776
Miért igen, miért nem, POLITIKAMENTESEN
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
  • akos
    Azt hiszem, lassan megerősítjük a nemzetközi politikát affelől, hogy trianon helyes döntés volt anno.
  • Taranov
    Igen, azok a buta Szabolcsiak meg sem értik a kérdést, azon gondolkodnak, hogy mikor vágják le a disznót.
  • Taranov
    Arra volt jó ez az eredmény, hogy mégjobban megutáltam az MSZP-t.
  • akos
    Szégyen :(
  • Taranov
    És mit mond Lendvai?

Azt jelenti ez az eredmény, hogy az embereknek elegük van az Orbán-Türmer stb. által ásott csapdából, és felelős döntés született.
  • Dzsini
    a kettős állampolgárság terén az északkeleti és délkeleti megyékben a nem volt többségben...
  • nemcsakfeel
    sajnos értelmesség alapján nem lehet megszűrni hogy kik szavazhatnak, és kik nem.. :(
  • Taranov
    Igen, suliban én is hallottam ilyet. Mikor ezt hallom, gondolkodom 10 mp-et, hogy hozzászóljak-e, vagy mondjak le az ilyen emberekről. Mindig változik a véleményem, most egy kicsit elkeseredve úgy gondolom, hogy ezek az emberek elvesztek az egyszerűség csapdájában, nincs értelme velük veszekedni. Itt csak az értelmesebb és átérző emberekre lehet számítani.
  • pikk8
    csak az erdélyiek?
  • Dzsini
    a 2/3os törvényekhez mindenképp össze kell szedniük a másik oldal támogatását, 2006 után se lesznek ilyen elsöprő többségben szerintem.
  • Taranov
    Ez is csak kampány :(
  • nemcsakfeel
  • Shadow_THH
    ha lesz időd olvass vissza Dr Observer klasszikusaiból (mielött megjelenik kötve-fűzve) ő csodálatosan kifejti az álláspontját ("idejönnek az ukrán oláh cigányok a szomszédba lakni akkor" és társai)
  • Taranov
    Így van. Sok primitív ember hitte, hogy a kettős állampolgárság megszerzése után folyamatosan Fidesz "hatalom" lesz. Ez a buta agy szüleménye, hiszen csak itthoni lakhellyel szavazhatnának.
    Sajnálatos...
  • nemcsakfeel
    kunce nagyon megígérte, hogy ezután jobban fog menni a tárgyalás meg bla-bla.. semmit nem fognak csinálni az égvilágon.
  • St
    amíg a szocik ott ücsörögnek addig erre nem lesz megoldás, majd 2006 után
  • Shadow_THH
    asszem megnézem a www.tubi.hu -t hátha van valami vicces kis kép emiatt feltéve...
  • Taranov
    Csak abban bízom, hogy kitalálnak valamit egy olyan megoldásra, ami biztosítja a határon túliakkal való összetartozásunkat, mert valószínűleg egyre többen érzik át ennek a kérdésnek a súlyát.
  • Shadow_THH
    igen az ő szavazata is ugyanannyit ér mint másé. Athéni demokráciában bezzeg nem volt ilyen gond :D
  • St
    miért, engedtek szavazni? :D
  • QuippeR
    Apám magyar állampolgár, de nincs Magyarországon állandó lakhelye. (Egyébként nem kintről jött magyar, csak sokat dolgozott nyugaton, és nem volt értelme ide bejelentkezni állandóra.)
    Csak azért írom, hogy megerősítsem: állandó lakhely nélkül gyakorlatilag nulla támogatást kap. Pénzek, támogatások: semmi. Kórház: majdnem kirúgja az orvos, ha a balesetire bemegy. Szavazások: a maira pl el sem mehetett, a 2002-es választásra meg kapott valami tízoldalas kitöltendő űrlapot, és akkor választhatott volna külföldön. Inkább hagyta a francba.
    Fogadni merek, hogy egy kettős állampolgár még kevesebb juttatásban részesülne. (Mondjuk a nullánál kevesebb már nehezen lehet.)

A kórházprivatizációról meg csak annyit, hogy gyakorlatilag esélyünk sem volt átlátni a dolgot.
  • Taranov
    És mindez a SZARRÁGÓ "nagy magyarok" miatt, akik nem ismerik el a határon túliakat magyarnak, féltik a kis pénzüket, ami nem kell senkinek, csak mondogatják, hogy ők magyarok, mint Gyurcsány pénteken este az MTV-n.
  • nemcsakfeel
    fogyatékosokat miért engednek szavazni?
  • Shadow_THH
    (ja van msn-em már)
  • Cat #671
    2% volt az érvénytelen szavazat, ez semmi
  • nemcsakfeel
    84 és fél év
  • Taranov
    Rácz Sándor beszél most, a Magyarok Világszövetségének elnöke, látszik rajta, hogy nagyon elkeseredett, oka is van rá, sokan nem látják, hogy mennyire fontos lett volna ez a népszavazás.
    Be kellett volna fizetni óriásplakátokra, nem gondoltam, hogy eredménytelen lehet :) :(
  • Bandee1987
    EREDMÉNYTELEN MINDKÉT SZAVAZÁS
  • nemcsakfeel
    ezek az emberek gondolom azt hiszik hogy most jól kiszurtak a népszavazást előkészítőkkel..
  • Shadow_THH
    100 évig b@sztatták őket, most meg 2 évvel elöbb csatlakozhattak volna, dehát ez tul nagy ajándék lett volna tölünk....
  • Shadow_THH
    szerencsétlen erdélyiek...
  • Narcotic Syntax
    én nem mentem el szavazni ! annyira nem vagyok rá büszke de azér leirtam :P
  • Shadow_THH
    igen én is ezen az állásponton vagyok... ez csak tény amit leirtam :(
  • Taranov
    Szerintem csak a primitív emberek szavaznak így.
    Ha elegük van, nem szavaznak, nekem pl. nincs elegem, és sokan vagyunk így.
    Egyébként meg főleg azoknak van elegük, akik jól akarnak járni. Ezek a pártok között ingázó szavazók. Az már nem jó nekik, ha egyszer a határon túliak járnak jól, és nem ők.
  • Shadow_THH
    egyedül a hir tv-n beszéltek a sok érvénytelen szavaztatról (2igen és 2 nem egyszerre)
    azt modnják ez annak a jele, hogy az embereknek tele van a tökük már az egész ország kettéosztással
  • Shadow_THH
    jáj
  • Taranov
    Igen. Igazából a kórházprivatizáció leállításával kapcsolatban tényleg elképzelhető pro és kontra, mert valóban nem láttunk bele a részletekbe.
    Mondjuk az igen válaszból jóval több volt.
    A kettős állampolgárságra nemmel válaszolni pedig tényleg siralmas.
    És a Duna TV megkérdezett az utcán embereket: a legtöbben két igennel szavaztak, de aki a kettős állampolgárságra nemmel szavazott, az is olyan indokkal, hogy félti a pénzét az erdélyiektől. Na, ez az a mentalitás, ami durva hibája Magyarországnak,talán a külföldön ragadt magyarokban ez nincs benne.
  • Dzsini
    ha csak a gazdaságira, akkor már jobbak vagyunk bármelyik másik országnál :)
  • St
    nézzétek a politológus az mtv1-en
    értékel: "a gazdasági demagógiára fogékonyak vagyunk"
  • I.C.ram
    Vagy egyszerűen le se szarják mi zajlik ebben az országban.

Én azt gondolom, ha egyszer megadatik, hogy a nép döntsön valamiben, akkor kötelességünk élni a jogunkkal.