Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hollandokat, belgákat zúzod szét azzal, hogy az európai területeiket elfoglalod.
Auric
õõõ megint helyesbítek... bocsi nem Nat.Prov. veszteség, csak VP; az még nem is olyan vészes.

GRUNGE IS DEAD

Auric
bocs... tévedtem 😄

name = EVT_13_NAME
desc = EVT_13_DESC
picture = "partition_of_england"
style = 0

trigger = {
OR = {
control = { province = 56 data = GER } #Paris
NOT = {
war = { country = FRA country = GER }
}
}
control = { province = 19 data = GER } #London
lost_VP = { country = ENG value = 75 }
lost_IC = { country = ENG value = 75 }
NOT = {
war = { country = USA country = GER }
}
NOT = {
war = { country = SOV country = GER }
}
random = 50
}
itt a helyesbítés: 75% ipar + terület.. 😄

GRUNGE IS DEAD

Mor3llo
Akkor rohadjanak meg, legalább Európából kiûzöm õket 😄 az angol inváziót is csak azért erõltettem/próbáltam meg, mert nem akartam folyamatosan figyelni nyugatra.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

ÁÁh. Fenét. Szét van neki telepítve rendesen.
Mor3llo
70% terület veszteség ? Úhhh, az nagyon komoly! 😮 Az ipar talán meglehet, hiszen UK iparának nagyrésze a Brit szigeteken van.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Egy hibapontot sem kapna😄 Talán 2-t az eg miatt.
Szerethet(ett) téged a magyartanárod. <#idiota>
BariHUN
most eg olyat szeretnék csinálni, hogy 1989-ben kitörik a 3. világháború úgy mint a world in conflictban. pl a játék kezdene 1986-ban és 1989 augusztusában le kéne rohanni európát majd partraszállni amerikában. majd nézek valamit a modern day scenario meg a doomsday keverékébõl 😄

Auric
Azért kell a szigeteket elfoglalni elõször, aztán jöhet India.😊

GRUNGE IS DEAD

Igen van egy ilyen event, de talán az is kell hozzá hogy USA (vagy talán SZU is?) ne legyen hadban.

Annektálni meg elég nehéz ha beáll egy VP-s szigetre 30 divvel😄D
Auric
Kapitulálhatnak az angolok, de alapjáraton valami ótvarszar az az event... Mire megérkezik a trigger, addigra már lassan annektálhatnád is a briteket... asszem valami 70% körüli ipari veszteség + 70% terület veszteség kell hozzá? Nem emlékszek már... én mindig átírtam.

GRUNGE IS DEAD

én is majd játsszok komolyan de egyelõre ilyen történelem átirásokat próbálgatok😊)

Hesler89
Én csak a freedomot szoktam használni.
Ja bocsi, azt nem mondtam hogy Magyarországgal voltam 😊))

ÁÁÁÁáá nagyon durva lett 😄
Amúgy ejtõernyõsöket repcsivel lehet szállítani ugye... mi a transport repcsinek a neve? azt is akkor már adnék hozzá 😄

