776
Miért igen, miért nem, POLITIKAMENTESEN
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
  • Kata
    Bele tartozik, de most nem arról van szó. Arról a baromi sok kedvezményről és szoc.támról beszéltem, ami az én szememben inkább megkülönböztetés mint egyenlőség.
  • Kata
    ÁÁÁÁÁ!!!... és ha itt dolgozik, miután áttelepül, akkor nem innen kap nyugdíjat? Vagy majd a Dominikai Köztársaság intézi nekik?
  • St
    mégis pontosan ugyanazt mondod mint az "egyik" párt. valahogy csak eljutott a propaganda
  • Punker
    de az is beletartozik, szerintem a kintieknek azzal segítenénk a legtöbbet.
  • observer
    Az MDF, vmint a FIDESZ&MDF kormány alatt sem igen érdekeltek senkit az ellenzéki javaslatok. Miért is érdekelne most bárkit?
  • Borg
    Azért, mert ha a FIDESZ a szavazással eléri, hogy az 5 millió határon túli magyar is állampolgárságot (szavazójogot) kapjon, akkor a következő szavazáson erre verhetik a mellüket, és gyakorlatilag egy fél magyarországnyi új szavazótábort nyernek meg vele. Logikusan tehát, aki a szavazójoggal rendelkező határontúliakat a maga oldalán tudja, az nyeri a következő választásokat, már csak a létszámbeli fölény miatt is.
    Ez ennyire egyszerű kérdés. Persze balgaság lenen azt hinni, hogy a kérdés leszavazásával meg van oldva. Francokat. Majd az MSZP erre válaszként megvalósítja a maga elképzelését, ő veri a mellét a határontúli magyarok kérdésének "megoldására", és így ők lesznek a nyerők.
  • Kata
    Nem az útlevélről van szó.
  • Dynamic
    Sokan többek között azért szavaztak nemmel az ismerőseim közül, mert a külföldi magyaroknak jobb lesz mint neki.Tipikus magyar mentalitás:(
  • Kata
    Képzeld, nem néztem semmi választási kampányolást, a tévében max. a Poirot sorozatot nézem meg...
    Újságban olvastam ezt-azt, de arra nem adunk, mert az újságaink is politizálnak. Az általad dogmának és sztereotípiának titulált dolgok más emberektől, sőt, még erdélyiektől is származnak.

Nem tudok. Ezért kértem, hogy tedd meg a fikázásod helyett. Mert fikázni én is tudok. Elkezdjem?
  • St
    húha, súlyos információhiány, gyorsan pótolni! nyugdíjat attól az államtól kapod, ahol dolgoztál!
  • Punker
    még 9,5 évig törleszthetem a lakáshitelt, de ettől függetlenül nem hiszem hogy nehezebb helyzetbe kerülnék ha a kint élők is kapnának útlevelet stb.
  • observer
    A TV-ben a szegény székely néninek nem pont ez volt az álláspontja.
    Ő azt mondta ma, hogy ekkora kárt, mint ennek a népszavazásnak a kezdeményezése, még sosem sikerült okozni, az utóbbi 15 évben.
  • Punker
    pl azért mert mióta EU tagok vagyunk sokkal nehezebb lett a helyzetük.
  • Bandee1987
    Azért sztem ez nem olyan könnyű procedúra, hogy csak úgy ripsz-ropsz magyar állampolgárságot szerezhet egy külföldi magyar.
  • St
    Ugyanazt mondod amit az egyik párt mondott a választások előtt. Saját gondolatod is van a témáról, vagy csak dogmák, előítéletek és sztereotípiák? A másik oldal érveit ismered, tudsz belőle idézni? Na ezért baromság.
  • Kata
    Meg még kevesebb olcsó lakás. Még kevesebb nyugdíjalap. És még kevesebb valami, amikre majd ráverik a szoc.támokat, meg az egyszeri juttatásokat.
  • Kata
    Még egy kérdés: a külföldön élő magyarok eddig is hazatelepedhettek, és állampolgárrá válhattak ugyanolyan jogokkal és juttatásokkal, mint ami a magyar állampolgároknak is jár. Kérdem én, eddig miért nem akarták olyan nagyon ezt a dolgot, miért pont most ebben a pillanatban lett ez számukra ilyen fontos, hogy minden nemmel szavazót fikáznak, árulónak neveznek? Nem értem, az egy szem szöszi agysejtemmel ezt nem tudom megérteni.
  • observer
  • Punker
    nem bizonyítja semmi hogy az esélyeink csökkenek, sőt talán kevesebb fekete munkás lesz
  • Kata
    Nem itt arról van szó, hogy demagóg és szűklátókörű vagyok, és mindezek fényében baromságokat írok.
    Érdekes módon ezen tények megállapítása mellett nem hallottam semmi meggyőzésre utaló jelet, amivel megmagyaráznák a rám aggatott jelzőket. Most mondjam, hogy ez is tipikus magyar viselkedés?
    Magyarázza meg valaki nekem, miért olyan jó az, ha a kettős állampolgársággal járó kedvezményes dolgokat bevezetik? Felőlem annyi helyen lesz állampolgár valaki, ahány helyen csak akar, nem a kettős állampolgársággal van gondom, de ez gondolom mindenki számára egyértelmű a megelőző hozzászólásaim alapján. Kérdésem az, hogy miért kell ehhez kiváltságos előjogokat és kedvezményeket támasztani, amelyek fényében az itthon élő magyarok eddigi esélyei is csökkennek?
  • Dzsini
    ". A szavazók 65,93 százaléka (1 millió 256 ezer fő) igennel szavazott arra a kérdésre, hogy állami kézben maradjanak-e az egészségügyi intézmények," - nem ez volt a kérdés...
  • Punker
    semmi értelmes, politikailag akarnak elrendezni erkölcsi és gazdasági kérdéseket, ugyanúgy eredménytelen lesz mint a szavazás :(
  • Bandee1987
    És ott szted mi fog majd lezajlani?
  • Bandee1987
    Nem, itt arról van szó, hogy egymásnak estetek ilyen dolgok miatt, ezt a konfliktust próbálta meg St leállitani köztetek.
  • Kata
  • St
  • Dzsini
    valószínűleg nem lesz eredményes a szavazás, innentől kezdve senki sem "nyert" vagy "vesztett". annyi derült ki, hogy ebben a témában a döntést az országgyűlésre bízza az szavazóképes lakosság nagyobb része.
  • Kata
    Értettem a célzást, nem írok be több "baromságot".

