Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah, én is így szoktam
Páncélosokat fõleg, külön panzer + offensive leader alá. Én általában nagyobb (9-es vagy 12-es) csoportokat csinálok, mert ezeket nehezebben bombázzák szét.

Néha gyártok melléjük MOT-ot a combined arms miatt, de nem igazán éri meg az a +5% bónusz támadáskor.

INF-ekkel nem szabad keverni, mert nagyon lelassítja a tankokat.

Ja meg Németnek panzerre heavy tank brigádot szoktam rakni, igaz picit lassít, drága, és sok olajat is eszik, de így nagyon durvák lesznek a tankok. Valami 18-as softness, sima INF-ek lényegében meg se karcolják az orosz fronton😊
ha gyorsan akarsz menni akkor csak páncélosokat rakok

Néha kombinálok is
Egyetértek veled.
Amúgy ti hogy szoktátok összerakni az egységeket?
PL: 3-as szintû páncélos tábornok alá csak 9db páncélost rendelsz, vagy kombináljátok gyalogossal, motorizált egységekkel?
Szia!

Humán FRA eléggé meg tudja nehezíteni GER dolgát. Persze minden azon múlik, hogy UK mennyire segít neki. Ha komolyan betámasztanak nyugaton, akkor igencsak kemény dió átmenni. (szûk a front)

Szóval FRA-t csak akkor érdemes, ha GER jó player és FRA/UK kicsit gyengébb.

Amúgy a kis országok (minorok) is jók, én többször voltam HUN-al, egész erõs tud lenni. (50 div, 80-100 IC kb középhatalom)

Humán Kínával nincs tapasztalatom, de elég sok divet ki tud gyártani õ is, szóval JAP-nak így elég nehéz. Láttam 1-2 multit, ahol humán Kína 41-ig sem bukott el, de olyat is ahol 38-ban annektálták. Igazából egyik sem jó, mert ha 41-ig kitart, akkor JAP eléggé megvan kötve (=túl sok front) hameg leverik Kínát, akkor az a player kivel lesz? Pl. beannektálják és eltûnik. Aztán persze JAP kiengedheti puppetként újra, és viheti tovább, de egy humán Kína + JAP koalíció elég ütõs szerintem...

Illetve jó ötlet a 3 külön szövetségi rendszer, de a végén általában úgyis az lesz, hogy 2 vs 1.
Valamint Nat. Kínát inkább Alliedbe logikus rakni. Bár szerintem erre is szabályt érdemes hozni, hogy leghamarabb mikor léphet be Alliedbe, hogy ne kerüljön egybõl (1937 nyarán) hadba Allied + Japán.
Bár mégjobb megoldás, ha nem szövire lép Kína, hanem csak támogatják, supplyval, esetleg egységekkel.(fegyver kereskedelem)
Komm. kínának nics jövõje, mert ha player játszik japánnal azt 3 hónap alatt elfoglalja, a Szu meg nem segít, mert van elég baja neki is, a francia se etszerû, mert az országnak nagy problémái vannak, amit még egy profi is nehezen tud csak kordában tartani, meg ha a területét nem foglalja el gyorsan az axis akkor szétbombázzák, az IC oda, a egyensúly odaveszett.
Én Tiger20 felállását javasolnám:
GER + ITA + JAP vs UK + USA + SZU
Gyertek át az én oldalam fórumára, hogy ezt a ki-kivel-kik ellen dolgot megbeszéljük, úgy is ott lesz megszervezve a multi. Csináltam ennek a megbeszéléséhez külön témát.

Fórum >>> Hearts of Iron 2 >>> Multiplayer

szerintem nagyon jó ötlet.tesztelni érdemes

Én így képzeltem el:
GER+ITA+JAP
SZU+Kina
UK+USA+FR

Bár a SZU+Kína anyira nem biztos hogy jó otlet
Hello Tiger régen láttalak
Ja és még annyit, hogy a 2-3 kulcs országhoz kell berakni a jó playereket: GER, SZU illetve UK-hoz. (ha SZU hamar bedõl vége a gamének)

Valóban úgy érdemes, hogyha van 2 profi player, akkor egyiket Axisba, másikat a másik oldalra balance miatt.
Üdv!

