Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De a Brit szigetet könnyû a gyarmatokat a nehéz :Indiába, Afrikába, Csendes óceánon, meg Amerika partjainál.
Miért nem tör ki elégedetlenségi hullám amikor a Brit-szigetet lerohanom? Gyarmatoknak nem örömtáncot kellene járniuk és hozzám csatlakozniuk?
Az angolokat rohadt nehezen lehet anektálni<#gun>
Nem lehet, az eventbõl jön. Szóval csakúgy hozzáadódik UK-nak.
Amikor USA az eventben küld hadianyagot angliába azt el lehet süllyeszteni?
Jah, még ígyis tök bénán játszik😊
Nyád. De szerencsére attól még hülye marad😄
Gondolom így van megírva a game.
Pl. ha AI-nak nincs pénze nem áll le a kutatása, hanem megy tovább vagy pl. ha berak gyártani egy régi egységet nagyobb szériába és idõközben kifejleszti az újabbat, akkor sokszor a gyártósorban levõt kicseréli az újabbra, anélkül hogy elvesztené a Gearing bónuszt!

Vagy egységeket eleve brigáddal gyártja le, amikor ilyet nem is lehet csinálni. (Armageddonban talán már igen)

Vagy nála nincs fog of war, tudja merre vannak a hajóid, sõt neki végtelen hatótávú hajói vannak, ingyen cserél le minisztert stb.

Agyon cheateli magát a gép 😄DD
Mi? Honnan tudja a szemétje?
Ja AI ellen nem sokat számít a titkosítás, mert úgyis tudja hol mennyi egységed áll.

Viszont ha nagy a különbség a 2 fél között (titkosításban és kódfejtésben) akkor azt hiszem csatában is van valami minusz büntetés.
Igazából szerintem a titkosítás csak multiban fontos, AI ellen annyira nem. Inkább a kódtörés.
Senki sem akar multizni? Régebben elég volt elejteni egy kisebb célzást és már tódultak is a jelentkezõk. Ha lehet mailre írjatok, ne ide, mert kissé szeszélyes a net, és néha be tudok lépni néha nem.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Ja. Ha semmije sincs az ellenek akkor még a tábornok nevét is látod. Ha rendesen titkosít akkor ott vannak a manói oszt csõ. Kell a titkosítás mert megtalálják a védelmed gyenge pontjait.
ha jól tudom, ez alapján lehet látni(v nem látni) az ellenséges hadosztályok számát egy adott területen.
Mire jó a titkosítás?
Kiír majd egy ilyet, hogy új titkos technológiabeli áttörés. Kb. 3-4 hónap az eltérés a technológia elérhetõsége és az "el kellene már érni" állapota között.
Ja, ez lesz ha nincs más, csak nem szeretem, ha túl sok ország seregeit irányítom. Itt már rámbízta románia,bulgária, törökország, meg részben anglia. Az a gond az expedíciós erõk kapását meg nem tudom leállítani, mert azt a diplomáciai részt kiszedték. Így meg túl sok frontot kell egyszerre irányítanom😞 Mármint h nekem túl sok.
Muki100
A tech tree alján nézd, hogy mi old fel mit. Pl. a turbojet motor feloldja idõvel a titkos fegyvereknél a repülõket, a nukleáris energia az atomtengeralattjárót stb.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

A németekkel elhatároztam hogy lassacskán leigázom angliát csak az a gong hogy az olaszok folyton visszautasítják a szövetséget.Van egy anyahajóm az még jól fog jönni a Bismarck épül.A V1-eseim már tömeggyártáson vannak.De nem tudnátok mit kell elérni ahhoz hogy a többi titkos fegyvert kifejleszd.Mert nálam a V1-nél egy even-t jött be.
Rámész a németekre diplomacyban és assume military control. Ettõl kezdve te irányítód minden csapatát.
Egész jól állok a magyarokkal.Már enyém szlovákia és szövetségesem németország csak most nem tudom merre nyomuljak.Van valakinek tippje?
Szevasztok!

Nem tudja esetleg vki, h (ha van ilyen), akkor hol van a játékban az(hol lehet átállítani), egy adott ország hol összpontosítsa a seregét(pl németország)? Leszedtem egy modot, ami "mi lett volna 1. vh nélkül" témát taglalja. OMM-el vagyok és én tartom fel az egész orosz hadsereget(jó ez történelmi tervben is így volt nagyjából😊). Németo a francia fronton állomásoztatja a seregeit, de támadni nem hajlandó, az orosz fronton meg nincs is egysége. Ez eddig oké is lenne, de miután elfolgaltam franciaországot, továbbra is otthagyja a seregeit a határon (80-100 hadosztály).
Muki100
scenarios\save\
és onnan kitörlöd ami nem kell

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Nekem is van egy ilyen problémám
hogy lehet a mentéseket kitörölni? még csak egyszer játszottam 36-tól 47-ig magyarországgal, de máris rengeteg mentésem van, és nem tudom kitörölni õket. a listájuk egyre hosszabb lesz én pedig egyre jobban eltévedek a sok mentés közt.
próbáltam a játék fõkönyvtárában is, de ott nem találtam semmilyen mentést. pls help.

In gém ném: MaxWell125

Én is inkább annak örülnék😄 Sima HOI2 forever.
Hogy foglaltad el 37-re Kínát?? Nekem alig megy. Hát rengetegen vannak. Bizonyítéknak menj bele a játékba, pause, Prt Scr feliratú gomb, megnyitod a paintet, crtal+v és elmented a képet.
Nem tudnál a sima hoi2-ben szervezni a valkryneten vagy hol
Hello. Multit szerveznék HoI-ban. Ami kell hozzá: Arma+1.2+pogesszor mod. Akit érdekel az írjon ide: [email protected].

