Az iPod miatt vált Mac-re sok PC-s felhasználó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De mint írtam MAC kompatibilis gépet is rakhatsz otthon össze (némi kézügyesség szükségeltetik)és akkor az már lényegesen olcsóbb, mint egy "méd báj epöl" gép.
Bizti hogy drágább lesz valamennyivel, mint egy hasonló kategóriájú pc, de még akkor se annyival, hogy ne érje meg.
Végül is, szerintem a MAC nem azért kevésbé elterjedt mint a PC mert:
1. Az emberek okosak és drágáért nem vesznek szart (pécéista álláspont)
2. Az emberek hülyék mert egy viszonylag jó árért nem veszik meg ezt a csúcsgépet (mekista álláspont)
Hanem mert a két platformot uraló cégek közötti fõleg üzletpolitikai szempontú különbségek hatására ez "történelmileg" így alakult.
És akkor most ezen lehet vitatkozni😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ezek az alkatrészek amiket felsoroltam nem "viszonylag jó minõségûek", hanem kuravajó minõségûek. Simán vannak olyanok mint amiket az Apple rak a Mac-ekbe.
Igazad van, ha otthon rakom össze a gépet akkor az noname lesz. Ha viszont a Dell rakja össze (akár teljesen azonos alkatrészekbõl) akkor az egycsapásra márkás lesz és a cimke az elején máris megér min. százezret, ha viszont az Apple rakja össze akkor akár 200 ezret is.
Meken nem nehéz optimalizálni, mert abból 1 féle van, pc-bõl meg sok. Épp ezért olcsóbb a pc, mert verseny van, meken nem kell senkivel rivalizalni, annyiért adják amennyit nem szégyellnek.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
De te voltál az aki összehasonlítotál egy Mac-et egy viszonylag jó minõségû alkatrészekbõl összeállított de noname géppel.
Lehet hogy te is úgy gondolod hogy csak a hülyék adnak ki plusz min 100 ezer Ft-ot egy cimkéért a gép elején, de ezek szerint elég sok hülye van pc oldalon is ahhoz hogy megérje ilyen gépeket gyártani.
Az a különbség viszont, hogy a MAC esetében a gyártó a konfighoz optimalizálja az oprendszert ami a PC-nél nem így van. Ez az optimalizálás meg van olyan eset amikor megéri azt a kiadott plussz pénzt!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Õk is szeretik jól megvágni a vevõt. Pont mint az Apple.
És a harver is minõségi hatást kelt, és minõség is.
De mindez nem változtat azon a tényen, hogy az Applenél min. 30%-kal drágábban mérik a harverelemeket a velük egy szinten levõ PC alkatrészekhez viszonyítva.
1700$ szinte csak a doboz meg az alaplap!!!!
Van még kérdés?
Hozzank most erkezett egy mac g5, es megdobbento, hogy mennyire patent az egesz, minden azonnal mukodik, gyononyoru design, orom leulni ele. Olyan erzes, mint beulni egy bmw-be. Csak beinditod, es mas nem is szamit, hogy mennyibe kerult 😊
Pedig pont attól. A márkás != mínõségi
Egy márkás gép is lehet dzsunka alkatrészekbõl összerakva. Az egyik legszarabb gép amivel dolgom volt egy HP-s gép volt és annál rosszabbat akarva se lehetet volna összerakni, az ára meg a csillagos éget verte.
Vonatkoztass el saját kis világodtól, a nagy pc gyártóknak nem te jelented a piacot, hanem a cégek és azok a userek akik megengedhetik maguknak, hogy 2-5 ezer dollárért vegyenek gépet:
Nem azon gondolkoznak, hogy rakjanak össze egy gépet, hanem azon, hogy IBM, Dell, HP esetleg Apple legyen.
Mert ugye az Apple errõl alapban gondoskodik, tehát INGYEN kapod az OSt, plusz egy nagy rakás hasznos, mással nehezen pótolható programot.
És még egy apróság:
Mikor megvettem a gépet, kiváncsi voltam rá, hogy igaz e a "15 perc alatt az interneten" reklám.
Jelentem nem igaz - a kicsomagolást követõ teljes installálás, beállítás, netre kapcsolódás lezajlott 7 perc alatt.
Na ezek az apróságok azok, amik megfizethetetlenek.