Mindenkinek kellemes újraszavazást...
  • St
    Az a nagy helyzet, hogy nem csak fizetni kellene utánuk. Ők maguk is fogyasztók, ennek minden előnyével együtt.
  • Bandee1987
    "A kórházprivatizáció kérdésében nagy többségben vannak azok, akik ellenzik a kórházak magánosítását. A szavazók 65,93 százaléka (1 millió 256 ezer fő) igennel szavazott arra a kérdésre, hogy állami kézben maradjanak-e az egészségügyi intézmények, míg mindössze 34,07 százalék (649 ezer fő) szavazott nemmel, azaz támogatta a privatizációt. Ebben az ügyben kérdéses a szavazás eredményessége: a fél 9-es adatok szerint a privatizáció ellenzőinek aránya meghaladja az összes választó 22,3 százalékát."
  • Bandee1987
    Tehát picivel többen szavaztak a kettős állampolgárságra igennel, csakhát ez nem elég. Ebből a szempontból eléggé megosztott ez az ország ezekszerint..
  • St
    Magyarországon az emberekkel az a baj, hogy előbb baloldaliak és jobboldaliak, aztán magyarok.

Szerbek, románok, horvátok, politikai konszenzussal lezongorázták a kettős állampolgárság témát, simán parlamenten belül lerendezték, anélkül hogy népszavazásra kellett volna kiírni. Itt Magyarországon mi van? Mindenki keményen átpolitizálja és már az egyébként aranyos lányok is veszik maguknak a fáradtságot baromságokat beirogatni erről.
  • Kata
    És mit írtam után okoska? Odáig már nem jutottál el?
  • Bandee1987
    "A szavazatok 74,95 százalékának összesítése után a kettős állampolgárság kérdésében a szavazók 50,51 százaléka (960 ezer fő) igennel szavazott, míg a nem szavazatok aránya 49,49 százalék (941 ezer fő), azaz a voksolók többsége támogatja a kettős állampolgárság megadását. A kettős állampolgárságról szóló népszavazás azonban eredménytelen lesz, mert este az fél 9-kor közzétett adatok szerint az igen szavazatok aránya mindössze alig haladja meg az összes választásra jogosult 17 százalékát, a nemeké pedig a 16-ot. A szavazás akkor eredményes, ha a szavazók fele, de az összes választópolgár legalább 25 százaléka plusz egy fő ugyanúgy szavaz."
  • Kata
    Gondolom téged baromi jól megfizetnek, nem minimálbéren tengődsz, nincsenek lakásgondjaid sem, és hitelekkel sem vagy tele. Akkor tudod mit? Fizesd te ki nekik, ha neked van miből.
    Tudod, még a rokonságomon belül is vannak olyanok, akik alig bírnak élni is. Majd ha ők is megkapnak efféle támogátásokat, akkor ok. De nem értem a kivételezést, sem a ti nézőpontotokat. Szegény erdélyieken segíteni kell, ez mind szép és jó. És az itthon sanyargók vannak lexarva. Gondolom akkor ez lenne a széles látókörű hozzáállás.
    De valószínűleg az én készülékemben van a hiba. De nem baj, nem akarok készüléket cserélni...
  • Bandee1987
    A magánosítók és a határon túliak vesztettek
  • Szabina
    Általánosítás? Ezt Te mondod?
    "Vigyázzanak az erdélyi ingyenélők "
  • Kata
    Miben kéne empatikusabbnak lennem? Örülnék, ha kifejtenéd, nem szeretem a nagy büdös általánosításokat, ami csak úgy elterülnek mint furulyaszó az alföldön.
  • St
    húha, de nagy baj
  • Szabina
    akkor elég rossz ember ismerő vagy...Pláne ha ismerőseit is laknak ott, akkor egy kicsit több empátia is szorulhatott volna beléd.....