Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igazából én se frontálisan támadok, Vannak gócpontjaim, ahol felhalmozom a páncélosokat és egyéb gyors diviket. Ahol csak lehet én is katlanozok.
Az a másik folyó a Düna, ha jól tudom. ÉS sose épít ki erõdrendszert. HA emg ki is épít, hogy hatékony legyen az bizony súlyos költségekbe és sok idõbe kerül 😛

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Az a szívás ha azt csinálja, amit én😄 A Dnyeper meg a másik folyó(Lettországi) mentén végig rak egy erõdrendszert. Akkor aztán megnézem a Blicckrígedet😄
Hesler89
Hmmm... ez érdekes.
Így még nem játszottam, de még átgondolom. 😊
Jelenleg a határon minden tartományban 12-24 egységem van, így ki tudom próbálni a bekerítéses módszert. :-)
Kíváncsi vagyok, hogy fog mûködni. 😊
Én az áttörés és a bekerítés taktikáját szoktam alkalmazni, így van ahol 3 divi, van ahol 40+ áll a SZU-val szemben.
A tied inkább a frontális tömegtámadás doktrínához áll közel 😊 , én a Blitzkrieg híve vagyok.
Nekem SZu ellen Magyarországig minden tartományban van 22 divim. Délre nem nagyon szoktam néemt egységeket vinni, ott elvannak a románok, magyarok is.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Mor3llo
Igen, tulajdonképpen erre szerettem volna rávilágítani, hogy '42-ben késõ e már rátámadni a SZU-ra? Mert jelenleg enyém ugyebár Nagy-Britannia,Franciao., a Balkán. Európában már csak én és a szövetségeseim vannak+Spanyolo. , Finno. , és ugyebár SZU.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Hesler89
Eredetileg az annektálásra gondoltam, nem békére.
Most éppen Németországgal játszom. 1942. júliusnál tartok. 1940 februárjáig már ezelõtt leírtam. Szal most ott tartok, hogy elfoglaltam Lengyelországot, Bulgáriát, Törökországot és '42 elején annektáltam Franciaországot, Anglia pedig szövetséges és Olaszország is csatlakozott a tengelyhatalmakhoz. Azóta nem történt semmi, mert a SZU-val még jóban akartam lenni, addig amíg felkészülök a háborúra. Igazából 1942-ben szinte nem terjeszkedtem, csak az év elején Afrikában. Erre az évre és a következõre azt a célt tûztem ki, hogy a katonai megszállást teljesen átrendezzem az elfoglalt országokban. Eddig úgy csináltam, hogy pl. Franciaországban a tengerparton minden tartományban volt min. 3 hadosztály és az országot megpróbáltam a lehetõ legkevesebb egységgel lefedni, mert a partisan duty nem csak egy tartományra vonatkozik. De most át akarom szervezni, minden tartományba rakok egy hadosztályt. Így eredményesebb lesz, csak elvesz egy kis idõt.
Szóval ott tartottam, hogy már készülök a Szovjet háborúra, de 1942-re sajnos a szovjetek már szinte felzárkóztak hozzám képest a fronton, mert eddig én voltam túlerõben. Most már vagy ugyanannyi, vagy csak 2-3 egységgel van nekem több. Nah mindegy a játékból még több mint 10 év van hátra, addig bõven elérhetem a célomat. A sZU-ból egyelõre a Leningrad-Moszkva-Sztalingrad vonalig akarok eljutni, aztán majd a többit meglátom még.
Én 7 gyalogos hadsereggel (7*9 41'-es gyalogos div),
4 páncélos hadsereggel ( 4*(4 pzIV, 3 páncélgránátos, 2 41'-es gépesített div)),
1 tengerészgyalogos hadtesttel (3 tengerész div),
1 lovas hadtesttel (3 lovas div)
3 hegyi hadtesttel (3*3 hegyi div),
3 HQ-val (Észak, Közép, Dél) és a balkáni szövetségesekkel vágok neki.
Van még 2 ejtõernyõs div és némi tartalék megszállásra.
Összesen kb. 120-125 hadosztály, az összes megrakva fõleg tüzér dandárokkal, stug-okkal, tigrisekkel.
4*4 közepes bombázó 2*3 stuka és 10-14 vadász segíti a támadást.
A tél már az Urál környékén talál, addigra már a gyalogos hadseregek csak megszálló feladatot látnak el, viszont legyártok még 2 lovas hadtestet, azokkal a és a páncélosokkal nyomulok elõre az úttalan vidéken keletre. Északon még beveszem a hegyi hadtestekkel és a Finnek segítségével Murmanszkot. Moszkva bevétele után már nem marad ellenállásra képes érdemi serege a SZU-nak, már csak az újonnan létrehozott egységeit kell szétverni és az üldözést folytatni.
Tavaszra már békét kér, szóval kb 8-10 hónap.
Hesler89
És ki tudta elfoglalni a leggyorsabban a SZU-t?
Nekem a rekord 11 hónap volt, már pontosan nem emléxem melyik évben kezdtem a háborút, de azt tudom, hogy júliusban asszem a szülinapomon üzentem hadat és a következõ év júniusában annektáltam. (Persze modolt Németországgal.)
plusz a romanok magyarok bulgarok
de legsikeresebb szovjet hadjaratom 40 aprilisaban kezdodott osszesen kb 100 hadosztallyal
ennek az alapja a molotov-ribbentrop felrugasa, lengyelorszag teljes leigazasa volt, es az ezzel elert remek pozicio Moszkva es Leningrad elfoglalasahoz 😄

Általában kb 90 hadosztály
Stony Road modot honnan lehet letölteni?
Mor3llo
Ha a németekkel vagytok, 41-ben kb hány divvel szoktátok megtámadni a vörösöket ?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Auric
A patch még nincs egy hetes sem. Azt hiszem hétfõn adtam hírül, hogy megjelent... vagy kedden... mindegy. Kell egy kis idõt adni még a moddereknek, hogy átálljanak. Amúgy a P-fórumon coreymas (vezetõ programozó) már azt ecseteli, hogy miket fognak a következõ javításban közzétenni. Végül is nem véletlen béta csak a patch. Szerintem egy jó darabig nem fognak még igazodni a módok hozzá, max ha megjelent a hivatalos 1.3 patch.

