Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muki100
F1et ha lenyomod látod az állást de a pontokat 3 összetevõbõl számolja ki: Presztízs, ipari és katonai pontok. Ezeket látod ha a koronára nyomsz a baloldal tetején.

Egyébként szerintem a vicky a legösszetettebb játék az összes paradoxos közül szóval még lesz jópár szenvedéssel teli órád, de hidd el nagyon jó lesz miután belejöttél.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Azért ide írok, mert a Vicky fórum ki van halva.
Még régebben letöltöttem a Vicky-t, de csak most álltam neki játszani is vele. Csakhogy elkezdem és nem nagyon tudok mit kezdeni vele. Mi a cél? Ki nyer? Mit hogy kell csinálni? Gondolok itt alap dolgokra. Olyan alap dolgokra amiben elüt a HoI-tól. Elõre is köszi!
gond
hát akkor átálokk keletre de kezdésként legkönyebben játszom úgy hogy nem lesz
Muki100
41 elõtt nem, de még van hogy 43-ban kezdenek csak.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

az pech de kb mikor mert keleten csak rendfenntartóim vannak
Muki100
Elõbb utóbb hadat fognak neked üzenni.

A németekkel vagyok 1941.1939-ben kezdtem.Az lenne a kérdésem hogy az oroszok hadatüzennek nekem vagy békében élünk míg a diktátorok meg nem halnak?
ird meg msn cimed és ott elmondok mindent
Én is beszállnék akkor. Ez a MEM mod a single-t elrontja? Mit csinál? És az Independent Nations modommal ugye kompatibilis?
Mennék de még vissza kéne állnom rendes idõszámításba. Mert most olimpiai idõszámításban vok. 😄 Du. 5-6 között kelek és de. 10-12 között fekszem le aludni.
na akkor jön vki multizni?
Ja sajnos nem használja ki, próbáltam.
Esetleg EU3.
Remélem nem fog bemeredni mert eddig egy fickóval se voltam.Csak próbálgattam.
Azt hiszem már tudok multizni a host-on
Muki100
Nem hiszem hogy az õsrégi eu2 engine támogatná a 2 magost

hello mindenki!
Tud valaki ajánlani oldalakat ahonnan MOD-okat, Scenario-kat lehet letölteni?
elõre is köszi 😊
Kockáspiton
A multit könnyíti meg, nem fog szaggatni 42 után. http://xsorbit25.com/users5/hoiplayers/index.php?topic=2009.0

A kockás piton akár 8m-re is megnőhet, de nekem csak 200 betű helyem van!

ÉS mi az a MEM mod és honna tudom beszerezni?

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Kockáspiton
Na meg a Szuhoz is.

Kockáspiton
Szóval eddig: MEM mod.
G.Freeman-USA
Kockaspiton-GER
És még kellene valaki UK-ba meg Olaszokhoz.

Malarki ird meg msn cimed kockáspitonnak
Ja 42-tõl nálam is szokott, mondjuk nem mindig...
42tõl szaggat
Mondjuk kérdés mit értesz szaggatás alatt. 40-41-ig még nem kéne szaggatni a sima HOI2-nek sem.

Tehát az idõ szaggatott-laggolt, megállt, ugrott x órát, stb? Mert ez net miatt van, kevés a host upja.

Vagy maga a játék szaggatott be, pl. térkép görgetés stb miatt?
Érdekes msot hogy belegondolok, mi most nem is használunk szabályokat <#wow1> Persze úgy könnyû ha csak ketten vagyunk <#buck>
Na, szóval, hányan lennénk? És milyen gyakran tudnánk játszani? Mert hetente 1 meccs elég szívás lenne<#ejnye1>

mem modot fel kellene rakni, mert eddig az összes multi jatekomat az tette tönkre hogy mire egymasnak mentünk volna kibirhatatlanul szaggatott
Igen, demokráciával sok szívás lehet a random eventek miatt...
Kockáspiton
Mivel többen közülünk most multiznának elõszõr interneten és a teljesítmény nem korlátoz nem tudom hogy érdemes e a multiplayer modokat erõltetni, nektek mi a véleményetek?

eventek szivas, van amikor 42re jutok be mert mindig rossz event jön
Intervention slider a lényeg, ha azt húz minden évben 39-re biztos be tud lépni bárhová. Ha szerencséje van, és kap random eventet akkor már 38-ban is.
Kockáspiton
Mindenesetre kellenek szabályok, de ehhez kéne tudni hányan leszünk, aki jön küldjön nekem privátba üzernetet.

ha azt mondod nem kell szabály és te vagy a németekkel akkor minden elismerésem <#worship>
Kockáspiton
Azt megnézném ahogy az USA democracyként beáll alliedbe.