Es hogy a Mac-ben mi honnan van, sok alkatreszrol nem tudom, most nincs kedvem utananezni, de a memoria az Kingston (ami csak nem szar), a DVD iro az pioneer, a proci az IBM, a vinyo az Seagate...
Minden Mac-nek van hangszoroja, nem nagy szam, de a csipogonal tobb, valamint van alaplapi digitalis hang (optikai) ki- es bemenet, FW400, FW800, USB, Ethernet, FaxModem, stb.
Nézzük!
Processzor: AMD Athlon 64 3500+ 512K 2.2 GHz - socket 939 foglalatba illeszkedõ, 90nm-es eljárással készülõ, 32 és 64 bites kód futtatására egyaránt alkalmas processzor. Olyannyira elavult és ócska, hogy a piacvezetõ Intel már javában dolgozik a "másolaton".
Alaplap: MSI K8N Neo2 Platinum (NForce3 250 Ultra chipset) - mutass nekem egy "márkás" gépet amiben komolyabb az alaplap!
Memória: Mushkin Dual Pack 2x512 PC3200 2.5-3-3 - vajon a legdrágább Mac-ekben, Dell-ekben stb. márkásabb van ennél?
Videokártya: Albatron GeFORCE 6800 GT 256MB GDDR3 - ugyan ettõl a gyártótól van a Mac-ben is (amivel összehasonlítottam) csak a gyártó történetének egyik legnagyobb ballépése az FX-széria, és még abból is majdnem a legalja.
Merevlemez: Seagate 160GB SATA 7200RPM 8MB Model ST3160023AS - a kedvenc Mac-edben jobb van?
Ház és táp: Antec SLK3700-BQE (350W) - az Antec kitûnõ példa a noname szarra. Gratulálok!
Monitor: Samsung SyncMaster 997DF 19 CRT - az egyik legkomolyabb CRT
Hangszórók: Logitech Z-640 5.1 - vajon a Mac árában benne vannak a hangszórók? (lehet, hogy igen, nem tudom)
Billentyûzet: Logitech Internet Keyboard
Egér: Microsoft IntelliMouse Optical - majdnem olyan jó mint a kedvenc egygombosod😊)))
Szóval ezek voltak azok a márkajelzés nélküli szarok amivel a Mac-et összehasonlítottam!
Még annyit, hogy nem attól lesz egy gép márkás, hogy a dobozára iMac-et vagy Dell-t írnak hanem attól ami benne van.
Tételesen sorold fel mi van a Mac-ben, milyen gyártótól (ha tudod) és majd megnézzük vajon azok márkásabbak-e azoknál amiket felsoroltam!
Bár ezt egy hozzád hasonló lámáknak hiába is magyaráznám aki ha meglát egy almát merevedése támad😊))))
Ezt a NEXUS haverod is bátran magára veheti.
Akár hiszed akár nem Mac-et is össze lehet dobni házilag mint az a PC-nél szokás és az már sokkal olcsóbb lesz ám!
archkoven: most ha teged tenyleg erdekelne egy Mac, akkor ahhoz is tudnal olcsobban talalni arakat. Mellesleg tenyleg dragabb, de nekem mar tobbszorosen visszahozta az arat!
Te meg inkább skubizd meg az árakat amiket írtam!
Nézd meg ezt:
http://www.anandtech.com/guides/showdoc.aspx?i=2282&p=5
Az árak dollárban vannak így közvetlenül összehasonlíthatók.
Egy 1500 dolláros iMac:
1,8GHz G5
256MB DDR400
NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra 64BM
80GB HDD
PC:
AMD Athlon 64 3500+
Mushkin Dual Pack 2x512 PC3200 2.5-3-3
GeFORCE 6800 GT 256MB GDDR3
160GB HDD
NEC DVD RW
19" CRT
hangszóró, egér, billentyû
Szerinted ezek egy kategóriában vannak?
Ha a CRT monitor nem tetszik akkor 234 dollárért kapsz TFT-t is.
Viszont a processzor, a memória, a merevlemez és a videokártya nem egy súlycsoportban vannak.
Nézzük meg az upgrade árakat:
512 PC3200 memória Mac-be 150, PC-be 80 dollár, tehát a fele.
Geforce 6800GT: Mac-be 500, PC-be 374 dollár.
Persze hasonlíthadod egy Dell géphez is, de õk is pont olyan tajvani alkatrészekbõl rakják össze mint más, és mellette ugyan úgy aranyáron mérnek mindent mint az Apple.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Class is over.