21
  • NEXUS6
    #21
    "Azért kell mert nem létezik olyan eszköz amivel azt amit te mondtál meg lehetne oldani. Egy hagyományos kompozitálás, egy kamerával sokkal olcsóbb egyszerübben kivitelezhető."

    Dehogynem!
    Pl a vadászgépek sisakcélzói.
    A objektek képen történő pontos elhelyezéséhez meg mindenképpen szükséges a játékos fej kordinátáinak/pozíciójának pontos ismerete. Szerintem pl a a lenti képen a "yaw, pitch, meg roll" értékek pontosan ezt adják meg.

  • Tetsuo
    #20
    Japánban lehet h be tudják lőni.. de nálunk?
    A szemet pedig idővel tönkrevágja.
  • Alfa Of NS
    #19
    Ez poen :)
  • Jimmyke
    #18
    Remélem van jövője ennek (biztos hogy van).
    Szerintetek?
  • alicenorbie
    #17
    catnak nincs erre szüksége! ő simán jácchatná aknavetővel a péntbólt! :)
  • dikki*yysw
    #16
    Vúú, G@bor elszabadult.

    Amúgy egy Resident Evilt kellett volna csinálniuk, a járókelőket zombivá változtatni. Bár félő, hogy túlzottan realisztikus program esetén sokan lángszórót és láncfűrészt ragadnának ^.^
  • Jimmyke
    #15
    Na még pár év és RPG-zhetünk, durva grafikával (TES: 4 ilyen szerkóban. húúúúúúúúú . Szemüveg + egy kis bot a kard helyére azt banzaii. )
  • zippofcy
    #14
    Én már semmin se lepődöm meg mióta Armstrong a Holdra lépett ... alig várom már a virtuális Carmageddont. A politikusok kapnak egy ilyen szemüveget-hátizsákot, én meg beülök az MR2esembe és hajrá! Amelyik túléli +10 milla prémiumot vehet fel a havi pármillás jövedelme mellé, és az összes hozzátartozóját is elhelyezheti különböző állami hivataloknál. Amelyik nem azt meg komposztálják. Én meg jót szórakozok ... végtére is a mi adónkból fizetik magukat, dógozzanak meg a pénzükér.
  • Shadow_THH
    #13
    "What good is a yellow marble,
    if you are unable to eat Mr PacMan?"
    "What is a purple ghost? How do you define a purple ghost?"
  • bld
    #12
    Akkor képzeld el azt a szituációt amikor egy gránátot dobsz a másik alát, a szám.gépes játékban az ellenfél a robbanástól messzire elrepül majd akár még pattan is a földön, viszont ezzel a technikával a robbanás virtuális a szereplők viszont reálisak így ha melletted felrobban egy gránát akkor legföljebb lemegy nullára az életerőd de attól még te ugyanúgy ott fogsz álli, sőt a tereptárgyakat sem tudod lerombolni a virtuális fegyvereddel, szerintem játékra nm való, viszont harctéren vagy mondjuk egy olyan helyen ahol nahéz tájékozódni mondjuk nagyobb kórházak, repülőterek, állomások esetleg bevásárlóközpontokon belül könnyítené meg a tájékozódást, majd valamikor ha már elég lesz egy jóval kisebb gép is és szemüvegre vetíti h hova is kell mennünk, vagy akár olyat is el tudok képzelni h nm kell idegenvezető egy utazásnál tehát hasonló a gps-hez csak jóval részletesebb
  • 3DAY
    #11
    Azért kell mert nem létezik olyan eszköz amivel azt amit te mondtál meg lehetne oldani. Egy hagyományos kompozitálás, egy kamerával sokkal olcsóbb egyszerübben kivitelezhető.

    A HMD látószöge max 30 fok kb mint egy 21"-os monitor 1m - ről. A kamera valszeg nagylátószögü lencsével van felszerelve hogy ne csak 30 fokban lásson hanem mondjuk 60-70 fokban. Pl ha játszol valami fps -el ott sem 30 fokban látsz hanem többen különben játszhatatlan lenne a dolog.
  • NEXUS6
    #10
    Azt nem értem minek bedigizni az utca képét, elég lenne csak a számítógép által generált objekteket egy szemüvegre kivetíteni.

    Így a szűk látótér miatt még a járókeretes nénik is elütik a csákókat.
    Bár egy vakvezető kutyával ez a probléma is megoldható;)))
  • 3DAY
    #9
    Ami nem derül ki a cikkből sajnos a látósog elég pici ugy 30 fok lehet, a képminőség egy alsó kategoriás monitornál is szarabb, és mivel csak egy kamerát látok nem is sztereo csak mono (2d)- s.
  • 3DAY
    #8
    Egy csapat már 2 éve csinált ilyet a quake -al! Ott érzékeny GPS-est és egy képfeldolgozó szoftvert használtak.

    ArQuake
  • The Garrett
    #7
    gondolom eerre a készítők is gondoltak.
    1. NEm véletlenül van ott a helpdeskes faszi.
    2. GPS el be tudják lőni ugy, hogy csak a járdákra generálja a golyókat.

    Amugy tényleg nagy lehetősségek vannak ebben a technikában... HA 10 éve 1 pacmenezőt megkérdezel hogy fog e 2004 ben doom3azni, csodálatos 3D-s grafikával... kiröhögött volna? :)
    Varjatok csak ki mi lesz 2010 re ebbol a pacmanbol ;)
  • Rockety
    #6
    kiderüln az autósról hogy ő meg a carmageddont játsza :p
  • Bucser
    #5
    Milyen fasza lehet, ha kimegy az autó elé egy ilyen szemüvegben:D Szerintem az autós megijedne, hogy kiez az UFO a csávó meg észre sem venni:D Idióta Droid japók:)
  • Dynamic
    #4
    Sztem nem is olyan baromság mint ahogy elsőnek tűnik.Tök fun lehet, plusz a lehetőségekről nem is beszélve, amit az ötlet rejt.
  • Cat #3
    szerintem teljesen jó dolog, a paintball meccseken igyisugyis van a fejeden egy maszk, hogy ne lőjjék ki a szemed, szóval még egy könnyű hátizsák simán elfér, ha ezáltal nagyságrendekkel nő a játékélmény, és nem csak festékgolyókat lőhetsz, hanem látod a kézigránát robbanását, vagy rakétákkal rombolhatod le az ellenfelet rejtő betonfalat (természetesen a robbanás csak a virtuális környezetben jelenik meg.)
  • Lacc
    #2
    És az az emberi intelligencia egy újabb fényes csillaga kerül megszületésre.
  • Sephi
    #1
    Ahaaaaaaaa....

    Na majd ha holnap megyek utcan es az egyik csavo majd rohangal ilyennel a fejen kiabalva hogy "MEDIC!!! MEDIC!!!" akkor tudni fogom hogy o a Battlefield-et jacca.

    :DD