776
Miért igen, miért nem, POLITIKAMENTESEN
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
újra nyitva, lehet kitárgyalni.
-
#735 egy dolgot kiradagdva nem fox valós képet kapni, így a kérdés sem helyes. abban a kontextusban, hátránnyal járt volna talán a határon kívül élőkre és az EU ban sem voltunk benne. Azért kicsit csak haladunk előre.. -
Garfield #734 A vicc az, hogy mindenhol találni belőlük, csak az arányok mások. -
#733 Úgy látom még mindig él a begyepesedett 1000 éves előítélet a "sötét" Szabolcsról.Azért elárulom, hogy nem mindenki él ám itt sárkunyhóban, sőt van akinek már megvan a 8 általánosa és egyre kevesebben járnak lovaskocsival diszkóba. -
#732 az utolsó mondatod.
azért nem teljesen egyenértékű azzal amit megkaptak volna..
-
akos #731 Nem is lesz, amíg ugyanazok az emberek ülnek pozíciókban, akik az előző rendszerben is! -
Garfield #730 Kérdés, hogy miért lett fontos az egész ügy annak a pártnak, amelynek 3-4 éve valahogy nem volt ennyire sürgető a dolog? -
Garfield #729 Hát igen.
Ezt az érvet hívják kétélű fegyvernek... -
Garfield #728 Megint egy gondolat.
1989 többek közt azt is jelentette (szvsz), hogy nem veszünk részt olyan szavazáson, ahol alternatívák hiányában csak egyvalamire lehet szavazni, mert az embernek arra KELL szavaznia.
Úgy tűnik, a rendszerváltásnak még nincs vége. -
akos #727 Az volt itt megint a baj, hogy politikát csináltak ebből is. Nem kellett volna pártkampányt csinálni ebből, ez egy mocskos dolog volt. "Aki hithű mszp-s az nemmel, aki árja magyar az meg igennel szavazzon és különben is hajrá mszp, hajrá fidesz". Közben pedig a sok bába között elveszett a csecsemő. Jóformán alig lehetett tényszerű információkat hallani a választásról (plána az esetleges következményeiről). Ment az egymáselleni lejáratóhadjárat, és már rég szó sem volt a külhoni magyarokról. Eszközzé váltak a pártok kezében. Rohadjon meg az mszp is fidesz is meg az összes többi. -
Shadow_THH #726 akkor ennyit miért nem lehetett megadni?.. -
Garfield #725 Ja, és egy dolog.
Figyelembevéve a #724-ben írottakat, az össznemzeti katasztrófán borongók azért elgondolkodhatnának azon a stíluson, hogy a határon túli magyarok kedvéért a politikai heckampány hatására utolsó féregnek tartják azokat, akik vagy NEM-mel szavaztak, vagy nem mentek el szavazni.
Ez lenne a "magyar nemzet egyesítése", amiről ment a duma az elmúlt hetekben? -
Garfield #724 A szavazás előtt az igen-pártiak azt (is) hangoztatták, hogy nem kell félni a következményektől, merthogy ugye ez csak kötelezi az országgyűlést, hogy napirendre vegye a kérdést.
Kérdem én: mi ez az össznépi siránkozás? Fél év, egy év, stb. múlva miért nem tárgyalhat róla a parlament? Csak mondjuk addigra konkrét formába öntik a dolgot. -
akos #723 Csak sajnos roppant kevés... -
#722 halottam olyat is ,hogy a magyar nevű kalapos-szoknyás cigányokat nem akarják látni. -
#721 saját meggyőződés. nem a politikai behatásra, hanem saját megfontolásból. (tudom, ilyen meg nincs, és különbenis és ... szerintem pedig van ilyen.) -
Garfield #720 Melyik részét? -
#719 Na én elmondtam mindent, szégyenletes és siralmas volt ez a mai eredmény. Szevasztok! -
Garfield #718 Tudod, van egy másik párt, melynek a határon túli kalandor politikája csúfosan megbukott a romániai választásokon, csak valahogy ezt azóta nem hangoztatják. -
#717 Ja jó sok tortúra és megaláztatás után. Bevándorlóként kezelik őket stb. -
#716 csak a román nem lessz hülye lemondani Erdélyről. abból él egész románia -
#715 ezt te sem gondolhatod komolyan.. -
#714 ez így van -
Garfield #713 Persze, megadja: a volt gyarmatokról érkezőknek 6 év Portugáliában való tartózkodás után.
