is mondd, aki éppen most "döglődik", mert olyan éhes, beteg..............stb
Tedd!!!!!!!!!!!!! -
6teen #955 Neked van egy HIT-ed amivel egyszerűen nem lehet, és felesleges is vitatkozni. Te hiszel benne és kész.
De, hogy a realitás talaján maradjunk légyszi csak egy negyed embert mutass, aki visszatért a halálból. A biológiaiból. De ne holmi azt hallottam, hogy....,vagy olvastam, hogy ...... hivatkozz. A nagy történelmi egyházak is is piszkos csalásnak tartják az ily megközelítéseket. Mint ahogy olvashattad tőlem, apámnak volt pár halálközeli "élménye". Csak sajnos ő semmit sem látott.
Bizonyára tudod, hogy az agy milyen csodákra képes. S ez sokszor negatív is lehet. Sőt a legtöbbször az. Gondolj a depis, fóbiás sőt még átkozottabb bajban szenvedőkre. Egy fóbiás beteg is tudja, hogy marhaság az egész, mégis az agya uralkodik elméje felett. Ez kémia.
Mivel nem vagyok hívő, így a bibliai végnapokat jelképnek szántam. De említhettem volna a háború című festményt is.
S hogy minden szépen alakul? Ugye Te esti meséken szoktál nyugovóra térni? Az un földi egyensúly egy ( már bocsáss meg ) végtelen nagy hülyeség. A Földnek aztán tök mindegy, hogy a felületén pezseg-e az élet, avagy teljesen más körülmények között létezik. Őt csak mi neveztük el földnek (hülyén hangzik), azonban Ő is csak egy része a világegyetemnek.
Tehát mégegyszer kérnék egy hivatalos "halottat", ki beszámol..........!!!!!! -
Nem mondom, hogy törvényszerű lett volna az emberek megjelenése a Földön...legalábbis hogy a Nagykönyvben megvolt írva az lehet, hogy túlzás!
DE! A 65 millió évvel ezelőtti tömeges kipusztulás amit feltételezhetően a Mexikói öbölbe csapódó tárgy okozott, szerintem várható volt, talán Isten tervei között szerepelt , de ne felejtsük el, hogy a Földön hiába volt ez a természeti katasztrófa mégis finom átmenettel alakult ki az új élővilág.
Azt se felejtsük el, hogy mi itt vagyunk a jelenben, pontos választ senki semmire nem tud adni ami életünk előtti évmilliókban történt, legyen szó akár a Nemzetek történelemről, a Föld történelméről, vagy a Világegyetem történelméről. Mivel utóbbi kettő agyunk felfogóképességénél jóval bonyolultabb éppen ezért ezeket csak a szellemi-lelki oldalon fogjuk tudni megérteni.
Meg hát említetem már hogy az élet csak illúzió, ami reális, tehát az ember számára reális, a lelkünk számára csak olyan mint az agy számára az álom, tehát illúzió szerű. Tehát a Föld történetét mi megtanuljuk, mert emberek vagyunk, nekünk agyunk van. Egy ember valójában igencsak keveset tud, és mi most arról próbálunk társalogni amiről nagyon nehéz anyagi létünkben.
A Föld legokosabb embere sík buta a Föld legbutább emberéhez képest aki már meghalt, persze ott már nem ember, hanem szellemi lény, aki óriási tudásra tett szert halála után. Pontosabban nem is tudásra, nem arra kell gondolni, hogy egy számológép agyával fog tudni számolni, stb... hanem megérti a létezés értelmét, az élet értelmét, és mindent amit itt mi az anyagi létünkben nem értünk.
Igen! Aki meghal az mindent megtudhat a Föld-ről, arról honnan indult és talán arról hová tart az élet... Ez a történet is egy halál közeli élmény leírásban szerepelt, egy ember aki meghalt láthatta a hogyan s miért jött létre a Föld. Mivel ez a téma halálunk után nem tabu, ott mindent megérthetünk, elvégre itt élünk a Föld nevű bolygón.
Bibliai végnapok? Véleményem szerint nem lesz ilyen, az élet a Földön továbbra is szépen lassan halad majd és alakul át. Egyébként egyetlen egy ember/emberi tett sem felesleges, mindannyian egy nagy puzzle-t alkotunk a Föld-el és az élővilággal. A Föld talán egyensúlyban tartja a természetet, és meggyógyítja önmagát, nekünk nincs más dolgunk mint elvégezni a feladatunkat amiért ide jöttünk erre a bolygóra.
