Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
muki, tudom
csak úgy rövidként mondtam xD
amúgy mi normálon vagy normál alatt szoktuk tolni 3-4 személlyel és akkor nem nagyon maradunk le... bár néha kibaszból felveszi a szeró a sebességet extra fastra xD
vegyetek fel msn-re ha gondoljátok: [email protected]

Muki100
Egy napfényes délután nem lesz ám ahhoz elég, ahhoz hogy ne szakadjon szét alaposan le kell venni a sebességet.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Én is szívesen ott lennék

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

matthias92
Arra gondoltam, hogy páran összegyûlhetnénk egy napfényes délután és a gép elõtt kuporodva játszhatnánk egy menetet Hearts of Iron 2 Doomsdayjel, mondjuk 36ban kezdjük...
3an már vagyunk xD

Muki100
Defense spendinget kell növelned, hogy havonta több manpowert kapj. Ezenfelül még konvertálhatsz POP-ot katonává.
Bevándorlást úgy, hogy liberális párt van hatalmon, teljes állampolgárságú ideológiával persze, szociális reformok, jólét.
Persze Amerikába többen vándorolnak be mint a napfényes Romániába.
Plurality: az emberek tudata, igénye a demokráciára. Minél magasabb egy demokráciában, annál jobb, minél magasabb egy monarchiában annál rosszabb. Egyenesen arányosan nõ a consciousnessel (CON).
Militancy értelemszerûen az adott POP lázadó kedve, ráviszed az egeret és kiírja mi befolyásolja. Ha rákattintasz látod nekik a revoltriskjüket.
Fabricot lehet azért nem tudsz venni, mert egyszerûen senki nem állítja elõ a világon, vagy kicsi a presztízsed és az erõsebb nagyhatalmak beszedik elõled.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Na ez kissé hosszú volt inkább nekiálltam játszani svédekkel. Kérdések: az miért van hogy a manpower nem nõ 9 fölé? Hogyan tudom megnövelni a bevándorlást? Mi a plurality, militancy? Miért van az hogy fabric-ot vagy mit nem tudok venni a piacon?

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Muki100

Most szereztem meg a victoriát. Nem tudna valaki egy rövid leírást adni hogy mégis hogyan álljak neki játszani? Csak mert iszonyatosan bonyolult így elsõ ránézésre. Leginkább csak az elengedhetetlenül szükséges alapok érdekelnének.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Lehet az ic-t növelõ technológiát fejleszteni,ami 5-%kal növeli a termelést,nem sok...háborúzni kell foglalni területet,persze megteheted hogy bábot csinálsz belõle úgyis meglesz a nyersanyag

Csak így lehet? Nincs valami fejlesztés vagy épület?

Pingyóka
Olyan terület elfoglalásával ahol ilyeneket termelnek és kereskedelemmel.
Megmondanátok hogy honnan tudok szerezni energyt, metalt és rare materialst?

I.C.ram
Elvileg, ha garantálja a függetlenségét, akkor magas intervenció nélkül is tud támadni, ha jól emlékszem.
Muki100
Féltek tõled 😊

Mindig feltörte a megnemtámadási szerzõdést ha hadat üzentem egy dél amerikai országnak csak hát szegény usa nem tud hadat üzeni a magas beligerince igénye miatt az elején😄,én anektáltam az adott országot és újra megkötöttem usával a szerzõdést😄.így ment végig egy idõ után már nem bánta ha támadok a szerzõdést meghagyta😄

matthias92
az már régi, nem folytattam, már a save sincs meg...
kínával benyomultam japánba és még shanxi legyõzésére is volt erõm 😄
most elvok északon japókkal megrekedt a front, délen meg megtámadtam guanxli cliquet vagy micsodát 😄

Muki100
Át kell menni kommunistába (bár a brazilok baloldai radikálisak, alapból egy csoport, de nem nehéz még közelebb húzni), és az orosz barátokkal meg lehet beszélni.