Freedom-mal szépen Social Democrat-ot csináltam, aztán AcceptAll-t betoltam, beléptem a szövetségesekhez 1936ban. Megkaptam az egységeket (rohadt sok). Hadat üzentem Ausztriának, erre Németország is hadat üzent nekem. Szenvedtem Ausztriánál a 16 egységemmel, mivel a fele még korszerûtlen volt, de mivel hegyekben voltam, nem tudták bevenni a németek a kis városkát. Ausztria békét ajánlott, megkaptam Gratz-t meg 1-2 területet, de azokat elfoglalták a németek. Gratz-ban szépen beásták magukat az egységeim, ismét nem tudták elfoglalni a németek Gratz-t. Gondolkodok mit lehetne csinálni... Egyszer csak látom, francia csapatok megszállták egész Olaszországot (1936ban lol) és jöttek nekem segíteni. Visszaszorították a németeket (Berlintõl 3-4 városra voltak 😄) közben az oroszok is idõ elõtt hadatüzentek Németországnak, de elõtte bekebelezték Lengyelországot. Németország fifti-fifti alapon Francia és Szovjet fennhatóság alatt állt.átcsoportosítottam az egységeket Dél-Keletre, tehát Romániát vettem célpontul. Felálltam közel 80 egységgel a határra, hadat üzentem majd "besétáltam" Bukarestig, ahol a szovjet csapatokkal találkoztam össze, akik viszont nem támadtak meg, mert Non-Aggression pact-ot kötöttem velük. Romániát annektáltam, irány Bulgária. Bulgáriából 1 várost tudtam elfoglalni, a többit a szovjetek. Nem késlekedtem, Budapestrõl levezényeltem az egységeket Pécsre, majd hadatüzentem Yugoslavia-nak, akiken a Franciák segítségével végiggyalogoltam. Túl sok terület volt ez nekem, megalapítottam Szerbiát, Montenegrot, Szlovéniát, Horvátországot. Lassan Németországnak se hadereje se területe nem maradt. Egyedül Õ maradt meg a tengelyhatalmakból, illetve Ausztria 100% Fasiszta volt, de nem állt be mellé. Miután meglett az összes déli állam, felsorakoztam az Osztrák-Magyar határnál a közel 80 hadosztályommal, és nekilendültem a támadásnak. Bécs-t elfoglaltam, a többit megcsinálták a Franciák, Annektáltam Ausztriát, nah ennek is vége. Gondoltam én...
Lengyelország elkezdett terveket lopni tõlem, ellenemfordította az országot, Pesten 45%-ra nõtt a partizántámadások lehetõsége. Felsorakoztam a Lengyel határnál, mikor észrevettem, Lengyelország a Szovjetunió bábállama... Nem mehetett így tovább, megtámadtam Lengyelországot minden haderõmmel, délen semmi nem maradt. Délrõl jöttek fel a szovjetek én csak a motorizált egységekben bizhattam, hogy észak fele gyorsabban török mint a szovjetek. Varsót elfoglaltam, viszont Budapest határán álltak a szovjetek... Visszafordultam az egységekkel, de közben elvágták az utánpótlási vonalaimat. Hoppá. na itt döntöttem úgy, hogy Acceptall cheat on, Intelligence > Soviet Union > Coup Nation... na nézem Socail Democrat lesz oroszország😄 megáll a gép... puff HoI2.exe hibát észlelt 😄DDD

Vegyük úgy 1937 közepére Németország eltünt a térképrõl, ugyanúgy olaszország.

Mor3llo
Igen-igen, azt használom. Így sokkal élethûbb😊í
Egyébként ha elfoglalom Angliát, van rá event ?
És a másik: az miért van, ha Japánnal szövetséges kötök, akkor pillanatokon belül megtámadja az USA-t. Ennyire erõsnek érzik magukat, ha velem szövetségesek ? 😄
Egyébként az angliai partraszállás kissé fura volt. Franciaországot közel 2,5 hónap alatt sikerült csak legyûrnöm, és úgy gondoltam, átvonulok szépen lassan a keleti frontra. Megnéztem az angol partvonalat, Plymouthban csak 2 gyalogság van. Egységeim része már jórészt roboltoltak kelet fele, egy párat visszarendeltem, gondoltam, egy próbát megér. Hiszen ha sikerül a hídfõállást létrehozni, és meg tudom csinálni, hogy egy jódarabig irányításom alatt tartsam az La Manche-t, akkor a gyenge és kevés angol szárazföldi egységeket kitudom szorítani a szigetrõl.Volt 6 szállítóhajóm, 2 tengerészgyalogos egységem+egy ejtõernyõs. Hozzájukraktam még 3 gyalogságot. Velük történt meg a partraszállás, piszok erõs légi támogatással. Eztán még átvágtam Von Manstein páncélosait, és még 6 egység gyalogost. Innen már gyerekjáték volt.

