Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyot szívtam az olaszokkal.Ausztria, Bulgária szövetséges, Etiópia és Albánia kiütve. Magyaroknál +200vittem fel a "szimpátiát", de csak nem akartak beállni a szövetségembe. Mondom ok, akkor kiütöm õket és bábállam. Valamit elnézhettem mert Ausztria annektálta full Magyaroroszágot, utánna meg rögtön anslussszzz és Mo a Német birodalom egyik tartománya lett...😊óriási szivességet tettem ezzel a németeknek.
Apropó egy kérdés, elõfordulhat olyan h a németek nem támadják mega franciákat még 1941 nyarán sem? Vagy ez valami bug?

For the greater good

Elfoglaltam a Közel-Keletet, Törökországtól Egyiptomig, és az a kérdésem, hogy szerintetek melyik bábállamot érdemesebb létrehozni, az Ottomán Birodalmat vagy az Arab Szövetséget?

In gém ném: MaxWell125

Ja jó, és én ezt honnan tudjam elõre? 😛 De ha török megvan, akkor elméletileg van szárazföldi összeköttetés is.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Hogy köthettél békét amikor a fõ szövetségekkel nem lehet?

BariHUN
az igen 😄

Hát az úgy volt, hogyXD A finneket elég gyorsan, még 40 januárban bezúztam. Májusban aztán támadás a tengely ellen. Alig 2-3 tartománnyal jutottam nyugatabbra. Békét kötöttem velük, eltelt egy év, eljutottam a lengyel-német határig, románoknál, magyaroknál annektálás közeli helyzetbe kerültem, Szlovákokat annektáltam. 42ben cél a Balkán volt, amit Görögország kivételével teljesítettem is, Velence is az enyém lett, magyarok, románok annektálva, aztán a bolgárokat is annektáltam(de gonosz vagyok, hogy a saját szövetségesemet ölöm meg😄). 2 évet vártam 44-ben indult a a következõ offenzíva, NDK-NSZK határ elérve, olaszok annektálva, dél-fro., Norvégia szintén. 45-ben jött az utolsó csapás, spanyolostul, németestül mindent elfoglaltam. Pont mikor annektáltam a németeket, belépett a háborúba Svédország. hát, õk sem húzták sokáig. Augusztusban megtámadtam Svájcot ami belépett a szövetségesek közé, mondom, nem érdekeltek, neki mentem a törököknek is. 46 januárja van, törökök, Svájc annektálva, Afrikában dübörögnek az egységeim, viszont a kínai helyzet valami paranormális. Kommunista Kínáé minden, a volt KK helyén nacionalista Kína van, nincs Mengkukuo, Japán, KK, Mandzsúria, NK, Sziám, Tibet szövetségesek és épp az USA-val hadakoznak Indiáért.
BariHUN
na az szép, grat 😄 és a szovjetekkel mikor rohantad le európát?

Hát én nem tudok mutatni, de leírom. Szovjetekkel vagyok, enyém egész európa, az olaszok és Vichy afrikai területei, Észak-Egyiptom. Európából Anglia és Írország maradt meg Málta😄 Hülye Svájc nem belépett a szövetségesek közé amikor megtámadtad???
BariHUN
mutassatok már képeket hogy mekkora az országotok. kiváncsi vok ki mennyire halad.

Hát a HOI térkép elég nagy kb. 30000*12000-es felbontású, ezt egyben nem tudod megnyitni se. Hacsak nincs legalább 4Giga RAM-od.😊

Amúgy játékból tudsz lopni képet, ezt alapból bmp-be menti, aztán ezeket valamilyen képszerkesztõvel össze tudod illeszteni...
Hesler89
Pont az ederon.netre írtam, hogy azzal elég körülményes, fõleg, hogy az oldal szar.
Khm. Egész Európa az enyém😄
HoI 2 Online Map: link
Hesler89
Nincs valakinek egy HoI2-es világtérképe? 😄
Nekem kéne egy, de csak az ederon.netrõl tudom leszedni darabokban, amit utána összerakni elég sokáig tartana, fõleg, hogy szar az oldal.
Hát Afrikában orosz egységeket ellátni elég bonyolult. Mert ugye a Földközi-tengerre a Szuezi-csatornán és Gibraltáron keresztül lehet bejutni, plusz ha van kikötõd ott, akkor onnan is indulgatnak konvojok. Konvojt indítani meg Murmanszkból vagy Vlagyivosztokból indíthatsz, ami egyhén szólva is rohadt nagy távolság. Vagy ha esetleg a törököket is megszállod akkor a Boszporuszon át is tudsz konvojokat indítani. De a legjobb az ha van szárazföldi összeköttetés a csapatokkal.

