Népszavazás, dec 5.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[/cserf][/fülünyúl]
Bár akkor bosszúból meg kéne szavaztatni ezeket az engedményeket, és az összes erdélyi meg kárpátaljai magyart hazahívni, aztán lazán odaszólni állambácsinak: na akkor most fizess, mert mi nem fogunk helyetted. <#ravasz1>#ravasz1>
[/cserf][/fülünyúl]
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
[/cserf][/fülünyúl]
Míg szánkon a szó már tovatűnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Nemcsak a politikusaink a hibásak ebben.Ezt egyáltalán nem lett volna eljuttatni népszavazásig, annyira természetes kellet volna legyen hogy megkapják az állampolgárságot.
Röhögnek rajtunk a büdös oláhok, szerbek,szlovákok és a többi senkiházi.
Magyar embereket tagadtak meg a mai napon!
Elnézést...
[/cserf][/fülünyúl]
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
ha ezt valahol valaki le is írta akkor is alaptalan riogatás, te meg egy az egybe lenyelted <#ejnye1>#ejnye1>
Másrészrõl elõzõekben azt mondjátok: sokat olvasok, tévézek, ezért csak a politikai demagóg szöveget nyomom. Aztán meg azért kapom a tapsot, mert mondom minek olvassak, ha minden csak politikai demagóg szöveg. A nagy fikázás közepette azért tessék óvatosabbnak lenni, hogy ne keveredjünk ekkora paradoxon frázisok közé... 😄
[/cserf][/fülünyúl]
Szlovákia velünk együtt lépett ez EU-ba, és egy gramm magyar nem jött ide. Románia bár jóval szegényebb mint Szlovákia, de ez még nem jelenti azt, hogy ott akarnák hagyni a házukat, rokonaikat, stb, azért, hogy itt a nagy semmibõl újrakezdjék. Arról nem is beszélve, hogy, ha minden szarúl megy románok is eu tagok lesznek kb. 3-4 év múlva, akkor meg nem tök mindegy, hogy a magyark elöbb kapják meg?
Romániaban iszonyatos magyargyülölet van. Saját börömön is tapasztaltam, mikor a román rendõrök csak azért kötöttek belénk, egy magyarok által lakott városban, mert magyarul beszéltünk. Kicsit nagyobb súlya van agyon verni egy magyar állampolgárt romániában, mint egy románt, szintén romániában.
Ez még itthon sem mûködik gyakorlatilag, nemhogy nekik majd. Tapasztaltam. Ezt a lakástámogatást csak olyanok vehetik fel lakásvásárláshoz, akik a létminimum környékén élnek. Õk pedig nem vesznek lakást, ugye. Szal állambácsi hozott egy ilyen szép intézkedést, amire megint csak a mellét verheti, anélkül, hogy valójában egy fillért is kifizetne.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ez nem arról szól, hogy pl. bejön Magyarországra az xy vállalat, és befektet ebbe és abba a boltba, felvásárolja azokat, és eleinte olcsó minden meg fasza, de neki vhogy vissza kell hoznia a befektetett pénzt, és még hasznot is vár ettõl.
Nem lenne jó, ha az egészségügy erre a sorsra jutna...
...
Igaz-e a lakásjuttatás és egyéb szociális kedvezmények megadása?
...
Mellesleg ingyenes gyógykezelésrõl én sem hallottam, csak kedvezõbb TB-rõl.
[/cserf][/fülünyúl]
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Olvas a rosseb. Az is mind csak politika, ahogy mondtátok.
[/cserf][/fülünyúl]
Amikor nagyapám hadifogságba került Cherburgba akkor ugyanazokal az erdélyiekkel "találkozott", de akkor már nemtudtak magyarul érdekes módon, és nem is mentek oda a magyarokhoz, azt mondták románok, és várták mikor engedik ki õket. Na ennyit a nagy hazaszeretetükrõl.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
majd Magyarországot a határontúliak?
