776
Miért igen, miért nem, POLITIKAMENTESEN
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
-
#655 ez volt a párton kívüli gondolkozás egyetlen csírája.. -
#654 nem ugyanaz nem támogatni egy nemzet egyesítését, mint támogatni egy háború folytatását. előbbi birkaság, az utóbbi nem tudom mi. -
#653 a baj az, hogy ennyire kevesen mentek el szavazni. bár a vélemény nem-nyílvánítás is vélemény. remélhetőleg azé, hogy túl van politizálva minden, és a legtöbbekneknek tele a hócsukája. -
#652 Miért is volt nagy összefogás?? Ugyanúgy ellenezték páran az afghanisztáni háborút, az irakiról nem is beszélve. -
#651 össszetartás??
ki tartott össze kivel? (( lehet hogy eltér az álláspontunk .. ) -
#650 Azt elértük azért, hogy a Fidesz ugyanazt a válaszlehetőséget támogatta a kórházprivatizáció leállításával kapcsolatban, mint a Munkáspárt. -
#649 ezt nem értem, ebből miért politikai kampányt kellett csinálni ( mint mostanából mindenből ) -
#648 Pfff... Nem volt más választás. -
#647 2001. szeptember 11. -
#646 Teljesen mindegy. A baj az, hogy ilyen sokan szavaztak nemmel, átmosták keményen az emberek agyát. Szégyen. -
#645 Látod, ezért nevezi a legtöbb jobboldali hazaáruló pártnak az MSZP-t. -
#644 Mondj egy esemény a világban, ahol 100%-os volt az összetartás... -
#643 ezt mondtam. amúgy arról se szólt... egy törvénytervezet benyújtására kötelezte volna az országgyűlést, ami nem old meg semmit, hiszen a 2/3 os többséget nem valószínű, hogy sikerül áterőltetni... ahogy az alkotmánymódosítást se. -
#642 Jó, abban igazad van, hogy az SZDSZ finomabban mondta ki, amit az MSZP durvábban.
A Munkáspártot meg most nincs miért támadni, az általuk felvetett kérdésben az eredménytelenségtől eltekintve elérték a céljukat, az igen győzött. -
#641 hasonlóképp teszem én is:)
amikor a szemembe hazudja hogy kajára kell, előveszem a bontatlan somlói galuskát, és odaadom neki, visszalöki, hogy neki pénz kell... -
#640 a szavazás a határon túli magyarok sorsáról szólt, nem a magyar pártokról. nem az volt a szavazólapon, hogy mszp-re vagy a fideszre szavazol. a kérdést mégis ez döntötte el. az embereknek át kellett volna ezen látni. -
#639 Nézzétek, akik itt a baloldal által javasolt NEM-mel szavazott a kettős állampolgárságra, annak két oka lehet:
1., Egy képzelt ok miatt utálja a határontúliakat
2., Bevette azt az összes hazugságot, amit az MSZP mondott, pl. a több, mint 500 milliárdos többletkiadást. Ezt tudjátok hogy számolták? Hát úgy, hogy az összes erdélyi átjön és elmegy kórházba. Na ilyen nincs! Ez az, ami hazugság. -
#638 Gyerekek, nem titkolom tovább, megmondom a nagy bazi igazságot: nem mentem el szavazni, mert nemrég értem haza melóból. :)
Remélem, ezért még nem leszek kiközösítve, vagy törölve a hozzászólásaim. Egyébként valószínűleg előzetes infóim miatt én is nemmel szavaztam volna, ez azért hozzátartozik a' Igassághoz. -
Cat #637 ha pártvonalak alapján szavaztak volna az emberek, akkor egyenlő lett volna mindkét népszavazásnál az igen-nem arány (ugye fidesz két igent, mszp két nemet mondott). Mivel ez nem igy volt, nyilvánvaló, hogy mszpből is voltak akik igennel szavaztak a kórházprivatizációra, és fideszből is voltak akik nemmel a külhoniak automatikus állampolgárságára. -
#636 az egészségügyben igenis van most is pénz, csak "szétfolyik", és lentre már nem jut belőle semmi.. mert a vezetést gondolom ott is 4 évente igazítják az éppen aktuális "szakmai" képzettség alapján.. -
#635 ezaz, cigarettagyárakat lőszerre, konzerveket meg kalasnyikovra átállítani aztán rock and roll :D -
#634 azért polgárháborút csak nem tudnak előidézni.. ki tudja hány fegyvergyáruk van, összefonódva, és csak a belföldi polgárháborúra várnak, mert annak a haszna nem csak 25% ban az övék hanem 100% ban. -
#633 a legtöbben azért mentek (vagy nem mentek) szavazni, mert tele lett politizálva a dolog. sajnos nem lehetett kizárni a kampányolásból a pártokat, akkor talán értelmesebb részvétel lett volna. így ez egy közvéleménykutatással ér csak fel. -
#632 -
#631 Csak a szegény emberek járnak Magyarországon kórházba, azoknak meg fontos, hogy ez ilyen ingyenes maradjon, mint most.
