776
Miért igen, miért nem, POLITIKAMENTESEN
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
  • Kata
    Hát akkor ez is a mi szégyenfoltunk marad. Semmi vész, a történelem során szerzett többi közé ez már simán elfér, fel sem fog tűnni.
  • St
    és szerinted bármely kormány önként meg szeretne bukni egy ilyen törvénnyel?
  • St
    az alkotmány értelmében 5 évig nem lehet ugyanazt a kérdést mégegyszer népszavazásra kitűzni
  • Kata
    Elég sok badarságot elkövettek már. Épp ezért pánikolunk, hogy a hülyék még erre is képesek lennének.

Bár akkor bosszúból meg kéne szavaztatni ezeket az engedményeket, és az összes erdélyi meg kárpátaljai magyart hazahívni, aztán lazán odaszólni állambácsinak: na akkor most fizess, mert mi nem fogunk helyetted.
  • Dzsini
    és a magyarországon lakó magyar állampolgár szerbek oláhok szlovákok és a többi?
  • Kata
    Nyugalom, majd megismétlik, mint majdnem minden szavazásunkat az utóbbi időben.
  • Szabina
    a törvény megalkotásához 2/3-os többség szükséges, ekkora badarságot azért egyik párt sem követne el.
  • Bandee1987
    történetesen már nem lehet igen a kettős állampolgárságról a kérdés, hiszen majdnem ugyanannyi (egy picivel több az igen) az igen és a nem aránya ebben a kérdésben, egy bizonyos feldolgozottság után, és már nem éri el azt a számot az igen, amennyi elég ahhoz, hogy eredményes legyen...
  • kisviku
    Szégyellje magát ez az agymosott buta proli ország!
    Nemcsak a politikusaink a hibásak ebben.Ezt egyáltalán nem lett volna eljuttatni népszavazásig, annyira természetes kellet volna legyen hogy megkapják az állampolgárságot.
    Röhögnek rajtunk a büdös oláhok, szerbek,szlovákok és a többi senkiházi.

Magyar embereket tagadtak meg a mai napon!

Elnézést...
  • Kata
    Figyi, én csak egy hülye szőke csaj vagyok. Nem gondolkozom magasröptű dolgokban. De a kormányainkat ismerve elég sok nagy baromságba belementek már, és a pánik az, hogy ilyenekbe is belemennének. Nem amiatt van pánik, hogy most jaj, de elárasztanak minket az erdélyiek. Hadd jöjjenek, legalább sokan leszünk!
  • Kit--Kat
    nem lesznek
  • Kata
    Drága kis hazánkat ismerve végülis igazad van, meggyőztél... :)
  • St
    belegondolsz a dolog folyamatába: ha történetesen győz az igen és eredményes is a népszavazás akkor is "pártunk és kormányunk" beleegyezésével kellett volna törvényt alkotni. gondolod ebbe a baromságba belemennek?

ha ezt valahol valaki le is írta akkor is alaptalan riogatás, te meg egy az egybe lenyelted
  • Kata
    Én meg hallottam. És akkor most mi van? Lehet, neked kéne többet olvasni, nem nekem. ;)

Másrészről előzőekben azt mondjátok: sokat olvasok, tévézek, ezért csak a politikai demagóg szöveget nyomom. Aztán meg azért kapom a tapsot, mert mondom minek olvassak, ha minden csak politikai demagóg szöveg. A nagy fikázás közepette azért tessék óvatosabbnak lenni, hogy ne keveredjünk ekkora paradoxon frázisok közé... :D
  • I.C.ram
    Nem értem ezt az egész pánik hangulatot.

Szlovákia velünk együtt lépett ez EU-ba, és egy gramm magyar nem jött ide. Románia bár jóval szegényebb mint Szlovákia, de ez még nem jelenti azt, hogy ott akarnák hagyni a házukat, rokonaikat, stb, azért, hogy itt a nagy semmiből újrakezdjék. Arról nem is beszélve, hogy, ha minden szarúl megy románok is eu tagok lesznek kb. 3-4 év múlva, akkor meg nem tök mindegy, hogy a magyark elöbb kapják meg?

