Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na mirol van szó???
Milyen 2 vs 2-rol beszeltek itt???
Hát Vichy event korai USA-ra szerintem. Bár ha nem lesz humán SZU akkor lehet mégis jó.

Németnek fent kell tartani a 2 frontos fenyegetést azért. 1 fronton szerintem Német nem verhetõ meg. És AI SZU nem igazi fenyegetés. Egyáltalán fog támadni AI? Lehet nem is... Akkor GER + ITA + JAP teljes erejét viheti a Nyugatiak ellen.

Ja most olvasom hogy 2 vs 2, nincs ITA se. Úgy talán OK😊)
Ja persze USA nem tudja minden partját + szigetét levédeni, mert akkor erre menne az összes hadereje😊)

Amúgy pedig akár még támadás is várható ha Axis erre készül, hiszen ha Axis beveszi Szuezt + Gibraltárt (ami sokszor elõfordul multiban) akkor JAP flotta közvetlenül átjöhet EU-ba Földközin és Atlantira is ki tud menni.

Innen már csak egy ugrás USA egy közbensõ szigeten át.😊)

De ezért kell USA-nak nagyon erõs CV flotta, hogy elbirjon JAP-al. Igaz ritkán láttam olyat, hogy USA elverte volna JAP-t tengeren😊)
forditva irtam, USA-t akarja nemet meg jobban bekorlatozni, most ugy van hogy Vichy event utan lephetek be, vagy ha megtamadnak, vagy partraszall nemet angliaban (utolso kettö azert nem sanszos)

SZU jatekos nincs, csak USA+GBR vs GER+JAPó😊
Sajnos nincs jó netem, csak 200kbit upom.😞(

Szerintem nem kell korlátozni Németet. Igaz hogy erõs, de azért ott van UK-USA-SZU ellene. Azért õk is tudnak ám termelni.
Pl. UK légierõ sem gyenge.

Meg jó SZU player kell, hogy kitartson. Ne dõljön be az elsõ évben. Lényeg hogy ne kerítsék be egységeit.

Ja szabályhoz jutott eszembe, hogy olyat is szoktunk alkmazni hogy Vichy eventet kötelezõ elfogadni (márha van humán FRA) illetve SZU-nak pedig a Bitter Peace eventet. Különben SZU-t nem lehetne beannektálni.
(max nagyon nehezn és sokára)
Beáll pár kockára 500-600 divvel...
en usát carrier task force egységekkel védem mert akkora a partja hogy arra az összes katonam se lenne eleg atlanti ocean felöl (nem mintha arrol nagy tamadas varhato amig az angolok élnek)
Hát igen, ég és föld AI ellen játszani és multiban. Pl. multiban humán FRA sem olyan hogy legyárt 70-80 divet mint gép singleben és 2 hét alatt bedübörög Német Párizsba.
Plusz humán (UK) irányítja az összes Alliedet. Pl. POL-t is.

Ami gép ellen mûködik az nem feltétlen mûködik humán ellen.
Pl. Partot is erõsen kell védeni invázió ellen.
az a baj nemet player elolvasta amit irtal és most le akar korlatozni <#mf2>

tenyleg neked van jo neted jatekhoz?
Ja de nem kell minden nap repkedniük. Csak ha szükség van rájuk. Pl. Allied valamit akciózik, akkor felküldöd, elvered õket és kész.

Sok olajra van szükség Némettel ez igaz, de be kell raktározni 40-ig, van rá 4 év. 200k olaj simán összejöhet Danzigra. Na jó, nem simán, venni kell napi 150-et, de megoldható.😊)
nem azert irom ezt mert nem hiszek neked, csak amiota olvastam le vagyok dobbenve a szamon, egesz terkepen nincs ennyi repcsi amikor cpu ellen jatszok, nemhogy 1 orszagnal 😊 asszem kb eselyem se lenne ilyen legierö ellen
a földön nem eszik az olajat, de nem is jok semmire 😊

kar hogy fejböl nem tudom, de tipp alapjan iszonyat olaj mennyiseg kell 140 gep mozgatasara
Gépekbe az a jó, hogy csak akkor eszik olajat ha repülnek, amúgy nem.
Hát igen, ezért kell elõre eldönteni milyen játékot akartok: Történelmi, free vagy a kettõ között mennyire.

Valamennyi szabályra mindenféleképpen szükség van.