Jobbnak szerintem is, de ugye ez is szubjektív.
Szabályokat szerintem elõtte érdemes, mondjuk valamilyen fórumon átbeszélni, legyen írásos nyoma, ne csak játék elõtt 5 perccel a chatben megegyeztek.

Mi pl. volt olyan, hogy majdnem 2 héten át "vitatkoztunk" a szabályokról több 100 poston át mire kialakult a végleges 😄DD
Szóval nem pár perc.

De persze nem kell mindenkinek újra feltalálni a kereket, mi sem egy teljesen új rendszerrel kezdtünk, hanem szétnéztünk miket használnak, ezekbõl átvettünk egyet, és ezt fejlesztgettük tovább a saját igényeinknek megfelelõlen.

Érdemes megnézni Paradoxon vagy xsorbit multis fórumon egy szabály vázat, mik is vannak benne, és ebbõl kiindulni.
csak viccelödök, nyilván még egyszer nem fogod ennyire elbénázni 😊
Pontosan, pont ezt akartam beírni😄D

Mindenki átáll másik ágra, 40 közepére simán el lehet érni bármit, pl. SZU-val Blitz ágat stb...

Vagy fegyvertrade, vagy millitary access SZU és Allied között. Nagyon durva dolgokat láttam már, így Axis esélytelen.
kar lenne alapppal benazni ez sokkal jobbnak tünik, nem lehet eszetlenül darálni
Á, bakker, ne is monda, akkor rohadtul megszívtam <#duma>Azóta se voltam Japánnal 😄
Szabályok kellenek, de ezeket akkor kelenne megbeszélni, ha már megvan mindenki.

A land doktrína váltásról már nem is szólva....

Húú látszik te még nem játszottál multit. Szabályok nélkül Német nagy hátrányban van. Bármikor kitörhet? Mindenki azt csinál amit akar? USA 38-ban belép Alliedbe? UK bárkit behívhat.

Kiéheztetik Axis ipart, felvásárolnak minden nyersanyagot Német elõl? (olaj, rare stb)

Minimális szabályokra szükség van sajnos, ez tapasztalat. Különben elég durva dolgok jöhetnek ki.
Igen, mi ezzel játszunk lassan 1 éve. (MEM a neve amúgy)

A mostani verzió Armageddonhoz van, de van régebbi sima Doomsdayhez, sõt lehet találtok régi HOI2-höz is.

Sok embernek nem tetszik Vanilla után, mert tényleg szokatlan kicsit. Én is eléggé nehezen akartam átállni rá, sõt elsõ 1-2 játék alatt elég rossz véleményem volt róla, hiszen nem úgy mûködtek dolgok mint ahogy megszoktam, de mostmár úgy vagyok vele, hogy nem szívesen térnék vissza sima Vanilla HOI-hoz.😊)

Sok problémát kiküszöböl, de tökéletes sosem lesz, több mint két éve javítgatják, fejlesztgetik...

A 3 fõ tulajdonsága:
- 38 márcisuban indul, kevesebb idõ van háború kitöréséig
- Kevesebb egység van (mp-re, egységekre nagyon kell vigyázni)
- Csaták jóval lassabbak, mert magasabb az ORG, attack, defence értékek + a GDE is. Szóval egy csata nem néhány óra, hanem pár nap szokott lenni. Valamint támadás után nem 24 óra, hanem 48 óráig nem lehet támadást indítani, jobban át kell gondolni az akciókat stb.

Amúgy vannak olyanok, akik kipróbálták és azt mondják hogy õk ezzel soha többet nem akarnak játszani😊)
Szóval van akinek bejön, van akinek nem.