Romániaban iszonyatos magyargyülölet van. Saját börömön is tapasztaltam, mikor a román rendőrök csak azért kötöttek belénk, egy magyarok által lakott városban, mert magyarul beszéltünk. Kicsit nagyobb súlya van agyon verni egy magyar állampolgárt romániában, mint egy románt, szintén romániában.
  • Borg
    "Igaz-e az egyszeri 800.000 Ft-os vissza nem térítendő támogatás?"

Ez még itthon sem működik gyakorlatilag, nemhogy nekik majd. Tapasztaltam. Ezt a lakástámogatást csak olyanok vehetik fel lakásvásárláshoz, akik a létminimum környékén élnek. Ők pedig nem vesznek lakást, ugye. Szal állambácsi hozott egy ilyen szép intézkedést, amire megint csak a mellét verheti, anélkül, hogy valójában egy fillért is kifizetne.
  • Punker
    kezdődik a híradó
  • St
    csak mert speciel én veled ellentétben szoktam olvasni is (elég sokat) és ezekről nem hallottam.
  • Kata
    Nem.
  • Kata
    Ennyit tudsz... csak fikázni... Gratulálok!
  • Bandee1987
    Arra azért kíváncsi lennék, hogy a korházprivatizáció megoldana -e vmit. Hisz ahogy a fidesz megfogalmazta: "Az egészség nem üzlet". Itt most ne arra gondoljatok, hogy én fidesz-aktivista lennék vagy bármi, de ebben tényleg igazuk lehet. Ha egy gazdag tőkés magánember belefektet egy korházba pénzt, azt nyilvánvalóan azért teszi, mert hasznot remél ettől. A hasznot pedig hogy fogja kihozni? A betegeken.
    Ez nem arról szól, hogy pl. bejön Magyarországra az xy vállalat, és befektet ebbe és abba a boltba, felvásárolja azokat, és eleinte olcsó minden meg fasza, de neki vhogy vissza kell hoznia a befektetett pénzt, és még hasznot is vár ettől.
    Nem lenne jó, ha az egészségügy erre a sorsra jutna...
  • St
    ezeket te találod ki?
  • Kata
    Igaz-e az egyszeri 800.000 Ft-os vissza nem térítendő támogatás?
    ...

Igaz-e a lakásjuttatás és egyéb szociális kedvezmények megadása?
    ...

Mellesleg ingyenes gyógykezelésről én sem hallottam, csak kedvezőbb TB-ről.
  • St
    "Olvas a rosseb"

• Punker
    egészségügyről annyit, hogy az elkövetkező 25 évben állam pénzből nem lehet helyrehozzni, viszont a jelenlegi tervezet szerint nem szabad privatizálni, mert nem szakmai hanem gazdasági megoldást akarnak :(
  • Kata
    Nem vontam le az összesre. Mindössze megemlítettem, hogy melyik rész rohamozná meg a kedvezmények és támogatások miatt hazánkat. Úgyhogy please ne kövezz meg olyanért, amiben nem vétettem.
    Olvas a rosseb. Az is mind csak politika, ahogy mondtátok.
  • Kit--Kat
    Én csak ennyit szeretné hozzáfűzni: A II. Világháború alatt nagyapám megismerkedett 1 erdélyi alakulattal, nagyon nagy magyarok voltak és büszkék, hogy mennyire bátrak és, hogy vérükkel fogják megállítani az oroszokat stb stb...
    Amikor nagyapám hadifogságba került Cherburgba akkor ugyanazokal az erdélyiekkel "találkozott", de akkor már nemtudtak magyarul érdekes módon, és nem is mentek oda a magyarokhoz, azt mondták románok, és várták mikor engedik ki őket. Na ennyit a nagy hazaszeretetükről.
  • Szabina
    Igaz-e, hogy a magyar állampolgárság megadását követően elözönlik
    majd Magyarországot a határontúliak?
    NEM IGAZ! A felmérések szerint a külhoni magyarok többsége a szülőföldjén akar maradni. Akik kivándorolnak, állampolgárság nélkül is megteszik, de többségük nem Magyarországra, hanem az Európai Unió más országaiba akar menni. Az európai útlevél megadása őket is segíti.

Igaz-e, hogy a magyarországi nyugdíjpénztárt fogják terhelni az új állampolgárok?
    NEM IGAZ: A nyugdíjra jogosultság járulékfizetéshez kötött, így aki más országban fizet járulékot, az csak ott jogosult nyugdíjra.