-
6teen #953 "hogy itt csak a szellemi-lelki fejlődés az ami számít"
Mondd mire gondolsz? Mert jó lenne, ha szétnéznél a világban.
Már nagyon közeledünk a bibliai végnapokhoz.
Fejlődés?????? -
6teen #952 "majd végül önmagát"
Nem jó!!!! Már most is frankón tizedeli a faját.
-
6teen #951 Vagyis Te abban hiszel, hogy az emberiség kialakulása törvényszerű volt, a Nagykönyvben meg volt, van írva?
Az ember "szelleme" persze, hogy jelen volt már a legeslegelső életformában, hiszen "ő" volt mindannyiunk közös őse. A növényeké, dinóké, mai állatoké, vagyis minden létformáé.
Az ember pedig mint a legfőbb teremtmény megöli a Földet, vagyis annak élővilágát, majd végül önmagát. Persze lehetséges, hogy ezt a természet hamarabb megoldja.
Ezt pedig honnan veszed?: "de volt már rá példa, hogy valaki halála után mindent megtudott a Földről, egészen a kezdetektől."
Már bocsi, de nem nézel Te túl sok horrort?
-
#950 Én meg úgy gondolom, hogy itt csak a szellemi-lelki fejlődés az ami számít és ez irányította/alakította eddig is a Földet és környezetét, nem pedig a véletlenek...
100 millió évvel ezelőtt jóval gyengébb volt a Föld élővilága szellemileg, azóta az embernek is köszönhetően ez óriásit fejlődött és ez az a fejlődés ami alakítja a környezetünket...
De az ember szelleme az első élet megjelenésétől kezdve jelen van a Földön, már a Dinók megjelenése előtt is jelen volt az ember ezen a bolygón... csak más külsővel és fejleten szellemmel..
A 65 millió évvel ezelőtti kihalás meg a mi szemszögünkből véletelennek tűnik, de ez is csak egy tananyag amit az iskolában talán biológia órán tanítottak...mert az ember csak így tud gondolkodni.
Míg a halál után már teljesen más szemszögből nézzük/nézhetjük a teremtést, a bolygó születését, fejlődését... jó, nem biztos, hogy mindenkinek megadatik, de volt már rá példa, hogy valaki halála után mindent megtudott a Földről, egészen a kezdetektől.
Mi mindannyian megszülettünk és szépen lassan megismertük a Föld történetét stb. ez természetes... egy ember nem is bonyolítja túl, elfogadja a kész tényeket, nem tudunk úgy gondolkodni, mint a szellemünk a halálunk után.
Tehát a véletlenek sorozata az csak a mi szemszögünkből tűnik véletlenek sorozatának...
-
6teen #949 "Egyébként szerintem a pár millió évvel ezelőtti földi élővilág alakítota ki az utat az embernek, azt nem mondanám, hogy a dinók véletlenül haltak ki, és véletlenül jött létre az ember nevű faj.
Szerintem ennek az egésznek így kellett lennie, és kész."
Ez nagyon igaz, azonban én annyiban változtatnám meg, hogy az emberiség kialakulását nem az akaratlagos kihalások tették lehetővé. Mindez a "véletlenek" sorozata. Hiszen ha akkor azt az égitestet valami eltérítette volna az útjától, valszeg, hogy most nem dumálnánk.
Még mielőtt valaki belekötne, én a véletlent nem a köznapi értelemben használom, hanem a jövő megjósolhatatlanságára használom.
Hiába határozza el az emberiség, hogy ezer év múlva ez meg az lesz, ha valami közbeszól, vagy nem. -
#948 Valóban, a világegyetem egy nagy titok de csak a fizikai világban élők érzik ezt, mert egy ember tudása egy szellemi lény tudásához mérve szinte semmi. Én úgy gondolom, hogy a világegyetem és ami minket körbevesz az egy számunkra reális de mégis illúzió, egy olyan illúzió ami valóban létezik.
Egyébként szerintem a pár millió évvel ezelőtti földi élővilág alakítota ki az utat az embernek, azt nem mondanám, hogy a dinók véletlenül haltak ki, és véletlenül jött létre az ember nevű faj.
Szerintem ennek az egésznek így kellett lennie, és kész.
