Népszavazás, dec 5.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

QuippeR
Apám magyar állampolgár, de nincs Magyarországon állandó lakhelye. (Egyébként nem kintrõl jött magyar, csak sokat dolgozott nyugaton, és nem volt értelme ide bejelentkezni állandóra.)
Csak azért írom, hogy megerõsítsem: állandó lakhely nélkül gyakorlatilag nulla támogatást kap. Pénzek, támogatások: semmi. Kórház: majdnem kirúgja az orvos, ha a balesetire bemegy. Szavazások: a maira pl el sem mehetett, a 2002-es választásra meg kapott valami tízoldalas kitöltendõ ûrlapot, és akkor választhatott volna külföldön. Inkább hagyta a francba.
Fogadni merek, hogy egy kettõs állampolgár még kevesebb juttatásban részesülne. (Mondjuk a nullánál kevesebb már nehezen lehet.)

A kórházprivatizációról meg csak annyit, hogy gyakorlatilag esélyünk sem volt átlátni a dolgot.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Taranov
És mindez a SZARRÁGÓ "nagy magyarok" miatt, akik nem ismerik el a határon túliakat magyarnak, féltik a kis pénzüket, ami nem kell senkinek, csak mondogatják, hogy õk magyarok, mint Gyurcsány pénteken este az MTV-n.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

nemcsakfeel
fogyatékosokat miért engednek szavazni?<#violent><#violent>

*hihi ** *

<#worship> (ja van msn-em már)

http://www.lohere.net - a MagyarChan

2% volt az érvénytelen szavazat, ez semmi

nemcsakfeel
84 és fél év

*hihi ** *

Taranov
Rácz Sándor beszél most, a Magyarok Világszövetségének elnöke, látszik rajta, hogy nagyon elkeseredett, oka is van rá, sokan nem látják, hogy mennyire fontos lett volna ez a népszavazás.
Be kellett volna fizetni óriásplakátokra, nem gondoltam, hogy eredménytelen lehet 😊 😞

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Bandee1987

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

nemcsakfeel
ezek az emberek gondolom azt hiszik hogy most jól kiszurtak a népszavazást elõkészítõkkel..

*hihi ** *

100 évig b@sztatták õket, most meg 2 évvel elöbb csatlakozhattak volna, dehát ez tul nagy ajándék lett volna tölünk....

szerencsétlen erdélyiek...

Narcotic Syntax
én nem mentem el szavazni ! annyira nem vagyok rá büszke de azér leirtam 😛

\"haj de odaver az öreg neki, csitt csatt bimm bamm, ahogy kell. Szeretem ahogy pakolgatja ezeket az alattomos, menetelős, láposmocsaras, plazmikus fossal beoltott darabkákat.\"

igen én is ezen az állásponton vagyok... ez csak tény amit leirtam 😞

Taranov
Szerintem csak a primitív emberek szavaznak így.
Ha elegük van, nem szavaznak, nekem pl. nincs elegem, és sokan vagyunk így.
Egyébként meg fõleg azoknak van elegük, akik jól akarnak járni. Ezek a pártok között ingázó szavazók. Az már nem jó nekik, ha egyszer a határon túliak járnak jól, és nem õk.

egyedül a hir tv-n beszéltek a sok érvénytelen szavaztatról (2igen és 2 nem egyszerre)
azt modnják ez annak a jele, hogy az embereknek tele van a tökük már az egész ország kettéosztással

jáj

Taranov
Igen. Igazából a kórházprivatizáció leállításával kapcsolatban tényleg elképzelhetõ pro és kontra, mert valóban nem láttunk bele a részletekbe.
Mondjuk az igen válaszból jóval több volt.
A kettõs állampolgárságra nemmel válaszolni pedig tényleg siralmas.
És a Duna TV megkérdezett az utcán embereket: a legtöbben két igennel szavaztak, de aki a kettõs állampolgárságra nemmel szavazott, az is olyan indokkal, hogy félti a pénzét az erdélyiektõl. Na, ez az a mentalitás, ami durva hibája Magyarországnak,talán a külföldön ragadt magyarokban ez nincs benne.

Dzsini
ha csak a gazdaságira, akkor már jobbak vagyunk bármelyik másik országnál 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

St
nézzétek a politológus az mtv1-en
értékel: "a gazdasági demagógiára fogékonyak vagyunk"
I.C.ram
Vagy egyszerûen le se szarják mi zajlik ebben az országban.

Én azt gondolom, ha egyszer megadatik, hogy a nép döntsön valamiben, akkor kötelességünk élni a jogunkkal.
nemcsakfeel
ez volt a párton kívüli gondolkozás egyetlen csírája..

*hihi ** *

St
nem ugyanaz nem támogatni egy nemzet egyesítését, mint támogatni egy háború folytatását. elõbbi birkaság, az utóbbi nem tudom mi.
Dzsini
a baj az, hogy ennyire kevesen mentek el szavazni. bár a vélemény nem-nyílvánítás is vélemény. remélhetõleg azé, hogy túl van politizálva minden, és a legtöbbekneknek tele a hócsukája.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Miért is volt nagy összefogás?? Ugyanúgy ellenezték páran az afghanisztáni háborút, az irakiról nem is beszélve.
nemcsakfeel
össszetartás??
ki tartott össze kivel? (( lehet hogy eltér az álláspontunk .. )

*hihi ** *

Taranov
Azt elértük azért, hogy a Fidesz ugyanazt a válaszlehetõséget támogatta a kórházprivatizáció leállításával kapcsolatban, mint a Munkáspárt.

nemcsakfeel
ezt nem értem, ebbõl miért politikai kampányt kellett csinálni ( mint mostanából mindenbõl )

*hihi ** *

I.C.ram
Pfff... Nem volt más választás.
St
2001. szeptember 11.
St
Teljesen mindegy. A baj az, hogy ilyen sokan szavaztak nemmel, átmosták keményen az emberek agyát. Szégyen.
Taranov
Látod, ezért nevezi a legtöbb jobboldali hazaáruló pártnak az MSZP-t.

