Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja és az akkori himnuszokat is és lehet.
Na szevasztok... Versenyt hirdetnék. Fel raktam a 1914-es módot és sajna nincs zenefájlok. Na sebaj. De mivel nem tudok rendesen keresni zenét meg kéne a játékhoz egy jó pár szám ami illene. Ekkor lett egy ötletem. Verseny!!-t hirdetek . Nos aki a legtöbb zenét gyûjti (persze illik a korhoz ) az gyõz. pl: Nem ártana a GOTT ERHALTE vagy a Heil dir im Siegerkranz , és a God Save the Tsar! Aki még nem hallotta eme dalokat hát itt van egy pár :
http://www.youtube.com/watch?v=tQyv6Km8rxs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WLXc8v9KZjQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=j2CQKAEAc_Y&feature=related

Hello valaki tudja hogy kell falrakni a Modern Day Scenario 2 ? A másik hogy nem jön le a Preinstaller .
Auric
Mert garantálják a függetlenségüket.

GRUNGE IS DEAD

hát én ezt nem értem
ha a franciákat támadtam emg 2 honap mulva az oroszok ismét háborut inditotak
Auric
Azokat majd a következõ verzióban fogják megcsinálni. Nem emlékszem már miért rakták õket bele, de a jelenlegi verzióban semmi szerepük.

GRUNGE IS DEAD

Viszont ha nagyon jó az ügyessége annak a tisztnek akkor agy nagyobb rangút neki. Amúgy valaki már játszót a Kaiserreich-el ? Mert lenne egy két kérdésem : Mi értelme van egy olyan ország amely egy párt és nincs területem ? Majd lesz német választás ? vagy mi?
I.C.ram
ha pirossal van irva, akkor tobb egyseget iranyit, mint amennyit hatekonyan tudna, tehat bunteteseket kap emiatt.

a szampar pedig: elso szam az eronlet azaz hogy mennyire van feltoltve egysegekkel a hadosztaly szazalekban megadva (max 100 ertelemszeruen, viszont, ha 5 egysegvan osszevonva akkor 500 nyilvan.) A masodik szam pedig a szervezettseget mutatja. Ez 0-akarmennyi lehet, de altalaban 120 korul van a max. Doktrinaktol fugg, meg brigadoktol.
Ok. Újabb dolgok.

Mit jelent az, ha egy hadsereg vezérének a neve mellett pirossal van kiírva, hogy hány divízió tartozik hozzá? Mit jelent a mellette lévõ 500/13 számpár?
Auric
Ha szövetkeztél velük, akkor a két ország közti viszony minimális szintû romlásán kívül nincs következménye a dolognak. Az HQ elég drága és idõigényes, tetejében pedig még védeni is kell, mivel duplázza a támadó seregek létszámát, sokszor megéri bevetni õket a fronton, bár szerintem nem elengedhetetlenek.

GRUNGE IS DEAD

Ja, és mennyire éri meg HQ-t gyártani? Látom marha sok idõbe kerül.
Kösz a gyors választ.

Újabb kérdés. Mi van akkor, ha Magyarországgal szövetségre lépek a Németekkel, aztán megtámadok egy országot, aminek õk garantálják a függetlenségét? Nagyon megorrolnak rám? Az a terv amúgy, hogy amikor Németék megtámadják Csehszlovákiát, akkor én a délebbi/Szlovák területek elfoglalom (elég jó területek vannak ott).
Auric
Létre lehet hozni. Finnország is beolvasztható, de ez opcionális. Egyébként a németek a felszabadításkor +15% dissentet kapnak, amit elég nehéz lesz legyûrni, de nem lehetetlen. Jobb, ha azután szabadítod fel õket, miután legyûrted a briteket. Egyébként elég erõs bábállam.

GRUNGE IS DEAD

Ha el van foglalva Dánia, Norvégia és Svédország, akkor ennek a három országnak a területén tényleg létre lehet hozni egy Skandinávia nevû országot? Mert ha igen, akkor gyorsan elfoglalnám még a svédeket, ezért kérdem.