Azt szokták mondani Isten a saját képmására "készítette" az embert, viszont én úgy gondolom, hogy inkább a lélek az ami számít, inkább saját szellemének egy másolatát készítette el kicsiben. A dinók kihaltak mert ők már nem fejlődhetnek lelkileg és szellemileg, különben sem lett volna reális ha egy dinoszaurusz alakult volna emberré. Az ember szellemileg és lelkileg egy következő szintet képvisel, de ez a szint a legelső földi élőlényektől kezdve épült ki és most a csúcson az ember van.
Tehát mindennek a lényege a lelki-szellemi fejlődés, mert az ember halála után jön rá, hogyaz élet egy nagy iskola, egy reális illúzió.
-
6teen #947 Vélem, hogy a világegyetem léte, élete sokkal-sokkal bonyolultabb, minthogy valaha is bármely halandó ember megértse. Minél előbbre jutunk annál több megválaszolandó kérdés keletkezik. A vallás, bárminemű is legyen az, nagyszerűen bagatelizálja az egészet. Hit: az van ahogy mondom, s ne próbálj kételkedni.
De a mi világegyetemünk / s lehet, hogy még számtalan van / ugyanahhoz az "Erőhöz" ( nem Isten, bár hívhatjuk úgy is ) tartozik.
S ennek az Erőnek minden-mindenki tökéletesen egyforma kedves. Nem tesz kivételt. S a történések előre nem megjósolható módon jönnek létre. Én úgy hívom ezt az erőt, hogy KÁOSZ. A Káosz nem rendetlenséget jelent, hanem a megjósolhatatlant. Hiába mondta volna egy dino, hogy kacok mindig mi leszünk a világ urai. Hiába határozom én el, hogy ezt felnyomom a net-re, ha...............
Ami nagyon tetszett: "mi meg egy papirhajok vagyunk az oceán tetején kormány és vitorla nélkül." -
paradan #946 Szerintem ahogy az univerzumban az informacio megmarad, ahogy az univerzumok fejlodnek, ahogy beállnak az állandók, ahogy fejlődik a DNS, ugy fejlődik az az energia ami determinalja a matematikai valoszinuséget.
Kb ahogy a klasszikus fizika determinalja a matematikát.
Ugy determinálja a klasszikus fizikát az emberi gondolat tettekben, és érzéseivel, gondolataival a világegyetemet kollektív tudatot.(kvantum-szinten, tehát ez már totál irracionális, meg véletlenszerű) mégis összességében,mint egy hangyaboly (szuperlény) együtt mégis céltudatos, és mondhatjuk,hogy öntudatos is. vagy élő az ember, és minden más, csak másképp, vagy minden egy predesztinált kauzális láncreakcio a döntés illuziojával, no meg a szabad akarat illuziojával.
Halál után. Az ateistáknak is igaza lesz, és a hívőknek is. Ha egy ateista és egy hivő beszélgetne kinek lett igaza, akkor az ateista megmagyarázná,hogy látod te már nem az vagy aki voltál , minden meghalt benned, ami az egod volt, a személyed, holott ami lényeges abol valami megmaradt belőle, a hívő pedig azt szajkozná,hogy látod tulélted a tested.
Tetszett az üres-lapos hasonlat. Amennyiben azt tesszuk fel,hogy a reinkarnácio egy igaz dolog, akkor a szuletés pillanatában még nem kaptuk meg az egész "lényunket". ami tapasztalat, illetve "feladat" stb. pont hogy az amiért megszulettunk és amit magunkkal vittunk azok az ok-okozati hatások indukálják azt amilyen helyzeteink lesznek az életben. és bizony ez ez esetben nem véletlen. mert bár az élet alakit minket ki, de pont oylanná, amik mi voltunk. meghát Isten (ha van) elvileg akkor irányít is néha észrevétlenul(ezt legtöbbször akkor lehet észrevenni amikor egymás után sokszor tapasztalunk olyan kis valoszinuségu dolgot, amit a matematika nem igen engedne meg) ez a teremtés lényege, hogy nevetségessé teszi az élet a amtematikát. Sokkal több olyan dolog történik, aminek elvileg nem kéne.
Itt lép képbe a hit, hogy ki mivel magyarázza meg. van aki vak véletlennek hívja, és van aki tudatosságnak.
Az a furcsa,hogy ezt még magunkrol si elmondhatjuk. hívhatjuk céltudatos döntésnek is, azt hogy most olvassuk ezt a forumot, és tanulunk (vagy butulunk) és hívhatjuk véletlennek is,hogy ezt a döntést nem mi hoztuk, hanem csak az élet alakitotta így, mi meg egy papirhajok vagyunk az oceán tetején kormány és vitorla nélkül.