NEM IGAZ! A felmérések szerint a külhoni magyarok többsége a szülõföldjén akar maradni. Akik kivándorolnak, állampolgárság nélkül is megteszik, de többségük nem Magyarországra, hanem az Európai Unió más országaiba akar menni. Az európai útlevél megadása õket is segíti.
Igaz-e, hogy a magyarországi nyugdíjpénztárt fogják terhelni az új állampolgárok?
NEM IGAZ: A nyugdíjra jogosultság járulékfizetéshez kötött, így aki más országban fizet járulékot, az csak ott jogosult nyugdíjra.
Igaz-e, hogy a határontúliak Magyarországon fogják ingyen gyógykezeltetni magukat?
NEM IGAZ: Az egészségügyi ellátás is a biztosítási rendszerben való részvételtõl, vagyis a járulékfizetéstõl függ, a gyermekek gyógykezelésénél pedig feltétel a magyarországi lakóhely.
Igaz-e, hogy a határon túli magyarok új állampolgárságuk megszerzésével elveszítik korábbi állampolgárságukat?
NEM IGAZ: A szomszédos államok elfogadják,sõt, maguk is alkalmazzák a kettõs állampolgárság intézményét. Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Romániában elfogadott a kettõs állampolgárság.
Igaz-e, hogy az Európai Unió, illetve a nemzetközi
jog nem teszi lehetõvé Magyarország számára, hogy a határon túli magyaroknak
megadja az állampolgárságot?
NEM IGAZ: Az Európai Tanács 1997-es egyezménye szerint minden állam saját joga meghatározni, kik az állampolgárai. Az Európai Unió számos tagállamában százezrével élnek kettõs állampolgárok anélkül, hogy emiatt bármiféle korlátozást szenvednének. Franciaországban, Olaszországban, Görögországban, Írországban, Nagy Britanniában lfogadott
a kettõs állampolgárság intézménye
Míg szánkon a szó már tovatűnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-
Én két dologban vagyok biztos.
1. Ami pénzért én megdolgozok, az nemhogy a kormány zsebébe, de még a határontúli magyarok zsebébe se kerüljön. Mindenki dolgozzon meg a maga pénzéért.
2. A EÜ ellátás katasztrofális MO-n, és ezen javítani kell. De hogy a privatizáció ezt megoldja, az csak REMÉNY, és nem biztos. Ami biztos az az, hogy kormányok 14 éve szarakodnak csak a kérdéssel, tehát én már az állam részérõl megoldást valahogy nem várok.
Ezt viszont vehetem akár személyeskedésnek is, úgyhogy lécci bannold magad 1 órára. Köszi. <#idiota>#idiota><#nyes>#nyes>
[/cserf][/fülünyúl]
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
[/cserf][/fülünyúl]
Kata: Az, hogy te ezt hallottad az erdélyi rokonaidtól, azután azonnal levontad a következtetést az összes külföldi magyarral kapcsolatban? És ha a rokonaid azt mondják, hogy márpedig õk támogatják a kettõs állampolgárságot, te is így vélekedsz? Sztem jobban utána kéne nézned a dolgoknak, olvass több újságot( még ha politikai érzelmek is vannak benne, de legalább megismersz többféle álláspontot ).
[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
..szeretlek, csak nem nagyon....
Ez ennyire egyszerû kérdés. Persze balgaság lenen azt hinni, hogy a kérdés leszavazásával meg van oldva. Francokat. Majd az MSZP erre válaszként megvalósítja a maga elképzelését, õ veri a mellét a határontúli magyarok kérdésének "megoldására", és így õk lesznek a nyerõk.
Újságban olvastam ezt-azt, de arra nem adunk, mert az újságaink is politizálnak. Az általad dogmának és sztereotípiának titulált dolgok más emberektõl, sõt, még erdélyiektõl is származnak.
Nem tudok. Ezért kértem, hogy tedd meg a fikázásod helyett. Mert fikázni én is tudok. Elkezdjem?
[/cserf][/fülünyúl]