Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Auric
Inkább EU3:Napoleon's Ambition.. <#crazya>

GRUNGE IS DEAD

Auric
Pont, ahogy Muki mondta. Az egységek között nincs különbség, csak a tényezõk vannak különbözõ hatással rájuk (GDE, doktrínák...).

GRUNGE IS DEAD

most töltöm a Wars of Napoleon 1789-1821 címû mod-ot, hát kíváncsi leszek rá. 😄 Vicky-s térkép van benne állítólag.

Muki100
Egyszerre igen és nem.

pl. egy sima szovjet gyalogos hadosztály lehet, hogy 1941-ben mire megtámadják õket már fel van fejlesztve '41-re, és számokban ugyanazt tudja, mint a támadó németek, az ország GDE-je (ground defence efficiency) egy darabig, talán 42 végéig 100% alatt van, az átlag alatt. Ezt nem lehet befolyásolni, csak moddolással.
Tehát mégis gyengébbek a németeknél ugyanolyan körülmények között.

Minden patchben és modban ez meg van variálva, de általában ez a jellemzõ. Meg tudod nézni ezeket a tech -> overview pontjában.

De nyilván Guatemala és Costa Rica között nincs ilyen különbség. Majd a HoI3-ban 😊

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Felmerült bennem egy kérdés. A különbözõ országok azonos egységei között van különbség? Pl van különbség egy magyar ugyanolyan fejlettségû, és minden más dologban megegyezõ német könnyû tank között?
Ja és a hoi3-ról meg annyit hogy azt majd bele akarom rakni. És én is várom hogy megjelenjen. Bár nehéz lenne annyi provinciát át írni.
Ismerem a módot. De ebbe mi írhatnánk meg a történelmet.
Van egy nagyon jó mod, ami alternatív történelmet csinál, és ahol Magyarország (viszonylag) nagyhatalom: Kaiserreich. Rengeteg új esemény van benne, új fakciók, meg minden. Kb 500 mega körül van, szóval látható, hogy rengeteg mindent kicseréltek benne. Valahonnan a paradox fórumáról lehet letölteni.
Auric
Nem tudom pontosan mire gondolsz, mert Ferdinánd óta elvileg csak Habsburgok uralkodtak nálunk - akik rendesnek aztán végkép nem tekinthetõek. Egy hosszasan fennmaradó dinasztiára gondoltál? Szerintem ha már "alternatív univerzumban gondolkodunk", akkor nem is kellene olyan messzire menni, hogy fiktív családokat találjunk ki. Mátyásnál is lehetne kezdeni a dolgot, mert neki elég rendesen összejött egy "Cseh királyi" cím is, szóval nem volt olyan messze a választófejedelemségtõl sem - talán ha kicsit többet élhetett volna... Kivitelezni nehéz lenne, minden játékot módosítani kellene - egyetlen játék apróbb módosításai is több száz órát vehetnek igénybe - és több száz évnyi történelmet is nehéz lenne racionálisan megfogalmazni. Ha úgy érzed van elég idõd és kedved, akkor szerintem simán belevághatnál, talán valamiben még mi is tudunk segíteni, meg hát nagy a világ mod bázisa, többnyire készen is betudnád szerezni a megfelelõ tartalmakat. Személy szerint én várok a nagyszabású módosításokkal a HoI3 megjelenéséig, addig csak "testre szabom" a felületet - komplexebb módokba nem igazán érdemes már belevágni, legalább is a HoI2-t tekintve, mert amint megjelenik a harmadik rész, alább hagy majd az érdeklõdés. A Victoriáról meg annyit, hogy sosem bocsátom meg nekik, hogy "megfeledkeztek" a '48-49-es Forradalom és Szabadságharcról.. <#crazya>

GRUNGE IS DEAD

Elgondolkoztam azon hogy mi lenne ha a magyar királyság nagy hatalom lett volna. Mondjuk elfoglalta volna cseh vagy ausztriát. Ám tudjuk mi történt és így a törökök megtörtek. De elképzeltem azt hogy egy rendes királyi ház vette volna át mint pl: a Hasburgok . Mivel magamat képzeltem magam így egy Dékány ház lenne. És eszembe jótot az kéne egy mód ami át menne az Eu->Victoria->Hoi . Egy teljen más világ lett volna.
Véleményt kérek szépen.
hadd kérdezzem meg E3 modot honnan tudom leszedni?
paradox fórumra felrakták de rapidshare-rõl csak 200 megáig enged szedni free userként 😞
szval valaki légyszi dobjon meg egy linkkel.
meg még egy érdekes kérdés hogy ez a mod DD-Arma 1.3 peccsel is fut?
Auric
Akárcsak IJN. Az RP faktort akarom egy kicsit növelni a dologgal - egyébként ha sikerült is volna a dalmát területeket visszaszereznünk valami úton-módon, esetleg még egy-két hajót vízre is dobni, akkor sem valószínûsítem, hogy kaptak volna a magyar hajók prefixeket, csak... valahogy hiányzik az a "USS féle rosszarc faktor". ×)