Doktrinaváltás: mi tiltani szoktuk, mert 36-ban indulva 40-re bármelyik ágról el lehet érni a másik ág 40-es szintjét.(van rá 4 év) De ne csodálkozz ha a Vörös Hadsereg 500 dive majdnem Német ORG-ú lesz 40 nyarán😊)

Mondjuk lehet vitatkozni melyik land ág a legjobb. Eleinte biztos a Német, de késõbb végjátékra a többi se rossz azért. Pl. SZU-nak 140-es morál nagyon király😊)

Én a doctrina váltásra gondoltam amúgy, tech blueprintet persze lehet adni. Csak mindenki azon az ágon maradjon, amin kezd 36-ban.
140 gep nagyon soknak tünik, nemcsak legyartani (hogy kozbe kellett szarazföldi eröt is gyartanod ugye 39töl action van) hanem mert azok mind zabaljak az olajat ami nemetekkel problema, eleg hihetetlnnek tünik, bár ha mondod biztos igy van
USA-val amúgy kezdéskor van aki iparosítani szokott 3-4 évet. Kérdéses hogy megéri-e. De ha nem iparosít akkor a 280-290 base IC-bõl lesz úgy 350. Németnek meg 500. (3 év iparral + hódításokkal)
Igaz USA olcsóbban gyárt 20%-al, de még ígyse éri el a Német szintet.

Másik lehetõség hogy egybõl nekiáll gyártani, de mivel 41-ig nem léphet be, ezért ez se olyan jó megoldás. 36-ban csak elavult diveket tud gyártani, amit évekig etetni kell supplyval + upgradelni + induláskor nem olyan olcsón gyárt mint mondjuk 41-ben. Meg nincs is olyan sok manpowere kezdéskor mint mondjuk GER-nek vagy SZU-nak.

Aztán USA-nak mindent gyártani kell: flotta, légierõ, szárazföldi erõ.
Hiszen USA nagy mértékben függ a tengeri fölénytõl, enélkül elég nehéz és veszélyes mozogni, partraszállni stb.
Légifölény nélkül szintén. Szóval le kell termelni a JAP flottát, a Német légierõt (ebben UK is segit persze, de egyedül õ sem bírja sokáig a versenyt)

Ehhez évekre van szüksége USA-nak.

JAP nagyon erõs CV flottát szokott építeni, amit USA csakis számbeli fölénnyel tud megverni. Németnek szintén nagyon erõs fighter ereje szokott lenni 41-42-re. (nekem pl. legutóbb 42-ben 140 Fighter volt + ehhez jött még ITA vadász, ha van humán HUN õ is gyárthat légierõt + JAP is szokott)

HUN-al is ki lehet hozni 50-60 vadászt 42-re.😊)
amugy kösz a tanacsokat meg az infokat
ez mar tulsagosan leszabalyozottnak tünik, keves a mozgaster a jatekra

USA mikor lép be jatekba meg nincshaboru 39ig az ok, de pl nem lehet hadi doktrinat adni hogy fejlessze a jobbat ilyesmi az rossz
Ja eventek mozgatják, lehet random event miatt sikerült 38-ban.

Pogessor modot nem ismerem, ott lehet mások az IC elosztások.
Sima 36-os kampányban azt hiszem 280 base IC-vel indul és van -75% penalty.

De a lényeg hogy nem szabad USA-t túl hamar beengedni. (meg túl késõn se, amikor minden eldõlt)
38at nem ertem, ha az USA folyamatosan minden evben nyomja a slidert a nyitas fele és mazlija van az eventekkel akkor is 39 januarban tud csatlakozni (persze ha megtamadjak az mas kerdes), ha nincs mazlija akkor béketüntetések visszanyomjak isolation fele es akkor csuszik tovabb.

Meg lehet alap jatekban mashogy van, de pogessor modban usa-nak 100 ic körül van azert sok penalty ellenere is, azert azzal is lehet termelgetni.
Hát a tapasztalat nem ezt mutatja. Német nagyon erõs tud lenni. Plusz ott van neki ITA + 100 minor div. ( HUN, ROM, BUL)

Aztán SZU-nak nagy a frontja. Pl. sokszor JAP is nekimegy Keletrõl.

Az a lényeg hogy le kell szabályozni USA mikor léphet be. Tehát elvileg már akár 38-ban bejoinolhat Alliedbe, együtt kutatnak stb aztán Danzigkor hadba kerül Axissal, elkezd fullon termelni, de ennek semmi értelme... Így elverik GER-t.