Azért nagy hazugság más országok példáját hozni, mert általában elfelejtik megemlíteni, hogy mi kell az elnyeréshez.
Senki sem akadályozza a határon túli magyarokat, hogy magyarországi tartózkodással megkapják az állampolgárságot. -
#712 Nem mondtam, hogy mindenki, ezért olvasd el a #639-es postomat.
Ha tudsz más okot, ami miatt valaki nem-mel szavazhatott volna, akkor mondd. -
#711 Szart az MSZP, hogy egyszer hozni kell egy olyan törvényt, ami után esetleg az 5 millió hat túli magyarból 700000-en leszavaznak egy választáson, és nem mellettük. Lőttek volna a cigányszopolnak, a lumpennyalásnak, a munka nélkül segély "projectnek", "dógozni" kellett volna, ha esetleg a hat túliak idejönnek, átalakul a szociális támogatás, az adónkból nem megy el irdatlan összeg arra, hogy minden cigányt mi fizessünk, lett volna munkaerő, nem kínaiak, arabok, ukránok jöttek volna ide bajt keverni, lopni, csalni, csencselni, hanem határon túliak. No igen. Ettől tényleg félni kellett, nehogy helyre kerüljenek a dolgok.
Lendvai is miket mondott. Bezzeg amikor kb. ekkora részvétellel EUsok lettünk, meg ment a sok léhűtő az Európai Parlamentbe minket képviselni, akkor ez nagy siker volt, hogy ennyien elmentek, meg az időkerék és a tüzijáték is jó "móka" volt ... -
#710 ha előbb kapunk észbe lett volna.... -
#709 gondolod, hogy mindenki (kivétel nélkül), aki nem-el szavazott, az azért szavazott úgy, mert az MSZP-vel szimpatizál? kicsit abszurd ez a gondolat nem? -
akos #708 Kicsit hiányosak a történelmi ismereteid. -
#707 Jó, ne vedd általánosításnak, de mégsem tehetem ki minden bíráló mondatom után, hogy "tisztelet a kivételnek" :) -
#706 a kívül élő magyarok sokkal jobban összetartanak .. a megoldás lehetne autonómia erdélynek, a felvidék és délvidék visszacsatolása. -
#705 nem akarok itt összeesküvés elméleteket gyártani, csak érdekes egy kicsit... -
#704 Pontosan, így van! Én most nem udvariaskodtam, lenézem őket, lenézem azokat, akik bevették az MSZP dumáját, miszerint a magyarországi magyarok nyugdíjából, adójából a határon túli magyarok fognak profitálni. Lenézem azokat, akik nem bírják elviselni, hogy ezegyszer jóljárnak majd a határon túli magyarok. -
#703 nem biztos hogy az az oka. Haveromnál voltam ma reggel, mikor anyját hívta (aki mellesleg ügyvéd) az egyik ismerőse az önkormányzatból, hogy vigyen magával saját tollat, mert az ottaniak olyanok, hogy pár óra múlva eltűnik az írásuk...lehet még jópár helyen ezt eljátszották... -
#702 azért ne általánosíts légyszives. Nagyanyám, apám, mind szabolcsi születésüek, nekik is vannak ismerőseik, rokonaik, akik határon túliak. Mind2-en elmentek szavazni. Sok szabolcsinak van rokona határon túl, nem értem, miért mentek ilyen kevesen el szavazni ott. -
#701 A Magyarok között soha nem volt és nem is lesz összetartás. -
akos #700 Amíg az emberek (zömének) mindennapjait azok a gondolatok töltik ki, hogy miből élnek meg, melyik csekket muszáj épp befizetni, mert lejár a hatéridő... lesz-e a hó végére még pénz, addig hiábavaló azt várni, hogy történelmi és aktuálpolitikai kérdésekben pallérozzák az elméjüket. -
#699 A kórházprivatizációban csak 70 ezer igen kellett volna :( -
#698 igen, sajnos ez így van. -
#697 ha jóltudom, ott volt most is a legkevesebb a részvételi arány. ott a legszegényebbek az emberek, és talán még vmelyest hisznek a régi rendszerben ( a mostani vezetők képében ) hogy nekik az jó lesz.. :( -
#696 gratulálok ehez a megállapításhoz... szomorú, ha tényleg így gondolod (ennyire lenézel bármilyen rajtad kívül eső társaságot)