I.C.ram
ja csak a full ic takeoverrel nem fogja bírni nyersanyaggal.
Muki100
Ha jól tudom az USA területén is jó nagy partizán tevékenység van, bár az amcsikból (nem a jelenkorikról beszélek, én a '40-es évekbeliekben élõkrõl) nem nézek ki olyat, mint amit az oroszok csináltak. Dehát ez van.
Viszont ha be van kapcsolva a full IC takeover, akkor öröklöd a szuperhatalmi státuszt, és erkölcsi gyõzelmet is aratsz a fõgonosz ellen.

matthias92
ami azt illeti én már nyomultam be brazilokkal usába... elfoglaltam egész délamerikát meg középamerikát, és akkor rágtak be mikor haitit megtámadtam... és én meg épp akkor végeztem mexikóval, szal nem volt probléma, csak az mikor már fél usa elvolt foglalva, és túl sok helyre kellett koncentrálnom 😞

Muki100
Sztem megnemtámadási szerzõdéssel indulsz az USAval. Egyébként nem lehetetlen az amcsikat lenyomni, irány Texas, majd a partok.
Bár 1946, a Csendes - óceánon hogy állnak a japókkal?
'36-ban a legegyszerûbb az amcsikat kinyírni, még Kanadával is le lehet õket Blitzkriegelni.

Van esélyem braziliával lenyomni Usát?😊.így állok:1946 májust ot irunk.A világban érdekes események történtek:Szovjetunió anektálta németországot,Magyarországból bábot csinált,szóval a tengely leáldozóban:Róma melett állnak a szovjet csapatok,Érdekes módon románoknál elakadt a szovjet elörenyomulás!!!Ázsiában minden a japánoknak kedvezett,nacionalista kínából bábot csináltak,egész indiát elfoglalva egészen IRAKIG JUTOTTAKanektálva perzasiát ománt jement.A britek gyengébbek mint valaha,az olaszok dacára a gyenge európai helyzetüknek,afrikában sikert sikerre halmoznak,a japánok partra száltak afrikában is a britek õket sem bírják megállítani.Braziliával egész Dél-Amerikát meghódítottam,érdekes módon amcsik nem üzentek hadat.A kérdés az hogy közép-amerikát hódítsam e meg vagy partra szállni Usában minél hamarabb?

matthias92
szerintetek van esély arra, hogy nacionalista kínával valaha is megteremtsem a nagy-kínát? 36-ban elkezdtem foglalgatni a kínaiakat, komcsik igen szorgosan ellenálltak addig, amíg elavult 18as seregeim voltak, aztán békét kötöttem inkább velük. Megtámadom shanxit, éppenhogy csak elérem a japó határt, Japan declared war... most shanxi és japán serege van ellenem, de ha ügyes vagyok, akkor sikerül legyõznöm japókat (igen nagy sereget vonultattam fel, van kb. 50-60 hadosztály, ezek közül úgy 30 militia), a gyalogosok felvannak szerelve dandárokkal is 😊

Én személy szerint az alábbit szoktam csinálni: minden támadandó tartományra jut 2 páncéloshadtest(2péncélos+1 motorizált vagy gépesített gy.) és 1 gyalogoshadsereg(11 sima gyalogság, HQ, jól ellátva tüzérséggel és tankelháríttásssal). A támadásnál a páncélosok utat törnek a gyalogság meg biztosítja a folytonos ellátást. Tartaléknak még hagyok kb. 10 vegyes hadosztályt. Hegyivadászokat csak oda küldök ahol sok a hegység (1 Hegyihadteste, amiben 3 hegyivadász van.
Németekkle ez nagyon bevált, így nyomtam le szinte mindenkit. Persze ez hosszútávon nem túl kifizetõdõ.
A szovjetek ellen viszont inkább mindennel támadok amim csak van és annyi területe elfoglalok amennyit csak tudok mielõtt még megjelenne az erõsítés.