Nah, annyit már sikerült megtudnom, hogy Tobruk mellé, Bardiába megy mindig egy 12 hajós konvoj. Ennek a számát én megnöveltem 98-ra azonban visszacsökkenti magát. És a Marokkónál lévõ egységeim nem is kapnak ebbõl a szállítmányból. Mit tegyek?
**************. Ez a ******************* konvojkészítõrendszer nem engedi, hogy ellássam az afrikai katonáimat. Valaki segítsen már. Fel sem kínálja a kikötõknél uticélként az É-afrikai tartományaimat, de Etiópiát, azt bezzeg eltudnám látni...
Én most SZU-val vagyok, holnapra enyém lesz egész Afrika, ha akarjátok mutathatok egy minden bábállamot tartalmazó képet. Igaz lesznek átfedések, de remélem valami tarkabarka világot kapok😄 Találjátok ki holnapig, hogy mit akartok részletesebben látni.
Auric
Errõl még nem hallottam. Azt hittem az egész Gleiwitzel kezdõdött aug. 31. éjjelén. Tényleg nem olyan nagy hülyeség, elvileg szept. 1-re lett szánva az event, csak az egész rendszer csúszik egy nappal. Mindegy, végül is a naptárrendszer is ki lett tárgyalva számtalanszor, számtalan helyen - "nem a játéknak, hanem a való életnek van szüksége korrekcióra" - csak kicsit zavaró, hogy nem akkorra esik, mikorra kellene.. vagy mi...😊 A játék úgysem történelem-szimuláció, hanem egy második-világháború korabeli stratégia.. ×D

GRUNGE IS DEAD

39' aug 30. nem is olyan nagy hiba.
Tudtad, hogy Szlovákia felõl pár egység már 30.-án hajnalban megtámadta Lengyelo.-t?
Auric
Nincs vége, max a határidõ lejártával. Régi verziókban egyébként így volt, hogy ha a 3 fõ szövetségi rendszer közül 2 megszûnt, akkor a 3. fél nyert - azt már rég javították. Amúgy ja a játék a világháborúra lett kiélezve, szóval ha nem telepítettél fel valamilyen módosítást, akkor '47 után képes eléggé megdögleni a játék... bár Kínával mondjuk...

GRUNGE IS DEAD

Auric
én nem mondanám csalásnak; a hoi elég hiányos játék, gyengén kivitelezett; elég sok korrekcióra szorul önmagában is, pl.: olyan katasztrofális hibák, mint a háború 1939 augusztus 30-i kitörése..

GRUNGE IS DEAD

63-ig nem?(DD Arma pogessor) Inkább a megszállók eltüntetését kellene végrehajtani. Arra nincs ötleted?
I.C.ram
Akarmeddig jatszhatsz, ha mar egyik fel sincs eletben akkor is. 1953ig persze.
Nah, Olasz probléma megoldva. Köszönöm a segítséget. Még lenne pár kérdésem. Békét kötöttem az olaszokkal, elvettem minden tartományukat, aztán vagy 4 héttel annektáltam Rómát. Azonban angol, francia és amerikai egységek vannak a jogos tartományaimon. Mikor fognak eltûnni? Mit lehet tenni az érdekében, hogy megkapjam õket és elhúzzanak a nyugatiak a fenébe?
A játéknak akkor vége van ha valamelyik fél megszûnik. Ha pl kiütöm Angliát akkor nem nyertem, ugye? Ha a németeknek meghagyom Berlint akkor utána még játszhatok 63-ig, gond nélkül?
I.C.ram
dzsungelben jobban harcolnak/mozognak
partraszallasnal nem kapnak annyi minuszt
partraszállásnál nem kapnak annyi minuszt mint a sima gyalogosok...gép ellen nem muszáj.de ember ellen igencsak sokat számítanak.

A tengerészgyalogosok mivel jobbak a sima gyalogosoknál? Mert még sosem használtam t.gyalogosokat...
jah csaltál...
amúgy szerintem haszontalanok akkor inkább már tenggyalog meg tengeri uralom...