GRUNGE IS DEAD

I.C.ram
Nem minden orszagnak voltak prefixjei a hajokra. Nemeteknek sem volt. KMS-t nem hasznaltak hivatalosan.
Auric
Éppen prefixumot keresek a magyar hajók számára, de 3 órás keresgélés és gondolkodás után csak két változat jutott eszembe:

MKH - Magyar Királyi/Köztásasági Hajó

MHH - Magyar Hadi Hajó (csak a miheztartás kép - tudom, hogy egybe írandó 😛)

Ki melyikre szavazna? Esetleg van valakinek valami jobb ötlete?

GRUNGE IS DEAD

Látom vanak még megértõ emberek is.
A mod nem kompatibilis az E3 térképpel. Mivel az új térképen sokkal több terület van, ezért át kellene írni az összes olyan eventet ahol területek gazdát cserélnek. Nálad is az volt a baj, hogy az evetn még a régi térképhez készült, így az azon lévõ területek szám volt megadva, de az E3 mapon már más területek tartoztak ezekhez a számokhoz. Szóval vagy a Pogeszor mod-ot használod vagy az E3 modot. Ez van.

Én is egyet értek von manstein, ha ez tényleg a betegsége miatt van akkor nem leszólni kellene, hanem eltûrni. Lehetett érteni, és ez a lényeg.
Egyébként a Firefoxhoz már van helyesírás-elemzõ is, ajánlott feltenni, nálam is ez javít ki egy rakás hibát.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Az a kérdésem lenne hogy leszedtem az E3 Map legújabb verzióját és közben fent volt a legújabb Pogessor mod is és kezdtem egy 36-os kampányt az angolokkal és 39-ben azt tapasztaltam amikor a németek annektálták a lengyeleket hogy ugyan megkapták nyugat Lengyelo.-t de az így megkapott területeken belül van 3 szovjet provi és Kelet-Lengyelo.-ban ami a szovjetekhez került van egy-két német prov..Ez azért van mert még nem teljes a map mod vagy azért mert rajta van még a pogessor mod??? pls help!!!!!444
Ehh, mennyi nyelvész és nyelvtan tanár van itt. Megdöbbentõ. Ahogy az intolerancia is. Érthetõ volt mit akar? Igen? Rosszabbul alszol attól, hogy Õ-köszönhetõen a betegségének- így ír? Ha igen, nem biztos, hogy benne van a hiba és neki kéne kezeltetnie magát.

Na peace
Muki100
Na akkor elõbb kezeltesd magad és utána várunk szeretettel.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Úgye úgye
Majd ha nem tudod elolvasni akkor panaszkodj. Ha meg nem tetszik ahogy írok en olvasd.

Amugy meg diszleksziás vagyok azért írok így!
hihetetlen, hogy egyesek mit képesek ide behányni...

Auric
Indonézia kell neked. Oda viszont elég nehéz eljutni... a legjobb, ha kezdésnél megtámadod a hollandokat és támaszpontokat kérsz tõlük Ázsiában. Ha kitör a világháború, akkor pedig azzal a pár ott állomásozó katonával és szállítóhajóval szépen bekebelezed a területeket. Aztán jöhet a felszabadítás.

GRUNGE IS DEAD

Németek játszom honnan és nagy ritka anyag hiányban szenvedek. Kereskedelmen kivû hogy lehetne ezt a problémát meg oldani melyik országot kellene le igázni hogy ne legyen ilyen gondom?
Auric
Nem termel energiát... Hibás a parancskód a játék exéjében, igaz kiírja, hogy energiát ad, de nem mûködik. Próbáltam korábban átállítani, hogy az "atomreaktor" helyett (a provincia ahova telepítve van) legalább egy véletlenszerû provinciában növelje az energiatermelést, mert a legtöbb nemzet rá van szorulva, de az sem mûködött... Egy másik megtévesztõ pont az egészben, hogy az energiatermelést 50% helyett 50 egységgel növeli... bár az utóbbi nem újdonság a moddolásban kissé is jártas embereknek.

GRUNGE IS DEAD

Az atomreaktor növeli-e az energiatermelést, vagy "csak" valahányas szinttõl lehet atombombát gyártani vele, és ennyi? Azért kérdem, mert nem akarok atomot, viszont energia jól jönne.