Sippie
a tankok tényleg hatékonyak, csak van egy hátrányuk. az irgalmatlan olaj fogyasztás, szóval még mielõtt valaki belefogna egy csak tankhadsereg felépítésébe, ne tegye 😊
Meg a tankokat ha gyalogsággal teszed össze, asszem 1-2 aránytól 2-3-ig, combine arms bónuszt kapnak. A sima infantry viszont rontja a tankok azon erõsségét, hogy gyorsak, szóval célszerû mechanizedeket hozzátenni.
A repülõkrõl még annyit, hogyha tengerentúli hódításra készül az ember, akkor nem árt ha van pár naval bombere, vagy fightere hogy a saját hajóit végje az ellenséges naval bomberektõl.
Lényegében a doktrína dönt el mindent.Minõségi hadsereg csak is sperheaddal jöhet létre,semiképpen sem ajánlatos alkalmazni a human wave doktrínát ha minõségre gyúrsz.

Szerintem tankalakulatokat ha nagy csomókba sorozod be akkor nagyon hatékonyak. Csak stabilnak kell lennie az ellátásnak.
Sippie
a CAS csak megkönnyíti a dolgunk végülis... a visszavonuló alakulatokat könnyedén semmisítik meg, amiket mondjuk földi egységgel csak bekerítés esetén tudsz elérni... meg kevesebb manpowert esznek a repülõ egységek.
Én álltalában ott használok bombázókat ahová kevesebb egységet tudok küldeni, pl. Afrika meg a Közel-Kelet. A vadászok meg védik a csapataimat.

egyáltalán a légierõnek van e értelme?szerintem brutál hadsereg csak katonaság esetleg tankok mobility focusszal sperheadel legyõzhetetlen

a bábok csak a fölöslegüket küldik nekem az írányítónak?

matthias92
én az interceptorokat használom (elfogókat)...
amúgy attól függ hogy mire akarod használni

Nekem az lenne a kérdésem hogy az elfogóvadászt vagy a vadászt éri meg gyártani?

kösz a segítséget de már megoldódott!
Csak akkor lehet ha az a 4 szám is megegyezik. Nálam is ez volt a gond.

Muki100
Ez akkor lehet ha bármilyen módosítást alkalmaztatok a játékon. Akár saját kezûleg akár letöltve.

Azt szeretném megkérdezni hogy miért van az hogy hawerral nem tudunk multizni pedig mindent ugyanúhy csináltubk? a verziószám is megegyezik csak az a 4 szám a verziószám melett nem! Ilyenkor mi a teendõ?Válaszokat elõre is kösz!
Nem tudom ki milyen modokkal játszik, de én találtam egy remek kis kieget.
Lehet hogy már ismeritek, már itt is volt kint a linkje régebben. A játék nagy részét magyarosítja, sok új eventet rak bele, meg még egyéb ínyecségeket is.
Innen tölthetõ: http://pogessor.freeweb.hu/
Már az 5.2-es verziónál jár.

matthias92
lol

már nem kell, megoldottam😊

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

sziasztok! nekem is lenne 1 problémám: elmentettem 1 elég jó campinget, és nem tudom betölteni... hogy is kell azt?? nem találtam loadot, vagy valami hasonlót se, de ha játszani akarok akkor ott alul írja h autosave meg oldautosave vagy vmi ilyesmi... h tom betölteni?? ha rákattintok akkor se csinl semmit... help pls😊

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

I.C.ram
Persze, hogy nincs. Max arra jó, hogy látod, hogy miket fejelszt, meg kb mekkora a serege.
matthias92
akkor ennek a kémkedésnek semmi értelme nincs... 30as eséllyel szntem lehetetlen bármit is csinálni...

Muki100
mert annyi a max.

matthias92
magyarokkal vagyok, van bent jugoknál 10 kémem és nemtok többet küldeni
nemtudjátok miért?

matthias92
szntem hasznos, tönkre is lehet vele tenni állítólag az országukat ^^

Igen és azt hiszem a legutolsóval lhet az ellenség kémjét megölni.
Egyébként sztem felesleges kémkedni, mert csak azt tudod meg hogy mit fejleszt meg hogy hágy egysége van.

matthias92
És + kémet a send spy-jal lehet küldeni oda?

Muki100
Attól hogy mennyi kémed van az országban.

matthias92
segítenétek? elkezdtem vele játszani
és a kémkedés mitõl függ? hogy mennyi az esélyem rá?