Azt hiszem misc.txt-ben át lehet írni. Pl. FM command limitet átírod 24-re, akkor õ 24 divet tud iránítani 12 helyett amit a HQ fel tud duplázni 48-ra.
BlackShadow
ahh.. sehogy se lehet azt a 24-et növelni? akkor az lesz itt a gond nagy valszeggel.. most ráálltam az ejtõernyõsökre és megpróbálom seggbeszexuálni õket 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Egy irányból támadsz? Mert ha igen akkor max 24 támad jól, többi -75%.
Vagyis 48-ból legalább fele nagy büntit kap.
Próbálj 2-3 irányból.
Harc közben nézd meg hány %-on támadnak az egységeid és õ mennyin védekezik.
BlackShadow
jovan ebbõl állóháború lesz.. 48 vs 28 és vesztek.. '47es egységem van mindenbõl '45 ben.. nagyszámú motorizált egységekrõl van szó sima gyalogság ellen..

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

event = {
id = 999991
random = no
country = HUN

trigger = {
...
}

date = { day = 1 month = january year = 1936 }
offset = 1
name = "Hungary get more reinforcements from USA"
Desc = "Hungary gets more reinforcements, to defend himself"

action_a = {
name = "Ok"
command = { type = add_division which = "Hadosztály neve" value = infantry when = 2 where = atrillery}
}
}

Triggerbe irhatsz feltételeket, de ki is lehet hagyni akár.
Igen azaz.

which =
value =
when =
where =

Tehát pl. egy 39-es INF tüzérséggel elvileg:

command = { type = add_division which = "Hadosztály neve" value = infantry when = 2 where = atrillery}
Hát igen én is. Angliát mindig megszállom. 😊 Ha a flottát elintéztem, onnantól már gyerekjáték. 😊 Ja és látom, h az általam készített német flagpack-et használod. 😊
ilyet is találtam:

type = add_division which = value =
when = model where =

tehát:

type = add_division which = "Blabla" value = infantry when = model 2

áá értem...
szal ez igy is kinézhet:
command = { type = add_division which = "Blabla" value = infantry }

?

command = { type = add_division which = "1st Boarder Patrol" value = infantry when = 1 }

event = {
id = 999991
random = no
country = HUN

trigger = {
ai = yes
ai = GER
ai = USA
alliance = { country = USA country = HUN }
alliance = { country = UK country = HUN }
war = { country = GER country = AST }
war = { country = USA country = AST }
}

name = "Hungary get more reinforcements from USA"
style = 0

date = { day = 1 month = january year = 1936 }
offset = 1
Desc = "Hungary gets more reinforcements, to defend himself"

na most ide 1939es gyalogos ill. tankos egységeket hogy lehetne berakni? event commandsban nem találtam semmi erre utalót :S és még az egységek IDjét se tudom, még ha meglenne a parancs... akkor se

Ezt is könnyen meglehet csinálni. (add division parancs talán.)
BlackShadow
ahoz most kikéne fejleszteni õket, a technológiát a repülõt is hozzá 😄
teljesen földi ütközetekre gyúrtam

Simán meglehet csinálni...eventet lehet játék közben is berakni.
Arra gondolok, hogy kezdtem MO.-val egy hadjáratot, szeretnék eventet írni, hogy kapok mondjuk X egységet ekkor meg ekkor.. 😊

db\ministers könyvtárban vannak. Minden országé külön fájlban. Pl. a Németé a ministers_ger.csv fájlban.

De ha már elkezdtél egy játékot és mentettél, akkor minden a savében tárolódik el!

Egység ID alatt mit értesz? Az csak egy szám, nem sok haszna van, csak arra szolgál, hogy minden unitnak egyedi legyen.
Ezt is a savéban lehet megnézni.
Dobjál oda ejtõernyõst, úgy egybõl ki lehet õket pakolni a hajókból, nem kell megvárni az amcsi flottát!
Köszi a választ!
Miniszterek IDjét hol lehet megnézni? illetve az egységekét, stb

BlackShadow
ahaaa 😄 ilyen mélységben nem vágtam a dolgot kösz szépen 😊 az a baj argentínának nincs sok katonai vezetõje 😊 akkor építhetek szállító flottát h akciózzak :d gáz h amcsik rohadt sokan vannak flottaügyileg s ha betámadnak partraszállás közben akkor szopóka nyalóka :d