Auric
ez az ejtõernyõs bevetés ritka f@szparaszt módon lett megoldva mitnemondjak... én régen állítgattam valamit az egység tulajdonságoknál valahol, amivel valamivel gyakrabban tudtam dobálgatni

GRUNGE IS DEAD

I.C.ram
CSAK MAXOS ORG-nel tudnak a szallito repcsik ejtoernyos hadmuveletet vegrehajtani. es csak a meghatarozott hatotavolsagon belul.
nekem úgy rémlik h vmi air doctrine-t kell kifejleszteni bár lehet csak megkoptak ezen a téren az emlékeim 😊

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Na ugyanezzel a problémával már én is találkoztam és én is téptam a hajamat. Megoldást nem tudok, de vígasztaljon hogy nem vagy egyedül 😊

Hatalmas bajban vagyok, könyörgök segítsetek. Szovjetekkel vagyok neki mentem az olaszoknak mindent elfoglaltam, maradt 4 VP-s Afrikai tartományuk. Legyártottam 6 szállítógépet 9 ejtõernyõs hadosztállyal, hogy milyen menõn megoldom majd a feladatot. Viszont az elsõ akció után nem tudok többet végrehajtani. Hadosztályok be vannak pakolva, hatótáv megfelelõ, 18/14es a moráljuk, de az istennek sem akarja engedni az ejtõernyõs hadmûveletet. Bárki aki tud megoldást mondja, ha a mentett fájlokban kell átírni, megcsinálom, csak végre annektáljam már azokat a rohadt tésztazabálókat.
Miket?
Tudnátok még régi térképes vh-s játékokat mondani ?
Ilyen velem is elõfordult, a Koreai háborúnál. Darabokra kellett szedjem az egységeket.

For the greater good

szevasztok. Hogy lehet beállitani hogy kezdésbõl kinek melyik terülrt lehet? Mert van egy ötletem. Hogy elkezdem az Eu3-mal a magyarokal és át megyek a victoriban, ott be állitom hogy azé legyenek azok a területek a mint az eu3-ban . Aztán át megyek a Hoi2-be.<#taps>
Na babráltam még kicsit ezzel a ccleanerrel és most már megy is a telepítés, köszi! <#vigyor3>
Semmi. Ugyanaz a helyzet Ccleanerrel is...
Próbáld ki, hogy letörölsz mindent manuálisan, amit nem lehet Remove-val, utána Ccleaner-rel javítsd ki a hibákat...Más ötletem nincs.
Megint nem tom újratelepíteni az Armát... Letöröltem a géprõl, kitöröltem a rendszerleíró adatbázisból is, de ha fel akarnám rakni újra, a telepítõ úgy érzékeli, hogy még mindig fenn van a gépen... Miért? Ezzel még nem is lenne olyan gond, de ha rámegyek a Rapair-ra v a Remove-ra, Kiírja h Core files, katasztrofális hiba...
Hát sztem ne rakj összes 20-30 divit, mert a legjobb parancsok is csak 12-t tud irányítani 😛

2-30 egység fölött, miután szétválogatom õket kis darabokba, utána enged támadni, de addig nem 😞
Na megnézem a helyõrséget.
Mit értesz nagyobb egység alatt?
ÉS nézd emg hogy nincs-e köztük helyõrség, mert nálam akkor szokta csinálni ezt.

Sziasztok ismét 😊
Nagyon köszi az elõzõ tippeket, már világverõ seregem van 😄 De megint van egy problémám..
Szóval, kifejlesztettem valamit, a szárazföldi doktrinákba. Azóta, a nagyobb egységekkel nem tudok támadni, mert ha rákattolok egy ellenséges területre, csupán kihoz egy fehér dobozt, semmi támadással, támadás támogatásával.. szóval ezekkel az egységekkel képtelen vagyok támadni.. Mi a teendõ, vagy mi a gond?
Megvan az oldal csak nem tudom mit kell letölteni?
Muki100
Hogy beírni nem voltál képes már eléggé rossz fényt vet rád, de az ha belinkelik neked és még úgyse megy, az azt jelenti, hogy lehet nem kéne vele próbálkoznod.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Hát ez nagy segítség.
Gooooooogle! <#lama>