De minden régebbi multis csoportnak van, ha nem is külön modja, de valami improvement csomagja.
Pl. Paradox fórumon multis részen érdemes szétnézni.
Pl. van EIR (East is Red) multis mod, itt van 36-os és 38-as kampány is.
Ez nem tudom milyen lehet, még nem próbáltam, de úgy látom CueBall is fejleszti + játszik vele, szóval ez sem lehet annyira rossz. (õ is régi multi játékos)

Viszont a MEM mód fejlesztõi azt javasolják (és ezt érdemes megfogadni) hogy aki most próbálja ki elõször, az Némettel menjen el singleben legalább Vichy-ig, hogy szokja a harcrendszert...

Én azt javaslom, hogy kezdésnek inkább egy sima 36-ost próbáljatok ki, min 6 fõvel, hogy minder majort humán vigyen. Utána érdemes esetleg áttérni multis modra.
háború bármikor kitörhet akkor a németekkel lévõ játékosnak kár elkezdenie 😊
Kockáspiton
Az erõs gép és netkapcsolat nem lesz gond, ha a 8mbit és core 2 duo E6750 valamint 2gb ram megteszi.
A szabályok:
36-os scenario, 1 nemzetet választasz az elején azzal maradsz, nincs reload csak azért mert elkúrtál valamit (pl elvesztesz egy airwinget a partizánok miatt stb). Nincs assume military control, játsz a saját seregeddel! A Háború bármikor kitörhet, addig játszunk míg véget nem ér a scenerió vagy már csak egy játékos szövetség marad életben. Akik kiestek azoknak vége a játéknak, esetleg visszaszálhatnak ha az országuk újra "megteremtõdik", de ez csak a szövetségesein múlik.

5 ös ponttal teljes mértékben egyetértek.

Kár hogy nem tudok multizni
arról a modrol irtam amit te linkeltél régebben ( http://xsorbit25.com/users5/hoiplayers/index.php?topic=2009.0 ugye csak ez a kettö kell az armageddonra rakni? )

nem baj ha szokatlan, egyszerübb megszokni egy mas modot mint kibirni a szaggatást
Pár tipp multihoz:

1. Gép nem kell nagyon erõs hozzá, hiába van erõgép, a játék egy idõ után akkor is beszaggat a sok egység miatt. Ez szerintem játékengine hiba lehet.

2. A hostnak kell jó net fõleg felfelé, 6-7 fõhöz 512 kbit/s minimum javasolt, de inkább 768k vagy 1024k az igazi.
Többieknek sima alap net is elég. (na persze nem modem)

3. Kezdés elõtt egy alap szabályrendszerben érdemes megállapodni, ki kivel lesz, ki mikor, hová léphet be, mikor tör ki a háború, meddig tart a játék stb. Elég sok exploit létezik sajnos.

4. A host olyan ember legyen akiben meg lehet bízni. Sajnos én régebben játszottam ismeretlen külföldi csávóval, és sokszor belepiszkált a savébe, ez késõbb ki is derült, csak kárba ment 4 év játékidõ...

5. MOD: sajnos ezek a modok nem multira vannak kitalálva. Multiban a legfontosabb a játékegyensúly, viszont ezek a modok 95%-ban singlere készültek úgy, hogy 1-2 országot feltúrbóznak, vagy a mod készítõ belerak pár olyan dolgot, ami neki tetszik. (pl. olcsóbb ipar, jobb techteam, saját eventek stb)

6. Igen van speciális multis mod, itt valóban jóval kevesebb egység lehet, de kezdésnek nem ajánlom, mert sok mindenben eltér a sima Vanillától, harcrendszer stb, szóval kicsit szokni kell.
Ha csak az egységszám a gond, az 42-ig nem olyan nagy gáz, utána már kezd kicsit eldúrvulni a helyzet, de ugye ez is azon múlik kit mennyit gyárt. Pl. én mindig kigyártom a poolban lévõ manpowert, van aki nem szokta, és 1500-2000 mp-t tárol poolban, nem tudom miért jó ez, de ilyenkor eleve 150-200 divvel levesebb lesz, így kevésbé laggol a játék is...