Népszavazás, dec 5.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Ugy gondolom, nincs is ertelme tobbet irni errol.
30 ezustpenz nelkul eladtak a kintieket es meg csak lelkiismeretfurdalasuk sem lesz mint Judasnak, aki utana felakasztotta magat.
Lehet ezekutan a lelkiismereti kerdesekt es a hazaszeretetrol papolni, lehet a nacionalizmust, az USA,Oroszorszag es a tobbi nagyhatalmat szidni, azert hogy azok milyenek, csak a szavaknak annyi sulya nem lesz, mert nincs erkolcsi alapja, mint egy szelben sodrodo porszemnek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dzsini
amikor "tények" és "színtiszta igazság" feliratokat látom, ott már tudom, hogy zsigerbõl megy a gépelés, és nem reagálok. csak szólok, hogy ne várj további választ.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Törölt felhasználó
Aki orvossal beszéltem mindenki NEM -mel szavaz/ott a kórházprivatizáció leállítására. Õk talán jobban meg tudják ítélni.
Dzsini
kórház 67% igen
állampolgárság 49.9% igen

ha az arány ez marad, akkor eredménytelen lesz a szavazás

(mindenhol fordított sorrendben voltak a kérdések, mint a papíron - én fordított arányra számítottam, és sokan lendületbõl X-eltek szerintem)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[Jakuza]
Semmi csusztatas nincs benne.
Ne akard elferditeni a tenyeket.
Szintiszta igazsag.
3szor soporte le ez a kormany az asztalrol az MDF kezdemenyezeset. 2szer meg csak nem is targyaltak rola.
Amikor targyaltak akkor mar keso volt 2 hettel a szavazas elott.
Az is csuszatats mi, hogy minden mas orszag bevezette a kettos allampolgarsagot csak mi nem ?
Nincs ebben semmi csusztatas ez az igazsag ezek a tenyek, kar a lelkiismeretedet fenyesiteni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dzsini
ebben nem egyezik a véleményünk, szerintem sok benne a csúsztatás.

Cat: továbbra se tudom, hogy mi alapján döntik el, hogy ki számít vagy ki számíthat "külhoni magyar"nak.

Kata
Megsúgom neked, hogy a "bentélõket" már régóta letojják. Kb. dögöjjünkmeg szinten mozog a téma. Nem tudom, te hol élsz.

[/cserf][/fülünyúl]

egy dologban van az állampolgársági jogot szorgalmazoknak igazuk, hogy a külhoni magyarok részére NAGYON le kéne egyszerüsíteni a rendszert, hogy gyorsabban megkaphassák. Jelenleg kell tartozkodási engedély, utána letelepedési engedély, stb. Ez sok irat, sok idõ, de ha igazolni tudná hogy felmenõi is magyarok (ez nagyon egyszerüen bizonyítható) akkor más eljárási szabályok legyenek érvényesek.

[Jakuza]
Te inkabb mutass nekem egy olyan nemzetet, aki a tesveret dobta el magatol.
Erdekessegkent megsugom neked, hogy minden kornyezo orszag bevezette a kettos allampolgarsagot a kintelo vereikkel, csak itt nem fogjak.
Persze arrol szivesen beszeltek 80 evig, hogy milyen keseru is volt a Trianon, szivesen fogadtak el a kintiek adomanyait is, de azt hogy 1 ev alatt megtargyaljak, hogy a kintelok kapjanak egy olyan utlevelet, ami masra nem jo mint sima hataratlepesre es semmi mas jogot nem ad a kezukbe, meg arra sem voltak kepesek.Ennyit errol.
S megsugom neked, ha a kintelok nem szamitanak, akkor a bentelok se fognak.