Multihoz én a 3 vs 3-at ajánlom: GER + ITA + JAP vs UK + USA + SZU.
Szerintem ez jó kiosztás, bár a multis tapasztalatok azt mutatják, hogy kb 10-bõl 7-8 Axis gyõzelem szokott lenni. Szóval szerintem nem igaz az hogy az USA nagyon erõs, sõt szerintem inkább gyenge... (hiszen neki 2 ellenfél ellen kell termelni, harcolni GER + JAP)

36-os játékban azt szokták csinálni normál fokozaton hogy iparosít mindenki ezerrel (mert ez éri meg) aminek Axis a gyõztese. Németnek 500 IC-je lesz így, JAP-nak is vagy 230-250 + puppet Kína, ami ontja kifelé a diveket.

Mindenféleképpen érdemes szabályokat alkalmazni egyensúly miatt. Mikor törhet ki a háború, USA, JAP mikor léphet be, nyersanyagtrade hogy Allied ne vásárolhassa fel a piacról az összes cuccot (rare, olaj) hiszen ezzel meg lehetne folytani Axist.

Van egy régóta mûködõ külföldi HOI2 multis fórum, itt kizárólag multis játékok szervezése folyik. (ezenkívül már kb 2 éve csinálgatnak, fejlesztgetnek egy multis MOD-ot, MEM a neve)
http://xsorbit25.com/users5/hoiplayers/index.php

Itt érdemes kezdés elõtt a szabályokat végignézni, ezeket tucat GC alatt iterálgatták, minden szabálynak megvan a magyarázata.

Ezenkívül régebben indult egy tematikus HOI2 fórum, ahol FAQ és egyébb leírások is vannak, de sajnos ez a fórum utóbbi 1 évben kihalt...
http://xsorbit30.com/users5/hungarianhoi2/

Amúgy az elsõ fórumon sok magyar is játszik, van 2 kizárólag magyarokból álló csapat is.
2 lehetõség van akárcsak a valóságban volt,vagy harcolsz a némettekel vagy báb állam leszel.Nincs olyan hogy tiszta lap<#eplus2>

Én ezt így kébzeltem le: lehetne választani, hogy harcolok tovább a németekkel vagy kilépek a Tengelybõl és békét kötök mindenkivel (itt be lehetne iktatni egy esetleges német támadást) vagy ruszki bábállamként folytatnám tevékenységemet.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

mit gondoltál?😊.olyan valójában sem volt még romániánál sem hogy kiugrott a háborúból(persze volt ha kiugrás az hogy beáll a gyõzteshez és a bábja lesz😊

Olyan event nincs, hogy Mo. a háború útán független lesz. (csak olyan van, hogy a szovjetek bábállama lesz)
Az nem jó, de köszi.

van olyan hogy átáll a szovjetekhez,mint ahogy romániának bulgáriának vagy finnországnak is.A számát nem tudom.

Nem tudja valaki,hogy van-e olyan event hogy MO. kiugrik a háborúból? És ha van mennyi a száma?

<#eljen>.mi már alpból úgy szoktuk játszani ha berlin német kézen marad 1945 május 9-ig nyertek a tengelyhatalmak,még így sem szoktak😄

I.C.ram
Hogy lenne már egyenlõ erõfölény? 😄

USA önmagában képes lezúzni az egész világot. +erre jön rá SZU... meg UK.. gyakorlatilag az összes nyersanyag a szöevetségesek kezében lesz. Nem is kell mást tenniük, csak kivéreztetni az Axist.
van benne valami
hiányolom kínát az a kedvencem😄

ok, de szeritnem a profiknak és a haladóknak nem kéne külön jáccani, hanem inkább igazságosan elosztani, meg amúgy is nehez jön össze a létszám
Regisztrálj az oldalamra mert ott majd szervezek majd multit hamarosan. Kezdõknek haladóknak és profiknak, külön-külön.

http://heartsofiron2.extra.hu/
a hoi2 fõkönyvtárában a db/event AI_valami és ha megnyitod, ott az id=007023 ez a szám az.

