Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hello a kérdés az volna felrakam az uj térképet és a pl.német tartományokhoz odarakott más országokét.hogy lehet ezt megszüntetni vagy telepités közben mior kel felrakni elöre is köszi
Szerintem ez attól függ mekkora a különbség a tech nehézsége és a team skillje között.

De én is úgy vettem észre, hogy az egyezés többet ér.
Igen, elsõ az hogy minél több egyezés legyen. (ez felezi az idõt)
Aztán minél nagyobb skill.
Ha van blueprint az tovább felezi az idõt.

Van olyan miniszter ami kicsit segít (+Research time) illetve a computing techek adnak még bónuszt.
Sliderek nem számítanak.

Egyébként itt le van írva pontosan angolul, ha érdekel valakit:
http://www.paradoxian.org/hoi2wiki/index.php/Research
Auric
A "hivatalos szervek" szerint egyébként egy képzettségi pont többet számít, mint egy esetleges egyezés az adott technológia fejlesztésénél, bár én még mindig szívesebben fejlesztek egy 4-es szintû csapattal aminek 3-4 egyezése van, mint egy 8-as, 9-es szintûvel aminél vagy egy egyezés van vagy egy sem... és látszólag gyorsabban is kész van.

GRUNGE IS DEAD

Attol fugg hogy mit fejlesztesz,azt ugyan pontosan nem tudom hogy mennyit szamit hogy egy adott tipusban kivel fejlesztesz,de altalaban en nem vettem eszre hogy sokat szamitana hogy a fejlesztonek 7 vagy 9 erteke van.Inkabb hogy amit fejleszteni akarsz ahoz mi kell pl:kemia,matek..s ezekbol minel tobb meglegyen a fejleszto gaerdanal.Ha ez keves annal lassabban fejleszt.Ha 36-ban beraksz egy 39-40 es fejlesztest az sokszor elhuzodik egesz addig,42 ben mar osszetettebb a helyzet hisz addig mar kifejlesztesz egy sor olyan technologiat ami roviditi az idot-plusz a miniszterek,valamint a melletuk levo csuszkak-azaz az orszag politikajanak az allitasa.Tomoren ennyi
Azt hiszem alapból minden nap -0.00125 büntetést ad. Tehát ha 2 évvel korábban kezdel fejleszteni akkor 720x ennyi jár. (de van egy felsõ limit azt hiszem 90%-ban, vagyis mindegy hogy 5 évvel vagy 10 évvel korábban kezdel fejleszteni)

Általában 1-2 évvel már be lehet rakni, ha nagyon szükséged van rá.
Sok múlik a tech nehézségén is. Pl. egy 41-es AC brigádot ha berakod 36-ban, 37 végére megvan, mert csak 3-as nehézségû. Míg egy 8-as nehézségû tech sokkal tovább tartana.

Régen volt erre egy program ami kiszámolta ezeket, és megmondta melyik a legjobb team az adott technológiához. De azt hiszem ez még sima HOI2-höz volt, Armageddonnal és modokkal nem mûködött rendesen...

Én tavaly írtam erre egy progit, ha megtalálom felrakhatom, de nem teljesen fejeztem be, szóval ilyen alpha verzió.
(Meg upgrade költésget is tud számolni)
ez mondjuk engem is erdekelne, hogy pontosan menyi ido alatt lesz kesz egy mittomen 44es fejlesztes 42ben egy 7es es egy 9es fejelsztocsapattal? illetve hogy pontosan mit szamit az, hogy 2 evvel korabban kezdek el egy fejlesztest?

Én 44-ben voltam szovjetekell. Folymatosan csináltam a báb államokat. Csak NDK volt. Akkor Dánia, Finnország,Lengyelország,Románia, Csehország, Magyarország, Jugoszlávia, Bulgári, Görögország, Olaszország. És csak Észak-Korea volt. És a németek 44-nél talán ez segit neked ,csak le kell forditani: http://www.paradoxian.org/hoi2wiki/index.php/Germany_Strategy-_1944_Scenario
na mégis? <#lama> talán, hogy milyen ügyesek. <#lama>
Auric
Enveloped - Borítékolás; ha több irányból támadnak rád.

ESE (Effective Supply Efficiency) - Az ellátás minõsége; valószínû alacsony infrastruktúrájú területen tartózkodnak az egységeid... meg hát ugye több irányból is támadnak rád..