Igaz-e, hogy a határontúliak Magyarországon fogják ingyen gyógykezeltetni magukat?
    NEM IGAZ: Az egészségügyi ellátás is a biztosítási rendszerben való részvételtől, vagyis a járulékfizetéstől függ, a gyermekek gyógykezelésénél pedig feltétel a magyarországi lakóhely.

Igaz-e, hogy a határon túli magyarok új állampolgárságuk megszerzésével elveszítik korábbi állampolgárságukat?
    NEM IGAZ: A szomszédos államok elfogadják,sőt, maguk is alkalmazzák a kettős állampolgárság intézményét. Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Romániában elfogadott a kettős állampolgárság.

Igaz-e, hogy az Európai Unió, illetve a nemzetközi
    jog nem teszi lehetővé Magyarország számára, hogy a határon túli magyaroknak
    megadja az állampolgárságot?
    NEM IGAZ: Az Európai Tanács 1997-es egyezménye szerint minden állam saját joga meghatározni, kik az állampolgárai. Az Európai Unió számos tagállamában százezrével élnek kettős állampolgárok anélkül, hogy emiatt bármiféle korlátozást szenvednének. Franciaországban, Olaszországban, Görögországban, Írországban, Nagy Britanniában lfogadott
    a kettős állampolgárság intézménye
  • Borg
    Ebben a szavazásban egy igaz mondat hangzott el: Rosszul feltett kérdésekre szavaztunk úgy, hogy senki sem tudta mire is szavaz valójában.

Én két dologban vagyok biztos.
    1. Ami pénzért én megdolgozok, az nemhogy a kormány zsebébe, de még a határontúli magyarok zsebébe se kerüljön. Mindenki dolgozzon meg a maga pénzéért.
    2. A EÜ ellátás katasztrofális MO-n, és ezen javítani kell. De hogy a privatizáció ezt megoldja, az csak REMÉNY, és nem biztos. Ami biztos az az, hogy kormányok 14 éve szarakodnak csak a kérdéssel, tehát én már az állam részéről megoldást valahogy nem várok.
  • St
    ezt csak a madarak rebesgették
    (egyébként ez is baromság)
  • Kata
    Ja bocs. Akkor gondolom csak a levegőbe beszélsz, és fikázol, mert ezek szerint más célod nem volt a beszólásaiddal.
    Ezt viszont vehetem akár személyeskedésnek is, úgyhogy lécci bannold magad 1 órára. Köszi.
  • Dzsini
    én például sehogy se tudtam kideríteni, hogy mi kell ahoz, hogy valaki magyarnak számítson külföldön... a legjobb "tipp" az volt, hogy bemondásra...
  • Punker
    ez nekem új
  • Kata
    Nem. De valami olyasmit rebesgetnek a madarak, hogy más eljárás szerint számolnák a nyugdíjaikat, aminek az átlaga közel 100.000 Ft lenne, ellenben a magyar 50.000 forintos átlagnyugdíj ellenében. Vagymiaszösz.
  • St
    így van
  • Bandee1987
    Itt mindenki az alapján próbál véleményt alkotni, amit hallott, olvasott. Ennél sokkal mélyebben bele kéne ásnia magát a témába mindenkinek (nekem is), hogy igazi vita kerekedjen belőle.
    Kata: Az, hogy te ezt hallottad az erdélyi rokonaidtól, azután azonnal levontad a következtetést az összes külföldi magyarral kapcsolatban? És ha a rokonaid azt mondják, hogy márpedig ők támogatják a kettős állampolgárságot, te is így vélekedsz? Sztem jobban utána kéne nézned a dolgoknak, olvass több újságot( még ha politikai érzelmek is vannak benne, de legalább megismersz többféle álláspontot ).
  • St
    minek, már szavaztál, nem? felesleges.
  • Kata
    Jó, most már szeretném hallani az ellenérveket, hogy meggyőzz.
  • St
    ha itt dolgozik, akkor itt fogyaszt (ÁFA) és itt fizet adót (SZJA), nyugdíj és tb járulékot. nagy baj?
  • Punker
    és ugyanott vagyunk, politikai célokra építenek olyankor is mikor nem lenne szabad :(