Minden csak szubjektív hit kérdése. Tényleg minden. -
6teen #945 Azonban ezeknek semmi közük azon feltételezésekre, hogy a "túlvilági" genom tudja ki-mi volt azelőtt. -
6teen #944 már a pocakban is -
6teen #943 Persze erre azt mondom: környezeti hatások+ az evolúció által szerzett tapasztalatok.
Gonosz anyuka / még a pocakban is, veszekedések stb /. -
#942 De ott vannak a megfigyelések arra, hogy a kisgyerekek különbözőképpen kötődnek az anyjukhoz stb... -
#941 Én a kognitív fejlődéselméletére gondoltam, abból nekem az következik, hogy az ember nem indul egészen 'tiszta lappal'. -
6teen #940 Erre mondanám, hogy........ De inkább nem.
"Rába Tímea foglalkozik ezotériával, így tisztában van azzal, hogy hétéves Nina lánya nem képzelődik. A kislány többször mondta már neki: éjszakánként, álmában meglátogatja őt egy Sanyi nevű kisfiú. Azt is hozzátette, édesanyja ne ijedjen meg, ha reggel nincs az ágyában, mert akkor Sanyival ment játszani, de majd visszajön. Szegény Sanyinak mindig veszekszenek a szülei." -
6teen #939 Ja és én csak a lélekre gondoltam, mint tiszta energiára:) -
6teen #938 Ő egy elméletet állított fel.
S ha valóban igaz, akkor ő szerint sem azt jelenti, hogy a genomok az erkőlcsi tanulást viszik tovább.
Sőt, hogy még igaza is legyen, talán az evolúció is ezen alapszik. -
#937 "Az emberi lélek a születésekor egy vakító fehér papírlap."
-Olvass Piaget-et... -
6teen #936 "Egyszer te is meghalsz, mert elvégezted a feladatod a földön, a lelked visszatérhet a szellemvilágba. Ezekután a te választásod alapján visszatérhetsz talán ide a földre vagy egy másik bolygóra..."
Szabadon:
testünk :porból lettünk porrá leszünk
vagyis a testünk nem lesz megkülönböztethető a környező anyagvilágtól
lelkünk : energiából lett, és azzá lőn
ő sem választható el
A világegyetem részei vagyunk.
-
6teen #935 Azért írigyellek benneteket, hogy a halált, mint "nirvánát" el nem fogadván hisztek az örök létben. No de hogy én is közétek tartozhassak csak egy ici-pici bizonyítékot kérek.
De visszatérve a dologra, szvsz a lélek mint úgy, egy üres papírlap. Vagyis nem jellemző rá semmi. Az hogy Te milyen ember lettél, azt a körülmények alakították ki. Vagyis amikor megszülettél betettek volna egy homogén üres "semmibe", akkor most nem dumálnánk, mert nem tudnál miről. Nem tudnád mi a szeretet, a gyűlölet, a túlvilágban való hit, stb szer végtelen stb.
Tudod én hiszek abban, hogy a test, és a lélek "különválasztható". A test egy anyagegyüttes, a lélek pedig tiszta energia. Szó szerint. A természet az anyagi test összetevőit arra kényszeríti, hogy együttműködjenek. Halál esetén ez a testmassza visszatér a körforgásba, s a lélek mint TISZTA energia / nem kiabálok / szintúgy. Vagyis semminemű tapasztalatot nem visz magával.
Persze ez a szétválasztás csak nagyon képletesen értendő.
Az éntudat. Nagyon sokan vallják, hogy emberi kiváltság. Nem igaz!!
Nagyon sok állatnál megtalálható, csak fejletlenebb formában. S az sem biztos, hogy az emberi faj a legfejlettebb éntudatú lény. -
#934 De ha már éntudat... Ezen furcsa gondolkodni, hogy vajon hogyan is jött létre itt a Földön az éntudat a semmiből? Az éntudat, és például az ember hogyan is jöhetett létre itt a Földön? Vagy maga a Föld hogyan jöhetett létre, hogy élet lehessen rajta? Szerintem ez adja meg a választ arra, hogy itt több van annál, hogy élünk és meghalunk aztán kész. Én azon szoktam gondolkodni, hogy az ember azért nem bukkanhat rá egy másik civilizációra az univerzumban, mert ez meg lett tervezve, egy nagy titok, ez is legalább akkora mint az, hogy mi van a halál után. -
#933 Spontán jönnek ezek a gondolatok, én sem tudom honnan tudom ezeket , viszont olvastam ezzel a témával kapcsolatban, talán ez sokat segített nekem abban, hogy így lássam a dolgokat.
