776
Miért igen, miért nem, POLITIKAMENTESEN
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
  • Dzsini
    és még így is többen, mint az EU-parlamenti választásokra
  • [Jakuza]
    Lenyegtelen.
    Ugy is elarultak a kint elo magyarokat.
    Raadasul akik nem mentek el szavazni, azok ugy gondoltak a lelkiismeretuk tiszta marad. Hat tevednek.
    Teljesen mindegy, hogy hogyan aruljak el a ver szerinti testvereiket.
    Es meg valami matol kezdve megkerdelezheto a nagy hazafiassag 1552,1848,1919 , ezekutan mondhatja berki, hogy en buszke vagyok hogy magyarnak szulettem, mert egy nep nem arulja el a sajat ivadekait, csak a magyar.
  • Punker
    a "fantasztikus" kampány megtette a hatását, az emberek többsége inkább nem ment el.....
  • Bandee1987
    17:30-ig 35,66% ment el választani
  • Bandee1987
    Megnyíltunk
  • Efreet
    na hajrá.
  • Aspyrin
    jól toljátok
  • observer
    Kampánycsend pls!
  • dikki*yysw
    Valahogy nem érzem azt, hogy többségben lennének a bűnözők kinn.
  • dikki*yysw
    Én meg ismerősömmel beszélgettem, aki a múltkor említette halottak napján, hogy neki ez a nap annyit jelent, be a kocsiba, és 700 km-t vezet a családjához. Addig nem is tudtam, hogy erdélyi.
    Most csak annyit mondtam neki, megyek haza szavazni, de szerencsétlen csak annyit kérdett, én is nemmel szavazok-e, ugye. Merthogy szerinte úgyis nem lesz.
    Nem hiszem, hogy a moszkva téri emberek miatt kéne kirekeszteni a magyarokat.
  • observer
    Ma remekül elbeszélgettem a cégem "volt" erdélyi portásával.
    Úgygondolja, aki át akar(t) jönni, az át is jön, jött. Az ottmaradtakat leginkább a saját boldogulásuk érdekli, a politika nem túlzottan. Néhány okoskodó "líceumista", meg "önjelölt szószóló" foglalkozik csak a politikával. Szerinte legalább annyit ártottunk a kapcsolatoknak, mint '89-ben.
  • dikki*yysw
    ...
  • dikki*yysw
    na, pastolgat tovább.
  • dikki*yysw
    Milyen érvekkel? Te kezdtél személyeskedni, te szararcú.
    Neked eddig 1 paste-nyi érved volt, aztán nekem meg 1 paste után "Csak a leveleket idézed, vagy ...."
    te pöcs
  • observer
    A külügyminisztérium dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy Budapest annak idején felmondta a kettõs állampolgárság kizárásáról szóló kétoldalú egyezményt. Bukaresti közlés szerint nincs nyoma a felmondásnak, vagyis az egyezmény ma is érvényben van. A bukaresti Nyílt Társadalomért Alapítvány elnöke szerint a román-magyar alapszerzõdés aláírásával hatályát vesztette a megállapodás. A román miniszterelnök ma közölte, hogy utána fognak ennek járni.

Orbán és Lendvai a Kossuth Krónikában
  • observer
    A Fidesz Erdélyben
    Aczél Endre • 2004. december 2.

Minden izgalmas ötletnél van egy még izgalmasabb. A "magyarigazolványnál" például az autonómia, az autonómiánál a kettõs állampolgárság. Mindhárom mögött a Fidesz fedezhetõ fel, éspedig azzal a sajátos és látványos képességével, hogy ha a pillanatnyi politikai érdeke úgy kívánja, nyomban túllép korábbi ötletein, és e szerint változtatja "magyarságmércéjét".
  • Shadow_THH
    sok szabadideje van :)
  • dikki*yysw
    jujj de végtelenül buta vagy! szánalom!
  • Dzsini
    csak az kaphat állampolgárságot, aki igényli, és megfelel az esetlegesen meghozott új törvénynek plusz az alkotmánymódosításnak. senkire nem lehet ráerőltetni majd.
  • Cat #429
    most volt havas - lendvai interju tv2n, és havas megkérdezte hogy mi van akkor, ha a románok, szerbek stb. aztmondja a náluk lévő családoknak, hogy "tessék, magyar állampolgárságot kaptál, menj haza"

én inkább attól tartok, hogy ugyanaz lenne mint csehszlovákia felbomlásakor. Akkor nem kapott nagy publicitást, de csehek bevezettek egy lakástörvényt, miszerint egy lakásban maximum x (asszem 6-8) ember lakhat. A lényeg, hogy a csehországban lévő cigányok nem kaptak cseh állampolgárságot, és szépen átpaterolták mindet szlovákiába. Ugyanigy meg lehetne ezt csinálni a magyarokkal, de akár a románok átdobhatnak ide csomo cigányt is ugyanigy...
  • Dzsini
    a cigány törzsek eredetileg az indiai kontinensen felbérelhető harcosok voltak, innen származhat, hogy a gádzsó, ami a mai értelme szerint "idegen" vagy általában "nem cigány" régen esetleg a "paraszt" értelemmel is rendelkezett. mára minden kívülállóra használják.
  • Garfield
    Ehh, observer, nem megy neked ez a linkelés...
  • observer
    Jóccaka!
  • observer
    "..a házi praxisok 80 százaléka, a patikák 90 százaléka, a betegszállítás 40 százaléka, a művese-kezelések 90 százaléka, a képalkotó diagnosztika 60 százaléka jelenleg is magánkézben van, s ettől sem rosszabb, sem drágább nem lett az egészségügy, éppen ellenkezőleg.