Kata
Már elnézést a határon túl élõ magyaroktól. De. Õk oda születtek, a szüleik és nagyszüleik is oda születtek. Magyarok, de már egy másik országban. Ha olyannyira baromi nagy hazafi magyarok, akkor is idetolnák a képüket hozzánk, ha csak minimálbért kapnának, minimálnyugdíjjal, lakástámogatás nélkül, és mindenféle szoc.tám. nélkül. Ennyit a nagy magyarságról.
Ha Romániában nekem is felajánlanák, hogy ha ott is állampolgár leszek, akkor kapok 800 ruppót, támogatnak lakással, szociálisan, és emelt nyugdíjat kapok, akkor én is rohanok román állampolgár lenni, mert mindig is szívem vágya volt, és én tulajdonképpen nagy román hazafi vagyok.
Szerintem.

[/cserf][/fülünyúl]

Dzsini
mutass egy országot, aminek a történelem folyamán nem változtak a határai.

[Jakuza]
Nem izgatom fel magam, a megvetes nagyon messze van attol.
Azert megneznem most ezeket az embereket, milyen szemlesutve jarnanak a rendes magyar emberek kozott pl Kolozsvaron.
Raadasul meg valami ketelyt vet fel bennem az egesz, milyen szivvel fogjak egyes emberek az olyan muveket olvasni, amelyeket a regi Erdelybol vagy mas akkor meg hazankhoz tartozo orszagbol szarmazo hires koltoink vagy iroink, hires embereink irtak, keszitettek ?
Majd ugy fognak idezni muveikbol, hogy elhajitottak mint a rongyot a testvereiket?

Kata
Semmi bajom a határokon túl élõ magyarokkal. De. Elõször talán kis hazánkban kéne rendet tenni, és kis hazánk kis lakosságát segíteni, elvégre mi tartjuk el az államot. Mi is kérünk 800ezer Ft vissza nem térítendõ támogatást, lakás- és mindenféle szociális juttatásbeli támogatást, magasabb nyugdíjazást - mint amiket ezen becses kettõs állampolgároknak ígérnek. Majd ha mi is megkapjuk, akkor nekik is megszavazom készségesen. De amíg a mi európában a legmagasabb adókat fizetjük, ellenben a legalacsonyabb béreket és nyugdíjat kapjuk, valamint amíg hiteleink az egyik lemagasabb kamatrendszerrel mennek, és még egy rókabõrként a kettõs állampolgárok támogatását is rólunk húznák le - mert azt is mi fogjuk kifizetni, nem állambácsi, addig csak egy kérdésem lenne, mint egy ominózus vicc végén:

Japán légierõ vezérkari tisztje a második világháború idején így szól az egyik pilótához:
- Különleges megbízást fog kapni.
- Jó.
- Megkapja a legjobb gépet.
- Jó.
- A gép fel lesz töltve lõszerrel, robbanóanyagokkal, viszont csak odaútnyi üzemanyaggal.
- Jó.
- Ezzel a géppel kéne az ellenséges hadihajóba belerepülni.
- Jó.
- Rendben. Kérdése van?
- Igen.
- No, és mi lenne az?
- HÜLYE VAGY BA*MEG?!

[/cserf][/fülünyúl]

Dzsini
ki mondta, hogy ellentétesek a gondolataim? egyetlen szóval se mondtam, hogy mire vagy hogyan szavaztam. de az, amit leírsz, az megalapozatlan butaság, és nincs köze közvetlenül a kérdéshez, amit feltettek a szavazáskor.

ne izgasd fel magad, ez csak egy fórum<#duma>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

[Jakuza]
Azert mert neked ellentetesek a gondolataid, attol meg nekem meglehet a velemenyem, vagy nem ugy gondolod ?
Meg aztan nagyon elkell am ilyenkor gondolkodnod , mi van ha neked nincs igazad ?
Remelem, hogy az allambacsi teged is eldob majd egyszer magatol, mint a kint elo magyarokat.

Dzsini
köszönöm a választ. akkor felvetõdik bennem a kérdés, hogy miért beszélsz sületlenégeket?

[Jakuza]
Veled ellentetben en el is olvastam oket.

Dzsini
láttad te, hogy milyen kérdések voltak feltéve a szavazáson, vagy csak a média üvöltözését hallottad?

