21
 • NEXUS6
  #21
  "Azért kell mert nem létezik olyan eszköz amivel azt amit te mondtál meg lehetne oldani. Egy hagyományos kompozitálás, egy kamerával sokkal olcsóbb egyszerübben kivitelezhető."

  Dehogynem!
  Pl a vadászgépek sisakcélzói.
  A objektek képen történő pontos elhelyezéséhez meg mindenképpen szükséges a játékos fej kordinátáinak/pozíciójának pontos ismerete. Szerintem pl a a lenti képen a "yaw, pitch, meg roll" értékek pontosan ezt adják meg.

 • Tetsuo
  #20
  Japánban lehet h be tudják lőni.. de nálunk?
  A szemet pedig idővel tönkrevágja.
 • Alfa Of NS
  #19
  Ez poen :)
 • Jimmyke
  #18
  Remélem van jövője ennek (biztos hogy van).
  Szerintetek?
 • alicenorbie
  #17
  catnak nincs erre szüksége! ő simán jácchatná aknavetővel a péntbólt! :)
 • dikki*yysw
  #16
  Vúú, [email protected] elszabadult.

  Amúgy egy Resident Evilt kellett volna csinálniuk, a járókelőket zombivá változtatni. Bár félő, hogy túlzottan realisztikus program esetén sokan lángszórót és láncfűrészt ragadnának ^.^
 • Jimmyke
  #15
  Na még pár év és RPG-zhetünk, durva grafikával (TES: 4 ilyen szerkóban. húúúúúúúúú . Szemüveg + egy kis bot a kard helyére azt banzaii. )
 • zippofcy
  #14
  Én már semmin se lepődöm meg mióta Armstrong a Holdra lépett ... alig várom már a virtuális Carmageddont. A politikusok kapnak egy ilyen szemüveget-hátizsákot, én meg beülök az MR2esembe és hajrá! Amelyik túléli +10 milla prémiumot vehet fel a havi pármillás jövedelme mellé, és az összes hozzátartozóját is elhelyezheti különböző állami hivataloknál. Amelyik nem azt meg komposztálják. Én meg jót szórakozok ... végtére is a mi adónkból fizetik magukat, dógozzanak meg a pénzükér.
 • Shadow_THH
  #13
  "What good is a yellow marble,
  if you are unable to eat Mr PacMan?"
  "What is a purple ghost? How do you define a purple ghost?"
 • bld
  #12
  Akkor képzeld el azt a szituációt amikor egy gránátot dobsz a másik alát, a szám.gépes játékban az ellenfél a robbanástól messzire elrepül majd akár még pattan is a földön, viszont ezzel a technikával a robbanás virtuális a szereplők viszont reálisak így ha melletted felrobban egy gránát akkor legföljebb lemegy nullára az életerőd de attól még te ugyanúgy ott fogsz álli, sőt a tereptárgyakat sem tudod lerombolni a virtuális fegyvereddel, szerintem játékra nm való, viszont harctéren vagy mondjuk egy olyan helyen ahol nahéz tájékozódni mondjuk nagyobb kórházak, repülőterek, állomások esetleg bevásárlóközpontokon belül könnyítené meg a tájékozódást, majd valamikor ha már elég lesz egy jóval kisebb gép is és szemüvegre vetíti h hova is kell mennünk, vagy akár olyat is el tudok képzelni h nm kell idegenvezető egy utazásnál tehát hasonló a gps-hez csak jóval részletesebb
 • 3DAY
  #11
  Azért kell mert nem létezik olyan eszköz amivel azt amit te mondtál meg lehetne oldani. Egy hagyományos kompozitálás, egy kamerával sokkal olcsóbb egyszerübben kivitelezhető.

  A HMD látószöge max 30 fok kb mint egy 21"-os monitor 1m - ről. A kamera valszeg nagylátószögü lencsével van felszerelve hogy ne csak 30 fokban lásson hanem mondjuk 60-70 fokban. Pl ha játszol valami fps -el ott sem 30 fokban látsz hanem többen különben játszhatatlan lenne a dolog.
 • NEXUS6
  #10
  Azt nem értem minek bedigizni az utca képét, elég lenne csak a számítógép által generált objekteket egy szemüvegre kivetíteni.

  Így a szűk látótér miatt még a járókeretes nénik is elütik a csákókat.
  Bár egy vakvezető kutyával ez a probléma is megoldható;)))
 • 3DAY
  #9
  Ami nem derül ki a cikkből sajnos a látósog elég pici ugy 30 fok lehet, a képminőség egy alsó kategoriás monitornál is szarabb, és mivel csak egy kamerát látok nem is sztereo csak mono (2d)- s.
 • 3DAY
  #8
  Egy csapat már 2 éve csinált ilyet a quake -al! Ott érzékeny GPS-est és egy képfeldolgozó szoftvert használtak.

  ArQuake
 • The Garrett
  #7
  gondolom eerre a készítők is gondoltak.
  1. NEm véletlenül van ott a helpdeskes faszi.
  2. GPS el be tudják lőni ugy, hogy csak a járdákra generálja a golyókat.

  Amugy tényleg nagy lehetősségek vannak ebben a technikában... HA 10 éve 1 pacmenezőt megkérdezel hogy fog e 2004 ben doom3azni, csodálatos 3D-s grafikával... kiröhögött volna? :)
  Varjatok csak ki mi lesz 2010 re ebbol a pacmanbol ;)
 • Rockety
  #6
  kiderüln az autósról hogy ő meg a carmageddont játsza :p
 • Bucser
  #5
  Milyen fasza lehet, ha kimegy az autó elé egy ilyen szemüvegben:D Szerintem az autós megijedne, hogy kiez az UFO a csávó meg észre sem venni:D Idióta Droid japók:)
 • Dynamic
  #4
  Sztem nem is olyan baromság mint ahogy elsőnek tűnik.Tök fun lehet, plusz a lehetőségekről nem is beszélve, amit az ötlet rejt.
 • Cat #3
  szerintem teljesen jó dolog, a paintball meccseken igyisugyis van a fejeden egy maszk, hogy ne lőjjék ki a szemed, szóval még egy könnyű hátizsák simán elfér, ha ezáltal nagyságrendekkel nő a játékélmény, és nem csak festékgolyókat lőhetsz, hanem látod a kézigránát robbanását, vagy rakétákkal rombolhatod le az ellenfelet rejtő betonfalat (természetesen a robbanás csak a virtuális környezetben jelenik meg.)
 • Lacc
  #2
  És az az emberi intelligencia egy újabb fényes csillaga kerül megszületésre.
 • Sephi
  #1
  Ahaaaaaaaa....

  Na majd ha holnap megyek utcan es az egyik csavo majd rohangal ilyennel a fejen kiabalva hogy "MEDIC!!! MEDIC!!!" akkor tudni fogom hogy o a Battlefield-et jacca.

  :DD