GRUNGE IS DEAD

Kuttató csoportoknál az "Ügyeség" mit befoylásol?
Arra azért figyelj, hogy nehogy partra szálljanak az amik mögötted Norvégiábann, mert akkor a finnországi csapatokat baszhatod
Egy szót mondok: AI.
Ez az oka😊

Egyébként nem olyan vészes a 44-es, én általában azt szoktam hogy Nyugatot kisöpröm minél hamarabb, addig Keleten csak defence.
A harcokat mindig közelebbrõl szoktam nézni, hoggy látszódjanak a módosítótényezõk és hasonlók, és van két dolog ami nem lett lefordítva, ezért nem tudom hogy miért von le mindkét dolog 30-30%-ot az egységeimtõl harc közben, ráadásul én vagyok a védõ. Az egyik az ESE a másik pedig Enveloped. Ezek mit takarnak és hogyan lehet változtatni õket?

In gém ném: MaxWell125

Úgy hogy a 44-es scenariót kezdte el 😛. A Doomsday 45-ben indul, itt nincs is Németország, mert fel van osztva az oroszok, amcsik, angolok és franciák között.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

köszi!

Amugy hogy tutál 44-ben be kapcsolodni a játékba mert a nekem a 1945 Dommsday játék falytánál nem tudom ki választani hogy németekel legyek.
A finneknél egyelõre védekezek, de nem támadnak olyan sokkal a szovjetek, mert sok ottani hadosztályt is délre küldtek. Szerencsére a finneknek van egy erõdrendszerük, ami nem is jön olyan rosszul, egyébként, a norvégiában lévõ 7 német hadosztályt most telepítem át hozzájuk, szóval remélem nemsoká támadhatok ott is.

A Diplomácia fülben a legeslegalsó Beavatkozás-Izoláció csíkon lévõ pötty legyen minnél jobban ballra tolva, így nem kapsz akkora, vagy egyáltalán semennyi lázadást hadüzenetkor.
Mivel csak évente egyszer lehetne változtatni eredetileg, írd be freedom cheatet, és akkor bármikor enged változtatni bármennyit.

És mi van a Finnekkel ott hogyan állsz?
Azt tudja valaki miylen fáljba vagy hol lehet átirni azt hogy ha hábórut inditok valaki elen a lázongás ne növekedjen enyire!

Mivel egy kis hülye luxemburg miat nem akarok 5% lázongást kapni!
Te kis makker. 😄

Így tovább. 😊

Tényleg sikerült mert én 44-ben csak a szovjetekkel mentem és a benelux államokig jutottam.
Helló, eddig olvastam sokat korábban arról, hogy szinte lehetetlen a '44-es kampány a németekkel. Hát nem tudom. Én most kíváncsiságból kezdtem egyet velük. És ha nem is állok nyerésre, de elég jól állok.
Kezdetnek azonnal kivontam a Baltikumból minden hadseregemet, mielõtt bekerítették volna õket, és felállítottam mindet annak a folyónak a mentén, ami északon van, és lettországot szeli ketté. Itt tudok védekezni a folyó védelmében a szovjetektõl. Középen, kb. Belorussziában elõször vissza kellett vonulnom, de nem adtam fel túl sok területet, hanem inkább itt-ott összevonogattam egységeket ahol támadni kellett, máshonnan pedig elvettem, és jól tartom magam egyelõre. Ukrajnában elõször visszavonultam, a Kárpát-medencébe, aztán bevártam minden magyar és román egységet a frontvonalhoz, meg persze feltöltöttem a már ittlévõket, akkor ellentámadtam, és kivertem az oroszokat Besszarábiából és Galíciából, a végsõ célom, hogy a Dnyeper vonaláig verjem vissza õket, szintén azért, hogy egy folyó által tudjak védekezni. Elég jól állok, mert most készülök megtámadni Kijevet, igaz ettõl délre (kb Odessza, és Kijevtõl délre) még szovjet terület, de remélem már nem sokáig.
A bolgár hadsereget a balkáni németekkel görögországba küldtem, mert ott félek, hogy partra akarnak majd szállni. A horvát és a salói olasz köztársaság hadseregeit olaszba vittem, hogy felválthassák a gót-vonalon azt a pár német páncélost, amire inkább nyugaton lenne szükség. Egyébként olaszban áll a front, párszor én próbáltam támadni, párszor meg az angolok, de eddig döntetlen.
Nyugaton kezdetnek rendezetten visszavonultattam minden hadosztályomat Németország felé, és hagytam hogy az amerikaiak szétszórják az erejük egy részét arra, hogy elfoglalják dél- és nyugat-franciaországot. Itt is elõször folyók mögé próbáltam húzódni, aztán mikor az egységeim összegyûjtek és feltöltõdtek, kicsit hamarabb indítottam meg az "ardenneki ellentámadást" mint a valóságban. Fõleg arra mentem, ohgy minnél több hadosztályt bekerítsek. 8-at sikerült, és a támadásommal Párizst is visszafoglaltam, igaz tovább nem jutottam.