Punker
az igen

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dzsini
és még így is többen, mint az EU-parlamenti választásokra

[Jakuza]
Lenyegtelen.
Ugy is elarultak a kint elo magyarokat.
Raadasul akik nem mentek el szavazni, azok ugy gondoltak a lelkiismeretuk tiszta marad. Hat tevednek.
Teljesen mindegy, hogy hogyan aruljak el a ver szerinti testvereiket.
Es meg valami matol kezdve megkerdelezheto a nagy hazafiassag 1552,1848,1919 , ezekutan mondhatja berki, hogy en buszke vagyok hogy magyarnak szulettem, mert egy nep nem arulja el a sajat ivadekait, csak a magyar.

Punker
a "fantasztikus" kampány megtette a hatását, az emberek többsége inkább nem ment el.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bandee1987
17:30-ig 35,66% ment el választani

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
Megnyíltunk

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Efreet
na hajrá.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

jól toljátok <#taps>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

observer
Kampánycsend pls!

..szeretlek, csak nem nagyon....

dikki*yysw
Valahogy nem érzem azt, hogy többségben lennének a bûnözõk kinn.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

dikki*yysw
Én meg ismerõsömmel beszélgettem, aki a múltkor említette halottak napján, hogy neki ez a nap annyit jelent, be a kocsiba, és 700 km-t vezet a családjához. Addig nem is tudtam, hogy erdélyi.
Most csak annyit mondtam neki, megyek haza szavazni, de szerencsétlen csak annyit kérdett, én is nemmel szavazok-e, ugye. Merthogy szerinte úgyis nem lesz.
Nem hiszem, hogy a moszkva téri emberek miatt kéne kirekeszteni a magyarokat.

observer
Ma remekül elbeszélgettem a cégem "volt" erdélyi portásával.
Úgygondolja, aki át akar(t) jönni, az át is jön, jött. Az ottmaradtakat leginkább a saját boldogulásuk érdekli, a politika nem túlzottan. Néhány okoskodó "líceumista", meg "önjelölt szószóló" foglalkozik csak a politikával. Szerinte legalább annyit ártottunk a kapcsolatoknak, mint '89-ben.

dikki*yysw
...

dikki*yysw
na, pastolgat tovább.

dikki*yysw
Milyen érvekkel? Te kezdtél személyeskedni, te szararcú.
Neked eddig 1 paste-nyi érved volt, aztán nekem meg 1 paste után "Csak a leveleket idézed, vagy ...."
te pöcs

observer
A külügyminisztérium dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy Budapest annak idején felmondta a kettõs állampolgárság kizárásáról szóló kétoldalú egyezményt. Bukaresti közlés szerint nincs nyoma a felmondásnak, vagyis az egyezmény ma is érvényben van. A bukaresti Nyílt Társadalomért Alapítvány elnöke szerint a román-magyar alapszerzõdés aláírásával hatályát vesztette a megállapodás. A román miniszterelnök ma közölte, hogy utána fognak ennek járni.

Orbán és Lendvai a Kossuth Krónikában

observer
A Fidesz Erdélyben
Aczél Endre • 2004. december 2.

Minden izgalmas ötletnél van egy még izgalmasabb. A "magyarigazolványnál" például az autonómia, az autonómiánál a kettõs állampolgárság. Mindhárom mögött a Fidesz fedezhetõ fel, éspedig azzal a sajátos és látványos képességével, hogy ha a pillanatnyi politikai érdeke úgy kívánja, nyomban túllép korábbi ötletein, és e szerint változtatja "magyarságmércéjét".

sok szabadideje van 😊

http://www.lohere.net - a MagyarChan

dikki*yysw
jujj de végtelenül buta vagy! szánalom!