I.C.ram
Mondj egy esemény a világban, ahol 100%-os volt az összetartás...
Dzsini
ezt mondtam. amúgy arról se szólt... egy törvénytervezet benyújtására kötelezte volna az országgyûlést, ami nem old meg semmit, hiszen a 2/3 os többséget nem valószínû, hogy sikerül áterõltetni... ahogy az alkotmánymódosítást se.

Taranov
Jó, abban igazad van, hogy az SZDSZ finomabban mondta ki, amit az MSZP durvábban.
A Munkáspártot meg most nincs miért támadni, az általuk felvetett kérdésben az eredménytelenségtõl eltekintve elérték a céljukat, az igen gyõzött.

nemcsakfeel
hasonlóképp teszem én is😊
amikor a szemembe hazudja hogy kajára kell, elõveszem a bontatlan somlói galuskát, és odaadom neki, visszalöki, hogy neki pénz kell...

*hihi ** *

St
a szavazás a határon túli magyarok sorsáról szólt, nem a magyar pártokról. nem az volt a szavazólapon, hogy mszp-re vagy a fideszre szavazol. a kérdést mégis ez döntötte el. az embereknek át kellett volna ezen látni.
Taranov
Nézzétek, akik itt a baloldal által javasolt NEM-mel szavazott a kettõs állampolgárságra, annak két oka lehet:

1., Egy képzelt ok miatt utálja a határontúliakat
2., Bevette azt az összes hazugságot, amit az MSZP mondott, pl. a több, mint 500 milliárdos többletkiadást. Ezt tudjátok hogy számolták? Hát úgy, hogy az összes erdélyi átjön és elmegy kórházba. Na ilyen nincs! Ez az, ami hazugság.

Kata
Gyerekek, nem titkolom tovább, megmondom a nagy bazi igazságot: nem mentem el szavazni, mert nemrég értem haza melóból. 😊
Remélem, ezért még nem leszek kiközösítve, vagy törölve a hozzászólásaim. Egyébként valószínûleg elõzetes infóim miatt én is nemmel szavaztam volna, ez azért hozzátartozik a' Igassághoz.

[/cserf][/fülünyúl]

ha pártvonalak alapján szavaztak volna az emberek, akkor egyenlõ lett volna mindkét népszavazásnál az igen-nem arány (ugye fidesz két igent, mszp két nemet mondott). Mivel ez nem igy volt, nyilvánvaló, hogy mszpbõl is voltak akik igennel szavaztak a kórházprivatizációra, és fideszbõl is voltak akik nemmel a külhoniak automatikus állampolgárságára.

nemcsakfeel
az egészségügyben igenis van most is pénz, csak "szétfolyik", és lentre már nem jut belõle semmi.. mert a vezetést gondolom ott is 4 évente igazítják az éppen aktuális "szakmai" képzettség alapján..

*hihi ** *

Lacee
ezaz, cigarettagyárakat lõszerre, konzerveket meg kalasnyikovra átállítani aztán rock and roll 😄

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

nemcsakfeel
azért polgárháborút csak nem tudnak elõidézni.. ki tudja hány fegyvergyáruk van, összefonódva, és csak a belföldi polgárháborúra várnak, mert annak a haszna nem csak 25% ban az övék hanem 100% ban.

*hihi ** *

Dzsini
a legtöbben azért mentek (vagy nem mentek) szavazni, mert tele lett politizálva a dolog. sajnos nem lehetett kizárni a kampányolásból a pártokat, akkor talán értelmesebb részvétel lett volna. így ez egy közvéleménykutatással ér csak fel.

Lacee
<#worship><#eljen>

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Taranov
Csak a szegény emberek járnak Magyarországon kórházba, azoknak meg fontos, hogy ez ilyen ingyenes maradjon, mint most.
Viszont aki nem akar magának rosszat, az most is magánorvoshoz, magánklinikára megy, ahol fizet most is.

nemcsakfeel
" baloldal a hazugságaival," ne általánosíts 😊
csak az mszp barmai szavaztak nemmel!

*hihi ** *

Lacee
hát ez az. azt nem sikerült sokaknak észrevenni, hogy pont a kettõs államplgárság megkönnyítésével települnének át kevesebben, mert akkor már nem olyan fontos, hogy mindenáron ideköltözzön az illetõ. nálam legalábbis így mûködne.

Bandee1987
Sztem is. Bárcsak én is elmehettem volna szavazni...kemény 3 hónapon múllott...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Kata
Akkor holnap hajnalban mehetünk a Vérmezõre, asszem ott lesz a kollektív kivégzésünk.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Az is baromság, aki azt találta ki, hogy attól tart mindenki, hogy most áttelepülnek. Én személy szerint örülnék, ha áttelepülne minden külföldön élõ magyar, mert többen több adót fizetnénk, és talán megfojtogathatnánk a kormányt, hogy akkor adjon engedményeket ebben-abban.
A félelem az volt, hogy a kormány nagy baromságokat fog rendeletbe iktatni, ami miatt további megkülönböztetés, ezáltal széthúzásra való szítás valósulna meg. Lásd az Orbán féle aki-magyar dumát anno. Azért köcsögök a politikusok, hogy ennyire meg akarják osztani az ország lakosságát.

[/cserf][/fülünyúl]