Pl. USA-ra olyan szabály szokott lenni hogy akkor léphet be ha:
1. JAP hadba lép SZU vagy UK ellen. Akkor x idõ múlva jöhet USA is. (általában 0-6 hónap szokott lenni)
2. SZU már nagyon szarul áll, 3 kulcs város közül már 2-t elbukott (Moszkva, Leningrád, Sztálingrád)
3. UK-t megszállták, utána x hónappal.
4. Illetve lehet még egy legvégsõ fix belépési dátum pl. a történelmi 41. december.
FRA tuti nem lesz, hacsak nem találunk egy szuicid beállitottságu egyént 😊
De humán USA-val + SZU-val is 3 vs 3. USA nem olyan erõs játékban mint a valóságban volt, hogy õ egyedül többet termelt mint egész Axis együtt.

Játékban még a Németet se nagyon tudja letermelni. Egyrészt nem lesz olyan sok IC-je. USA indul 280 base IC-vel. Ennyi Németnek is lesz 40-re, mire elfoglalja Nyugat-Európát. És ugye Német 36 óta termel fullon, míg USA + UK nagy peactime penaltyt kap. Szóval nemcsak az IC számít, hanem az IC*nap.

Aztán ott van JAP is USA-nak. Õ is elég erõs tud lenni, fõleg ha meg van engedve puppet Kína. Együtt õk is vagy 400 IC-t kitesznek. (puppet Kína 140-150 IC, JAP 250 IC + Manchuko)

Aztán USA manpowere 1.7 fölé nem megy naponta, ennyi Németnek is lehet.
Pl. 42-tõl van Németnek +25%-os mp minisztere, amivel láttam már napi +2 mp növekedést is. USA-nak nem lesz több dive mint GER-nek.
És a minõségrõl még nem is beszéltünk. USA haderõ 42 közepéig-végéig elég hurka, szar land-doctrina ágon van.

Ja land doctrináról jut eszembe még egy szabály: van olyan opció hogy abandon doctrina. Ilyenkor át lehet menni másik ágra. Szerintem ezt se engedjétek, mert a végén mindenki átnyergel a Blitzes ágra. Pl. ITA is a 150 divével... Vagy SZU is.

6 playernél egyszerû a felállás: GER-ITA-JAP vs UK-USA-SZU.
Ha többen vannak akkor szóba jöhet FRA (de ugye ennek vannak veszélyei)
vagy minorok: HUN, CAN. Minorok se rosszak amúgy.
Esetleg még Kína. (vagy SPA)
ha USA meg SZU együtt van (és mindkettöt normalis jatekos iranyitja) akkor csak idö kérdése mikor gyõznek (szerintem)
I.C.ram
Ha helyetekben lennék, mindenképpen 2 nax csoportba raknám az embereket.

USA-UK-SZU vs GER-JAP-ITA

De persze szigorú háziszábályokkal, hogy USA csak 41ben léphet be a háborúba stb. Ha USA az elején már háborúzik, akkor ledarál egymaga mindenkit.
de human USA mindig van, ilyen esetben hogy jatszhat human SZU, meg pl melyik az a felállás ahol alegtöbb játékos játszhat?
Humán SZU mindenféleképpen kell multiban. Mármint ha 2 vs 2 vagy 3 vs 3 van. SZU nélkül Axist nem lehet megverni.
Max úgy, hogy van egy jó humán FRA + UK és mindent behordanak Franciába és megállítják Németet, mert szûk a front és ez a védõnek kedvez.(300 div is lehet nekik 39 végére)
Bár még ekkor sem 100% hogy Német elakad, sok múlik légifölényen stb.

De ugye ekkor se USA se JAP nem játszik. Vagy ha JAP beléphet Danzigkor akkor JAP segítséggel megverhetõ lenne Allied, de ilyenkor jönni szokott USA is, aki szintén beszórhat sok divet EU-ba...

Ha választani kell, akkor SZU legyen humán inkább mint FRA.
milyen felállások vannak? leginkább olyan érdekel ahol SZU van hogy az melyik oldalra áll (mert ha 3 nagy tömb van abbol könnyen 2 vs 1 lesz)
a progresszor mod az egy magyaritas a DD-hez.+ egy két cuccot is ad
Még egy dolgot multihoz: kezdés elõtt beszéljétek át milyen játékot akartok játszani. Historicalt, vagy teljesen freet.