In gém ném: MaxWell125

csak fokozatosan lehet fejleszteni tehát elsönek 36-s lesz majd utána 39-s

de ezt a fejlesztésnél irja is 18-s elavult új egység 36-s
Hali

Kérdés: ha nekem van 18'-as gyalogságom, és a legújabb technológia mondjuk a 39'-es gyalogság, akkor ha fejleszteni akarom amim van, akkor elõször a 18'-as fejlesztve lesz 36'-osra, aztán 39'-esre, vagy rögtön 39'-esre? Ha utóbbi, akkor pedig több pénzbe/idõbe kerül-e fejleszteni 18'-ról 39'-re, mint 36'-ról 39'-re ?
köszi igy már értem!

Hát akkor marad elsönek a nyugati front utána megyek keletre.
Auric
Ha jól emlékszek '38-ban újratárgyalják a dualista államformát és ha kis szerencséd van, akkor az osztrákok elengednek; esetlegesen indulhat egy háború, ha több állam ki akarsz szakadni a birodalomból.

GRUNGE IS DEAD

Auric
A gond ott van, hogy a szovjet partíció nem lép életbe, csak 1939 szeptember 1-tõl, szóval elvileg õk nem kapják meg a lengyel területeket, ahogy kellene, az AI meg automatikusan rád támad. Túl korán elkezdtél háborúzni, az a gond. Egyébként minél elõbb támadsz az oroszokra, annál könnyebb lesz õket legyûrni.. 😊

GRUNGE IS DEAD

hát az a gondom tul épitetem a gyárakat és nyers anyag hiányban szenvedek ezért muszály volna terjeszkednem.
De az jutot eszembe meg probálom elsönek a franciákat le rohani és utána lengyel országot és akkro mindegy mit tesznek az oroszok emrt ugy is megyek egyböl nekik.
Képtelen leszel 39-ig várni hogy augusztosban alá írd és kijön nem sokall késõbb egy Danzig-os esemény és háborút indíthatsz szept.1-én.
de ép ez a lényeg tiszteletben tartanám ezért alá is irom de azt nem irja sehol hogy akkor pontosan medig támadhatom a lengyeleket
Szóval tiszteletben kell tartani még hogy ne támadjon meg.
Ribbentrop-Molotov szerzõdést. És ha nem írod alá megtámad. És ha aláírod és nem tartod tiszteleteben akkor is megtámad.
hogy érted hogy alá irtad? mit irtál alá?
Valaki már játszót a Kaiserreich móddal ? És ha igen akkor a magyarokkal hogyan lehet megcsinálni hogy ne legyek báb. (De ne úgy hogy át írok valamit).
Nálam is ugye ez volt amíg nem írtam alá. Gondolom azért mert õk is szeretnének lengyel területeket. <#nemtudom>
ui: háborús magatartásom 6 és a szovjetekel a viszonyom +112
hát 1938 márciusában inditotam a háborut lengyelek elen. Másol nem vagyok háboruba kivétel a szövetségesekel
Ausztriát és cseheket már elfoglaltam!

Igasághoz hozzá tartozik az is hogy az event automatikusan nem jön elõ ezért én hivom meg manuálisan! 2050 eventet
De akár a lengyel támadás elöt vagy után hivom meg ahogy elérek varsó vonaláig a oroszok háborut inditanak elenem.
ja és akár mikor hivom meg az eventet az oroszok sosem inditanak háborut a lengyelek elen.
Auric
Érdekesen hangzik... Lehet hogy túl nagy lett a belligerence idõközben? Esetleg nem törtél be a Baltikumba vagy Romániába? Elvileg ilyenkor támadhat. Az szovjetek egyébként általában csak akkor támadnak, ha a németek valamilyen indoknál fogva nem rohanják le a lengyeleket ;- Természetesen nekik üzennek hadat, nem Németországnak. Egy kicsit bõvebben az elõzményekrõl esetleg? Valami ami eltér a "történelmi megoldásoktól"?

GRUNGE IS DEAD

tiszteletben tartanám csak azt nem tudo hogy medig támadhatom a lengyeleket
A dommsdayben nem hiszem de a pogressor módban jobb ha megkötöd és tiszteletben tartod .
Auric
Armageddon 1.3 Beta 2 Patch; csak Doomsday: Armageddonhoz.

GRUNGE IS DEAD

Mért van az hogy hiába kötöm meg a Molotov-Ribentrop paktumot az oroszok akkor is meg támadnak egy kis idõ után?
Milyen betarólvan szó?
Auric
Ahogy néztem nem sok mindent változtattak - legalább is olyanokat nem, amik nálam elõfordultak volna - mondjuk a "Purged Ghost Fleets" sor már nem tudom hanyadszorra szerepel a changelogban... Én szerintem várok a következõig.