Nem jól mondod :)! Az emberi (nem is igazán a lélek, ami születéskor egyforma az a test, és főként az agy) születéskor nem egy papírlap, amire életünk folyamán íródik sorsunk, személyiségünk, tetteink! Mivel minden ember sorsa előre meg van írva! Tehát aki meghal az nem azért hal meg mert volt mondjuk egy balesete, vagy szívroham következtében.. Mindenki halála, a te halálod is meg van írva előre, ahogy a te sors könyvedben szerepel!
Az emberi lélek meg nem is lehet üres születéskor, mivel a lelked onnan származik ahonnan születésed előtt jött és ahová halálod után távozik, ráadásul bármennyiszer halsz meg, vagy születsz újjá az a lélek nem változik, csak annyiban, hogy fejlődhet...
Egyszer te is meghalsz, mert elvégezted a feladatod a földön, a lelked visszatérhet a szellemvilágba. Ezekután a te választásod alapján visszatérhetsz talán ide a földre vagy egy másik bolygóra...
És igazad van, a szellemvilágban nincs depresszió stb.. :) de ha valaki nagyon beteg annak elmúlik minden baja, mivel csak a test lehet beteg a lélek nem... tehát egy fogyatékosságban szenvedő ember halála után teljesen egészséges lesz, aki nem lát az halála után látni fog.
Ezek a dolgok is azt mutatják, hogy az emberi lélek nagyon rejtve van, a léleknek csak feladata van. Mert szerintem a gyilkos hajlam is egyenlő a fogyatékossággal, de egyiknek sincs köze a lélekhez..
Miért ne lenne éntudatod halálod után? Nagyon is lesz! Az agyad, szemed, lábad, füled, sorolhatnám.. ezek csak az lélek segítségére vannak itt a földön (mondhatni eszközök, és nagyon határoltak)... ezért épp ahogy látni, úgy gondolkodni is tudsz majd halálod után, ráadásul sokkal fejlettebbek lesznek mindezek. Sokkal okosabb leszel, többet látsz, mivel a szem csak bizonyos szögben használható... kellemesebb hangokat fogsz hallani... tehát én nem értek ezzel egyet, hogy megszűnik az éntudat a halál után.
Sajnos nem tudok mindenre választ adni. :)))
Mindenesetre én úgy gondolom, hogy mivel a sorsunk előre meg van írva, így ha egy fiú megöli a szüleit, annak úgy kellett történnie! Különben én már említettem, hogy a túlvilágon nincsen anya meg apa, mivel ezeket a dolgokat csak a földi test hozza létre, de a lelkedet nem a szüleidtől kapod! Jó azt tudni fogod, hogy ő volt a te apukád, anyukád itt a földön, de itt a földön is csak szeretheted őket, ennyi különbözteti meg őket a többi embertől, ez a szeretet nem fog elveszni.
-
#932 vagy lágert -
6teen #931 Ja tudom már: segílyt -
6teen #930 Már ne haragudj, de azok akik valamely sérelmet szenvedtek el szeretteiktől /apa megerőszakolta a lányát, a fiú megőlte a szüleit stb/ hogy viszonyulnak egymáshoz majd akkor?
Pl a lány: fater mész a halál f@szára
-
6teen #929 No de amúgy komolyan. Az emberi lélek a születésekor egy vakító fehér papírlap. Az, hogy mi kerül rá, az az élete folyamán derül ki. És mivel minden lélek fogantatása pillanatában tök egyforma, azzá válik a halálakor is, hiszen oly tulajdonságokat, melyek az emberi életre jellemzőek, nem viszi magával. Nem marad gyilkos hajlamú, depressziós, vidám stb....stb.
Tehát mivel a kezdetben nincs különbség lélek és lélek között, úgy nics a bevégeztetésnél sem.
Vagyis senki nem ismer rá senkire, mivel nincs éntudata.
Ja, hogy honnan tudom ezeket?
Ahonnan Te! -
6teen #928 Ugye Te nem szellem vagy? -
6teen #927 Már bocsi, de Te ezeket honnan tudod?
Légyszi, légyszi, hadd tudjam én is!!!!!!!!!!!!!!!!! -
6teen #926 A "kissebbség" mit választ? -
EnxTheOne #925 Én nem fogok meghalni. A halál csak egy út, amit a többség választ.