"Szemenszedett hazugság azt állítani, hogy ha például a rendelőintézetek az ott dolgozó orvosok, ápolók kezébe kerülnek, akkor drágább lesz az ellátás" - mondta. Hozzátette: Magyarországon, ha van igazságtalanság, az éppen az egészségügyben van..."

• observer
    A miniszterelnök felidézte Orbán Viktornak miniszterelnökként tett kijelentéseit, amellyel elutasította a kettős állampolgárságot és a magántőkének a magyar egészségügybe való bevonásáról érvelt. Hozzátette: azóta a helyzet csak annyiban változott, hogy az ellenzék vezére nincs hatalomban, nincs felelőssége és azt gondolja, hogy a felelőtlenség politikájával visszakerülhet a hatalomba.
  • observer
    "Összekuszálódtak a szálak, a rövid távú politikai haszonszerzés szándéka csapdába ejt" - mondta. Hozzátette: valakik megijedtek az új kormányalakítás után, hogy még sincs könnyű visszaút a hatalomba.

"Orbán Viktornak nem drága se a magyarok nemzeti ügye, sem a magyarok egészségügye, ha a határon túliakat használhatja fel arra, hogy pártjának, magának támogatást, népszerűséget szerezzen" - hangoztatta. Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország építkezni akar, s ebben ez a népszavazás sem akadályozhatja meg, legfeljebb lelassíthatja pár hétre.

"Hallom, hogy határon túli testvéreink itt állnak, kopogtatnak az ajtók előtt. Hallom a hangjukat, de hallom az itthoniak hangját is" - mondta, majd hozzátette: hallja azokat, akiknek csak valamivel több mint 6 százalék nyugdíjemelést tud adni, hallja a százezreket, akiknek nincs munkája, s hallja azon falvak hangját, ahol nincs iskola, ahol az egyetlen foglalkoztató az önkormányzat.

http://www.nol.hu/cikk/343087/
  • observer
    A "rom" csak azt jelenti: cigány
    A "gádzsó" azt, hogy paraszt
    http://www.romapage.hu/kultura/index.php?kozep=szojegyzek.htm
  • observer
    Azért ezt a '89 utáni szép, új világnak köszönheted.
  • observer
    Román cigány?
  • observer
    A legkedvesebb kollégámat Bozsiknak hívják, tót az egész familia, pedig magyarul beszél mindenki. És magyarnak is vallják magukat.
    Aj' bozse moj!

Erdély tele van régről be és kitelepített "góbéval", szásszal, sokáccal, svábbal, zsidóvalaki mind magyarnak tartja magát.
  • observer
  • observer
    Mi is éppen széthúzunk.
  • observer
    Dede!
    Innen 20 km-re lévő ipari kisvárosba jött '98-ban egy család.
    2 év múlva 4 szobás önkorm. ingatlanban lézengtek, mert az járt alanyi jogon, a kiscsaj nercben járt suliba, a'ppa igazgató volt a ....-nál. ( három betű) Igaz bele is bukott.:)
  • [Walaki]D`Lair
    1etértek...
  • observer
    off-Halleluja!-on
  • observer
    Aki itt dolgozott néhány évtizedet, attól senki sem irígyli a nyugdíjat.
    De itt nem erről van szó. 89 óta települnek ide át erdélyi magyarok, magyar nyelvet ie tudó románok és romániai romák.
    Sokan közülük iyen-olyan trükkel hamar átmentették az ott szerzett vagyont. Nem az aluljárós sakktáblafaragókra gondolok.
    Itt azonnal meglelték az összeköttetést, kéz kezet mos alapon a régebbi áttelepültekkel, aztán már lett is állás, lakás.
    És pofátlanul, hogy az neki jár, mert ő is magyar.
    És láss csodát, a gyerek már jár is az ingyen egyetemre, kapják a szoc. segélyt, aztán már ő a főnököd.
  • observer
    "Mi csak azt nem szeretnénk, hogyha ma köztulajdonban lévő önkormányzati és állami kórházak kerülnének magánkézbe, és azért nem szeretnénk, mert a kórház az nem a könyörtelen profitszerzés, hanem épphogy a segítségnyújtás, az irgalmasság, és a könyörületesség helye" szép gondolat. Előbb kellett volna gondolni. Egy nagyot.
  • [Jakuza]
    Szerintem gyakorolj meg egy kicsit. :P
    Ez valahogy nem akar osszejonni neked.
    De nem baj addig se latjuk a Nepszabadsag kepeit ide linkelve. :P
  • [Walaki]D`Lair
    Nem 2x...
  • observer