ARMA Beta 2 Patch

GRUNGE IS DEAD

Auric
Kijött az ARMA Beta 2! 😊

GRUNGE IS DEAD

Megnézem bár tegnap átalakítottam a minisztereket. Ja és azért írtam rosszul mert gyorsan írtam nem pedig hogy nincs Mozilla .
Auric

GRUNGE IS DEAD

Auric
Inkább feltöltöm valahova a miniszter fájlokat... az nagyjából fedi a valóságot...

GRUNGE IS DEAD

ezt töltsd le
aláhúzza a helytelenül írt szavakat.

lassan már fáj a szemem az ilyenektõl mint a: nemzetszócalista, óldara stb...
I.C.ram
Gömbös es nem Gömbösi

Nagy Imre jobboldali? Te mirol beszelsz?
Szóval mindketten úgy tudjuk hogy inkább konzervatív voltak. Mint fasiszták. Gömbösi biztos az volt. Szálasi meg nemzetszócalista volt. Nagy Imre is inkább a jobb óldara hajtót. Szóval ez rendesen meg van keverve. Kár hogy Horty csak fasiszta marad kivéve ha báb államot csinálók Mo-ból. Most próbálok ki maradni a háborúból. És majd ha jönnek a szovjetek megtámadóm a németeket és felszabadítóm Ausztriát. És ha lesz Lengyelország , NDK , NSZK és Csehországot . És báb államokat csinálok.
Auric
Minden miniszteri posztot át kell állítani ahhoz, hogy ne fasiszta legyen. Egyébként az egész miniszteri kar hibásan lett megalkotva - a magyar kormánytól elég messze álltak a fasiszta eszmék, csak a jobbra tolódás volt az erõs és ebbe bukott bele jó pár miniszter elnök is (Horthy mindig ügyesen ellensúlyozta a dolgokat). Bárdossy az intézkedései ellenére, amik alapján élvonalas fasisztának vagy nácinak könyvelhették el, nem sokat foglalkozott a dologgal - inkább az az opportunista fajta volt, nálam autoriterként szerepel. Kállay szerintem lehetne szociál konzervatív, bár nálam õ is autokrata. Darányi is a szociál konzervatív kategóriába illene bele, bár késõbb eléggé a szélsõségek felé sodródott, kezdetben tartotta magát a meglévõ rendszerhez. Nálam õ liberális konzervatív - fõleg a gazdasági programjai, meg a külpolitikája miatt - kezdetben nyitottabb volt az angolok és franciák felé.

GRUNGE IS DEAD

Anyira idegesit hogy Teleki Pál faszista. Ha jól emlékszek Konzernativ volt. És milyen volt Bárdossy? Kállay? Darányi?. Mert idegesét hogy mindenki faszista és hiába álltotam be hogy Teleki konzernativ akkor is faszista volt a 39-választásban.
Hát nem lehet 100%-ig azt mondani, hogy mindig az egyezés a fontosabb.
Vannak olyan esetek amikor nem. De szerintem 80-90%-ban az egyezés többet ér, hacsak nincs nagy különbség a skillek között. (skill1 vs skill9, de azért 4-5ös skillû teamje minden országnak van általában)

Amúgy innen le lehet tölteni a Research Assistant nevû progit, és lehet próbálgatni melyik team mikorra végez egy adott techel:

Research Assistant topic

Egyébként érzésre is ki lehet találni az esetek többségében melyikkel lesz a leggyorsabb, bár van 1-2 eset amikor nem.
Kutatásal kapcsolatba én már végkép nem tudom mi lehet a gyorsabb mivel ha egy elkezdet játék közben be lépek egy másik nemzethez.

Azt vetem észre a gép inkább olyan egységekel kutat aminek nagyobb az ügyesége mint az egyezés!
Ez az uj E3 térkép sehogy nem akar jo lenni valaki elmondaná hogy kel megcsinálni hogy müködjön is.?a tartományokat rosz helyre rakja...
mondjuk miniszterek kozott csak olyanokat talaltam amik fontos pozicioban voltak, es azert nem mindegy hogy infantry fejlesztes +10% vagy IC +10%.. 😄

slidereknel meg csak tech team salary van tenyleg.

hmmm kosssssz. ;]

eleg reszletesen le van ide irva minden szerencsere.