46
-
Jimmyke #5 Na ja. Ez elkerülhetetlen volt. Bár szerintem is marad még pár évig. -
Freemanus #4 -
#3 Létezik D-VHS, ami digitálisan rögzíti a videoanyagot, tehát ugyanazt a minőséget tudja mint egy DVD író, csak sajnos még annál is drágább, ráadásul másmilyen kazetta kell hozzá, ami szintén drágább egy DVD-RAM vagy -RW-nél.
Viszont mindennapi rögzítésre még mindig sokkal jobb a VHS, mivel TV-ből való felvételnél a minőség nem változik nagy mértékben és mind a videómagnó, mind a kazetta olcsóbb, mint a DVD-nél. -
#2 Nemtom ki hogy van vele, de én most tervezem csak hogy egy 6 fejes videorekordert veszek full extrásat. Természetesen DVD lejátszó és rekorder mellé. S lehet valaki kinevet de ez egy nagy túlzás, mert a VHS még legalább 2008-ig ha nem tovább még legalább 65-70%-ban uralni fogja a piacot. És lehet is kapni még jó darabig készüléket. Nem mindneki tudja megvenni a horribilis (jó rekorder 250e körül van) pl Panasonic dmr-95 meg 500-as. S ezek még nem is irják a 9.0 Gb-os lemezeket. Jahh és a Blue ray vagy a HD-DVD meg az újabb vetélytársa még elég vesződséges, szóval jó ha ezekből a formátumokból lesz 2006 közepére valami. Úgyhogy nagyon hamar meg akarják a vhs-eket ölni, de 2010-ig még szerintem sok helyen lesz iylen. Főleg az elmaradottabb országokban.
Ez ugyanolyan mint az LCD moncsiknál, hogy a Katódsugaras eltünik, de tévedtek még mindig több katódsugaras van, aminek fényévekkel szebb a képe mint a folyadékos moncsiknak, és ami jó hír hogy kifejlesztették a mini vékony katódsugaras moncsikat, szóval a Katódsugár jövöre visszavág, és olcsobban, és majdnem olyan vékonyan mint az LCD. Azt birnám ha a vhs-eknél is sikerülne ilyen megújulás.
Addig volt jó mig egy szabvány létezett, de hogy most minden évben cseréln kelljen a felvevőt ez sok... utálom a brutal kapitalista nézőpontot -
FTeR #1 már semmi sem lesz a régi mi lesz velünk így
nem lopják = elavult