GRUNGE IS DEAD

Így egyenest a HoI2 mappába bontja ki.
Jobb klikk a rar-ra, fájlok kibontása, keresd meg a HoI2 mappáját és nyomj rá az ok-ra. Írj felül mindent.
ácsi, úgy vettem észre hogy a world in flames mod nem kompatibilis az armageddon 1.3 patchel. ott vettem észre, hogy nem lehetett kémet küldeni, mint az 1.3 patchben ugye, viszont a modban a kémkedés ugyanúgy zajlik mint az 1.2 patchben.

sikerült letöltenem meg kicsomagolnom a modot de hogy müködtethetõ,?
Kösz az infot
Auric
mindkettõhöz

GRUNGE IS DEAD

world in flames mod az a doomsday-hez vagy Armageddon-hoz jó-e?
Innen letöltheted azt, amit én csináltam.
ok értem köszi
Ennek a modnak külön is lelehet tölteni a részeit?
hogyan is?😊
szedd le a world in flames modot, ott úgy van 😄

hello a kérdésem az volna hogyan lehet megváltoztatni német oldalon a zászlókat horogkeresztesre?és esetleg egységek képét vagy mást.Elõre is köszi
BariHUN
a world in flame mod mirõl szól? és hol tölthetem le?

akkor ez lesz az én modom, csak jöjjön má lefele

Ebben egyetértek,AI ellen elég unalmas😄

Auric
zászlók és event képek és miniszter képek és parancsnok képek és interface és talán spriteok is, igen. ez egy modnál manapság elengedhetetlen. 😊

GRUNGE IS DEAD

mingyá szimpatikus ez a mod, kezdem is letölteni, szeretem a kihívásokat😊
meg elvileg vannak grafikai javítások is ?

Ha igazi kihivásra vártok, játszatok multit.😊)
Auric
nagyon fejlett az AI (legalábbis az alap hoi-hoz képest), nagyon sok az alapjátékban kijátszható helyzetet orvosoltak, így körülbelül egyenlõ eséllyel indul a játékos és az AI - ostoba korlátozások nélkül.

GRUNGE IS DEAD

De miért nehéz az ellen jobban taktikázik vagy mi nem mondanád el hogy miért nehéz?
Auric
tényleg nehéz. még az olyan veteránoknak is akik 3-4 éve játszanak.

GRUNGE IS DEAD

Na jólvan nekem egybõl sikerült németekkel de most már Olaszokkal nyómom.
Kezdõknek:Szovjetuniót ajánlom.Más sem kell mint gyalogságot gyártani,gond nem lesz.A németek azért már bonyolultabbak többre kell figyelni.Usa meg nem ajánlott mert a gyártáson kivül mást nem fog tanulni,a tengeri harcok is csak haladóknak.

Meg még a Flottára kell gyurni.
De németekkel is könnyü csak rákel nagyon gyurni a földi seregekre a szovjetek ellen én velük kezdtem.
hello
Ne a spanyolokkal kezdj az tuti. amúgy ha elkezdesz egy scenariot, ott vannak a zászlók, ha jobb gombbal rájuk klikkelsz, akkor ki lehet választani az összes országot. lehetsz Magyarországgal is bármikor.
Hát a legkönnyebb ha USA-val kezdesz, mert sok IC, és nem fenyegeti a területét háború.viszont baromi unalmas. Én anno szovjetekkel kezdtem el a játékot, kb 3. újrakezdésre sikerült is megnyernem a háborút.

Üdv

Lenne egy-két kérdésem. Én nagyon kezdõ vagyok ebben a játékban. Tudnátok olyan szkenáriót ajánlani, ami könnyû ? Esetleg többet is. A tutorialokat megcsináltam. Utána a Spanyol polgárháborút kezdtem el a nacionalistákkal, de nem igazán megy. Az jó, hogy elfoglalok pár fontos területet (magas nyersanyag, és IC értékük van), meg csak-csak megtartom, de azután minden egységem le van kötve, újakat gyártani meg szó szerint évekbe telik.

Egyébként nem értek valamit. Mi az, hogy a játékban 200 nemzettel lehet lenni, miközben a szkenáriókban van talán összesen 20 ?

Magyarországgal csak a Barbarossa hadmûveletben lehet lenni, vagy valamilyen más módon is?
Tényleg nehéz?
Auric
nehéz

GRUNGE IS DEAD

A the world in flame mod jó?
Te magyarositótad a DD-ét?
Dánokat éri meg lerohanni. Kellemesen be lehet rendezni Izlandot a Focke-Wulf 200-asoknak<#eplus2>
Az is rohadt nagy cheatelés

Auric
pedig jobban megérné indonézia...a kifogyhatatlan 'rare material' tartalékaival (bug..). próbáltam már, hogy a háború elõtt lerohanom õket és követelem indonéziát, de nem jött össze...

GRUNGE IS DEAD