Szóval mik legyenek a szabályok. Ki mikor állhat be, mikor törhet ki a háború, trade szabályok, fegyverkereskedelem stb. Csak hogy késõbb ne legyen ebbõl vita.
Ami fontos:

1. Háború kitörése. (általában Danzigig nem szokták engedni a háborút, kivéve amik eventbõl jönnek, Japánnak Kína, ITA-nak Albánia stb)

2. USA, JAP belépés mikor.

3. SZU mit csinálhat. (általában nem sokat engednek neki, szóval nem támadhatja hátba GER-t bizonyos ideig, különben Német kapásból elvérzik 2 fronton, fõleg ha humán FRA is van stb)

4. Trade. Mivel Axis nagy hátránnyal indul mindenbõl, ezért elõnyt kell adni neki. Békében tudjon felhalmozni nyersanyagot (fõleg olaj és rare a kritikus) Szoktak olyan szabályt használni, hogy január 2.án csak Axis trade, õk vesznek amit akarnak. Január 3-án pedig Allied trade. De Allied ne nagyon vehessen olyan amibõl pluszban van. Szóval ne vásárolják fel Axis elõl a Román olajat vagy Holland rarét. Ez így fair.

5. Illetve még egy fontos szabály hogy SZU-Allied között ne lehessen millitary Access, különben UK-USA divek harcolhatnának Keleten vagy Orosz divek máshol. Ez is historical szabály, Sztálin sem engedett volna UK-USA diveket Orosz földre.

6. Diplomácia. Mikortól lehet inluence, illetve szövetségbe hívni országokat. Ezt is általában Danzigtól szokták engedni, különben a brit diplomácia fél világot behívja Alliedbe... USA nyomja neki a zsetont.
Illetve úgy fair, hogy felosztják az országokat érdekszférákra, megvan hogy ki kit hívhat be. Pl. elég hülyén nézne ki HUN+ROM a Cominternben vagy Siam, Nat. Spain Alliedben stb.

Ezeket kezdés elõtt mindenképpen beszéljétek át. A legfontosabb multiban a balance, mert ha ez nagyon megborul gyorsan vége lehet a játéknak, és akkor lehet hogy feleslegesen játszottatok éveket, vagy pl. egyes országok nem is játszottak (pl. USA)

Sajnos én már több ilyen GC-t láttam...
Ja és multihoz ajánlom a voice kommot (Skype, Ventrilo, Teamspeak stb) szövetségeseknek: nagyon sokat segít, és sokkal jobb a játék hangulata is😊)
1. HUN, ROM, BUL Axis szövetséges lesz. Be lehet hívni õket. Kicsit érdemes õket influálni, hogy +100 fölött legyen a viszony, így könnyebben bejönnek. Magyar eventbõl is beáll 39. márciusban ha nekiadod Szlovákiát.

2. Baltikat én nem tudtam behívni, igaz én mindig odaadom Ruszkiknak. Úgyis visszafoglalom😊)

3. Lengyeleket én még nem puppeteltem. Elvileg jók a puppetek, mert a "mester" slidereit + techjeit kapják meg + fullon ki tudják használni az ipart, nyersanyagot, manpowert. Szóval egy idõ után elkezdenek gyártani, viszont ebbe nincs sajnos beleszólás, vagyis azt gyárt a gép, ami az AI fájlokba be van programozva. POL fõleg land diveket gyárt szerintem, és ami jó benne, hogy kb. Wermacht minõségû unitok lesznek😊)
Viszont 5 dissentbe kerül a "felszabadítás" Némettel.

4. Nyersanyag átadásnál 2 fajta van: van folyamatos (napi) és van egyszeri. Viszont figyelj a trade hatékonyságra: ha nincs szárazföldi összeköttetés akkor tengeren viszik, így ha nagy az ellenséges flottatevékenység, eléggé le tud esni a hatékonyság = nagy része a tengerbe veszik...

5. Amikor kiküldöd a tengeralattjárókat be lehet állítani, hogy hány százalékig maradjanak kint. Ha ez alá esnek visszamennek a bázisra.
Szóval húzd lejjebb a százalékot 0-ra akkor soha nem jönnek haza.
Igaz így meg könnyen kinyirhatják õket.😊) Én olyan 20% körülire szoktam kiküldeni õket.

6. Pogresszor modot nem ismerem.

7. Multi: ahol én játszok ott úgy szoktuk, hogy elõre leszervezett game van fix idõpontban minden héten.(heti 1 este, kb 3-4 óra egy session)
Ennél több fárasztó lehet egyhuzamban fõleg ha harcok vannak, rövidebb ideig meg nem nagyon éri me játszani.
Így mondjuk 1 session alatt lehet haladni úgy 1 évet talán. Persze függ a sebességtõl stb, békében gyorsabban lehet haladni. 6-7 playerhez a hostnak ajánlott a 512 kbites upload speed, különben lagg, techloss gyakori lesz.
Szóval nálunk egy GC kb. 2 hónapig szokott tartani heti egy nap 4 órával számolva. (Persze azon is múlik milyen kampányt játszotok 36-ost vagy 38-ast stb.)