Valaki szervez multit? Mert én is szívesen csatlakoznék, lehetõleg olaszokkal.

(Én ilyenre gondoltam, hogy USA+UK+SZov. vs. Német+Jap+Olasz+Spanyol ez így nagyjából egyenlõ erõfölény, és mindenki körül van véve ellenséggel😄, ha lenne jelentkezõ, meg tudjuk beszélni, hogy milyen modba nyomjuk)
Nem tudja valaki, hogy hol lehet megnézni az eventek számát?

köszönöm értem mondjuk ez nem nekem kell hanem ismerõsnek multiba én nem igazán szoktam szovjetekkel lenni<#vigyor>

'38-39-ig csak gyalogosokat gyárts. Amennyit csak lehet, így lesz olyan 300-350 gyalogosod, utánnan jöhetnek a páncélosok meg a motorizált divik.

I.C.ram
Fosni kell a gyalogságot ezerrel. Mindig legyél kb 3x túlerõben (emberszámban), és akkor nem lesz gond.
matthias92
ha túlerõben vannak akk Kilépés 😄

jó taktika egy történelmi játékban a németek ellen szovjetként multiban?

akkor regisztrálj.
remélem népes lesz mert jó lenne magyar rajongókal is beszélni néha ez a játék unhatatlan

http://heartsofiron2.extra.hu

Gyertek át ide. Még alakulgat az oldal, de letölteni és fórumozni (Témákra lebontva, nem így mint itt) már lehet. Ha hiányolsz egy témát, akkor nyithatsz te is újat.

http://heartsofiron2.extra.hu
Szerintem a Domsdayhez és az Armageddonhoz a legjobb mod: http://pogessor.freeweb.hu/
Magyarosítás, javítások, bõvítések, módosítások.

szerintem ha doomsdayyel játszol akkor nem lesz gond.a hoi 2 höz az 1.3 as patchot ajánlom

Köszönöm a választ!
Még egy kérdésem lenne. Vannak hozzáférhetõ, hasznos patch-ek, amik az általatok felfedezett bugokat javítják?
Köszönöm!
Kézikönyv található de csak angol nyelven tudok kézikönyvrõl.A doomsday egy kiegészítõ új kampányt "tartalmaz" röviden képzeletbeli konfliktus a kommunista és usa között 1945ös kezdettel továbbá lehetséges válik a kémkedés és a játék 1953-decemverig tart.Az armegeddon is kiegészítés kicsi változtatásokal és két alternatív világ konfliktus lehetõségével.

OFF
te 94-ben születtél,vagy miért van a nevedben a 94?
ON

Sziasztok! A napokban vettem meg a HoI2-t.Lenne néhány kérdésem azokhoz, akik értenek hozzá.Nagy kedvencem volt a HoI1. Az magyar nyelvû volt. Ehhez található magyarítás, illetve kézikönyv valahol? Mi a Doomsday, illetve az Armageddon?Ezek kiegészítések, javítások?
Elnézésta kérdésekért, de sajnos 90oldalnyi hozzásólás picit sok, míg ezeket az infókat kibogarászom, pedig elkezdtem...
Válaszotok,segítségtek köszönöm!
Hori
multkor láttam valahol olyat hogy egy ember 1935-ben kezdett!!!
Ezért kéne ez a dolog
jaja,ez engem is érdekelne

Nem tudjatok hol lehet átírni a kezdést ill. a végzést?
A szárazföldi doktrínákánl le van írva hogy mit változtatnak, ott van hogy mennyi + vagy - szervezettséget ad. Ha jól tudom mindegyik dandár ad plusz szervezettséget.

matthias92
vannak dandárok, amik adnak hozzá + szervezettséget
de amúgy doktrinákkal

Egy hadosztály szervezettségét mivel tudom megnövelni?(az erõ melletti zöld csíkot)Válaszotokat köszönöm!

For the greater good

épp ezaz hogy nem tudtam felfogni hogy lehet máshova és ekkor derült ki hogy lebombázták az elsõt😞
I.C.ram
Valami kurvanagy szar van nálad. Eleve nem lehet több területre atomreaktort építeni. Csak oda lehet, ahova az elsõ reaktort leraktad.