Most 40 nap telt el a kezdés óta, és nem tudom, hogy ez a kezdõk szerencséje-e most, vagy ennnyire "könnyû" lenne a 44-es kampány? Amúgy közepes nehézségen, közepes AI agresszivitással játszom. Véleményetek?

I.C.ram
eleg csak Koln-be bevonulni (Cologne)
Ja bocsi ez csak a kiegeszites,tenyleg valameilyk torrent oldalon megtalalod
Itt megtalalod
http://pogessor.pcdome.hu/
Egybol foglald el a Rajna es Saar videkeket-azaz azt a 3 teruletet amilyk a franciakkal hataros
<#violent><#violent>
Hello kérdésem az volna hogy a DIFF nevó kiegészités mit takar tehát miben változtatja meg a játékot.armageddon 1.3 van fent elõrei köszi
Auric
Vicces ez a Horthy dolog, mert elvileg pont királypótléknak volt itt...😊

GRUNGE IS DEAD

Auric
Mármint kiknek a részérõl? Egyébként az elsõ DD javítás óta van a játékban egy javított event, amiben már nem csak a németek, hanem a "kistengelyesek" is békét köthetnek a szovjetekkel (pont valami magyar srác írta át a parancssorokat), úgy hogy megtarthassák azokat a területeket amiket elfoglaltak - persze csak az Uraltól nyugatra. Ugyan azok a triggerek mint a német békének, csak persze ez esetben nem hozzájuk kerülnek a területek.

GRUNGE IS DEAD

Nem tudja valaki vane olyan event a progres mod-ban amivel oroszokal békét lehet kötni?
Én a németekell ( kicsit csaltam ) II.Vilmos volt az államfõ és csináltam egy OMM bábot. Amelynek az Államfõ I.Hasburg Otto volt, a kormányfõ meg Horty.
hahóóóó! szovjet bábállam! 😄 😄 😄
Hesler89
Osztrák-Magyar Monarchia, Bécs a fõváros és Rajk a min.eln.? 😮
Elég valószínûtlennek tûnik...
BariHUN
Valaki tudna nekem linkelni egy nyilaskeresztes zászlót? Tudom hogy van csak nem találom a neten. Köszönöm!

A partizánok ellen a legjobb a helyõrség+police dandár. Ahová lerakod ott azonnal lenullázza a lázongást, a szomszédos területeken meg csökkent. Ha rendesen rakod le õket, akkor sose lesz olyan hely ahol annyi lenne a lázongás, hogy lázadás törjön ki.

HA ez nem tetszik, akkor tartasz egy kisebb, de gyors erõt, pl lovasokat hátul. Azok gyorsan odaérnek a partizánokhoz, de pl Oroszországban nem sokat érnek a nagy terület miatt.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

activityt nem tudtam meg sehogyse csokkenteni, illetve nem figyeltem

nekem a lejobban a militia-k valtak be partizanok ellen, olcso, keves manpower es arra pont eleg hogy lenyomjon egy partiznat, csak jol be kell halozni veluk a teruletet, lehetoleg 2 militia jusson mindig egy partizanra, mert telen nagyon be tudjak enni magukat a kis rohadekok

ha a helyorseg a garissonos egyseg akkor az meg nem fog megmozdulni soha, viszont a sajat teruleten tenyleg lever mindent

masik bevalt modszer ha keves a manpower es nem tudsz kiallitani eleg haderot partisanvadaszatra az, hogy letrehozol egy kozepesen eros puppetet es annak a katonaival teszed ugyanezt

lázadás
köszi!

Lázadás meg szüntetés vagy csökentés kérdésemre esetleg nem tudsz valami meg oldást?
el kéne olvasni... vonulj be kölnbe.
Lázongást hogy lehet meg szüntetni egy adot térségben?

Ha rendes gyalogságnál adom azt hogy "partizán vadászat" akkor azok a szomszédos területeken is meg támadják a lázadokat de a lázongás nem csöken sehol!

Ha helyörségnek adom azt hogy "partizán vadászat" akkor azok a szomszédos területeken nem támadják meg a lázadokat csak ahol épen van ott szünteti meg a lázadást!

Nincs valami olyan meg oldás ami meg si szünteti a lázongást és meg is támadja ha esetleg lázadás törne ki plusz a szomszédos területeken is csökeni a lázongást?
Mivel lehetne meg szüntetni vagy ki védeni azt hogy ne legyen szinte havonta "Nagy hábórus demonstráció!" Mert minden alkalmomal +3% nõ a lázongás!

1936-ban keztem a németekel

köszi!
lattam amugy 576ban vmi 1500 vagy 1000 HUFert

torrent
hali!az armageddont honnan lehet letölteni?
köszi
nincs mit
Kösz a GIP modot.