Viszont aki nem akar magának rosszat, az most is magánorvoshoz, magánklinikára megy, ahol fizet most is. -
#630 " baloldal a hazugságaival," ne általánosíts :)
csak az mszp barmai szavaztak nemmel! -
#629 hát ez az. azt nem sikerült sokaknak észrevenni, hogy pont a kettős államplgárság megkönnyítésével települnének át kevesebben, mert akkor már nem olyan fontos, hogy mindenáron ideköltözzön az illető. nálam legalábbis így működne. -
#628 Sztem is. Bárcsak én is elmehettem volna szavazni...kemény 3 hónapon múllott... -
#627 Akkor holnap hajnalban mehetünk a Vérmezőre, asszem ott lesz a kollektív kivégzésünk. -
#626 Az is baromság, aki azt találta ki, hogy attól tart mindenki, hogy most áttelepülnek. Én személy szerint örülnék, ha áttelepülne minden külföldön élő magyar, mert többen több adót fizetnénk, és talán megfojtogathatnánk a kormányt, hogy akkor adjon engedményeket ebben-abban.
A félelem az volt, hogy a kormány nagy baromságokat fog rendeletbe iktatni, ami miatt további megkülönböztetés, ezáltal széthúzásra való szítás valósulna meg. Lásd az Orbán féle aki-magyar dumát anno. Azért köcsögök a politikusok, hogy ennyire meg akarják osztani az ország lakosságát. -
#625 -
#624 Nem bírtam megállni, és nyitottam erről egy topikot a gumiban :) -
#623 Az az ember aki határon túl él, és anyanyelve a magyar épp olyan magyar, mint aki a határon belül él, csak éppen rosszhelyre született.
Most ezzel a népszavazással a magyar nép kinyilvánította, hogy szarik a határon túl élő szintén magyar emberekre, így a határtúliak gyakorlatilag politikai támogatás nélkül maradtak: nincs magyarországi bázisuk az autonómia és integrációs törekvéseik megvalósítására.
Kár volt most népszavazásra vinni a dolgot, de ha már belementük ebbe a sz@r helyzetbe, 5 millió ember érdekében akár csak humánumból, empátiából el kellett volna menni és igennel szavazni.
Mindkét oldal politikai célra használta: Fidesz azért igen, hogy szavazóbázisa legyen, MSZP azért nem, hogy NE legyen a Fidesz szavazóbázisa. A szavazónak az emberekre kellett volna gondolni, nem a pártokra. Aki saját magára gondolt és azért mondott nemet, mert félt, hogy "neki kevesebb jut", az egyszerűen undorító. -
#622 Teljesen egyetértek veled.
Ez nevetséges!
Portugália a rengetek brazíliában élő portugálnak adta meg a kettős állampolgárságot.
Franciaország 4 millió vagy több Algériainak.
Ez szégyenletes. Ezt is jól elintézte a baloldal a hazugságaival, meg a "felelős döntéssel", ugyebár. -
#621 ha őszintén megmondja hogy piára kell neki a pénz akkor én szoktam adni, de ha látszik hogy piálni fog akkor ne kenyérre kérjen :) -
#620 én nem mondhatok semmit, pár órával előtted hazaárulónak lettem nyilvánítva. -
#619 jha mer amúgy is biztos áttelepültek volna... hogy lehet ekkora baromságot kitalálni?? -
#618 Az itt fórumozók szerint félreinformált vagyok, de amit én hallottam, azokból kaphatnának az itthoni nyomorgók is. Nem mástól sajnálom.
De én ezek szerint kőszívű, irigy és demagóg vagyok. Bár feltehetné a kezét rajtam kívül az, aki rendszeresen ad egy hajléktalannak pénzt, vesz neki kaját a boltban, vagy visz neki meleg ételt... -
#617 egyetértek. ezeknek a kérdéseknek semmi köze nem volt a pártokhoz, mégis az egész kampány arra épült, hogy "győzzünk, barátaim". -
#616 de csak a szavazatodat kell adnod... és az itthon nyomorgóknak másra van szükségük, nem?