In gém ném: MaxWell125

köszi
BariHUN
Babylon56:

C:\Program Files\Paradox Interactive\Doomsday\db\Province

Nekem itt van.

Jó ha van hozzá Exceled!

Jó munkát hozzá!

Hali

átlehet irni valahol egyes tartományok nyers anyag termelését?
Helló, részben történelmi kérdést tennék fel. Szeretnék írni egy eventet az országnak a német Panzer 38(t)-k vásárlásáról, és azt szeretném kérdezni, hogy pontosan mikor lettek ezek a harcjármûvek megvéve?

In gém ném: MaxWell125

Ha elfoglalod az összes vp-jét akkor tudod annektálni. Béke szerintem eventben külön nincs.

Mor3llo
Bónuszt ad légiharcnál.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Arms
Meg tudnátok mondani mire jó a radar?

Nekem tetszik ez is.

MFR online autoklub http://autoklub.lapunk.hu/

A következõ a szituáció nálam:
'47 májusát írjuk, Németországgal játszom, szövetségeseim Románia, Olaszország, Bulgária, Jugoszlávia, Ausztria, Portugália(teljes megszállás alatt áll épp), illetve bábállamként használom Szlovákiát, Svájcot és Lengyelországot. Franciaországot és Belgiumot megszálltam Európában, csupán a gyarmatbirodalmaik vannak Afrikában, de az afrikai hadjáratom 1 csúnya hiba miatt elcsesztem, Tel-Avivot megszállták a partizánok, aztán meg az egész közel keletet visszafoglalták az angolok, így elvágtam az afrikai hadtesteket az utánpótlástól, a konvojok meg elég lassan közlekednek, szóval az angolok foglalják vissza folyamatosan az összes gyarmatot. Igazából azt szeretném megkérdezni, hogy mi a legjobb stratégia Franciao. annektálására, ajánlanak-e békét vmikor, mert jelenleg nem úgy néz ki pedig már nem sok területe van, hadserege kb. 2 gyalogos hadosztályból áll.?
rúgd ki a szövetségbõl, rohand le, aztán szabadítsd fel.
persze csak akkor tudod ezt megcsinálni ha nem vagy senkivel háborúban.
Arms
és hogy tudom bábállamommá tenni?

tedd a bábállamoddá. akkor ha az õ országából támadsz is, tiéd lesz a terület.
Auric
Partra szállsz vagy ejtõernyõsöket dobsz le.

GRUNGE IS DEAD

Arms
Azt hogy lehet megcsinálni hogyha szövetségbe vagyok egy országgal és a szövetségesem melletti országot elfoglalom, ne a szövetségesemé legyen a terület hanem az enyém?

Ja, közben feltûnt, hogy a provinciának, amiben vannak, 6% infrastruktúrája van.. de azért akkor is furcsa, hogy csökken, és nem növekszik az organisation.
Megjegyzem, az egységek utánpótlása nincs elvágva.
Kérdés: az mitõl lehet, hogy az egységeim egy helyben állnak, semmi sem történik, és mégis folyamatosan veszítik az organisation-t?
Lehet, azért van, mert összesen 28 divízió van a provinciában?
hoi-hoz hasonló játék, csak ajánlani tudom.
1914 mod..
Hello. Mikor lesz szovjetunió ?
itt tudnak majd segíteni. a pogessor mod saját fórumja.
Arms
Hali!
Felraktam a pogessor mod-ot ahogy le van írva, de amikor el akarom indítani az oktatást vagy egy kampányt kijön egy hibaüzenet:A "0x005d796f" címen található utasítás a "0x000001aa" memóriacímre hivatkozott.
Tudnátok segíteni ilyenkor mit tudok csinálni?
köszi!

Ugyan ezt csináltam csak a legújabbat használtam amivel felrakja nekem. Bár ha letöltöm (ha van még) a régebbit abban benne lehet. De szerintem ezek a számokat mit írtam jobban illene bele .
Hello!Kérésem az lenne:A World in Flames-al tolom és elég nehéz,de ezt tartom kihivásnak aki már játszott a móddal tanácsait kérném elõre is köszi!
de még mennyire hogy vannak... <#lama> csak rosszul tetted fel... <#lama>

1, Armageddont felrakni
2, Átnevezni az Armageddon mappát 1914-re
3, Törölni a következõ mappákat, az almappáival együtt:

\ai

\db

\music

\scenarios

\GFX\Interface\models

\GFX\Interface\pics

\GFX\Interface\tech

4, Bemásolni az 1914 modot