8. Brigádok nem alakulnak át másfajtává (egységek sem) szóval ha nem akarod hogy lassítson, akkor SP-artot csinálj. (bár infantryra ez luxus szerintem)
Sziasztok!
Elkezdtem játszani a németekkel.Még 39 júliusában elfoglaltam teljes Lengyelo.-ot. Anschluss és Csehszlovákia felosztva+Mo. nagyobb lett.
Kérdéseim lennének, mert nem ismerem annyira a játékot.
Mo+Rom+Bulg. mindenképp szövetségesem lesz a történelem szerint, ha nem is befolyálosom õket?Most elég alacsony a kapcsolatunk...
A balti államok szövetségeseimmé válnak idõvel, vagy befolyásolni kell õket?(Mivel nem a Mol-Ribben. szerint történt, nem akartam a ruszkikat nagyobbítani...)Jó lenne az a néhány plusz hadosztály, ha gyengécske is...Vagy rohanjam õket le?
Lengyelo-t érdemes puppet-elni?Elkezd idõvel egységeket gyártani?
Nem igazán értem az anyagok átadását a szövetségeseimnek.Ez folyamatos mennyiség, vagy egyszeri?
A technikákból is nem én döntök, hogy mit adok át?
A tengeralattjárók:Amikor egynek is 20alá csökken a szervezettsége, az összes hazajön (konvoly vadászatban)?Ti hogy használjátok õket?
Ja, nekem a hoi2 alap van a DD-t nem sikerült megszerezni, illetve letöltöttem innen (http://pogessor.freeweb.hu/), de miután bemásolom, az egész nem megy...Kell/érdemes más patch-et nézni, használni?Ha igen melyiket?
Segítséget kösz, idõvel én is multiznék.Mennyi ideig tart egy party?Milyen sebességen szoktátok nyomni?
Még egy kérdés: a tüzérség átalakul motorizálttá kifejlesztés után?(Eléggé lassítják a seregeimet)

Kösz a választ mindenkinek!
ahh látom te is idetaláltál 😊
oda probaltam de nem ment, most Geo aktival manualisan ugyhogy megoldodik a dolog 😊

Malarki ha te masik csoportban vagy akkor regelj te is aztan jatszhatnank 😊
regisztrálj, ide
itt szervezzük a forumon
3 vs. 3 (GER+JAP+ITA vs. USA+SZOV+UK)
Hozzánk jöhetnél, már vagyunk ketten.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

multi jatekra lehet még jelentkezni?
Megvan az Armageddon. 😉
EmulePlus-ról szedtem le
Az Armageddont fel tudom dobni valahová, ha kell még.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

AKI94 egy email címet írjál, és elküldöm neked, csak 22mb.
Letölteni nagyon már sehonnan nem lehet.
Elég az utolsó patchet feltenni. Viszont hogy az Armageddont honnan lehet leszedni azt nem tom
Sziasztok!
Elég láma vagyok ezekhez a patch-ekhez,mod-okhoz.
Eredeti HoI2-m van. Tudom, hogy ehhez 3 patch létezik. Egymás után fel kell tenni mindet, vagy csak az utolsót? A doomsday+armageddon szintén kérdésem. Honnan tudom leszedni, milyen sorrendben kell telepíteni?

Visszaolvastam sok oldalt, de nekem az ottani segítségek nem elég szájbarágósak... Köszönöm segítségetek!

Hori
Én dobozzal kaptam, postán, bár már meg nem mondom honnan rendeltem...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

lol azért jó lenne dobozosan úgy érezni igen megvettem dísz cd sa többi😄

I.C.ram
Nem kapod kézhez elvileg. Simán letöltheted a netrõl legálisan.
fanka93
szentem postán kihozzák,de szerintem kérdezz meg egy oylat,aki neten rendelte

van,na de egyáltalán hogy kapom kézhez????

Muki100
Hát ha van bankkártyád és megy az online vásárlás akkor a GamersGate-rõl.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Az 1-ben hogyan kell az egységeket hajóba/repülõbe be és ki rakni?
Nem tudjátok hol lehet megvenni a hoi anthology csomagot?szeretném mert úgy érzem ez a játék rászolgált.