21
-
#21 "Azért kell mert nem létezik olyan eszköz amivel azt amit te mondtál meg lehetne oldani. Egy hagyományos kompozitálás, egy kamerával sokkal olcsóbb egyszerübben kivitelezhető."
Dehogynem!
Pl a vadászgépek sisakcélzói.
A objektek képen történő pontos elhelyezéséhez meg mindenképpen szükséges a játékos fej kordinátáinak/pozíciójának pontos ismerete. Szerintem pl a a lenti képen a "yaw, pitch, meg roll" értékek pontosan ezt adják meg.
-
#20 Japánban lehet h be tudják lőni.. de nálunk?
A szemet pedig idővel tönkrevágja. -
Alfa Of NS #19 Ez poen :) -
Jimmyke #18 Remélem van jövője ennek (biztos hogy van).
Szerintetek? -
alicenorbie #17 catnak nincs erre szüksége! ő simán jácchatná aknavetővel a péntbólt! :) -
#16 Vúú, G@bor elszabadult.
Amúgy egy Resident Evilt kellett volna csinálniuk, a járókelőket zombivá változtatni. Bár félő, hogy túlzottan realisztikus program esetén sokan lángszórót és láncfűrészt ragadnának ^.^ -
Jimmyke #15 Na még pár év és RPG-zhetünk, durva grafikával (TES: 4 ilyen szerkóban. húúúúúúúúú . Szemüveg + egy kis bot a kard helyére azt banzaii. ) -
#14 Én már semmin se lepődöm meg mióta Armstrong a Holdra lépett ... alig várom már a virtuális Carmageddont. A politikusok kapnak egy ilyen szemüveget-hátizsákot, én meg beülök az MR2esembe és hajrá! Amelyik túléli +10 milla prémiumot vehet fel a havi pármillás jövedelme mellé, és az összes hozzátartozóját is elhelyezheti különböző állami hivataloknál. Amelyik nem azt meg komposztálják. Én meg jót szórakozok ... végtére is a mi adónkból fizetik magukat, dógozzanak meg a pénzükér. -
Shadow_THH #13 "What good is a yellow marble,
if you are unable to eat Mr PacMan?"
"What is a purple ghost? How do you define a purple ghost?" -
#12 Akkor képzeld el azt a szituációt amikor egy gránátot dobsz a másik alát, a szám.gépes játékban az ellenfél a robbanástól messzire elrepül majd akár még pattan is a földön, viszont ezzel a technikával a robbanás virtuális a szereplők viszont reálisak így ha melletted felrobban egy gránát akkor legföljebb lemegy nullára az életerőd de attól még te ugyanúgy ott fogsz álli, sőt a tereptárgyakat sem tudod lerombolni a virtuális fegyvereddel, szerintem játékra nm való, viszont harctéren vagy mondjuk egy olyan helyen ahol nahéz tájékozódni mondjuk nagyobb kórházak, repülőterek, állomások esetleg bevásárlóközpontokon belül könnyítené meg a tájékozódást, majd valamikor ha már elég lesz egy jóval kisebb gép is és szemüvegre vetíti h hova is kell mennünk, vagy akár olyat is el tudok képzelni h nm kell idegenvezető egy utazásnál tehát hasonló a gps-hez csak jóval részletesebb -
3DAY #11 Azért kell mert nem létezik olyan eszköz amivel azt amit te mondtál meg lehetne oldani. Egy hagyományos kompozitálás, egy kamerával sokkal olcsóbb egyszerübben kivitelezhető.
A HMD látószöge max 30 fok kb mint egy 21"-os monitor 1m - ről. A kamera valszeg nagylátószögü lencsével van felszerelve hogy ne csak 30 fokban lásson hanem mondjuk 60-70 fokban. Pl ha játszol valami fps -el ott sem 30 fokban látsz hanem többen különben játszhatatlan lenne a dolog. -
#10 Azt nem értem minek bedigizni az utca képét, elég lenne csak a számítógép által generált objekteket egy szemüvegre kivetíteni.
Így a szűk látótér miatt még a járókeretes nénik is elütik a csákókat.
Bár egy vakvezető kutyával ez a probléma is megoldható;))) -
3DAY #9 Ami nem derül ki a cikkből sajnos a látósog elég pici ugy 30 fok lehet, a képminőség egy alsó kategoriás monitornál is szarabb, és mivel csak egy kamerát látok nem is sztereo csak mono (2d)- s. -
3DAY #8 Egy csapat már 2 éve csinált ilyet a quake -al! Ott érzékeny GPS-est és egy képfeldolgozó szoftvert használtak.
ArQuake -
#7 gondolom eerre a készítők is gondoltak.
1. NEm véletlenül van ott a helpdeskes faszi.
2. GPS el be tudják lőni ugy, hogy csak a járdákra generálja a golyókat.
Amugy tényleg nagy lehetősségek vannak ebben a technikában... HA 10 éve 1 pacmenezőt megkérdezel hogy fog e 2004 ben doom3azni, csodálatos 3D-s grafikával... kiröhögött volna? :)
Varjatok csak ki mi lesz 2010 re ebbol a pacmanbol ;) -
Rockety #6 kiderüln az autósról hogy ő meg a carmageddont játsza :p -
#5 Milyen fasza lehet, ha kimegy az autó elé egy ilyen szemüvegben:D Szerintem az autós megijedne, hogy kiez az UFO a csávó meg észre sem venni:D Idióta Droid japók:) -
#4 Sztem nem is olyan baromság mint ahogy elsőnek tűnik.Tök fun lehet, plusz a lehetőségekről nem is beszélve, amit az ötlet rejt. -
Cat #3 szerintem teljesen jó dolog, a paintball meccseken igyisugyis van a fejeden egy maszk, hogy ne lőjjék ki a szemed, szóval még egy könnyű hátizsák simán elfér, ha ezáltal nagyságrendekkel nő a játékélmény, és nem csak festékgolyókat lőhetsz, hanem látod a kézigránát robbanását, vagy rakétákkal rombolhatod le az ellenfelet rejtő betonfalat (természetesen a robbanás csak a virtuális környezetben jelenik meg.) -
#2 És az az emberi intelligencia egy újabb fényes csillaga kerül megszületésre. -
#1 Ahaaaaaaaa....
Na majd ha holnap megyek utcan es az egyik csavo majd rohangal ilyennel a fejen kiabalva hogy "MEDIC!!! MEDIC!!!" akkor tudni fogom hogy o a Battlefield-et jacca.
:DD