Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

adeex7
ugyanolyan nézetû ország lesz,mint a sajátod😊

És akkor mi történik?
Kiráály! 😊 Eddig nem nagyon próbáltam a puccsot, mert kicsi az esély a sikerességre és ugyebár elég drága is. De gondoltam ezúttal megpróbálkozom és 37-ig bejuttattam 10-10 kémet a Franciákhoz és a UK-ba ls. Megpróbáltam a puccsot és elsõ kísérletre sikerült mindkét országban. 😊 5% volt így is az esély. Nem kis mázli. 😊
Esetleg bombáznak?

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Muki100
valószínû elfogyott valamid

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Köszi
és van egy másik még nagyobb problémám:
eredetileg 32 IC van magyarokkal, de pár hónap után leugrik 17-re és nem tudok csinálni semmit. 17 IC-vel pedig szinte lehetetlen.
tud valaki valami megoldást
elõre is kösz
Bármikor, csak addig kevés rá az esély, várd meg míg elkezdõdik a hárború. Utána tudtommal 100% lesz rá az esély.
Tudtommal bármikor.
sziasztok
nem tudná valaki megmondani hogy magyarokkal mikor lehet csatlakozni a tengelyhez
elõre is kösz
Törölj le mindent és így telepítsd:

1, Doomsday-re 1.3a update-et felrakni
2, Elindítani a PreInstallert
3, Az Modern Day Scenario 2 mappára rátelepíteni a setup.exe-t
4, NoTimeLimitPatch-et felrakni
5, Modern Day Scenario 2 / scenarios / save games mappát létrehozni
egyszerû no time limit mod is kéne hozzá vagy átírni a vég dátumot

Hello all!
Lenne egy problémám felraktam a Modern Day Scenario II - version 1.5-öt és mikor elkezdenék az eggyik országgal játszani és egybõl azt írja ki, hogy We Failed to achives victory!Szerintetek mi lehet a baj?

iLove oHs.

Az elején kicsit tényleg nehéznek tûnik, de rá lehet kapni 😊
Igaz a HOI nekem is jobban bejön

matthias92
nekem a Vicky kibaszott nehéz volt. nemigazán játszottam vele, de pár perc után rájöttem hogy ez meghaladja az állítólag magas értelmiképességeimet. <#banplz>

Ja, ez mondjuk igaz. (EU2-vel meg Vicyvel már rég játszottam.)
Növelni úgy tudod, hogy hadosztályokat gyártasz, majd amikor elkészült lerakod valamelyik területre. Ott pedig meg tudod szervezni a sereget, pl. kijelösz több egységet, összevonod, szétszeded stb.

Gyorsabban gyártani: van 1-2 slider, ami csökkenti a gyártási idõt (pl. Hawk Lobby vagy Free Market) vagy bizonyos minisztereknek is van ilyen hatása (pl. -5% Infantry Cost) vagy néhány tech is csökkentheti a gyártási idõt. (pl. Assembly techek, vagy doctrinák)

Illetve van olyan hogy Gearing bónusz gyártásnál, ami azt jelenti hogy ha sorozatban gyártasz valamit, akkor a következõk idõben kicsivel hamarabb készülnek el. (5%-al)

Munkaerõ: manpowerre gondolsz, mármint annak napi növekedésére? Ezt is nénány techel lehet (4 db mezõgazdasági) vagy van olyan miniszter ami kicsit növeli, vagy ha hódítasz területeket onnan is kapsz mp-t, de nem az egészet.
Szerintem inkább csak a HoI-ban durvulnak be így a dolgok.
Meg aztán más úgy általában az idõ mélysége. HoI-ban tényleg napokra lebontva megy a háburú, EU-ban inkább hónapokra.
Crusader Kingsben (persze csalások nélkül) nem lehet nagyon elvetni a sulykot (ott tényleg kell hogy legyen okod háborúra). Europa Universalis (2)-ben már más a helyzet, ott eléggé érdekes dolgokat csinál az AI is. Vicyben meg újra szintén meglassulnak a odlgok.
Sereg létszám növelés? ÕÕÕ talán úgy hogy több egységet gyártasz?
Ezt most nem vágom.

Tank (meg más) gyártásának felgyorsítását megfelelõ ipari techek kifejlesztésével (assembly line experience után több ágra bomlik, ott az egyik a tank/mot/mech egységekere megy) lehet gyorsítani némileg, továbbá megfelelõ miniszter kiválasztásával.

A manpower növekedési ütemét is megfelelõ industrial techekkel lehet némileg növelni (agricultural meg ilyenek).
Jah, de szerintem minél tovább játszik az ember annál jobban elszakad a realitásoktól és annál durvább dolgok jönnek ki. Pl. HOI2-ben már 6 év alatt eléggé érdekes dolgokat lehet mûvelni akár egy HUN méretû országgal.
Nemhogy több száz év alattt...
Nagyon leegyszerûsítve ez egy Hearts of Iron 1820 és 1920 között (a kiegészítõjével még kicsit tovább is). De itt a HoI-val ellentétben nem annyira a harc van középpontban, hanem a gazdaság, a népesség, a politika irányítása.

Érdekes dolog benne, hogy A Vicky kiegjével (REvolutions) van egy savegame converter, tehát ha vége a Vickys játéknak, folytathatod a Doomsdayben. Sajnos van néhány baja, pl. sose leszenek secret weapon eventek (azaz no atom) meg ilyenek.