Dzsini
csak az kaphat állampolgárságot, aki igényli, és megfelel az esetlegesen meghozott új törvénynek plusz az alkotmánymódosításnak. senkire nem lehet ráerõltetni majd.

most volt havas - lendvai interju tv2n, és havas megkérdezte hogy mi van akkor, ha a románok, szerbek stb. aztmondja a náluk lévõ családoknak, hogy "tessék, magyar állampolgárságot kaptál, menj haza"

én inkább attól tartok, hogy ugyanaz lenne mint csehszlovákia felbomlásakor. Akkor nem kapott nagy publicitást, de csehek bevezettek egy lakástörvényt, miszerint egy lakásban maximum x (asszem 6-8) ember lakhat. A lényeg, hogy a csehországban lévõ cigányok nem kaptak cseh állampolgárságot, és szépen átpaterolták mindet szlovákiába. Ugyanigy meg lehetne ezt csinálni a magyarokkal, de akár a románok átdobhatnak ide csomo cigányt is ugyanigy...

Dzsini
a cigány törzsek eredetileg az indiai kontinensen felbérelhetõ harcosok voltak, innen származhat, hogy a gádzsó, ami a mai értelme szerint "idegen" vagy általában "nem cigány" régen esetleg a "paraszt" értelemmel is rendelkezett. mára minden kívülállóra használják.

Ehh, observer, nem megy neked ez a linkelés... <#nyes>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

observer
Jóccaka!<#fogmosas>

observer
"..a házi praxisok 80 százaléka, a patikák 90 százaléka, a betegszállítás 40 százaléka, a mûvese-kezelések 90 százaléka, a képalkotó diagnosztika 60 százaléka jelenleg is magánkézben van, s ettõl sem rosszabb, sem drágább nem lett az egészségügy, éppen ellenkezõleg.

"Szemenszedett hazugság azt állítani, hogy ha például a rendelõintézetek az ott dolgozó orvosok, ápolók kezébe kerülnek, akkor drágább lesz az ellátás" - mondta. Hozzátette: Magyarországon, ha van igazságtalanság, az éppen az egészségügyben van..."

observer
A miniszterelnök felidézte Orbán Viktornak miniszterelnökként tett kijelentéseit, amellyel elutasította a kettõs állampolgárságot és a magántõkének a magyar egészségügybe való bevonásáról érvelt. Hozzátette: azóta a helyzet csak annyiban változott, hogy az ellenzék vezére nincs hatalomban, nincs felelõssége és azt gondolja, hogy a felelõtlenség politikájával visszakerülhet a hatalomba.

observer
"Összekuszálódtak a szálak, a rövid távú politikai haszonszerzés szándéka csapdába ejt" - mondta. Hozzátette: valakik megijedtek az új kormányalakítás után, hogy még sincs könnyû visszaút a hatalomba.

"Orbán Viktornak nem drága se a magyarok nemzeti ügye, sem a magyarok egészségügye, ha a határon túliakat használhatja fel arra, hogy pártjának, magának támogatást, népszerûséget szerezzen" - hangoztatta. Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország építkezni akar, s ebben ez a népszavazás sem akadályozhatja meg, legfeljebb lelassíthatja pár hétre.

"Hallom, hogy határon túli testvéreink itt állnak, kopogtatnak az ajtók elõtt. Hallom a hangjukat, de hallom az itthoniak hangját is" - mondta, majd hozzátette: hallja azokat, akiknek csak valamivel több mint 6 százalék nyugdíjemelést tud adni, hallja a százezreket, akiknek nincs munkája, s hallja azon falvak hangját, ahol nincs iskola, ahol az egyetlen foglalkoztató az önkormányzat.

http://www.nol.hu/cikk/343087/

observer
A "rom" csak azt jelenti: cigány
A "gádzsó" azt, hogy paraszt
http://www.romapage.hu/kultura/index.php?kozep=szojegyzek.htm

observer
Azért ezt a '89 utáni szép, új világnak köszönheted.

observer
Román cigány?<#nyes>

observer
A legkedvesebb kollégámat Bozsiknak hívják, tót az egész familia, pedig magyarul beszél mindenki. És magyarnak is vallják magukat.
Aj' bozse moj!

Erdély tele van régrõl be és kitelepített "góbéval", szásszal, sokáccal, svábbal, zsidóvalaki mind magyarnak tartja magát.