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Honnan lehet letölteni a doomsday-t?
Nem tudjátok mi kell ahhoz hoggy kifejlesthesd a titkos fegyvereket
Akkor van esélyed megöletni valakit, ha 10 kémed van az adott országban. És még ekkor is csak 10% az esély a sikerre. Szal én is küldtem a szovjetunióba 10 német kémet és utána vagy 6-8 szor próbálkoztam sztálin megölésével és aztán sikerült.
Egyébként kezdtem 1 újat Japánnal kíváncsiságból és 37-re elfoglaltam Kinát 39-ben India közepén tartok Kínát önálló bábállamá szerveztem ha valki elmondj hog lehet lefényképezni géppel akkor tudom bizonytni
Az meg hogy jött össze Geo?
Nem csak a szokásos pupettek.
Én akit annektáltam jórészt puppetként létrehoztam.
Így erõs szövetségeseim vannak viszonylag.
Kína, India, Ausztrália, meg az arab olaj országok, hogy fullon termeljenek, ne csak 1 részét a lehetséges kvótának.

Viszont arra nem jöttem rá, hogy a németekkel mi okból nem bírtam szövetségre lépni.
Az ideológia ugyanaz

Ha az elején elutasítom az eventben jövõ szövetséget akkor késõbb már nem léphetek be?
Vagy a hatalmi tömb miatt amit létrehoztam? Magyarul önálló nagy szövetségként kezel és azért nem enged belépni az axisba?

Ugyanis most a puppetjeim miatt az enyém a legnagyobb katonai szövetség országok száma szerint.

Szöviknél: brit, francia, kanada
komunnisták: tunna nova, mongolia, ruszkik
axis: német, olasz, magyar, román, bulgár, horvát (puppet), vichy (mert megérdemlik)
Nálam meg kb. 10-12 kisebb-nagyobb ország van bábállamként

Jeeeee, sikerült megöletnem sztálint! <#violent><#vigyor2>

Szóval addig Mandzsúriát is magára hagyjam?
Muki100
Megvárod amíg megadják magukat a németeknek és beszállsz a tengelybe, ez a klasszikus és legegyszerûbb út.

Ezer hála Muki. Most aztán újratöltöm a német hadjáratom. Reszkessetek oroszok!
engine, kik az alárendeltjeid? Sziám?
Most arra gondoltam, hogy külön lerohanom Hollandia Indonéziai részét. Megéri? Nem fog nekem rögtön 37-ben hadat üzenni a fél világ?
Én nem szertem a Japcsikat mert utálom a sziget és a tengeri csatákat
Tudja valaki hol lehet ingyen letölteni a doomsday de lehetõleg ne legyen vírusos
Kínát legyûröd, akkor ázsia ura leszel simán annyi sereget fos ki magából, ha felszabadítod kínát.

Viszont az oroszoktól sem gyárat sem mást nem nagyon tudsz szerezni, mert ami ér valamit az a németeknek van közel.

Plusz, ha Kína meg van, onnan szabad az út india felé és azon keresztül az arab félsziget olajához.
Délen pedig nevetséges ellenállást leküzdve tied ausztrália.
Persze ez akkor, ha közben amik nem támadnak meg 😊
Én 45-ben járok DD-vel Japánt irányítva. És gyakorlatilag eldõlt a háború, mert USA nem lépett be. Ázsia az enyém és alárendeltjeimé, Európa német kézen, afrikán osztozunk az olaszok és én.

Oroszok kapituláltak, Angolok a szigetükön vannak, kanadában 1 hónap múlva partra szállok. Szóval fontos kína mielõbbi bedarálása, mert az a hadsereg rész állati hasznos rendfenntartó. És nagy tömegben támadásra is halálos, ha megkapják a doktrinákat 😊

Muki100
Oroszok szinte alig támadják be alapból a japánokat szóval azt ne várd.
Strategic redeploy meg: kiválasztod és ctrl + jobbgomb

Én most kezdtem egy újat Japánnal. Szarok a kínaiakra várom az orosz támadást és arra gyúrok, hogy õket szétverjem.
Yamamoto iszonyat lassan csinálja a a következõ tengeri doktrínát😞
Hogyan kell sima hadosztályokat redeployozni?
Én a Brazilokkal elfoglaltam Dél-Amerikát
Én hallottam róla.
Üdv!

Vlki ismeri a World Wart?😊)

Hamachi tulajdonképpen egy olyan progi, amivel egy virtuális magánhálózatba (VPN) kerültök szóval kb olyan mintha egy LAN-on lennétek. Valaki csinál egy szervert többiek ehhez csatlakoznak.

Vneten nem szoktak lenni? Régen esténként voltak, bár nyilván fõleg külföldiek.
Amúgy neten úgy érdemes játszani, hogy páran fórumon megbeszélitek ki kivel lesz, mikor játszotok, mik a szabályok stb. Szóval szervezett módon.
A VNeten adhoc módon elkezdett játékoknak sokszor nem lesz folytatása...
Mi az a Hamachin? Én kerestem játékosokat de sose találtam.
Ja Vneten vagy direkt IP-n is.
Vagy Hamachin.
És online, hogy lehet játszani? Azon a Valkyrienneten vagy min?
Nekem tetszik, hogy nincs fixen belekódolva minden, tehát én dönthetem el mikor kit támadok meg.

De amúgy azt hiszem van historical mod is, amiben rengeteg event van.

Mondjuk HOI2 szerintem egy idõ után csakis multiban élvezetes, mert singleben semmi kihívás. Múltkor VH-on kezdtem GER-el egyet, de ígyis ugyanolyan gyorsan bedõltek az országok...