Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GRUNGE IS DEAD
name = EVT_13_NAME
desc = EVT_13_DESC
picture = "partition_of_england"
style = 0
trigger = {
OR = {
control = { province = 56 data = GER } #Paris
NOT = {
war = { country = FRA country = GER }
}
}
control = { province = 19 data = GER } #London
lost_VP = { country = ENG value = 75 }
lost_IC = { country = ENG value = 75 }
NOT = {
war = { country = USA country = GER }
}
NOT = {
war = { country = SOV country = GER }
}
random = 50
}
itt a helyesbítés: 75% ipar + terület.. 😄
GRUNGE IS DEAD
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Annektálni meg elég nehéz ha beáll egy VP-s szigetre 30 divvel😄D
GRUNGE IS DEAD
Amúgy ejtõernyõsöket repcsivel lehet szállítani ugye... mi a transport repcsinek a neve? azt is akkor már adnék hozzá 😄
Freedom-mal szépen Social Democrat-ot csináltam, aztán AcceptAll-t betoltam, beléptem a szövetségesekhez 1936ban. Megkaptam az egységeket (rohadt sok). Hadat üzentem Ausztriának, erre Németország is hadat üzent nekem. Szenvedtem Ausztriánál a 16 egységemmel, mivel a fele még korszerûtlen volt, de mivel hegyekben voltam, nem tudták bevenni a németek a kis városkát. Ausztria békét ajánlott, megkaptam Gratz-t meg 1-2 területet, de azokat elfoglalták a németek. Gratz-ban szépen beásták magukat az egységeim, ismét nem tudták elfoglalni a németek Gratz-t. Gondolkodok mit lehetne csinálni... Egyszer csak látom, francia csapatok megszállták egész Olaszországot (1936ban lol) és jöttek nekem segíteni. Visszaszorították a németeket (Berlintõl 3-4 városra voltak 😄) közben az oroszok is idõ elõtt hadatüzentek Németországnak, de elõtte bekebelezték Lengyelországot. Németország fifti-fifti alapon Francia és Szovjet fennhatóság alatt állt.átcsoportosítottam az egységeket Dél-Keletre, tehát Romániát vettem célpontul. Felálltam közel 80 egységgel a határra, hadat üzentem majd "besétáltam" Bukarestig, ahol a szovjet csapatokkal találkoztam össze, akik viszont nem támadtak meg, mert Non-Aggression pact-ot kötöttem velük. Romániát annektáltam, irány Bulgária. Bulgáriából 1 várost tudtam elfoglalni, a többit a szovjetek. Nem késlekedtem, Budapestrõl levezényeltem az egységeket Pécsre, majd hadatüzentem Yugoslavia-nak, akiken a Franciák segítségével végiggyalogoltam. Túl sok terület volt ez nekem, megalapítottam Szerbiát, Montenegrot, Szlovéniát, Horvátországot. Lassan Németországnak se hadereje se területe nem maradt. Egyedül Õ maradt meg a tengelyhatalmakból, illetve Ausztria 100% Fasiszta volt, de nem állt be mellé. Miután meglett az összes déli állam, felsorakoztam az Osztrák-Magyar határnál a közel 80 hadosztályommal, és nekilendültem a támadásnak. Bécs-t elfoglaltam, a többit megcsinálták a Franciák, Annektáltam Ausztriát, nah ennek is vége. Gondoltam én...
Lengyelország elkezdett terveket lopni tõlem, ellenemfordította az országot, Pesten 45%-ra nõtt a partizántámadások lehetõsége. Felsorakoztam a Lengyel határnál, mikor észrevettem, Lengyelország a Szovjetunió bábállama... Nem mehetett így tovább, megtámadtam Lengyelországot minden haderõmmel, délen semmi nem maradt. Délrõl jöttek fel a szovjetek én csak a motorizált egységekben bizhattam, hogy észak fele gyorsabban török mint a szovjetek. Varsót elfoglaltam, viszont Budapest határán álltak a szovjetek... Visszafordultam az egységekkel, de közben elvágták az utánpótlási vonalaimat. Hoppá. na itt döntöttem úgy, hogy Acceptall cheat on, Intelligence > Soviet Union > Coup Nation... na nézem Socail Democrat lesz oroszország😄 megáll a gép... puff HoI2.exe hibát észlelt 😄DDD
Vegyük úgy 1937 közepére Németország eltünt a térképrõl, ugyanúgy olaszország.
Egyébként ha elfoglalom Angliát, van rá event ?
És a másik: az miért van, ha Japánnal szövetséges kötök, akkor pillanatokon belül megtámadja az USA-t. Ennyire erõsnek érzik magukat, ha velem szövetségesek ? 😄
Egyébként az angliai partraszállás kissé fura volt. Franciaországot közel 2,5 hónap alatt sikerült csak legyûrnöm, és úgy gondoltam, átvonulok szépen lassan a keleti frontra. Megnéztem az angol partvonalat, Plymouthban csak 2 gyalogság van. Egységeim része már jórészt roboltoltak kelet fele, egy párat visszarendeltem, gondoltam, egy próbát megér. Hiszen ha sikerül a hídfõállást létrehozni, és meg tudom csinálni, hogy egy jódarabig irányításom alatt tartsam az La Manche-t, akkor a gyenge és kevés angol szárazföldi egységeket kitudom szorítani a szigetrõl.Volt 6 szállítóhajóm, 2 tengerészgyalogos egységem+egy ejtõernyõs. Hozzájukraktam még 3 gyalogságot. Velük történt meg a partraszállás, piszok erõs légi támogatással. Eztán még átvágtam Von Manstein páncélosait, és még 6 egység gyalogost. Innen már gyerekjáték volt.