Ha nem tudod, megírom neked este...
Eventet könnyen lehet írni. Nézz meg egy már létezõt. db\events könyvtárban vannak .txt kiterjesztésû fájlok.
Keresni kell egy szabad ID-t és arra megírhatod egyszerû szövegszerkesztõvel. Meg kell nézni, hogy milyen parancsok vannak. (ezek az event commands.txt-ben vannak leírva)

Pl. olyan van hogy adott ország elvesztette ipara x%-át, VP x%-át, vagy x db national területet. (viszont UK-nak India is National!)
Vagy külön fel lehet sorolni, hogy nem birtokolja ezt és ezt a területet stb.
Hát 1 vs 1-ben nem tudod megverni. A védõk nyernek. Számbeli fölény kell hozzá.
Ja és van Field Marsallod a területen? HQ-nak legyen General vagy magasabb parancsnoka. Mert akkor dupláz, tehát FM-al 24 divvel tudsz egy területrõl max hatékonysággal támadni. Szóval a mardék 6 egység -75% overcommand...
Több irányból támadj. Ha nem lehet, próbáld megkerülni , partraszállni a hátában stb.
Szállj partra mögöttük, vágd el az utánpótlásukat, kerítsd be õket és minden irányból támadd, vagy ha végképp nem megy, akkor atomot nekik! :-)
BlackShadow
nem állítottam nehézséget szal alapjáraton van.. de most IRL megnéznénk egy hegyrõl támadó teli nehéztüzérséges sereget egy dzsungelben bújkáló visszamaradott sereggel szemben.. hát nemtom 😄 mind1, a hegyet úgysem veszik be

Hát pedig azt nehéz elszúrni 😛. Letöltöd, kicsomagolod és bemásolod a HoI könyvtárába. ennyi 😛
BlackShadow: milyen nehézségen tolod? Mert ha jól tudom nehezebb szinten az MI kap combat bónuszt is. Plusz a dzsungel is elég nagy mínuszt ad.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

adeex7
itt valaki tolja az MDS2-t?? én most azzal fogok babrálni egy kicsit 😄

BlackShadow
szeretném kikérni a szakik véleményét a következõ helyzetben..
argentínával vagyok, tengelyhatalmakhoz csatlakoztam, amcsikkal nézek szembe mexikó határában. nos.. én egy hegytetõn vagyok 30 egységgel, amibõl 7 hegyi, 1 lvl3 HQ, és fele/fele arányban '45-ös gyalog és '44-es motorizált gyalogság. utóbbi 2 a legfejlettebb nehéztüzérséggel ellátva.
A hegy alján a dzsungelban 29 amcsi/mexikói haderõ vár engem, 1/3 '41-es 2/3 '43-as gyalogsággal, jelentéktelen dandárokkal.
Mégis! porrá aláznak, ha betámadom õket.. nappali támadás, idõ tiszta, nyár van..
land doctrines-ben minden ki van fejlesztve az utolsót kivéve
ezekután átléptem amcsikhoz, h megnézzem velük mi a helyzet.. land doctrines-ban uugy állnak, többi egységgel meg le vannak maradva..

összességében minden mellettem szól, de mégis vesztek.
patton áll velem szemben, de azé nehogy már vmi szupermutáns legyen az illetõ, h 1 ember miatt vesztek ..

Hát hiába installálom nem történik semmi változás minden maradt az alap dolgoknál.
Valaki tudja hogyan lehet eventet írni a játékban?
Mondjuk szívem szerint írnék egy "eventet" hogyha Anglia felét elfoglalta valamilyen ország, akkor ne legyen D-Nap, vagy max "késve"

Auric
1.3 béta CSAK Doomsday:Armageddonhoz.

GRUNGE IS DEAD

Bocsi, az elõzõ természetesen nem Mor3llo üzenetére volt válasz.
Részletezd légyszi, így nehéz megmondani, mi a baj!
Igen, én németekkel mindég létrehozok egy csomó utódállamot a SZU területén.

1.3 bétát felraktam, kicsit próbálgattam...gondot eddig nem okozott.