És ami még jobb: A Crusader Kings(szintén zenész, csak középkor) és az Europa Universalis 2(szintén, csak késõ középkor/kora újkor) befejezése után is át lehet konvertálni a játékot a megfelelõ játékba, így gyk. 1080-tól 1953-ig(nemtom támogatja-e az Armát) játszhatunk 😊
BariHUN
azt szeretném meglérdezni hogy hogyan lehet növlni a sereg számát, és hogy hogyan lehetne gyorsabban tankokat stb-t gyártani? és a munkaerõt hogy kell megnövelni? köszönöm

Ha a németek átadják a felvidéket akkor kötelezõ a military alliance.
adeex7
asszem belépek axisbe,és legalább kapok tervrajzokat,meg veszek egységeket,és hátha lefoglalják a németek a szovjeteket,mer nem lenne jó ha jönnének a szovjetek ellenem 😛

Azért ez a játékban nem így van. Ott német dönt hogy mit csinál: létrehozzá Szlovákiát vagy az egész Felvidéket a magyaroknak adja. Ha létrejön Szlovákia te csak Munkácsot kapod meg😛

adeex7
"1938 nov. 2. elsõ bécsi döntés (Hitler és Mussolini): Mo. megkapja a Felvidék magyarok lakta területeit (cseré-be Mo. csatlakozik az antikomintern paktumhoz + megalakul a Volksbund: Mo.-i németek náci szervezete)" ezt a wikin találtam. szal akkor ha kérem felvidéket,akkor mehetek harcolni 😄:S

Attól hogy beép axisba még nem kapja meg se a Felvidéket se Erdélyt. A felvidébõl Szlovákia lesz, Erdélybõl meg csak az északi részét kapja meg ha belép ha nem.

Ha kell a Felvidék akkor tengely leszel akár akarod akárnem. Max csalhatsz és azt acceptall, demand territory.
adeex7
az lenne a kérdésem,hogyha a magyarokkal wok,akkor mindenképpen befogok lépni az axis-be? mer nem szeretnék belépni a háborúba,de viszont azért kellene nekem a felvidék is,meg erdély is :S me a szovjetek engem megennének reggelire 😄

Üdvözlet emberek.Valaki megtudja mondani nekm hogy mi az a Progressor mód?Mert ha vmi hasznos dolog akkor rátöltöm a játékra.Elõre is köszi a választ.
Okok. Csak elsõre elég fura volt...
Ez most is így van

Az is jó lenne ha bejelölhetnénk hogy pl egy hadosztály hány százaléka rendelkezzen párduccal és mennyi PIV
adeex7
igen,vagy oylan területeket követelni,ami vagy történelmileg miénk volt régen(Erdély),vagy a lakosság nagyobbik része magyar,de ez csak egy példa volt!

Szerintem nagyon jó lenne.De még jól jönne az is hogy olyan területeket is lehetne követelni ami a valóságba nem járna nekünk
adeex7
nekem az nagyon hiányzik a HoI-ból,hogy nem tudok megfenyegetni egy országot,pl.: a valóságba az oroszok a lengyeleket,hogy megtámadják õket,és ez szentem a játéba is jó lenne,nem?

a difrules-isten mód az mit tud?? mert nálam semmit nem csinál.

Nekem egyszer magától csatlakozott, mert hadat üzent nekem USSR és ezt nem bírta. Durva volt látni ahogy Libéria elfoglalja fél Afrikát😄
adeex7
doomsday 1.3a

mivel játszotok a sima hoi2-vel mert hanem akkor sajna az 1.1 verzióhoz nincs kód
adeex7
én olyat csináltam,hogy amerikát fasisztává tettem,és behívtam a tengelyhez XD

Én beírtam és már fél Európa tengelyhatalommá vált😄
Amúgy meg ajánlom mindenkinek az Independen Nations modot. Kicsi behoz pár új országot és zászlókat cserél le. Aki nem akar nagy változást a játékban, annak nyugodt szívvel ajánlom.
Sajna beírtam az acceptall-t de nem mûködött.
Pluskast
Vissza vontam látom már írtak és link is van sorry!!!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Õõõ nem tudom ki tudja ha esetleg valaki ide beírta sorry de tegnap hivatalosan bejelntette a paradox, hogy készítik a Hearts of Iron 3. részét.

Itt van a hivatalos bejelentés

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

LOL, az alien-ekkel is lehet játszani <#wow1>Sajna se techteamjük, se minisztereik nincsennek, de a tecnológiájuk nagyon fejlett <#eplus2>

GEO: ez nem gug, a magyarok vehetnek tervrajzot a svédektõl, úgy mint a valóságban.
Az isten mód engem is érdekelne.
Az Allienattack is jó lehet. Mindjárt kis is próbálom.

matthias92
az allienattack után bekell írni annak a régiónak a számát vagy milyét, ahová küldeni akarod õket.
de legyõzhetetlenek lesznek, azt elmondom
kezdenek 18as hadosztállyal, 30cal kb.
naponta + 1 hadosztály kb., meg légiegységek is jönnek mint állat, + nem adok fél évet és a legmodernebbjeik lesznek mindenbõl... =)

adeex7
mi az hogy Isten mód? 😄 nem tudják elfoglalni a területed?😄D

Muki100
miért lenne bug ha eventmódosító moddal játszol?

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Ez most bug, v mi a szar? 😄 (Pogessor 6.26 van fenn)