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Vagyis 48-ból legalább fele nagy büntit kap.
Próbálj 2-3 irányból.
Harc közben nézd meg hány %-on támadnak az egységeid és õ mennyin védekezik.
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
id = 999991
random = no
country = HUN
trigger = {
...
}
date = { day = 1 month = january year = 1936 }
offset = 1
name = "Hungary get more reinforcements from USA"
Desc = "Hungary gets more reinforcements, to defend himself"
action_a = {
name = "Ok"
command = { type = add_division which = "Hadosztály neve" value = infantry when = 2 where = atrillery}
}
}
Triggerbe irhatsz feltételeket, de ki is lehet hagyni akár.
which =
value =
when =
where =
Tehát pl. egy 39-es INF tüzérséggel elvileg:
command = { type = add_division which = "Hadosztály neve" value = infantry when = 2 where = atrillery}
type = add_division which =
tehát:
type = add_division which = "Blabla" value = infantry when = model 2
szal ez igy is kinézhet:
command = { type = add_division which = "Blabla" value = infantry }
?
id = 999991
random = no
country = HUN
trigger = {
ai = yes
ai = GER
ai = USA
alliance = { country = USA country = HUN }
alliance = { country = UK country = HUN }
war = { country = GER country = AST }
war = { country = USA country = AST }
}
name = "Hungary get more reinforcements from USA"
style = 0
date = { day = 1 month = january year = 1936 }
offset = 1
Desc = "Hungary gets more reinforcements, to defend himself"
na most ide 1939es gyalogos ill. tankos egységeket hogy lehetne berakni? event commandsban nem találtam semmi erre utalót :S és még az egységek IDjét se tudom, még ha meglenne a parancs... akkor se
teljesen földi ütközetekre gyúrtam
De ha már elkezdtél egy játékot és mentettél, akkor minden a savében tárolódik el!
Egység ID alatt mit értesz? Az csak egy szám, nem sok haszna van, csak arra szolgál, hogy minden unitnak egyedi legyen.
Ezt is a savéban lehet megnézni.
Miniszterek IDjét hol lehet megnézni? illetve az egységekét, stb
Keresni kell egy szabad ID-t és arra megírhatod egyszerû szövegszerkesztõvel. Meg kell nézni, hogy milyen parancsok vannak. (ezek az event commands.txt-ben vannak leírva)
Pl. olyan van hogy adott ország elvesztette ipara x%-át, VP x%-át, vagy x db national területet. (viszont UK-nak India is National!)
Vagy külön fel lehet sorolni, hogy nem birtokolja ezt és ezt a területet stb.
Ja és van Field Marsallod a területen? HQ-nak legyen General vagy magasabb parancsnoka. Mert akkor dupláz, tehát FM-al 24 divvel tudsz egy területrõl max hatékonysággal támadni. Szóval a mardék 6 egység -75% overcommand...
Több irányból támadj. Ha nem lehet, próbáld megkerülni , partraszállni a hátában stb.
BlackShadow: milyen nehézségen tolod? Mert ha jól tudom nehezebb szinten az MI kap combat bónuszt is. Plusz a dzsungel is elég nagy mínuszt ad.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
argentínával vagyok, tengelyhatalmakhoz csatlakoztam, amcsikkal nézek szembe mexikó határában. nos.. én egy hegytetõn vagyok 30 egységgel, amibõl 7 hegyi, 1 lvl3 HQ, és fele/fele arányban '45-ös gyalog és '44-es motorizált gyalogság. utóbbi 2 a legfejlettebb nehéztüzérséggel ellátva.
A hegy alján a dzsungelban 29 amcsi/mexikói haderõ vár engem, 1/3 '41-es 2/3 '43-as gyalogsággal, jelentéktelen dandárokkal.
Mégis! porrá aláznak, ha betámadom õket.. nappali támadás, idõ tiszta, nyár van..
land doctrines-ben minden ki van fejlesztve az utolsót kivéve
ezekután átléptem amcsikhoz, h megnézzem velük mi a helyzet.. land doctrines-ban uugy állnak, többi egységgel meg le vannak maradva..
összességében minden mellettem szól, de mégis vesztek.
patton áll velem szemben, de azé nehogy már vmi szupermutáns legyen az illetõ, h 1 ember miatt vesztek ..
Mondjuk szívem szerint írnék egy "eventet" hogyha Anglia felét elfoglalta valamilyen ország, akkor ne legyen D-Nap, vagy max "késve"
1.3 bétát felraktam, kicsit próbálgattam...gondot eddig nem okozott.